FOK!games Wishlist 2013 #9

Het is alweer meer dan vier jaar geleden dat er voor het laatst een Rainbow Six-game verscheen en dat is natuurlijk veel te lang geleden. Ubisoft heeft er echter voor gekozen om de serie eens flink onder handen te nemen en een iets ander pad te bewandelen. Je zou voor Rainbow Six: Patriots zelfs kunnen spreken van een reboot.

header

Een paar jaren terug leek het erop alsof de Rainbow Six-franchise van Ubisoft een jaarlijks terugkerende game zou krijgen zoals Call of Duty dat inmiddels heeft. Nadat Rainbow Six Vegas 2 in 2008 verscheen bleef het echter stil. Heel stil. Elke E3 was er weer hoop op een nieuwe aankondiging, maar Ubisoft hield de kaken stijf op elkaar. Tot november 2011 toen ze eindelijk officieel het nieuwe deel in de serie aankondigden. Onder het kopje 'terrorisme is veranderd, dus Rainbow Six ook' komt Rainbow Six: Patriots (R6P) met de bekende tactische gameplay en een geheel nieuwe manier van storytelling dat het geheel menselijker en emotioneler moet maken.

In de eerste target gameplaybeelden die Ubisoft ons liet zien zagen we een veel interactievere manier van spelen die ergens deed denken aan games als Heavy Rain voor PlayStation 3. Deze vroege beelden kun je onderaan bekijken. Verderop in de video zien we naast de nieuwe gameplayelementen ook weer de tactische shooter die Rainbow Six altijd is geweest. 

R6P R6P

In R6P draait alles om een terroristische beweging die zichzelf True Patriots noemt. De True Patriots zijn een goed getrainde organisatie die het land willen terugnemen van de overheden en instanties die, volgens de patriots, enkel uit zijn op geld en zelfverrijking. Team Rainbow moet het in de game opnemen tegen deze nieuwe vorm van terrorisme die niets en niemand ontziet om het doel te bereiken.

Naast de uitgebreide singleplayer komen er natuurlijk ook vele multiplayermogelijkheden in de game. We kunnen straks in co-op met elkaar spelen of online elkaar lek schieten in de versus-modi die Rainbow Six altijd heeft gekend. Buiten de eerste video, en een teaser waarin eigenlijk niet veel verteld wordt, is het echter nog steeds erg stil rondom de game. De enige officiële mededeling is dat de game nog in ontwikkeling is en dat 2013 wordt genoemd als releasedatum in de teaser.

Laten we met z'n allen hopen dat de geruchten over een uitstel tot de volgende generatie Xbox en PlayStation niet waar zijn, of dat deze consoles volgend jaar Kerst in de winkels liggen met Rainbow Six: Patriots als tofste launchgame!