FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 19 augustus 2006

Nederland naar finale Final Four

De Nederlandse volleyballers hebben de finale van de European League bereikt. In de halve finale werd gastland Turkije met 3-2 verslagen.

Nederland had het zeer lastig tegen de Turken, die gesteund werden door een fanatiek publiek. Pas op het vierde matchpoint in de vijfde set wist Nederland het af te maken dankzij een goed blok van Jairo Hooi. De setstanden waren 23-25, 25-22, 23-25, 25-23, 17-15.

Zondag zal Nederland in de finale spelen tegen Kroatië, dat met 3-1 won van Griekenland. Bij winst zal Oranje de A-status terugkrijgen van NOC*NSF.

Uitslagen Eredivisie 19/08/2006

Vanavond werden er vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

ADO Den Haag - SC Heerenveen 2-3
40' Rankovic 1-0
42' Bosvelt 1-1
58' Tininho 2-1 penalty
81' Yildirim 2-2
90'+3 Alves 2-3

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 6.000.
Geel: Vandenbussche (Heerenveen).

Opstellingen

ADO: Postma, Vreven, Saavedra, Bodde, Loumpoutis, Rankovic (Kum/90+2), Delorge, Tininho, Verhoek (Elia/78), Mols (De Vries/71), Kolk.

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon (Kissi/71), Hansson, Dingsdag, J. Drost, Bosvelt (Tarvajärvi/71), Alves, Prager, Nilsson (Yildirim/71), Friend, Pranjic.
----------------------------------------------
Willem II - FC Utrecht 2-1
2' Fortuné 0-1
23' El Hamdaoui 1-1 Penalty
82' Redan 2-1

Scheidsrechter: v. Egmond.
Toeschouwers: 10.700.
Geel: Assou-Ekotto, Wau, Bobson (allen Willem II), Somers, Broerse, v.d. Gun, v. Dijk (allen Utrecht).

Opstellingen

Willem II: Peersman, Wau, Kargbo, Baelum, Valencia, Assou-Ekotto, El Hamdaoui, Imschoot, Hadouir (Messoudi/76), Redan, Bobson (v.d. Struijk).

FC Utrecht: Vorm, Tiendalli, Pieters, Broerse (Rossini/84), Somers (v. Steensel/54), Kruys (v. Buuren/63), Caluwé, v. Dijk, v.d. Gun, Fortuné, Kopteff.
----------------------------------------------
Excelsior - Roda JC 0-1
10' Gyan 0-1 e.d

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 2.000.
Bödör, Bouchiba (Roda JC)

Opstellingen

Excelsior: Zwarthoed, Bandjar, v. Nieuwstadt, Gyan, Zijm, Bruins, v. Dieren, Guijo-Velasco (Simr/70), Slory, Voskamp (Dijkhuizen/75), Steur (Piqué/88).

Roda JC: Kujovic, De Fauw, Saeijs, Kah, De Jong, Agustien (Bouchiba/82), Meeuwis, Bödör, Cissé, v. Tornhout (Sonko/50), Vandamme (Lachambre/90+4).
----------------------------------------------
AZ - NAC Breda 8-1
33' Koevermans 1-0 (assist Arveladze)
40' Cziommer 2-0
46' Stam 2-1
54' Mathijsen 3-1 (assist de Zeeuw)
56' Cziommer 4-1 (assist Mathijsen)
58' Schaars 5-1 (assist Koevermans)
64' De Cler 6-1 (assist Schaars)
72' Koevermans 7-1 (assist Dembéle)
80' Cziommer 8-1 (assist Jenner)

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 17.000.
Jaliens, Cziommer (AZ), Zonneveld, Stam (NAC).

Opstellingen

AZ: Didulica, Jaliens, Luirink, Mathijsen, De Cler, Meerdink (Jenner/75), De Zeeuw, Cziommer, Schaars (Molhoek/68), Arveladze (Dembele/65), Koevermans.

NAC: Zoetebier, Elshot, v. Gessel, Demir, Stam, De Graaf, Slot (Mtiliga/59), Zonneveld (Zwaanswijk/74), Diba (Veenstra/81), Tamerus, Rigters.

De wedstrijd tussen AZ en NAC begon tien minuten later omdat de lichtmasten het niet deden.

Ballen kunstjes

Zaterdagavond is de ideale avond om met een paar vrienden in je favoriete kroeg een biljartje te leggen, zo is deze man, Eric Yow waarschijnlijk ook begonnen.

Maar in tegenstelling tot ons gewone stervelingen kan hij echt biljarten, en dan bedoel ik ook heel echt biljarten, hij laat de biljartballen de vreemdste dingen doen, en maakt effectballen waar je naar kijkt met een blik van hoe doet hij dat in vredesnaam.

'Koninklijk' bezoek met invalidenwagentje

Icoon KoningshuisTwee agenten dachten vrijdagavond dat Drenthe vereerd werd met een spontaan koninklijk bezoekje. In Deurze kwamen ze een voertuig tegen met het kenteken "AA - 001". Kentekens die beginnen met "AA", zijn uitsluitend bedoeld voor leden van het Koninklijk huis.

Het voertuig bleek een brommobiel te zijn. Achter het stuur zat geen koninklijke invalide, maar een 16-jarige jongen uit Zeijen. Omdat de jongen verder alles keurig in orde had, bleef het bij een waarschuwing. Wel werd hem verzocht om het zelfgemaakte nummerbord te verwijderen.

Uitgebreide screens US versie Touch Detective

Het Japanse spel Osawari Tantei Ozawa Rina, wat in de US uit zal komen onder de naam Touch Detective, is een ouderwetse point-and-click adventure, maar dan op een handheld: de Nintendo DS.

Op de nieuw verschenen screens is de unieke look te zien van het spel, en is duidelijk dat het bovenste scherm van de DS voornamelijk voor plaatsaanduidingen en andere algemene informatie gebruikt zal worden; de actie zal zich dus voornamelijk op de touchscreen afspelen.

Touch Detective staat gepland voor 10 oktober in de VS, of een Europese release zal volgen is nog niet bekend.



Harmsen nieuwe Nederlands kampioene tennis

Danielle Harmsen is de nieuwe Nederlandse kampioene tennis. In Amsterdam was de als zevende geplaatste Harmsen met tweemaal 6-2 te sterk voor Olga Kaloesnaja.

Harmsen probeerde het vlakke en harde spel van de in Rusland geboren Kaloesnaja te ontregelen en ze wist daar vanaf de eerste game in te slagen. Bovendien serveerde de 20-jarige Harmsen ijzersterk, waardoor Kaloesnaja kansloos was.

Wat is Dit: Opgave 39 - Uitslag

Het is duidelijk dat we de opdrachten moeilijker moeten maken. Dit maal hadden jullie slechts twee rondes nodig om het juiste antwoord te vinden/zien. Het was zoals je op het plaatje kan zien een Waszak.
Allan24 was de eerste die dat goed zag. Voor hem dus 6 punten. Gefeliciteerd!
In de lift gaan mee: QTPi, Lode, JtS en Frankvbr. Zoals jullie weten krijgen zij dus 3 punten.

De volgende Wat is Dit begint op maandag 21 augustus om 12.00 uur.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing: een waszak:

Tot de volgende keer, tot WiD!

Evander Holyfield maakt rentree

Voormalig wereldkampioen bij de zwaargewichten Evander Holyfield is terug in de ring. Afgelopen vrijdagavond maakte de bokser zijn succesvolle rentree in Dallas.

De oud wereldkampioen was uitermate succesvol bij zijn terugkeer. Hij versloeg Jeremy Bates in de tweede ronde door een knock-out. De 43-jarige Holyfield had al sinds 13 november 2004 niet meer gebokst, toen verloor hij zijn laatste wedstrijd op punten van Larry Donald.

In 2007 hoopt de Amerikaan weer mee te kunnen om de titel. ”Ik heb combinaties laten zien die ik ook in mijn beste tijd maakte”, aldus een optimistische Holyfield.


Evander Holyfield maakte een uiterst succesvolle rentree in Dallas

Brit laat zich met vissen in gezicht slaan

Een 23-jarige Britse student heeft zich zaterdag voor een goed doel in het openbaar in het gezicht laten slaan met vissen.

Ben Fillmore had het recht op de openbare vernedering via de internetveilingsite eBay verkocht. De studente Lucy Berry (23) betaalde 210 pond (310 euro) die gaan naar een Britse beroertestichting, die Fillmores moeder enkele jaren geleden heeft geholpen haar ziekte de baas te worden.

Berry sloeg Fillmore zaterdag in Speaker's Corner in het Londense Hyde Park met twee Schotse forellen. Fillmore vond het een ''interessante ervaring'', ook al stonken de vissen en voelden zij slijmerig aan. De stunt is geïnspireerd door een scène uit een Monty Python-film.

Met dank aan Eilanden voor de submit.

'Ajax wordt kampioen (of PSV)'

VoetbalAjax wordt de nieuwe kampioen van Nederland, zo leert een rondgang van het Algemeen Dagblad langs de trainers van de eredivisie. Het verschil in kwaliteit met PSV wordt echter miniem geacht, zodat beiden een grote kans maken. Van de 18 eredivisie-trainers zeggen er 9 dat Ajax de competitie wint en 7 kiezen voor PSV; Twee trainers, waaronder Ajax-coach Henk ten Cate, gaven geen keuze op.

Feyenoord en AZ worden weinig kansen toegedicht voor de titel. In ieder geval stemde geen van de coaches voor een van die clubs.

Zo eensluidend als de trainers zijn in hun voorspelling over de beste twee ploegen van Nederland (Ajax en PSV), des te verschillender denken ze over welke club er dit jaar in positieve zin gaat verrassen. Roda JC, Willem II, Heerenveen, FC Twente en Vitesse; ze worden allemaal wel eens genoemd. De Arnhemmers worden, weliswaar met een minimaal verschil, het meest als de surprise gezien.

