Dansen op de gamescom

dance header

We zaten in het hotel op de vierde verdieping, moesten continu van hot naar her rennen om de volgende afspraak te halen en alles waar we in Keulen naar toe gingen, ging per benewagen. En vreemd genoeg had ik zelfs op de beurs nog zin om wat extra te bewegen en ben ik alle aanwezige dansgames uit gaan testen. En dat waren er een hoop!

SingStar Dance
Release: Nog niet bekend
Platform: PlayStation 3 (+ Move)
SingStar staat natuurlijk bekend om het sing-a-longen, maar komend najaar komen daar twee spin-offs bij: SingStar Dance en SingStar Guitar. Wat voor games dit zijn lijkt me redelijk duidelijk. SingStar Dance onderscheidt zich van de andere games door niet enkel dans, maar ook zang aan te bieden. Het dansen gaat met behulp van de move, terwijl het zingen gewoon met de bekende microfoons gaat. Het spel is hierdoor dus met maximaal vier spelers te spelen, twee zangers en twee dansers. De dansstijl wordt aangepast aan het liedje dat gezongen wordt en met twee dansers wordt er ook van je verwacht dat je sommige stukjes gezamelijk danst, hand in hand of om elkaar heen draaiend bijvoorbeeld. Het lastige is dat er niet van tevoren wordt aangegeven hoe je moet dansen, dus je zit continu naar het scherm te kijken wat je je net had moeten doen in plaats van wat je nu doet. Het samen dansen is echter wel geweldig om te zien. Nadat Pheno en ik ons van de beste kant hadden laten zien wilde wc-eend en RitseB ook een keer en je zag de liefde tussen hen groeien.

[+] Samen dansen, mogelijkheid om ook te zingen, danspasjes zijn geweldig
[-] Danspasjes niet van tevoren bekend, erg grote huiskamer nodig

Dance Central
Release: 19 november 2010
Platform: Xbox 360 (+ Kinect)
De Kinect is natuurlijk volkomen waardeloos zonder dansspel en dus is ook daarvoor een eerste dansgame in de maak. Harmonix en MTV werkten samen aan deze game, dus dat belooft sowieso al veel goeds. Doordat gebruik gemaakt wordt van de Kinect dien je ook je benen goed te gebruiken waardoor het eigenlijk de enige echte dansgame is. De danspassen zijn ook een stuk lastiger dan bij veel van de andere games, ook al worden er meerdere passen van te voren aangegeven. De moeilijkheid is echter wel in te stellen, waardoor zelfs ik nog vijf van de vijf sterren heb weten te halen!

[+] Benen gebruiken, danspassen zijn goed op de maat van de muziek
[-] Maximaal twee spelers, danspasjes zijn redelijk algemeen


Michael Jackson
Release: Q4 2010
Platform: PS3, Xbox 360, Wii, PSP, DS
Michael Jackson was minstens net zo beroemd vanwege zijn danskunsten als vanwege zijn muziek. De king of pop heeft hoogstpersoonlijk meerdere eigenaardige danspassen ontworpen en zijn Thriller-dans is zo populair dat ze het zelfs in gevangenissen opvoeren. Voor de mensen die niet in de gevangenis zitten komt er binnenkort een dansgame over Michael Jackson uit. Ja, ik zeg over. Hoewel je zou zeggen dat er meer dan genoeg videomateriaal is van alle passen, heb ik Michael zelf geen enkele keer gezien in de demo die ik speelde. Je moet het doen met een silhouet van iemand met een hoed op die laat zien hoe je moet bewegen. Het spel lijkt wel de originele danspasjes te volgen, waardoor je dus flink mag gaan oefenen op je moonwalk. Ik heb de Wii-versie gespeeld en die was dus niet overtuigend en stelde mij eigenlijk een beetje teleur. Het is te hopen dat de uiteindelijke game veel beter aangekleed wordt.

[+] Goede dansliedjes, moonwalk
[-] Grauwe boel, geen echte Michael, moonwalk

Lees verder op de volgende pagina