7: Vreemdste accessoires

header

In de serie De zeven... kiezen zeven FOK!games-redacteuren de game die volgens hen het best bij het onderwerp van deze week past. Deze week zijn het vreemde accessoires. Elke console of handheld heeft tig verschillende accessoires of uitbreidingen gehad en dit vonden D-vide, Pheno, WesleyB, Notorious_Roy, Koei, Lord_Hydra en Kn0x de vreemdste accessoires.

koei

 Accessoire: Baby and Me-pop
 Platform: Wii
 Verschenen in: 2009
 Redacteur: Koei

Hoe meer een spelcomputer gericht is op het mainstream publiek, des te vreemdere hardware verschijnt er voor. Met name de Wii heeft een flinke verzameling vreemde items zoals opklikstukken om de Wii-mote te veranderen in een tennisracket, honkbalknuppel of golfclub. Het meerendeel van deze hardware doet helemaal niets, behalve je het gevoel geven dat de game realistischer is. De babypop die je bij Baby and Me krijgt is ook enkel een omhulsel om je Wii-mote in te stoppen waardoor het ouderwetse met poppen spelen ook weer helemaal bij de tijd is.

Je kunt je pop eten geven en na afloop een boertje laten doen. Dankzij de speaker in de Wii-mote, die weer in de baby zit, komt het geluid ook echt uit de baby, dus als je het niet goed doet, hoor je de baby ook huilen totdat je hem weer liefdevol in slaap wiegt.

Ik vraag me bij zulk soort dingen altijd af of er daadwerkelijk mee gespeeld wordt. Genoeg kleine kinderen die met poppen spelen, maar een pop waarbij je op TV ziet wat je ermee moet doen is een heel ander verhaal natuurlijk. Ik was vroeger al geen poppenmeisje, maar ik kan me ook niet voorstellen dat de poppenmeisjesnichtjes die ik heb dit wel leuk zouden vinden.

baby

kn0x

 Accessoire: Wiibrator
 Platform: Wii
 Verschenen in: 2009
 Redacteur: Kn0x

Sinds de komst van de Nintendo Wii zijn er genoeg ideeën geweest waarbij de Wii-controller voor iets anders gebruikt wordt dan zijn originele doel. In september 2010 kwam een bedrijf waarbij het eindelijk gelukt was: de Wii-controller omtoveren tot een ware dildo. Je hebt niet eens een Wii nodig, de controller alleen is simpelweg genoeg. Het is zelfs mogelijk om via het internet elkaar te plezieren. Het concept van Wiibrator:

De vibrator wordt onderop een zogeheten Wii-mote geklikt, waarna de Wiibrator via Bluetooth verbinding maakt met je pc. Via de speciale software en de door Mojowijo gepatenteerde Motion2Vibration-techniek is het mogelijk gevarieerde bewegingen om te zetten in vibratorsignalen. Deze bewegingen kunnen ook via internet worden gedeeld, opdat twee vrouwen op afstand samen kunnen genieten van elkaar.

Tot op heden heeft FOK!games nog niet de mogelijkheid gehad om de Wiibrator te testen. Als jij bekend bent met het product, schrijf er dan zo snel mogelijk een review over.

Wiibrator

WesB

 Accessoire: Circlepad
 Platform: Nintendo 3DS
 Verschenen in: Eind 2011
 Redacteur: WesleyB

Het is niet voor het eerst dat Nintendo ons verrast met hun accessoires, maar de aangekondigde circlepad voor de Nintendo 3DS slaat alles. Het leek alsof het Japanse bedrijf twijfelde over het design van de 3DS en later toch besloot dat een tweede analoge knuppel nodig bleek. Alsof Nintendo bang is voor Sony, met hun kickass handheld. Alsof Nintendo gewoon echt niet weet waar het mee bezig is.

Die extra joystick is echt te belachelijk voor woorden. Je 3DS is compleet uit verhouding, je gamet waarschijnlijk in een onnatuurlijke houding (voor zover gamen al natuurlijk was). Je kijkt scheef tegen het 3D-scherm aan waardoor je het 3D-effect niet ziet en je krijgt er ongetwijfeld een lamme arm van. En dat-ie dan ook nog op een eigen batterij werkt, is helemaal bespottelijk. Wat zit er dan in dat geen stroom kan oppikken van de 3DS? Het is een knuppeltje, dat moet gewoon via de normale stroomtoevoer kunnen. En als laatste: Waarom zit dat ding zo hoog?

