Wolfenstein: Cyberpilot

Wil je eens in een Duitse Panzerhund in VR rondlopen dan kan dat nu. Wolfenstein: Cyberpilot laat je in drie verschillende robots nazi’s af knallen. Nu de warmte wat voorbij is kan eindelijk de VR-helm weer eens op om te kijken of de game de moeite waard is.

Het verhaal van Wolfenstein: Cyberpilot heeft niet veel om het lijf. Je bent een hacker die zich als ‘Cyberpilot’ in Nazi-robots kan hacken om ze te besturen en tegen hun oude eigenaren te gebruiken. Je gaat een aantal missies uitvoeren om Parijs te bevrijden. Daar zijn de nazi’s de baas en die houden er niet van als hun eigen wapens tegen zich gekeerd worden. Gezien Wolfenstein: Youngblood ook in Parijs afspeelt lijkt het er op dat het een tie-in is, maar de game is prima los te spelen.

Wolfenstein: Cyberpilot

Voor iedere missie moet je de robot klaar maken voor gebruik. Je zit dan in een stoel vast en je kunt met een lift wat op en neer, maar dat is het dan ook. Toch is het wel tof om zo’n Panzerhund eens in het ‘echt’ te zien, zo voor je neus. Het is alleen jammer dat je niet mag kiezen met welke van de drie robots je op pad wil gaan. Voor elke missie krijg je de robot toegewezen. Nu zit er niet heel veel verschil in, maar een vrije keuze was leuker geweest. De drone speelt namelijk wat meer stealthy, dus als je zo de game wil uitspelen dan gaat dat nu niet.

Grafisch is het een prima game, al is de VR op PlayStation 4 natuurlijk niet het beste wat er is. Wolfenstein: Cyberpilot hoort zeker bij de grafisch betere games op de console. Ik werd niet misselijk tijdens het spelen. De besturing werkt goed en de robots heb je zo onder de knie. Op zich lijkt het nog het meest op de missie waarin je de besturing van een Panzerhund kreeg. Nu heb je dan Move-ondersteuning, twee andere robots en natuurlijk alles in VR.

Het grote probleem van Wolfenstein: Cyberpilot is de duur van het spel. Het einde heb je zo gehaald. Binnen een uur of twee ben je er gegarandeerd doorheen. Dan is twintig euro opeens wel een heftig prijskaartje. Als je nu alle missies met alle robots had kunnen doen, dan had je nog wat replay-value. Dat is er nu niet.

Daardoor is Wolfenstein: Cyberpilot lastig aan te bevelen voor de ‘volle’ prijs van twintig euro. Er wordt op het einde wel wat gehint naar meer, maar ik verwacht geen gratis DLC. Dat is jammer, want graphics en besturing zijn in orde. Het past helemaal in de Wolfenstein-franchise. Wolfenstein: Cyberpilot is zeker een optie als deze eens in de aanbieding komt.

Gespeeld op PlayStation VR, ook verkrijgbaar voor diverse VR op pc.