NYKO's line-up onder de loep

PlayStation 3 en Xbox 360
Na het erg uitgebreide assortiment voor de Wii valt het aanbod voor de PlayStation 3 en Xbox 360 nogal tegen. Voor beide consoles is er een nieuwe Intercooler TS verschenen die ervoor zorgt dat je console niet te warm wordt. De oude koeler zorgde ervoor dat sommige consoles kapot gingen doordat de koeler energie van de console aftapte. Deze nieuwe versie heeft een eigen stekker waardoor dit probleem niet meer voorkomt en je console nog beter gekoeld wordt. Voor de 360 is er overigens een witte en een zwarte editie.

Voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 zijn er ook een heel aantal opladers en batterijen verkrijgbaar. Interessanter is echter het Metal Pedal. Dit pedaal is bedoeld voor zwaar gebruik in Guitar Hero of Rock Band. Het pedaal kan aangesloten worden op alle drumstellen en er kunnen er zelfs twee tegelijk gebruikt worden. Het Metal Pedal heet niet alleen zo vanwege de muziek die er mogelijk mee gespeeld gaat worden, maar ook vanwege de metalen pinnen die erop zitten voor nog meer grip. Het pedaal kan bij Rock Band ook nog vastgezet worden aan het drumstel en is ook voor de Wii te gebruiken.

Nintendo DSi
Een hele lading doosjes van DS-spellen meenemen op vakantie is niet handig, en alle spellen op één kaartje mag natuurlijk ook niet, dus wat moet je dan? Gelukkig komt Nyko nu met de oplossing: een Game Pouch. Dit is een klein tasje waarin je dertien spellen op kunt bergen en zal verkrijgbaar zijn in het zwart, grijs, wit of limegroen. De tasjes zien er netjes uit, maar om de onderste spelletjes te kunnen spelen moet je de hele binnenkant eruit halen. Of dat praktisch is als je onderweg bent is de vraag.


Speciaal voor de DSi is er de Zoom Case. Dit is een case voor om je DSi heen waardoor je een zoomlens op je DSi kunt vastmaken. Met de Zoom Case heb je een 8x zoom waarmee je dingen nog beter op de foto kunt vastleggen. Het is een flinke lens voor op de platte Nintendo DS die opeens ook drie keer zo dik wordt. Jammer is dat je ondanks de 8x zoom waarschijnlijk niet veel betere foto\'s gaat maken omdat de zoom niet aan te passen is. Het is óf geen zoom, of 8x zoom waardoor je dus waarschijnlijk alsnog dichterbij of verder weg van het onderwerp mag gaan staan. Het voordeel is wel dat je de cover om de DS kan laten zitten en de lens kan worden beschermd door een kapje. De Zoom Case erop schroeven is zo gebeurd. Overigens werkt de Zoom Case dus enkel voor de camera aan de buitenkant.

Conclusie
Ik had het nooit zo op third party accessoires, maar sinds ik de Nyko Wand mocht reviewen ben ik daarop teruggekomen. Nyko is misschien wat duurder dan de rest, maar nog steeds goedkoper dan de originele accessoires terwijl het dezelfde kwaliteit is en soms zelfs beter is zoals de draadloze Wii Kama nunchuck. Sommige accessoires zijn echter totaal overbodig of niet zo handig uitgewerkt, dus kijk goed naar waar je bepaalde dingen voor wil gebruiken voordat je het aanschaft. Dat is trouwens een tip die geldt voor alle accessoires, anders zit je straks ook met een hele kast vol opzetstukjes voor de Wii voor die ene keer per jaar dat je Wii Golf speelt.