FOK! blikt terug: Final Fantasy

Het is nu de beurt aan een aantal terugkerende personages en wezens uit de serie. Uiteraard beginnen we met de Moogles! Deze teddybeer-achtige beestjes zijn mijn favoriete side-characters en ze verschenen voor het eerst in deel III. De Moogles zijn er vooral om de hoofdpersonages in de game te helpen; in IX zijn ze er onder andere voor het saven van je game en in Crystal Chronicles draagt een Moogle je kelk. Stopwoordje van de Moogles is ‘kupo’, wat te vergelijken is met ‘smurf’ van de Smurfen; het kan van alles betekenen.
Naast de Moogles zijn er ook nog Chocobos om je te helpen. Deze gele struisvogel dient als vervoermiddel voor de grote stukken die je moet lopen. In VII hebben de Chocobos de grootste rol en moet je ze ook gaan fokken om speciale rassen te krijgen die weer op speciale locaties kunnen komen.


Een Moogle en een Chocobo<\/center>

Andere belangrijke, niet menselijke, characters zijn de summons (ook wel Guardian Forces, Eidolons, Avatars, Aeons, etc genoemd). Deze wezens kunnen door bepaalde karakters tijdens een gevecht oproepen om je te helpen in de strijd tegen het kwaad. Bekende voorbeelden van summons zijn Bahamuth, Shiva en Ifrit.


Een aantal summons<\/center>

Steeds terugkerende vijanden zijn onder andere Cactuar (een monster in de vorm van een cactus plant. Zijn typische aanval is 1000 needles die 1000 HP damage doet), Tonberry (een soort groen monnik-draakje. Zijn kenmerk in een gevecht is het feit dat hij niet aanvalt maar elke beurt langzaam dichterbij komt en op dat moment een fatale messteek toedient aan je character) en Bomb (een vurige bal die na elke hit groter wordt. Maak ‘m op tijd af, anders knalt hij via een self-destruct voor je neus uit elkaar).


Een Tonberry en een Cactuar<\/center>

Uiteraard zijn er ook menselijke karakters die steeds terugkeren. Bekendste voorbeeld is Cid, de man die vaak een technische rol heeft en zich vooral bezighoudt met de airships. In FFVII was Cid een speelbaar karakter. Naast Cid zijn er ook Wedge en Biggs, een duo dat je altijd samen zult aantreffen. Hun namen zijn gebaseerd op twee figuren uit Star Wars: Biggs Darklighter en Wedge Antilles. In elke FF hebben ze een andere rol.