-
Zie voor meer sportnieuws Sport.FOK!.

Celtic aast op Gravesen

Gordon Strachan, manager van Celtic, heeft bevestigd dat de Schotse club belangstelling heeft voor Thomas Gravesen. De middenvelder mag vertrekken bij Real Madrid.

De afgelopen week zijn er al gesprekken geweest tussen beide clubs. Gravesen zelf liet eerder weten dat zijn voorkeur uitgaat naar een club uit de Engelse Premier League.

Volgens John Sivebaek, de zaakwaarnemer van de middenvelder zijn er drie clubs die serieuse interesse hebben. "We zijn nog altijd in onderhandeling met deze clubs. We verwachten dat volgende week de beslissing over zijn toekomst valt, misschien wel eerder. Thomas zelf wil graag naar Celtic, omdat hij dat een grote club vindt. Tuurlijk is het voor de meeste spelers aanlokkelijker om in de Engelse competitie te spelen dan in de Schotse, maar Celtic acteert in de Champions League en dat is belangrijk voor Thomas", aldus Sivebaek.

Onzekere toekomst voor Van Bommel

Het is onzeker of Mark van Bommel bij FC Barcelona zal blijven. De speler heeft via zijn zaakwaarnemer, Rob Jansen, laten weten dat hij bij zijn huidige werkgever zal vertrekken als hij op de bank of tribune moet plaats nemen.

In het Algemeen Dagblad heeft Jansen gezegd dat Van Bommel geen genoegen zal nemen met een eventuele plaats buiten het basiselftal. Afgelopen donderdag speelde de 29-jarige Limburger ook al niet mee tegen Espanyol (0-1) om de Spaanse Supercup. Volgens de trainer van FC Barcelona, Frank Rijkaard, was Van Bommel niet nodig.

Doordat Rijkaard meer keus heeft gekregen op het middenveld lijkt het er op dat Van Bommel uit kan gaan kijken naar een nieuwe club. Afgelopen zomer stond hij nog in de belangstelling van Bayern München. Deze transfer ging niet door omdat de middenvelder zich thuis voelde in Spanje. Het contract van de Nederlander bij FC Barcelona loopt nog door tot medio 2009.


Mark van Bommel

Guitar Hero maakt meer kapot dan je lief is

Gameverslavingen kunnen vriendschappen en zelfs intieme relaties kapotmaken, maar de jongens van Red Octane vonden dat blijkbaar niet genoeg. Waar we enkele dagen geleden nog meldden dat de Wii gezond is, lijkt de PS2 toch een health-risk te vormen.

Een iets te fanatieke virtuele gitarist heeft zijn knie gebroken tijdens het spelen van Guitar Hero. Tijdens een multiplayer-potje dat gelijk opging besloot hij z'n rock-meter te gebruiken. Hij draaide de gitaar omhoog, en z'n lichaam naar rechts. Helaas besloot z'n onderbeen gewoon te blijven staan. Het gevolg was "Krak!", een gebroken knie en veel "au", in die volgorde.

Door middel van z'n website wil hij mensen waarschuwen voor het gevaar dat Guitar Hero heet. Je kunt daar ook foto's bekijken van hoe een knie er na een mislukte move uitziet.
Overigens gaat hij zodra hij hersteld is weer oefenen om z'n titel "Guitar Hero Of The Neighbourhood" terug te eisen.

[MotoGP] Rossi behaalt pole

De Italiaan Valentino Rossi wist vandaag de pole position te behalen op het circuit van Brno in Tsjechië. De Italiaan bleef hiermee zijn landgenoot Loris Capirossi en de Amerikaan Kenny Roberts Jr voor.

Met een tijd van 1'56.191 was Rossi vandaag het snelste tijdens de MotoGP kwalificatie op het curcuit van Brno.Zijn landgenoot Capirossi volgde op twee tiende met een tijd van van 1'56.441. De top vijf werd opgevuld door Roberts Jr, zijn landgenoot Nicky Hayden en de Japanner Shinya Nakano. Alex Hoffman, die Seté Gibernau vervangt in Tsjechië, moest zichzelf tevreden stellen met een veertiende plaats op de startgrid.

De Spanjaard Gibernau moest dit weekend aan zich voorbij laten gaan, nadat er problemen geconstateerd waren aan de titaniumplaat die hij kreeg na zijn zware crash tijdens het weekend van Catalunya.

Logtens naar finale NK

Paul Logtens heeft de finale weten te bereiken van het Nederlands kampioenschap tennis in Amsterdam. In de halve finales versloeg Logtens Antal van der Duim in vier sets.

De eerste set ging nog naar Van der Duim, maar Logtens klaarde daarna met driemaal 6-4 de partij. Logtens moet het morgen in de finale opnemen tegen Igor Sijsling, die dankzij de opgave van Jesse Huta Galung de eindstrijd wist te halen.

Premiership: meer verrassingen

Nadat Liverpool vanmiddag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij Sheffield United, zijn er nu meer verrassingen te melden in de Engelse Premier League.

Reading, afgelopen zomer gepromoveerd naar de hoogste klasse, ontmoette Middlesbrough in eigen huis. Door doelpunten van Stewart Downing en Yakubu Aiyegbeni kwamen de bezoekers al snel op een 0-2 voorsprong. Voor Reading leek een voortvarende start van de competitie buiten bereik. De ploeg van Steve Copell toonde echter veerkracht. Door twee snelle goals van Dave Kitson en Steve Sidwell stond de stand bij rust op 2-2. Spits Leroy Lita zorgde tien minuten in de tweede helft zelfs voor de voorsprong, en daarmee de winnende goal voor Reading.

Ook Arsenal kende een matige competitiestart. In de eerste officiële wedstrijd in het Emirates Stadium werd het 1-1 tegen Aston Villa. Arsenal was de betere ploeg, maar de spitsen bleken niet scherp genoeg om het voordeel om te kunnen zetten in doelpunten. Olof Mellberg zorgde vlak na rust voor de openingstreffer voor Aston Villa. Robin van Persie viel een klein half uur voor tijd in, en de Nederlander zorgde samen met de tevens ingevallen Theo Walcott voor veel gevaar. Vijf minuten voor tijd verlengde Van Persie een voorzet van Walcott, die vervolgens bij Gilberto Silva kwam en hem erin schoot. Bij de 1-1 zou het ook blijven.

Newcastle United won wel haar eerste wedstrijd. Wigan Athletic kwam op bezoek in het St. James' Park, en begon direct aanvallend. Via Henri Camara en Arjan de Zeeuw kregen the Latics kansen op de openingstreffer, maar deze bleef uit tot vlak voor rust. Aanvoerder Scott Parker zorgde voor de 1-0 voor the Magpies. Een kwartier na rust maakte Lee McCulloch gelijk voor Wigan. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de gelijkmaker, want enkele minuten later zette Shola Ameobi de eindstand op het scorebord: 2-1.

Uitslagen:

Arsenal - Aston Villa 1-1
53' Mellberg 0-1
85' Gilberto Silva 1-1

Portsmouth - Blackburn Rovers 3-0
26' Todorov 1-0
62' Kanu 2-0
65' Neill (Rovers/2x geel)
84' Kanu 3-0
90' Todd (Rovers)

Everton - Watford 2-1
15' Johnson 1-0
82' Arteta (Pen) 2-0
90' Francis 2-1

Newcastle United - Wigan Athletic 2-1
38' Parker 1-0
59' McCulloch 1-1
64' Ameobi 2-1

Reading - Middlesbrough 3-2
11' Downing 0-1
21' Aiyegbeni 0-2
43' Kitson 1-2
44' Sidwell 2-2
55' Lita 3-2

West Ham United - Charlton Athletic 3-1
15' D. Bent (Pen) 0-1
26' Traoré (Charlton/2x geel)
52' Zamora 1-1
66' Zamora 2-1
90' C. Cole 3-1

Jevric zet punt achter interlandloopbaan

Dragoslav Jevric heeft een punt gezet achter zijn interlandcarriére. De doelman deed dit nadat hij afgelopen woensdag bij de oefenwedstrijd tegen Tsjechië op de bank moest plaats nemen.

"Bondscoach Javier Clemente heeft als een amateur gehandeld. Ze hadden me best van tevoren kunnen zeggen dat ik niet zou spelen. Ik kon het niet geloven toen ik hoorde dat ik niet zou spelen. Daarom stop ik nu als international", aldus de voormalig doelman van Vitesse. De geboren Montenegrijn ziet het niet zitten om nu uit te gaan komen voor Montenegro. "Nee, ik heb voor Servië gekozen en heb mijn beslissing al gemaakt om te stoppen."

Masturbatie-rechter moet 4 jaar cel in

ShockingDe Amerikaanse rechter die tijdens processen onder zijn toga masturbeerde, is veroordeeld tot vier jaar cel en 40.000 dollar boete. Dit meldde de krant The Oklahoman zaterdag.

Volgens het vonnis masturbeerde rechter Donald Thompson in 2002 en 2003 tijdens zeker vier rechtszaken. De aanklager en de rechter in de zaak-Thompson hadden het over ''de meest surrealistische en bizarre'' rechtszaak in hun leven.

De 59-jarige Thompson had aan het begin van zijn masturbatieproces ontslag genomen als rechter. Zijn advocaat had voor een voorwaardelijke straf gepleit omdat Thompson al ''verschrikkelijke emotionele pijn'' heeft geleden door wat zijn gezin heeft moeten meemaken door de publiciteit. Thompson gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling. Hij moet de beroepszaak in hechtenis afwachten.