3ds

Hydra

 Accessoire: Trance Vibrator
 Platform
: PlayStation 2
 Verschenen in: 2002
 Redacteur: Lord_Hydra

Rez is een rail shooter waarbij met het neerschieten van vijanden de geluiden en muziek veranderen. Dit zou leiden tot synesthesie, wat inhoudt dat verschillende zintuiglijke waarnemingen met elkaar gemengd worden. Om de menging van zintuigen extra kracht bij te zetten, zat er in de speciale editie van het spel een nogal dubieuze accessoire: de Trance Vibrator die op de maat meetrilt, compleet met beschermhoes. Deze, enkel in Japan uitgebrachte, trillende add-on kon je in je hand houden of in je broekzak stoppen. Maar er zijn natuurlijk tal van andere dingen te bedenken wat je ermee kunt doen, zoals erop zitten, ergens stoppen waar de zon niet schijnt of aan je vriend/vriendin geven zodat je zelf even ongestoord kunt gamen. Hoewel het accessoire nooit officieel op de markt is gebracht als seksspeeltje is deze link wel snel gelegd. Of deze accessoire heeft geleid tot een toename in vrouwelijke gamers of gelukkige vriendinnen van gamers is helaas niet bekend.

rez

Pheno

 Game: Handy Boy
 Platform
: GameBoy
 Verschenen in: 1992
 Redacteur: Pheno

De good ol' Game Boy had natuurlijk een klein scherm, kon wel wat extra licht gebruiken en natuurlijk wilde je stereogeluid. Gelukkig kwam daar een oplossing voor in één 'handige' accessoire: The Handy Boy. Eigenlijk valt er niets uit te leggen. Een joystick en twee extra grote actieknoppen zorgden voor meer precisie en gemak. Het vergrootglas maakte het beeld groter en er zaten twee lampjes in om je ook in donkere tijden te helpen alles beter te zien. De inklapbare stereospeakers waren de kers op de spreekwoordelijke taart. Een probleem: de Game Boy ging niet meer echt gemakkelijk in je broekzak mee.

Handy Boy

Roy

 Accessoire: R.O.B.
 Platform
: NES
 Verschenen in: 1986
 Redacteur: Notorious_Roy

Na de videogamecrash van 1983 bedacht Nintendo dat het slim was om hun Family Computer (a.k.a. NES) iets anders in de markt te zetten. Ze kwamen daarom, onder andere, met de Robotic Operating Buddy, oftewel R.O.B.

R.O.B. was een redelijk simpel robotachtige accessoire waarmee je twee games kon spelen: Gyromite en Stack-Up. De robot reageerde op lichtflitsen die jouw tv uitzond, vergelijkbaar met wat de Zapper doet. Door de flitsen in bepaalde volgorde uit te zenden, begreep R.O.B. welke acties hij moest uitvoeren. Samen speelde je op deze manier de games uit.

Buiten de twee genoemde games zijn er geen andere games uitgekomen waarbij je R.O.B. kon gebruiken. Hem was geen lang leven beschoren en tegenwoordig moet het apparaatje het doen met een cultstatus onder verzamelaars. Ondergetekende zoekt er ook nog steeds eentje...

R.O.B. maakt nu regelmatig nog een cameo in andere Nintendo-games. Zo kwam hij bijvoorbeeld terug in Wario Ware en Mario Kart DS.

d-vide Game: Vitality Sensor
 Platform
: Wii
 Verschenen in: n.n.b.
 Redacteur: D-vide

Tja, de Wii Vitality Sensor. Oorspronkelijk door Nintendo aangekondigd in 2009, maar veel hebben we er niet meer van gehoord. In essentie is het apparaatje een oximeter die je innerlijke gesteldheid test door bijvoorbeeld je hartslag en vingerzweet te meten. Hiermee kan het apparaatje de game aanpassen zodat het spannender of rustgevender wordt voor de speler. In de praktijk komt het erop neer dat je moet gamen met een klem op je vinger. Er is sinds 2009 wel wat kleine informatie uitgebracht, maar echt strakke informatie of een game die het klemmetje gebruikt, hebben we nog niet gehoord.

Nintendo is echter vol lof over dit apparaatje dat gamen een nieuwe dimensie gaat geven. De mogelijkheden die open gaan,  zijn als gouden poorten die door de god van vooruitgang open worden gezongen. Met de Wii Vitality Sensor zul je nooit meer het ongenoegen hebben van games die niet genoeg spanning brengen, omdat dit apparaatje jouw innerlijke energie meet. Wanneer je helemaal zen bent met je Wii zul je ongekende dimensies in gamen bereiken. 3D-consoles? De Wii breekt hiermee door de vierde muur en brengt voor het eerst echte 4D in je huiskamer. In de Nintendo-bijbel is er een hoofdstuk aan dit prachtige werk toegewijd. Voor het gemak zal ik de vertaalde versen hier plaatsen voor jullie.

"Wii had gedacht, in alle eerbied
w' nieuwe dimensies kennen, meer niet

De schoonheid van d' vitaliteit
brengt ons samen waar wij leven
In velen schoonheid beschreven
brengt ons aller kwaliteit"
- Miyamoto 5:25

Ik pink even een traantje weg.

vitality