Crew Wishlist 2012 - 2: Final Fantasy XIII-2

Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker dat Square Enix sequels uitbrengt voor haar populairste franchise. De laatste jaren is deze franchise echter in een diep dal geraakt waarin niet werd voldaan aan de verwachtingen van de fans van de serie. Gaan ze het met Final Fantasy XIII-2 goedmaken?

Als we op de nieuwsberichten afgaan,wordt dit de sterkste Final Fantasy-titel van deze generatie consoles. Jammer genoeg zal dit waarschijnlijk ook het enige singleplayer deel zijn dat op de huidige consoles uitkomt. Daar waar 14 een deels gefaalde MMO is, zal deel XV waarschijnlijk alweer voor nieuwe generatie in ontwikkeling zijn. Hoe dan ook, het vervolg op deel XIII zal waarschijnlijk als pleister op de wond fungeren. Daar waar Final Fantasy XIII veel commentaar kreeg, lijkt Square Enix geluisterd te hebben en laten ze in trailers zien hoe ze alles hebben veranderd om de game beter te laten aansluiten bij de verlangens van de fans.

Final Fantasy XIII-2

Allereerst is de aanwezigheid van interactieve steden een antwoord op het gebed van vele fans. In het vorige deel liep je zo nu en dan door een stad zonder dat er ook maar een of andere vorm van interactie was met de stedelingen. Ook zullen er sidequests aanwezig zijn waarmee items en ervaringspunten kunnen worden verdiend. Items zullen in deze game ook een promintentere rol hebben dan in het vorige deel, aangezien ze nu meer functies hebben dan het upgraden van je wapens en het zo nu en dan gebruiken voor en tijdens een battle. Het accessoiresysteem zal ook vernieuwd zijn, waardoor je in het begin niet meteen de beste accessoires kunt activeren om overpowered te zijn in gevechten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele gebieden waarop Square Enix laat zien dat het wel degelijk naar haar fans luistert. Na de demo gespeeld te hebben zul je ook merken dat het geheel een stuk meer leeft en een stuk vrijer voelt dan het voorgaande deel. Een belangrijke verandering hierin is dat het nu mogelijk is om monsters te verzamelen om in je team te zetten. Door monsters te verslaan bestaat de kans dat ze een speciaal kristal laten vallen waarmee je ze kunt oproepen in gevechten. Je huisdiertje kan met speciale items ook sterker worden en kan, door het te combineren met een ander beest, ook skills aanleren die oorspronkelijk niet mogelijk met dat monster is. De mogelijkheden hiermee lijken eindeloos.

Final Fantasy XIII-2

Het is goed te begrijpen dat veel mensen erg uitkijken naar deze game. Je bent immers gegarandeerd van een episch verhaal met toffe karakters. Doe daar dit keer dan ook toffe gameplay bij die je veel vrijheid geeft en tot de laatste druppel uitgeperst kan worden en je hebt een potentiële topper voor het komende jaar. Ik heb in elk geval mijn tent al bij de brievenbus opgezet. Op 2 februari ben ik een weekje 'off the radar'.