Roodharige vrouwen seksen vaker

''Meisjes met rode haren, die kunnen kussen dat is niet mis'', zong Arne Jansen in de jaren 70 in een top 40 hit. En daar kon hij wel degelijk gelijk in hebben, want uit een Duits onderzoek blijkt dat roodharige vrouwen over het algemeen niet vies zijn van een potje vrijen. Roodharige dames hebben vaker seks en zijn vaak echte mannenverslindsters, veel meer dan blondines. Zo zou 15% van de roodharige dames wel eens een slippertje maken tegen 10% van de dames met andere haarkleuren.

Volgens onderzoeker dr. Werner Habermehl uit Hamburg verven veel vrouwen zelfs hun haren rood om aan te geven dat ze 'op zoek zijn'. En dames met een vaste partner die hun haren rood kleuren, doen dat om aan te geven dat er iets mis is met de relatie. Dit verklaart wellicht ook waarom vrouwen met rood haar vaker vreemdgaan dan blondines en brunettes.



Vaker seks

Met dank aan Eilanden voor de submit.

'Fans willen Sonic in Smash Bros. Brawl'

Miyamoto heeft in een interview Tips & Tricks magazine gezegd dat fans van de Smash Brothers games van Nintendo het liefste Sonic erbij willen hebben. Super Smash Bros. Brawl is het volgende deel in de serie en komt uit op de Wii alwaar hij online te spelen is tegen gamers uit de hele wereld.

Op dit moment zijn onder andere Mario, Samus Zero Suit, Kid Icarus en Solid Snake bevestigd als speelbaar character. Of Sonic ook daadwerkelijk in SSBB gaat komen is nog niet bekend.

'Verdachte mislukte aanslag Duitsland opgepakt'

AanslagEen van de twee verdachten van de mislukte terreuraanslag eind juli op twee Duitse treinen is zaterdag op het station van de Noord-Duitse stad Kiel opgepakt. Dat heeft het federale Openbaar Ministerie in Karlsruhe laten weten.

Het gaat bij de arrestant om een student van Libanese origine, zo meldt het weekblad Focus op zijn website. De arrestatie is mogelijk geworden door informatie van een buitenlandse geheime dienst, aldus Focus op gezag van bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek.

Kofferbommen
Het treinstation in Kiel, de hoofdstad van Sleeswijk-Holstein, is zaterdagmorgen vijf uur lang gesloten geweest. De sluiting hield verband met het politieonderzoek naar de twee personen die worden verdacht van het plaatsen van kofferbommen eind juli in twee Duitse treinen. Een woordvoerder van de politie zei dat tijdens het onderzoek in Kiel geen treinverkeer van en naar de havenstad mogelijk was. De politie onderzocht onder meer bagage op het station.

De Duitse politie meldde vrijdag dat het land eind vorige maand hoogstwaarschijnlijk aan een terroristische aanslag is ontsnapt. Politiefunctionarissen zeiden dat kofferbommen die op 31 juli in twee regionale treinen bij Koblenz en Dortmund waren aangetroffen, alleen door een constructiefout niet zijn ontploft.

De politie heeft twee verdachten weten te identificeren door opnamen van bewakingscamera's op stations. Op de beelden zijn de donkerharige mannen te zien die de koffers perrons van een station in Keulen oprijden. De twee treinen reden daarvandaan richting Koblenz en Dortmund. De politie heeft 50.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de arrestatie van het duo.

Most Wanted PS3- en Wii-titels

Het Amerikaans retailbedrijf Gamefly heeft onder haar consumenten een onderzoek gedaan naar welke PS3- en Wii-titels zij het liefst zo snel mogelijk in handen willen krijgen. In de twee top tien lijstjes staan lang verwachte spellen als Assassin's Creed voor de PS3 en Zelda voor de Nintendo Wii.

Top 10 PS3-titels:

1. Assassin's Creed
2. Resistance: Fall of Man
3. Call of Duty 3
4. Need for Speed: Carbon
5. Warhawk
6. Marvel: Ultimate Alliance
7. John Woo presents Stranglehold
8. Sonic the Hedgehog
9. Tom Clancy's Rainbow Six Vegas
10.NBA Live 07

Top 10 Nintendo Wii-titels:

1. Super Smash Bros. Brawl
2. The Legend of Zelda: Twilight Princess
3. Super Mario Galaxy
4. Metroid Prime 3 Corruption
5. Red Steel
6. Wario Ware: Smooth Moves
7. Sonic and the Secret Rings
8. Wii Sports
9. Trauma Center: Second Opinion
10. Excite Truck

28 gevangenen ontsnapt in België

Icoon MisdaadAfgelopen nacht zijn in het Oost-Vlaamse Dendermonde twee gevangenen uit hun cel ontsnapt door de sloten volledig open te breken. Vervolgens werden drie cipiers met bestek en glasscherven van een spiegel bedreigd en gegijzeld. Met hun sleutels werden nog eens 26 andere gevangenen bevrijd.

Ook de politie in Nederland is extra alert na de ontsnapping. Volgens de Zeeuwse politie is er sprake van verhoogde waakzaamheid. Dendermonde ligt net over de grens. Er is verder geen grootscheepse zoektocht opgezet. De politie in Noord-Brabant laat weten uit te kijken naar auto's waarmee de gevangenen zouden zijn gevlucht. Een politiewoordvoerder wil niet zeggen om hoeveel auto's het gaat en van welk merk ze zijn.

Met dank aan MaximusF1 en psy-choot voor de submit.

Fietser in been gespiest door hekwerk

Icoon ShockingIn het Zuid-Hollandse Pijnacker is vandaag het been van een fietser gespietst, nadat het op een hek terecht was gekomen. Het is nog onbekend of het om een man of een vrouw ging, en wat de toestand van de fietser is. Ook de identiteit is nog niet bekend.

De val op het hek had een vleeswond en een opname in het ziekenhuis tot resultaat. Wat er precies gebeurd is, wordt nog onderzocht.

Boonen wint wederom etappe in ENECO-Tour

De derde etappe in de Eneco-Tour is gewonnen door de Belg Tom Boonen. In de rit over 185 kilometer, van Beek naar Westmalle, was Boonen in de sprint te snel voor Max van Heeswijk en Baden Cooke.

Al heel vroeg in de koers ontsnapte het viertal Gorka Gonzalez, de Belgen Bert Roesems en Erwin Thijs en onze landgenoot Rik Reinerink. Ze kregen een maximale voorsprong van vijf minuten, maar op vijftien kilometer van de streep werden ze ingerekend door het peloton.

Door de winst verstevigde Boonen, die ook al de eerste etappe wist te winnen, de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft elf seconden voorsprong op Manuel Quinziato.

Uitslag derde etappe

#CoureurPloegTijd
1.Tom Boonen (Bel)QST4.05,56
2.Max Van Heeswijk (Ned)DSCz.t
3.Baden Cooke (Aus)UNIz.t.
4.Simone Cadamuru (Ita)MRMz.t
5.Stefan Schumacher (Dui)GERz.t

Algemeen klassement

#CoureurPloegTijd
1.Tom Boonen (Bel)QST13.12,20
2.Manuel Quinziato (Ita)LIQ+ 00,11.
3.Stefan Schumacher (Dui)GER+ 00,13
4.José Iván Gutiérrez (Spa)CEI+ 00,18.
5.Fabrizio Guidi (Ita)PHO+ 00,35

Sheffield en Liverpool in evenwicht

Liverpool heeft in de seizoensopener direct puntverlies geleden. De Reds kwamen uit bij promovendus Sheffield United niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Liverpool, met Jan Kromkamp en Boudewijn Zenden in de basis, startten zonder Dirk Kuijt en Peter Crouch in de aanval. De ploeg van coach Rafael Benítez had al te kampen met een slechte reputatie op Bramall Lane, ze wisten namelijk slechts één van de laatste tien wedstrijden in Sheffield te winnen. Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd, zoekend naar gaten.

Dat resulteerde in een kans voor John Arne Riise na zo'n twintig minuten. De Noorse linkshalf raakte langs keeper Kenny, maar verdediger Morgan wist zijn inzet van de lijn te werken. Bij de actie van Kenny raakte Riise geblesseerd, en zou worden vervangen door de Chileen Mark González. Even later moest ook Jamie Carragher met een blessure van het veld, de jonge Deen Daniel Agger was zijn vervanger. Vlak voor rust kreeg Liverpool nog een grote kans via linksback Fabio Aurelio. Zijn inzet werd knap gekeerd door Kenny. Ook Sheffield kreeg kansen, en scoorde zelfs nog voor rust, maar het doelpunt van Hulse werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Eén minuut in de tweede helft was het wel raak voor de thuisploeg. Hulse wist zich vrij te werken van Hyypiä en Aurelio, om zo een vrije trap binnen te koppen. Het eerste doelpunt van de Premier League 06/07 was een feit. Even later was het bijna weer gelijk toen Hyypiä op de paal kopte vanuit een corner. Twintig minuten voor tijd werd aanvoerder Steven Gerrard neer gehaald door Sheffield-verdediger Jagielka in het strafschopgebied. Robbie Fowler zorgde ervoor dat Liverpool in ieder geval een punt mee naar huis zou nemen vanaf elf meter. Sheffield stunt direct in de openingswedstrijd, en Liverpool begint matig.

Uitslag:

Sheffield United - Liverpool 1-1
46' Hulse 1-0
70' Fowler (Pen) 1-1

Rode kaart Kalisse geseponeerd

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de rode kaart, die FC Dordrecht-speler Kalisse vrijdag ontving, geseponeert.

