FOK!games top 10 2007: 6-5-4

6: The Orange Box (Multi, 93%)

Vijf games in één! Meestal is dat helemaal niets en krijg je vijf matige games die alleen verkopen omdat de prijs gunstig is. Bij The Orange Box is dit echter niet het geval. Je krijgt vijf ontzettend goede games: Half Life 2 met de uitbreidingen Episode 1 en 2, Portal en Team Fortress 2. Half Life 2 is een shooter met een sterk verhaal, Portal is een first person puzzelgame en Team Fortress is een cartoony multiplayer knaller. Alle vijf de games samen maken The Orange Box tot één van de beste aankopen die je als gamer kunt doen.

5: Super Mario Galaxy (Wii, 95%)

Eindelijk was daar weer een grote, echte Mario-game. Geen suffe sport spin-off, maar een platformgame zoals platformgames horen te zijn. Na het ietwat teleurstellende Super Mario Sunshine had Nintendo veel goed te maken en dat is ze met Super Mario Galaxy zeker gelukt. Je rent, springt en vliegt over allerlei planeten waarbij je de zwaartekracht in jouw voordeel kunt gebruiken.

4: Crackdown (Xbox 360, 87%)

Een nieuwe free roaming game wordt al snel gezien als GTA-kloon, maar Crackdown is veel meer dan dat. Je speelt een genetisch gemanipuleerde agent die superkrachten bezit: je kunt heel hoog en ver springen en je bent heel sterk. Hierdoor verandert Crackdown in een platform-achtige free roaming game waarbij je alle vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. Nog nooit was het zo leuk om vrij rond te lopen, vijanden op te blazen en gebouwen te beklimmen. Het uitzicht dat je hebt op de hoogste toren in de game is ook legendarisch goed en een van de mooiste game-momenten van 2007. De cell shaded look past ook perfect bij deze game.