Eindexamens 2001

Van ScareFreak kregen we een verslag van het examen Nederlands Leesvaardigheid MAVO.
Het was vandaag dan zover, Mavo moest er ook eindelijk aan geloven...
Examens voor mavo begonnen vandaag met Nederlands Leesvaardigheid.
Daar viel niet veel aan te leren behalve dat je ff moest weten hoe je moet citeren. Ik zelf heb dan dit weekend ook niet bepaald veel geleerd.

Vanmorgen vroeg eruit gegaan om ff lekker rustig te kunnen voorbereiden, rond 8 uur op de fiets gestapt richting school en om 8.40 zat ik dan lekker in de gymzaal van school. Aangezien het het eerste examen was eerst ff nog wat uitleg etc...
Rond tien voor negen was de uitleg klaar en konden we ff lekker relaxt aan doen

Maar toen was het 9 uur en de leraar begon de leraar de hoes van het examen voor te lezen en die andere formele shit te doen. Rond 2 over had ik dan eindelijk mijn opgaven en tekstboekje (ik zat lekker achteraan).

Ik kijk het examen een beetje door:
-5 teksten
-38 vragen, waarvan een samenvattings opdracht van maximaal 125 woorden

Ik ga er ff lekker rustig voor zitten en begin bij opdracht 1.
Na 20 minuten was ik alweer bij tekst 3. Ik kijk maar weer eens om me heen, ik zie dat m'n buurvrouw net aan tekst 2 is begonnen en mijn buurman ook, ik loop dus voor.
Na 40 minuten ben ik alweer klaar met tekst 4 en kan ik beginnen aan de laatste vraag: de samenvattings opdracht van 125 woorden over agressie door geweld op televisie. Ik schrijf maar ff een goeie samenvatting van 116 woorden en ik kijk nog maar eens op de klok vooraan in de gymzaal: 09:51 uur.
Hmmz ben vroeg klaar
Ik kijk voor de zoveelste keer weer om me heen: buurvrouw is bezig met de eerste vraag van tekst 3 en mijn buurman is op de helft van tekst 3...

Ff nog maar een keer alles nalopen of ik alles heb gehad...
Ja, alles gehad en toen was het 10:00 uur. De leraar zegt: "Het is tien uur, als er iemand klaar is, wat ik betwijfel, mag die nu opstaan en zijn opgaven inleveren." Hij gaat gelijk weer verder met lezen...

Ik sta langzaam op en schuif m'n stoel aan, opeens kijkt iedereen om naar mij..
Ik loop vol zelfvertrouwen via het gangpad naar voren waar iedereen me staat aan te gapen. (Wat had ik toen opeens een opgepompt zelfvertrouwen!)
Ik kom bij de tafel van de leraar aan en hij kijkt verbaast op

Ik leg m'n werk neer en loop de gymzaal uit, op naar huis!