Volgens de aanklager is de overtreding die Kalisse zou hebben gemaakt in de wedstrijd tegen FC Zwolle (1-1) "niet wettig en overtuigend bewezen". In de 74e minuut van de wedstrijd werd Kalisse door scheidsrechter Liesveld van het veld gestuurd. Op dat moment stond het al 1-1.

Schrijver mist deadline door game

Dat games op sommige mensen een verslavende werking hebben is bekend, en dat sommige games verslavender zijn dan anderen is ook geen geheim. Eén van de games waar veel mensen de tijd bij kwijt kunnen raken is de Civilization reeks.
Zo ook auteur Iain Banks, wiens nieuwste roman Matter over een paar weken in de winkels zou horen te liggen. Deze deadline heeft de beste man niet gehaald, en zijn nieuwste boek zal nu pas in maart uitkomen.

De reden? Banks gaf deze maand toe dat het missen van z'n deadline te wijten was aan Civilization. De beste man had de game zo'n drie maanden vrijwel non-stop gespeeld toen hij er achter kwam dat hij al die tijd geen aandacht had besteed aan z'n nieuwe boek en de deadline daarvan.

"I played it for three months and then realised I hadn't done any work. In the end, I had to delete all the saved files and smash the CD. It is very unprofessional of me. I had to ask for an extension for the first time, which made me feel just like I was a student again.

'Celtic weer in de markt voor Vennegoor'

Celtic heeft zich opnieuw in de strijd gemend om de lange spits Jan Vennegoor of Hesselink in de lijven. De 28-jarige spits werd al eerder in verband gebracht met een transfer naar een Schotse Club, maar tot een akkoord kwam het nooit. Celtic vindt dat de vraagprijs voor Vennegoor - 8 miljoen - veel te hoog is.

Lange Jan staat niet alleen bij Celtic maar ook bij Bolton Wanderers op het verlanglijstje. De Engelsen, die al verscheidene keren op de tribune zaten voor de international, zijn al gelange tijd opzoek naar een goede spits.

Cristiano naar Basel

Cristiano verkast nog deze zomer naar FC Basel, dit maakte zijn huidige werkgever Roda JC vandaag bekend. De Braziliaanse aanvaller heeft vandaag met de Zwitserse club een principe-akkoord bereikt en zal volgende week een contract in Zwitserland ondertekenen. De 25-jarige Cristiano verruilt de Limburgse heuvels voor drie seizoenen voor de Zwitserse Alpen.

De spits kwam de afgelopen acht jaar uit in de Nederlandse Eredivisie, gelijk verdeeld over NAC Breda en Roda JC. In Brabant kwam de speler die geboren is in voetbalhoofdstad Rio de Janeiro tot 70 duels (18 doelpunten), terwijl hij in totaal 99 keer (34 goals) officieel in het Roda JC-geel uitkwam.

Ajax wil Schilder verhuren

Ondanks dat Ajax-coach Henk ten Cate onlangs liet weten Robbert Schilder bij de A-selectie te willen houden, mag de speler alsnog verhuurd worden. Volgens het bestuur zal Schilder komend seizoen niet veel speelgelegenheid krijgen, wat ervoor zou kunnen zorgen dat hij zich niet meer kan ontwikkelen.

Ajax heeft deze conclusie gemaakt na een persoonlijk gesprek met de middenvelder. "We hebben met hem gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat een verhuur het beste is voor zijn ontwikkeling", aldus Martin van Geel in het Algemeen Dagblad.

Sparta Rotterdam wilde Schilder graag huren, maar de club kwam niet tot een overeenkomst met de speler. Schilder wil zelf op het middenveld spelen, terwijl Sparta hem als verdediger wou opstellen.

Ebbinge terug op het hoogste niveau

Arjan Ebbinge heeft afgelopen vrijdag, in het duel tegen FC Eindhoven (2-2), zijn rentree gemaakt in het betaald voetbal. Na tien maanden blessureleed maakte de verdediger een kwartier voor het einde van de wedstrijd zijn rentree bij de club uit Roosendaal.

In oktober van vorig jaar liep Ebbinge een zware blessure op. Tijdens het duel tegen FC Utrecht liep de 33-jarige speler een scheur in zijn dunne darm op na een duel met verdediger Tim Cornelisse.

Tijdens en na de operatie werd Ebbinge in een coma gehouden wat uiteindelijk drie weken zou duren. In april stond de speler voor het eerst weer op het voetbalveld. Na een aantal maanden speelde de verdediger weer mee in een oefenwedstrijd van RBC Roosendaal.

Nadal onderuit tegen Ferrero

Juan Carlos Ferrero heeft voor een verrassing in het tennistoernooi van Cincinatti gezorgd. De Spanjaard versloeg in een onderlinge confrontatie zijn landgenoot Rafael Nadal in twee sets: 7-6, 7-6.

Ferrero, voormalig nummer één van de wereld, zorgde er met deze overwinning voor een onverwachte wending. Het is namelijk de eerste keer in vijftien toernooien dat Roger Federer en Nadal, momenteel de nummer één en twee op de wereldranglijst, niet in de finale van een tennistoernooi zullen staan.

Andy Murray was verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Zwitserse toptennisser. De Brit was vorige week met 4-6 en 5-7 te sterk voor de aanvoerder van de wereldranglijst.

DQ: Monster Joker scans

Het is vandaag een heuze scan-dag, ditmaal is Dragon Quest Monster Joker aan de beurt om zich te laten zien. Op de scans zien we een drietal characters die naast de hoofdrolspeler een rol zullen spelen in de game en een stuk van de wereldmap waarop de game zich af zal gaan spelen.

DQ:MJ is een spin-off waarin je een soort Pokémon game speelt in het Dragon Quest universum. Gamers die de PS2 game Journey of the Cursed King hebben gespeeld zullen een aantal characters en vijanden vast nog wel herkennen.

Nieuwe scans Jump Ultimate Stars

Jump Ultimate Stars is de opvolger van Jump Superstars, een vechtgame op de DS met daarin zowat alle bekende anime characters. V-Jump (het blad dat de game samen met Nintendo maakt) heeft een aantal nieuwe beelden voor ons die we op onderstaande scans kunnen zien.

Op dit moment nog geen Naruto characters bevestigd, maar aangezien deze wel in het eerste deel zaten is de kans groot dat ze ook in Ultimate Star zitten.

'Van Heeswijk naar Rabobank'

Er is een kans dat Max van Heeswijk naar Rabobank overstapt. Directeur van de Nederlandse wielerploeg, Theo de Rooij, heeft bevestigt dat er gesprekken gaande zijn tussen hem en Discovery Channel PCT over een eventuele overgang.

Eerder trok Rabobank ook al Leon van Bon aan, dus Van Heeswijk zou de tweede renner kunnen zijn die bij zijn oude liefde terug zal keren. De Limburger reed in 1997 en 1998 ook al voor de Nederlandse wielerformatie. Toen stond deze niet onder leiding van De Rooij, maar zwaaide Jan Raas de scepter.

In 1995 startte Van Heeswijk zijn profcarrière bij Motorola. Hierna verkaste de Limburger naar Rabobank. Na twee jaar actief te zijn geweest voor laatstgenoemde ploeg reed hij achtereenvolgens voor Mapei, Domo, US Postal en Discovery Channel PCT.

[DTM] Uitslag kwalificatie Nürburgring

Bruno Spengler heeft de pole position voor de DTM-race op de Nürburgring behaald. De kwalificatie leek voornamelijk een Mercedes-onderonsje te worden, met drie wagens van dat merk op de eerste vier plaatsen, maar de Audi van Kristensen verstoorde met een tweede plaats dat feestje. De kwalificatie werd op een droge baan verreden, maar voor de wedstrijd van morgen wordt regen verwacht.

In de eerste sessie, waarvan de veertien snelsten doormogen naar de tweede sessie, had vooral Mattias Ekström het zwaar. Slechts een paar minuten na de groene vlag, reed de Zweed al de grindbak in, maar kon de pits alsnog bereiken. Hij wist uiteindelijk wel de tweede sessie te halen. Heinz-Harald Frentzen had het ook moeilijk, maar kon in de laatste seconden de veertiende plaats te halen, ten koste van Jean Alesi, die uitgeschakeld werd door de Duitser. Bruno Spengler was het snelste in de eerste sessie.

Ook in de tweede sessie was Bruno Spengler dominant. Tom Kristensen was tweede, gevolgd door Jamie Green. Ook nu was het Frentzen die met de hakken over de sloot door mocht naar de volgende sessie, ditmaal ten koste van Mika Häkkinen.

In de derde en laatste sessie werd om de pole positie gestreden door Spengler, Kristensen, Green, Ekström, Schneider, Mücke, Abt en Frentzen. Ekström was de eerste coureur die onder de 1:24 dook, maar werd direct om de oren gereden door Bruno Spengler en Bernd Schneider. In de laatste seconden van de shoot out pakte Kristensen de snelste tijd, maar ook Spengler was nog op de baan en wist de Deen terug naar de tweede plaats te zetten.

poscoureurwagenrondentijd
1Bruno SpenglerMercedes C-Klasse61:23.462
2Tom KristensenAudi A461:23.605
3Bernd SchneiderMercedes C-Klasse41:23.698
4Jamie GreenMercedes C-Klasse61:23.743
5Mattias EkströmAudi A461:23.985
6Stefan MückeMercedes C-Klasse31:24.105
7Christian AbtAudi A431:24.302
8Heinz-Harald FrentzenAudi A441:24.308

9Mika HäkkinenMercedes C-Klasse71:24.493
10Martin TomczykAudi A471:24.500
11Alexandros MargaritisMercedes C-Klasse61:24.546
12Daniel la RosaMercedes C-Klasse71:24.568
13Timo ScheiderAudi A471:24.584
14Pierre KafferAudi A461:24.947

15Jean AlesiMercedes C-Klasse61:25.148
16Frank StipplerAudi A481:25.251
17Nicolas KiesaAudi A481:25.387
18Mathias LaudaMercedes C-Klasse81:25.513
19Susie StoddartMercedes C-Klasse81:25.658
20Vanina IckxAudi A481:26.371

EA gaat gebruik maken van Unreal Engine 3

EA heeft vandaag een contract getekend met Epic Games voor het gebruik van hun Unreal Engine 3. Voor welke games de engine gebruikt gaat worden is nog niet bekend. Wel wordt er gesproken over 'several next-gen titles' wat doet vermoeden dat de engine ook zijn opwachting zal gaan maken op de Xbox 360 en PS3. Onlangs was er nog wat opschudding toen werd gemeld dat de Xbox 360 tekort zou schieten voor gebruik van de nieuwste versie van de Unreal Engine. Later werd dit door de developer van de desbetreffende game echter ontkend.


