FOK! blikt terug: Final Fantasy

Naast de vele games zijn er ook nog een aantal bijzondere spin-offs, de films en miniseries. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen was er de film Advent Children die hoort bij de FFVII compilatie maar dat is niet de enige film die de naam Final Fantasy draagt. Er is namelijk ook nog de film Final Fantasy: Spirits Within. De computer geanimeerde film was, ondanks een bizar mooi uiterlijk, geen hit en het kostte Square Pictures de kop, Spirits Within is hun enige film.

Spirits Within speelt in 2065 op aarde. Onze aardkloot is bezet door Aliens, Phantoms genaamd. Om de aarde te redden verzinnen dr. Aki Ross en mentor, dr. Sid, een manier om de Phantoms uit te schakelen zonder de aarde te beschadigen. Het leger wil echter een allesverwoestend kanon gebruiken, ondanks dat deze de aarde mee zal verwoesten.


Scene uit Spirits Within<\/center>

Naast de films waren er ook nog een aantal anime (simpel gezegd Japanse tekenfilms) series als Final Fantasy Unlimited en Final Fantasy: Legend of the Crystals.

Legend of the Crystals is een vierdelige serie die speelt in de wereld van FFV, op Planet R. De serie speelt 200 jaar in de toekomst. Drie van de vier kristallen zijn gestolen en de helden van de serie nemen het op tegen Deathgyunos om ze terug te halen. De vier delen heten respectievelijk Wind Chapter, Fire Chapter, Dragon Chapter en Star Chapter.


Boxarts van Legend of the Crystals<\/center>

Final Fantasy Unlimited is net als Legend of the Crystals een animeserie. De serie telt 25 afleveringen waar er 52 gepland stonden. De kijkcijfers waren niet zo heel hoog als verwacht en daarom werd de serie ingekort. In de serie wordt het verhaal verteld van Ai en Yu, twee kinderen die in het vijandige Wonderland op zoek gaan naar hun verloren ouders. FFUnlimited combineert 2D en 3D in de serie wat een bijzonder schouwspel oplevert.