FOK! blikt terug: Final Fantasy

De huidige generatie consoles kent eigenlijk maar één echte Final Fantasy game, FFX op de PS2. Deze game vertelt het verhaal van Yuna die op pad moet om Sin te verslaan, een Aeon die het land eens in de zoveel jaar terroriseert. FFX was de eerste FF game die op één enkele disc stond, dankzij het DVD formaat was het niet langer nodig om discs te wisselen tijdens het spelen. Naast Yuna speelt ook Tidus een hoofdrol, de twee worden verliefd op elkaar en Tidus worstelt met een soort trauma over z’n vader.


FFX en FFX-2<\/center>

Final Fantasy X is de eerste game in de FF geschiedenis die een rechtstreeks vervolg kreeg in de vorm van Final Fantasy X-2. Ook deze game draait weer om Yuna en Tidus, alleen is het nu Yuna die (undercover) op zoek gaat naar Tidus die ze al lang niet gezien heeft. X-2 kent een jobsystem waarin de characters kunnen wisselen van job door een ander kostuum aan te trekken. Elke job kent weer zijn eigen voor- en nadelen.

Het elfde deel in de serie is weer een apart verhaal, deze keer is het namelijk een MMORPG geworden, een RPG die je met veel mensen tegelijk, online, kan spelen. Naast de PS2 kent XI ook een PC en een Xbox 360 versie. Momenteel zijn er nog miljoenen gamers wereldwijd die de game spelen en er zijn al verschillende uitbreidingen uitgekomen.


Final Fantasy XI, Xbox 360 versie<\/center>

Er staat voor de PS2 nog een Final Fantasy game gepland; Final Fantasy XII komt begin 2007 uit in Europa en zal, net als FFIX dus, verschijnen nadat de opvolger van de PlayStation is gelanceerd.