Man met twee penissen wordt geopereerd

Icoon ShockingEen Indiase man die met twee penissen is geboren, wordt geopereerd: een van de twee geslachtsorganen zal worden verwijderd. Dit meldde de Indiase krant Times of India zaterdag. De 24-jarige man is geboren met de zeldzame afwijking die bekendstaat als 'peniele duplicatie'.

Hij besloot tot de operatie omdat hij binnenkort wil gaan trouwen. Volgens de behandelend arts wordt het een "buitengewoon ingewikkelde" operatie omdat de chirurgen ervoor moeten zorgen dat de resterende penis zijn "volle functionaliteit" behoudt.

Peniele duplicatie is uiterst zeldzaam. Zij is in 1609 voor het eerst geconstateerd, en sindsdien zijn circa honderd gevallen beschreven in de medische literatuur. Bij diphallus is de extra penis meestal slechts in rudiementaire vorm ontwikkeld. Bij de man die nu in India geopereerd wordt, zijn beide penissen compleet functioneel. Zo'n geval is nooit eerder in de vakliteratuur beschreven, aldus de behandelend arts in de Times of India.


Voortaan twee urinoirs gebruiken...(Sorry als je aan het eten bent trouwens)

Rooney snapt niets van schorsing

Wayne Rooney snapt niets van de schorsing die hij heeft gekregen door de Engelse voetbalbond FA. De aanvaller mag drie wedstrijden niet spelen, nadat hij rood kreeg op het LG Amsterdam Tournament in de wedstrijd tegen FC Porto.

Scheidrechter Bossen dacht na een luchtduel gezien te hebben dat Rooney zijn elleboog gebruikte. "Ik ben erg teleurgesteld in het feit dat ik drie wedstrijden niet mee kan spelen. Die beslissing slaat helemaal nergens op. Je hoeft alleen maar de beelden te bekijken om te zien dat ik voor de bal ging," aldus de international.

Hirsi Ali waarschuwt voor 'gevaar' Verdonk

Icoon PolitiekAyaan Hirsi Ali waarschuwt voor het 'gevaar' dat Rita Verdonk in haar ogen vormt. Dat doet ze in het NOVA-televisiedocumentaire 'De Gelukzoeker', dat zaterdag 26 augustus wordt uitgezonden.

Het ex-Kamerlid zegt over de huidige minister van Vreemdelingenzaken: "ze is enorm populair, maar heeft geen partijprogramma. De geschiedenis wijst uit dat het gevaarlijk is als men zoveel macht krijgt."

Kort nadat Hirsi Ali haar paspoort weer terug kreeg, ontving ze een telefoontje van Verdonk. "Ik was verbaasd en kreeg kippenvel. Dit was het laatste wat ik had verwacht. Rita nodigde me uit voor een glas wijn en wilde er nog eens rustig over praten. Ze vertelde me dat ze alles recht ging zetten wat krom was in Nederland."


Toch niet meer zo gek op Rita

Tales of the Tempest screens

Je kunt merken dat de Japanse release van Tales of the Tempest nadert aangezien er steeds vaker scans uit Japanse gamemagazines verschijnen. Vandaag hebben we ook weer een tweetal scans voor jullie waarop jullie onder andere een aantal flitsende magische aanvallen kunnen zien.

In de gele balk onderaan zie je links Tales of Destiny voor de PS2 en rechts Tales of the World voor de PSP.

Ook blauwtongziekte op elf Belgische boerderijen

Icoon BuitenlandsOp elf boerderijen in de Belgische provincie Luik en in de Voerstreek is ook blauwtong vastgesteld bij schapen en runderen. Dat heeft het Belgische Federaal Voedselagentschap (FAVV) zaterdag meegedeeld.

Rondom de bedrijven is een veiligheidszone van twintig kilometer afgebakend. Binnen die zone mag geen enkel vervoer plaatsvinden van herkauwers. Verder is er een zone van vijftig kilometer rondom de betrokken bedrijven, van waaruit geen dieren naar bedrijven buiten dat gebied mogen worden gebracht. België heeft nog geen exportverbod uitgevaardigd, zoals dat donderdag wel meteen gebeurde in Nederland.

Duitsland

In het Duitse grensgebied bij Kerkrade worden geen insecticiden ingezet om de blauwtongziekte te bestrijden. Het ministerie van Landbouw van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen voelt niets voor het gebruik van middelen om de muggen te doden die de ziekte onder schapen verspreidt.

Schapen, geiten en runderen in het gebied rond Aken moeten wel verplicht in de stal blijven. In Nederland is het gebruik van bestrijdingsmiddelen verplicht gesteld in een straal van twintig kilometer rond het bedrijf waar de blauwtongziekte werd vastgesteld.


Ook Belgische schapen besmet met blauwtong

Nieuwe Kameo pakjes door gamers ontworpen

Een tijd terug hebben Microsoft en Rare een wedstrijd georganiseerd waarin gamers hun eigen draai aan een Kameo character moesten geven. Ze moesten een design laten zien, een naam hebben en een korte beschrijving meegeven.

De volgende twee ontwerpen komen van twee van de in totaal elf (een ontwerp voor Kameo zelf en een voor elke elemental warrior) winnaars:

Rare is nu van plan om de ontwerpen te digitaliseren zodat gamers met Kameo hun characters een ander uiterlijk kunnen geven. Wanneer de 'uitbreiding' te downloaden zal zijn en of er kosten aan verbonden zitten is nog niet bekend.

Uitslag Tri-Nations speelronde 6

Met nog drie wedstrijden te gaan is het rugbytoernooi om de Tri-Nations al beslist. Met een zwaarbevochten 34-27 overwinning op Australië bleef Nieuw-Zeeland ongeslagen en pakte voor de zevende keer de titel.

De opening van de wedstrijd in het Eden Stadium in Wellington was voor de Wallabies, hoewel de krachten gelijk verdeeld leken. Dan Carter en Stirling Mortlock scoorden beiden twee penalties voor een 6-6 tussenstand, alvorens Lote Tuqiri voor Australië de eerste try scoorde. Jason Eaton bracht de All Blacks tot op twee punten met een Nieuw-Zeelandse try, alvorens Rocky Elsom met een discutabele try de ruststand op 20-11 bracht.

In de tweede helft was de beer aan kiwi-zijde echter los. Australië kwam in de beginfase nauwelijks meer over de middellijn, maar verdedigde goed waardoor Nieuw-Zeeland slechts twee penalties op de borden wist te zetten. Uiteindelijk wist Chris Jack alsnog de ovaal over de trylijn te krijgen en voor het eerst in de wedstrijd de All Blacks op voorsprong te zetten. Een kleine twintig minuten voor tijd bezegelde Luke McAllister het lot van Australië door de bal op te pikken na een harde tackle van Carter op Stephen Larkham. 45 Meter verderop kon de try gevierd worden. Een late try van Tuqiri en nog een penalty van de voet van Carter veranderden aan de uitkomst niets meer.

De overige drie wedstrijden van het toernooi worden in Zuid-Afrika afgewerkt, met volgende week in Pretoria Zuid-Afrika tegen Nieuw-Zeeland op het programma.

#LandGespeeldPt.WVGBonusVoorTegen
1.Nieuw-Zeeland417400111465
2.Australië511230311797
3.Zuid-Afrika31030135104

Puntentelling
Overwinning4
Gelijkspel2
Nederlaag0
Vier tries1 bonuspunt
Nederlaag binnen 7 punten1 bonuspunt

Camoranesi vertrekt bij Juventus

Sergio Fortunato, de zaakwaarnemer van voetballer Mauro Camoranesi, heeft gezegd dat de middenvelder aankomend seizoen niet zal spelen bij Juventus.

De twee mogelijke opties voor de Italiaanse international zijn Olympique Lyon en Valencia. De Spanjaarden zouden dan Stefano Fiore in de deal willen betrekken. "Camoranesi heeft niet de intentie om bij Juventus te blijven. Mauro is daarin duidelijk en heeft dat donderdagochtend nog eens herhaald in een gesprek met de clubleiding. Er is geen ruimte tot onderhandelingen, want dit is een keuze. Ik begrijp de coach en het bestuur niet dat ze blijven zeggen dat hij gezegd heeft dat hij wil blijven. Het is niet waar," aldus Fortunato.

"Vorig seizoen maakte Camoranesi al duidelijk dat hij nog maximum één seizoen voor Juve zou spelen en dan vertrekken. Hij wil aan een avontuur beginnen in een ander kampioenschap. Voor mij is dit geen nieuws. Camoranesi is een wereldkampioen en de club moet rekening houden met wat hij wil. Ik heb aanbiedingen van Lyon en Valencia gekregen".

Protest Espanyol afgewezen

De klacht die Espanyol na afloop van het eerste duel om de Spaanse Supercup heeft ingediend zijn afgewezen.

De algemeen directeur van Espanyol, Pedro Tomás, had deze ingediend bij de Spaanse voetbalbond, de FIFA en FC Barcelona. Tomás was het niet eens met het feit dat Frank Rijkaard Xavi en Carles Puyol opstelde. Beide spelers meldden zich namelijk een aantal dagen eerder af voor de oefeninterland tegen IJsland met een blessure. De regel gaat dat bij afmelding voor een interland, de speler vijf dagen lang niet speelgerechtigd is voor zijn club.

De Spaanse voetbalbond was het echter niet eens met Espanyol. De club zal dit weekend tijdens de tweede wedstrijd om de Supercup moeten hopen op sportieve revanche.

Zonnige eerste dag voor Lowlands

MuziekNiemand van de 55.000 Lowlands-bezoekers had durven dromen dat de eerste festival-dag zulk mooi weer zou brengen. Na een enkele bui in de ochtend, was het festivalterrein de hele middag in zon gehuld en konden de bezoekers optimaal genieten van diverse acts.

Het Australische rock-trio Wolfmother mocht het festival openen en deed dat vol overtuiging. Na een eerder succes in de Amsterdamse Melkweg eind juni, wisten Andrew Stockdale en zijn metgezellen de Alpha tent meteen plat te spelen. Duidelijk werd dit nog eens extra, toen het Engelse Orson, dat later speelde, veel minder enthousiaste reacties kreeg. Ook uit Engeland en goed in vorm was Razorlight, die met frontman Borello een strakke, geïnspireerde show neerzette.


Festival-opener Wolfmother in de Alpha tent

Het stralende weer kwam Zero 7 ten goede; hoewel de Bravo tent niet uitpuilde van bezoekers, was het publiek zeer enthousiast. Dat er echter nog een flinke schep bovenop kon, bewezen onze landgenoten van de Blue Grass Boogiemen. Dit Utrechtse vijftal speelde met hun muziek de Lima tent bijna omver. Als enige band deze dag wisten ze aan het begin èn eind van ieder nummer een oorverdovend applaus los te krijgen, en mochten ze niet weg voor er een toegift werd gegeven.


De Utrechtse Blue Grass Boogiemen in de Lima tent

Bij The Dead 60's was het ook een feest, de hele India ging uit zijn dak, vooral bij Riot on the Radio was het knallen. Een ander hoogtepunt op de eerste dag was Snow Patrol, met een goed opgebouwde show vol interactie, aanstekers en een dijk van een live-show en topnummers.

Voor vandaag staan op het programma o.a. Urban Dance Squad, Ministry, Michael Franti & Spearhead, Epica, Infadels, Iggy & The Stooges, Massive Attack en Scissor Sisters. De zon schijnt en de taps staan open: op naar weer een dagje Lowlands geweld.

Het volgende live-verslag vanaf Lowlands lees je morgen rond de middag op de FP.

DVD: Dankert en Dankert: De Swarte Ingel

Een 'D' vóór, en een 'T' achter de naam, en de advocatenbroertjes Anker luisteren naar de naam Dankert & Dankert. Dit zijn de hoofdpersonen van de gelijknamige Friese advocatenserie, gebaseerd op waargebeurde zaken uit de praktijk van de gebroeders Wim en Hans Anker. Na het succes van de serie is er ook een heuse film: De Swarte Ingel. Taal: Fries/Nederlands, ondertiteling: Nederlands. Met een dubbele rol voor Peter Tuinman als de tweelingbroers Pieter en Jelle Dankert.

ENECO Tour volgend jaar ook in Zeeuws-Vlaanderen

Het is zo goed als zeker dat de ENECO Tour volgend jaar Zeeuws-Vlaanderen zal gaan aandoen. De sportwethouder van Terneuzen, Van Waes, heeft dit gezegd in BN De Stem.

Terneuzen zou in het weekeinde als aankomstplaats fungeren voor een etappe die start in het Belgische Knokke. Vervolgens zouden de wielrenners een parcours in Zeeuws-Vlaanderen afleggen met finish in Terneuzen. Aan het verwelkomen van de ENECO-Tour hangt een prijskaartje van 100.000 euro. Dit bedrag zal moeten worden opgehoest door het bedrijfsleven. De gemeente staat garant.

'Geen paspoort baby's Marokkaanse komaf'

Icoon PolitiekMarokkaanse baby's die in Nederland geboren worden krijgen geen Nederlands paspoort, totdat de Marokkaanse overheid het voor hen mogelijk maakt om van hun Marokkaanse nationaliteit af te zien.

Dat is de consequentie van de directe invoering van de afschaffing van de dubbele nationaliteit die de Partij voor de Vrijheid van voormalig VVD-Kamerlid Geert Wilders wil. Op deze manier hoopt zijn partij medewerking af te dwingen van landen als Marokko die weigeren mee te werken aan de Nederlandse poging om de mensen gedwongen te laten kiezen, zo blijkt zaterdag uit zijn verkiezingsprogramma.

Wilders wil ook een immigratiestop van vijf jaar op niet-westerse allochtonen, niet meer dan 5000 asielzoekers per jaar toelaten en een moratorium van vijf jaar op moskeeën en islamitische scholen. Als het aan Wilders ligt, krijgen alleen mensen met een Nederlands paspoort stemrecht. Vreemdelingen komen pas na tien jaar in aanmerking voor een Nederlands paspoort en krijgen die tien jaar ook geen uitkering.

De partij van het voormalig VVD-Kamerlid wil verder een bindend referendum over de euro, de Eerste Kamer afschaffen, stoppen met deelname aan VN-vredesmissies, 's nachts harder dan 100 kilometer per uur op snelwegen rijden, in het hele land preventief fouilleren, en misdadigers en mensen die met uitkeringen sjoemelen harder aanpakken.

Net als het CDA denkt de Partij voor de Vrijheid dat er niet aan de AOW en de hypotheekrente gemorreld hoeft te worden. Wilders trekt zelfs een miljard euro extra uit voor de AOW en speelt 16 miljard euro vrij voor belastingverlaging. Hij zegt dit te kunnen financieren door flink te schrappen in het ambtenarenbestand, ontwikkelingshulp en subsidies, en door de afdracht aan Europa af te schaffen.

Olympisch kampioene Jones positief getest

De Amerikaanse sprintster Marion Jones, drievoudig olympisch kampioene, is betrapt op het gebruik van epo. Amerikaans media hebben dit vandaag gezegd.

Jones zou afgelopen juni, tijdens de Amerikaanse atletiekkampioenschappen in Indianapolis, positief hebben getest. Jones had zich, al voor dit nieuws bekend werd, wegens privéredenen afgemeld voor de Golden League-wedstrijden in Zürich. De internationale atletiekfederatie IAAF en het Amerikaans olympisch comité wilden beiden nog niet reageren op de affaire. Een woordvoerder van de IAAF vertelde dat hij geen reactie kon geven zolang de uitslag van de B-staal niet bekend is.

De laatste jaren werd de naam van Jones al regelmatig in verband gebracht met het gebruik van doping. Al geruime tijd onderzoekt het Amerikaanse anti-dopingagentschap of Jones betrokken is bij het dopingschandaal rond het BALCO-laboratorium. Haar ex-man, voormalig kogelstoter CJ Hunter, verklaarde dat hij Jones zou hebben geïnjecteerd met verboden middelen. Ook zou Hunter hebben gezien hoe Jones zichzelf bediende van dope.

Nadat Hunter en Jones gescheiden waren, kreeg Jones een relatie met sprinter Tim Montgomery. De voormalig wereldrecordhouder werd voor twee jaar geschorst wegens zijn betrokkenheid bij de BALCO-affaire. "Maar Marion Jones is altijd 'schoon' geweest. Ze heeft nimmer prestatiebevorderende middelen genomen. Nooit gedaan. En dat zal ze ook nooit doen,” aldus een woordvoerder van Jones.

Jones riskeert een schorsing van twee jaar indien nu kan worden aangetoond dat ze inderdaad doping gebruikt heeft.

Actie Israël tegen wapenleveranties aan Hezbollah

Icoon OorlogIsraël heeft zaterdag een militaire actie in het oosten van Libanon uitgevoerd om wapenleveranties vanuit Syrië en Iran naar de Libanese beweging Hezbollah te verstoren. Dat heeft een legerwoordvoerder laten weten.

Sinds maandag geldt er een staakt-het-vuren tussen Israël en Hezbollah. De legerwoordvoerder stelde dat "de doelstellingen zijn bereikt." Hij zei dat Israël als dat nodig mocht blijken "meer preventieve acties" zal uitvoeren. Volgens Libanese veiligheidsfunctionarissen zijn zaterdag in gevechten met Israëlische commando's drie strijders van Hezbollah gedood. De gevechten hadden plaats in de buurt van de stad Baalbek in het oosten van Libanon.

Vrijdagavond meldde de Libanese politie al dat Israël een luchtaanval in het oosten van Libanon had uitgevoerd. Volgens de politie bestookte Israël een nagenoeg onbewoond deel van de Bekaa-vallei. Er zouden enkele Israëlische raketten zijn afgevuurd en daarop zou vanaf de grond op de toestellen zijn geschoten. Het Israëlische ministerie van Defensie heeft dat ontkend.

Ongeveer vijftig Franse militairen zijn zaterdagmorgen in de Libanese kustplaats Naqura in Zuid-Libanon aangekomen. Frankrijk heeft in totaal voor de korte termijn tweehonderd militairen extra toegezegd ter versterking van de VN-vredesmacht Unifil in Zuid-Libanon.

Frankrijk heeft momenteel al circa tweehonderd blauwhelmen in het gebied gestationeerd. De VN hebben in totaal 13000 manschappen nodig om de huidige 2000 militairen van de bestaande missie in Zuid-Libanon te versterken. Zij moeten toezicht gaan houden op de naleving van een staakt-het-vuren tussen Israël en de Libanese beweging Hezbollah.


Militairen op nachtelijke patrouille

Bagdad op slot voor sjiitische bedevaart

Icoon BuitenlandsIn de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn aan de vooravond van een belangrijke sjiitische bedevaart zeer strenge veiligheidsmaatregelen van kracht geworden. Desondanks doodden soennitische opstandelingen vrijdag acht sjiitische pelgrims.

Vorig jaar kwamen bij de pelgrimstocht naar de graftombe van imam Musa Kadhim bijna duizend mensen om het leven, nadat door geruchten over een zelfmoordaanslag paniek uitbrak in de mensenmassa. Veel pelgrims werden vertrapt of verdronken in de rivier de Tigris.

In Bagdad zijn extra controleposten opgericht en in het centrum is sinds vrijdagavond een rijverbod van kracht dat twee dagen zal duren. In de afgelopen weken zijn al duizenden extra Amerikaanse militairen Bagdad binnengetrokken in een poging het aanhoudende sektarische geweld tussen sjiieten en soennieten de kop in te drukken.

De processie wordt zondag gehouden en de afgelopen dagen zijn al duizenden sjiitische gelovigen in Bagdad gearriveerd. Soennitische schutters schoten vrijdag in een wijk van Bagdad zeven sjiitische gelovigen dood. Elders in de stad ramde een auto met explosieven een sjiitische moskee. Daarbij kwam een moskeeganger om het leven en raakten vier mensen gewond.

Sterren Dansen op het IJs trekt veel kijkers

Icoon TelevisieDe eerste uitzending van Sterren Dansen op het IJs van SBS heeft vrijdag ruim 1,7 miljoen kijkers getrokken. Het bleef een half miljoen achter bij het best bekeken programma van de vrijdagavond: Hart van Nederland, ook te zien op SBS6.

SBS en RTL zijn verwikkeld in een heftige strijd om de kijker en komen dit seizoen beide met een ijsdansshow, waarin bekende Nederlanders met een professionele ijsdanspartner hun kunsten op het ijs vertonen. RTL4 zendt haar editie volgende week voor het eerst uit.

Als plaagstoot zette de zender vrijdag een dubbele aflevering van Baantjer tegenover SBS' ijsdansshow. Het kijkcijferkanon trok ook ruim 1,7 miljoen kijkers, maar bleef iets achter bij Sterren Dansen op het IJs.


Sterren poseren op het ijs

Krajicek onderuit in New Haven

In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi in New Haven is Michaëlla Krajicek verrassend onderuit gegaan tegen de Russische nummer 99 van de wereld, Anastassia Rodionova. Rodionova was met 1-6 en 5-7 te sterk voor de Nederlandse.

Vooral de service van Krajicek liep niet : Krajicek sloeg acht dubbele fouten en slechts één ace. Voor Kraijcek is het dus geen goede repetitie voor de US Open, die op 28 augustus van start gaat.

Big Brother 2006 - Mét blowende fotomodellen, zónder zonlicht

Wanneer Talpa zich deze keer aan haar woord houdt, gaat Big Brother dit jaar de geschiedenis in als de serie waarin de bewoners geen buitenlucht kregen. En dat terwijl alle overige luxe wél aanwezig is: Een tuin, het mooiste meubilair en een prachtige architectuur, maar iets simpels als een zonnetje op het gezicht is deze keer uit den boze. Ook nieuw dit jaar zijn de stelletjes. Moeder en dochter, zussen en broers, er zijn maar weinig bewoners die tenminste één andere bewoner nog niet kennen dit jaar.

Je kunt duidelijk zien dat de bewoners op elkaar zijn afgestemd door de Talpa Big Brother redactie aangezien sommige setjes wel heel erg leuk bij andere setjes passen. We stellen de bewoners hieronder even aan jullie voor.

Egbert en dochter Marcia Schouten (22)
Marcia is een 22-jarige studente met de bijnaam Mars die door haar vader eerlijk en begripvol wordt genoemd. Papa Egbert is een groepsleider in een jeugdinrichting en vrijgezel. Hij heeft ook nog gewerkt als bewaker en vrachtwagenchaffeur en dus de ideale kandidaat om losbandige Big Brother jongeren onder controle te houden. Oftewel, juist... precies wat we níet zoeken in een kandidaat.

Janine Holder (31)
Nu al gehaat door de mensen die haar eerste beschrijving hebben gelezen, is zij de nieuwe Naomi Campbell, maar dan een pietsie veel minder succesvol. Andere hobbies zijn sporten, acteerwerk en het slapen met mannen die thuis een vrouw hebben zitten (waarvan de score leuk wordt bijgehouden in een boekje). Dat kan nog mooie televisie opleveren. Verder is ze volgens eigen zeggen soms erg chagrijnig en kan ze echt enorm uit haar dak gaan.

Marcel (45) en zoon Etiënne Meulhoff (19)
Vader Marcel is ook al vrijgezel, zit in de wijnhandel na vele jaren eigenaar te zijn geweest van café's als De Babbel en het Proeflokaal. Hij is gek op zijn drie kinderen, maar doet volgens zijn zoon (één van de drie kinderen die Marcel heeft) soms te populair.
Etiënne staat bekend als een echte rechtse rakker die houdt van stappen, uitgaan en versieren. In zijn persoonlijke dagboek op Talpa wordt in ieder geval verwezen naar familiegeheimen, dus dat geeft genoeg ruimte voor de nodige ontwikkelingen. Verder hebben we inmiddels op de Big Brother blog al mogen vernemen dat hij zijn porno-collectie graag op Marktplaats verkoopt.

De zussen Monique (35) en Sabrina (27)
Twee gesettlede dames die beiden kinderen en huisdieren hebben en zich vooral bezig houden met leuke hobbies als paardrijden, fitness en winkelen. Wel kan Monique erg boos worden en wordt de niet-kritische Sabrina af en toe behoorlijk moe van het gemoeder van Monique.

Marlies (26)
Manager in de kledingbranche. Ze houdt erg van verre reizen en is sinds een half jaar weer vrijgezel. Ze kan behoorlijk dominant zijn en flapt er regelmatig iets genants uit.

Jeroen (23)
Houdt van voetbal, squash en stappen en is in het dagelijkse leven een accountmanager. Hij is erg sportief en kan erg direct uit de hoek komen.

Tijn (24) en Rik (22)
De twee broers zijn elkaars absolute tegenpool. Rik de homoseksuele kapper (hoezo cliché?) vermaakt zich in het dagelijkse leven ook met make-up, en wordt verder nogal eens ten onrechte beschuldigd van arrogantie, gaat het huis in samen met Tijn de sportieve verkoper die veel reist en regelmatig peinst over de onrechtvaardigheden in dit leven.

Semih Turan (26) en Micheline de Reus (20)
Het enige stel in Big Brother 2006. Komen ze daar ook weer als stel uit of wordt hun relatie hierdoor wel heel erg op de proef gesteld? Semih ergert zich rot wanneer Micheline weer eens een sigaretje opsteekt of op haar nagels zit te bijten en zij wordt gek van hem wanneer hij weer het laatste woord probeert te krijgen.

Moeder Hilde IJpelaar (42) en dochter Milica (23)
Hilde is een gezellige vrijgezelle huisvrouw die zichzelf vreselijk gezellig vindt. Haar dochter Milica vindt het gedrag van haar moeder daarentegen regelmatig bijzonder vermoeiend. Milica houdt verder van eten, winkelen en stappen.

We houden ons natuurlijk aanbevolen voor méér nieuws over de bewoners. Ken jij ze? Wil je wat leuke informatie over ze kwijt? Mail dan met de Big Brother redactie op bigbrother@fok.nl

Big Brother 2006 lijkt ook dit jaar weer veel potentie te hebben voor ruzies, relaties en geheimen. Of dit wordt waargemaakt kun je lezen op de Big Brother weblog of het Big Brother forum

De kick-off van Big Brother is op zondag 20 augustus om half 9 op Talpa! Je kunt de bewoners echter ook al bekijken op diverse streams.

Van Gaal: "Onzin AZ titelkandidaat te noemen"

Deze zomer was AZ erg actief op de transfermarkt, om ook dit seizoen weer mee te doen om de bovenste plaatsen in de Eredivisie. Trainer Louis van Gaal wil echter niets weten van een favorietenrol.

"Het is onzin om AZ als kanshebber te zien, het zal een tijdje duren voor we een ingespeelde ploeg hebben met zoveel nieuwe spelers", aldus Van Gaal. "Ons doel is om bij de eerste vijf te eindigen en tevens de poulefase van de UEFA Cup te bereiken", vervolgde Van Gaal.

De tegenstander vanavond in het nieuwe DSB-Stadion, NAC Breda, heeft mindere ambities. "De doelstelling voor het nieuwe seizoen is om te vermijden dat we weer in de problemen komen. We willen nu ruimschoots uit de buurt blijven van de positie waar we toen op eindigden", aldus de nieuwe trainer Ernie Brandts.

Harmsen en Kaloesnaja in finale NK tennis

Voor het eerst in hun loopbaan hebben Daniëlle Harmsen en Olga Kaloesnaja de finale bereikt van het Nederlands kampioenschap tennis in Amsterdam.

Kaloesnaja versloeg in de halve finale de als eerste geplaatste Linda Sentis in drie sets: 4-6 6-1 6-3. Harmsen was in drie sets te sterk voor Kelly de Beer: 4-6 6-1 6-1.

Kaloesnaja nam met de winst op Sentis sportieve wraak. De geboren Russische verloor deze zomer al twee keer nipt van Sentis. In 2003 stond Kaloesnaja nog bij de beste tweehonderd tennissters van de wereld, maar stopte wegens geldgebrek. Sinds oktober 2005 traint ze weer intensief.

Totti blijft beschikbaar als international

Francesco Totti heeft bekend gemaakt dat hij zich voorlopig beschikbaar blijft stellen voor het nationale team van Italië. De spits liet dat de nieuwe bondscoach Roberto Donadoni weten.

Nadat de Azzurri in juli de wereldtitel won in Duitsland, twijfelde de 30-jarige Totti over zijn toekomst als international. De aanvaller van AS Roma maakte tot dusverre tien doelpunten in 58 interlands voor het Italiaanse nationale team.

Israël arresteert Palestijnse vicepremier

Icoon Israël/PalestinaIsraëlische strijdkrachten hebben zaterdagochtend in Ramallah de Palestijnse vicepremier Naser al-Shaer gearresteerd. Hij is een topfunctionaris van de militante Hamas-beweging.

Israël pakte eerder al de voorzitter van het parlement, acht kabinetsleden en 26 afgevaardigden van Hamas op. Een groot deel is vrijgelaten. Volgens Jeruzalem maken de arrestaties deel uit van de strijd tegen het terrorisme.

Israëlische commando's zijn zaterdag in de buurt van de stad Baalbek in het oosten van Libanon in gevecht geraakt met strijders van de sjiititische beweging Hezbollah. Dat heeft een Libanese militaire woordvoerder gezegd.

De commando's zouden met twee voertuigen zijn geland in bergachtig gebied, ongeveer 30 kilometer ten oosten van Baalbek. In het dorp Buday zouden de gevechten met strijders van Hezbollah zijn uitgebroken.

Sinds maandag geldt er een staakt-het-vuren tussen Israël en Hezbollah. Israël heeft gezegd geen offensieve acties meer te zullen uitvoeren, maar wel in actie te komen in geval van zelfverdediging.

Zo maakt men sopranen

Japanners zijn echt gek.

Ik ben deze week weer al eens over een stukje Japanse gameshow gevallen waar ik toch wel een beetje onmakkelijk gevoel in de lendenen aan overhield.
De deelnemers moeten een zogenaamde tongtwister (da’s net zoiets als het zinnetje “de kat krabt de krullen van de trap”) zonder fouten aflezen. Lukt ze dat niet dan krijgen ze via een automatisch systeem zo’n gigantische schop in hun kroonjuwelen dat ze eventjes de sterren boven berg Fuji zien vliegen. Ofwel “Zo maakt men sopranen”.

'Video's Britse terreurverdachten gevonden'

TerrorismeVolgens de Britse omroep BBC zijn er video-opnamen gevonden van een aantal verdachten die vastzitten vanwege het terreurcomplot om passagiersvliegtuigen op te blazen. De opnames werden aangetroffen op in beslag genomen laptops. Daarin leggen de verdachten hun laatste verklaringen af in voorbereiding op zelfmoordaanslagen, aldus anonieme politiebronnen tegenover de BBC. De Britse politie weigert ieder commentaar.

Momenteel zitten in Groot-Brittannië nog 23 mensen vast. De meesten van hen zijn moslims van Pakistaanse komaf. De afgelopen week heeft de politie ruim 50 gebouwen doorzocht op zoek naar bewijsmateriaal. Volgens Pakistaanse bronnen zou de top van al-Qaeda achter het plan zitten om vliegtuigen op te blazen tijdens vluchten tussen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Met dank aan RuL0R voor de submit.

'Duitsland ontsnapt aan terreuraanslag'

TerrorismeDuitsland is eind vorige maand hoogstwaarschijnlijk aan een terroristische aanslag ontsnapt. De Duitse politie meldde gisteren dat kofferbommen die op 31 juli in twee regionale treinen bij Koblenz en Dortmund waren aangetroffen, alleen door een constructiefout niet zijn ontploft.

De politie heeft twee verdachten weten te identificeren door opnamen van bewakingscamera's op stations. Op de beelden zijn de donkerharige mannen te zien die de koffers perrons van een station in Keulen oprijden. De twee treinen reden daarvandaan richting Koblenz en Dortmund. De politie heeft 50.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de arrestatie van het duo.

Libanon
Het Openbaar Ministerie, dat eerder wees op de mogelijkheid van afpersing, meldde vrijdag zeer sterke aanwijzingen te hebben dat het ging om een mislukte terroristische aanslag. ''We werken momenteel met de aanname dat dit het werk was van een terroristische groepering in Duitsland en dat het de bedoeling was een groot aantal mensen te doden'', aldus de openbaar aanklager in de zaak.

Uit het onderzoek van justitie blijkt een mogelijk verband met Libanon. In één van de koffers is een briefje met een Arabisch opschrift en een Libanees telefoonnummer aangetroffen.

De twee identieke zwarte koffers waren gevuld met flessen met propaangas, ontstekingsmechanismen, metaaldraad, batterijen en flesjes gevuld met een ontvlambare vloeistof. De kofferbommen zouden tien minuten voor aankomst in de stations hebben moeten ontploffen, blijkt uit onderzoek.

Met dank aan RuL0R voor de submit.

Herstel ozonlaag duurt langer dan gedacht

Icoon WetenschapHet herstel van de ozonlaag, die is aangetast door chemicaliën, gaat langer duren. Volgens Unep, het milieuprogramma van de Verenigde Naties, en de meteorologische organisatie van de VN zal volledig herstel zeker 15 jaar langer op zich laten wachten dan gedacht, tot zeker 2065.

De meeste schadelijke stoffen die de beschermende ozonlaag rond de aarde kunnen aantasten, zoals chloorfluorkoolwaterstoffen (cfk's) die in koelkasten zaten, zijn intussen verboden. Dat gebeurde op basis van het zogeheten Protocol van Montreal, een van de weinige succesvolle internationale milieuverdragen. Desondanks lekken er nog altijd cfk's uit verouderde koel- en isolatieproducten waardoor de hoeveelheid schadelijke stoffen in de atmosfeer groter is dan eerder voorspeld.

Ultraviolet
De ozonlaag weert de ultraviolette straling van de zon. Dit is belangrijk, omdat uv-straling schadelijk is voor mens, plant en dier. Als mensen lang aan uv-straling worden blootgesteld, kan dat huidkanker veroorzaken.

Boven de Zuidpool ontstaat sinds 1980 jaarlijks vanaf september een groot ozongat, dat enkele maanden aanwezig blijft. Maar ook boven Europa hebben wetenschappers de afgelopen twintig jaar een kleine maar voortdurende verdunning van de ozonlaag geregistreerd.

Portugal rolt Turks-Nederlandse drugsbende op

MisdaadDe Portugese politie heeft een Turks-Nederlandse drugsbende opgerold. Agenten arresteerden donderdag in Lissabon vier mannen na een achtervolging waarbij ook werd geschoten.

Onder de arrestanten was ook de vermeende bendeleider, die zowel de Nederlandse als de Turkse nationaliteit heeft. De bende is vooral actief in Nederland en in Oost-Europa, aldus de Portugese politie vrijdag.

De politie nam in Lissabon 51 kilo heroïne, drie personenwagens en zestien mobiele telefoons in beslag. Met een van de voertuigen werd volgens de Portugese justitie heroïne vervoerd tussen Nederland en Portugal.

[CCWS] Geen vervanger voor Da Matta

RuSPORT zal met slechts een auto aan de start van de wedstrijd in Montreal verschijnen. Alleen Justin Wilson zal meedoen aan de wedstrijd die op 27 augustus wordt gehouden. Voor Cristiano da Matta wordt geen vervanger ingezet.

Da Matta zelf kan niet aan de start verschijnen. Hij is herstellende van hoofdletsel dat hij eerder deze maand heeft opgelopen toen hij in aanraking kwam met een hert. Hij maakt het iedere dag beter maar zal voorlopig het ziekenhuis nog niet verlaten.

Het team heeft "na zorvuldige overweging" besloten auto nr. 10, die van de Braziliaan, niet aan de start te laten verschijnen. "Het is een moeilijke beslissing voor deze zeer competatieve groep mensen, maar op dit moment is het de juiste beslissing voor het team. Onze aandacht op dit moment is gericht op twee dingen: Cristiano's herstel en Justin's mogelijkheden om mee te stijden voor het Champ Car driver's kampioenschap," meldde RuSPORT directeur Jeremy Dale. Na de race in Montreal is er voldoende tijd beschikbaar om een voor het team goede beslissing te maken. De volgende race is dan pas op 24 september.

Interview met Kaz Hirai

Naar aanleiding van het meest recente analistenrapport over de stand van zaken de komende generatie, waar je hier over kunt lezen, nam Gamespot contact op met de baas van Sony Computer Entertainment of America, Kaz Hirai.

GS: Now according to their report, by 2011, when the next-gen console market matures, the PS3 will have a 44 percent market share. Do you think that's a fair prediction?

KH: 2011 is, what, five years from now? So I really can't say one way or the other whether that percentage is the right percentage. My plan basically is to make sure that we keep at least as much market share as we have had with the PS1 and the PS2. We don't plan on ceding any of the market share to our competitors, especially after the cycle has gone deep.

GS: Right. But Sony has something like 60 percent market share now, and they have Microsoft gaining over 15 percent of that.

KH: Well, the numbers change depending on how you slice and dice the data. What I'm saying is, given any metric they use to chart sales between 2006 and 2011, or calendar year to date of 2001, whatever you do, when we look back, I'd like to think that our market share will be as good--if not better--than what we've accomplished with the PS2 in the same kind of time frame since launch.

Het hele interview is hier te lezen en beluisteren.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.