FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 augustus 2019

Titelverdedigster Bertens direct onderuit in Cincinnati

Kiki Bertens is op het WTA-toernooi van Cincinnati, waar ze vorig jaar de titel won, direct uitgeschakeld. De nummer vijf van de wereld verloor in drie sets van Venus Williams. Het werd 6-3 3-6 7-6 voor de 39-jarige Amerikaanse.

Bertens verloor de eerste set met 6-3, maar de Nederlandse herstelde zich goed in de tweede set. De Nederlandse kwam met 4-0 voor. Williams wist nog wel tot 4-3 terug te komen, maar Bertens wist alsnog de set te pakken.

In de derde set was het Williams die snel weer een voorsprong nam. De zevenvoudig grandslamkampioene nam een 3-0 voorsprong en behield lang de voorsprong en kwam zelfs met 5-2 voor. Toch wist Bertens terugkomen en sleepte een tiebreak eruit. Daarin had Williams toch weer het betere van het spel en nam al snel een voorsprong van drie punten en ditmaal gaf ze haar voorsprong niet meer weg en ligt titelverdedigster Bertens er al in de tweede eruit.

Slowchat: bespreek hier 13 augustus

Hallo welkom in de eerste Frontpage-slowchat. Bespreek hier de dag, hoe vond je Ajax-Paok? Heb je veel bier op? Heb je vakantie? Was je ook zo in shock van het decolleté van Jinek? Bespreek hier 13 augustus 2019. De dag die nooit meer terug zal komen. 

Ajax worstelt zich langs PAOK Saloniki in CL

Ajax heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de laatste voorronde van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag kende geen gemakkelijke avond tegen PAOK Saloniki, maar wist een 0-1 achterstand wel om te buigen in een 3-2 zege. Dat resultaat was voldoende na de 2-2 remise in Griekenland van vorige week. Als Ajax erin slaagt om APOEL Nicosia uit te schakelen in de volgende ronde, dan kwalificeert het zich voor het hoofdtoernooi.

Ten Hag koos voor dezelfde elf spelers als zaterdag tegen FC Emmen (5-0). Het begin was niet overtuigend van Ajax. Spelers gleden regelmatig uit en vonden elkaar niet soepel op het veld. Na tien minuten kreeg Donny van de Beek echter een enorme kans om de score te openen. De middenvelder werd in het strafschopgebied bereikt door Hakim Ziyech en stond plots voor doelman Alexandros Paschalakis, die redding bracht op de inzet van Van de Beek. PAOK counterde meermaals: Chuba Akpom schoot in vrije positie over en Onana pareerde een inzet van PAOK-aanvoerder Dimitris Pelkas.

Het bleken tekenen aan de wand. Kort na de redding van Onana was het uitgerekend Diego Biseswar die de score opende voor de bezoekers. De voormalig jeugdspeler van Ajax, tevens ex-speler van Feyenoord, ontving de bal net buiten het strafschopgebied van Ajax en kreeg de nodige ruimte om raak te punteren in de linkerhoek. Onana stond als aan de grond genageld. Ajax reageerde met aanvallend voetbal en kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de score gelijk te trekken. Een poeier van Ziyech werd gekeerd door Paschalakis, waarna David Neres werd geduwd door Pelkas en Ajax een penalty kreeg. Dusan Tadic ontfermde zich daarover, maar zag Paschalakis redding brengen.

De in vorm zijnde Paschalakis bleek ook een plaaggeest voor Nicolás Tagliafico, acht minuten voor rust. PAOK leek de voorsprong dan ook mee de kleedkamer in te gaan nemen, maar niets bleek minder waar. Ajax mocht immers nóg een keer aanleggen voor een strafschop, na een handsbal van Biseswar, en Tadic durfde het opnieuw aan. Ditmaal faalde hij niet: 1-1. In de rust werd Razvan Marin, die wat onwennig oogde, gewisseld voor Sergiño Dest. De invaller speelde als rechtsachter en Noussair Mazraoui ging naar het middenveld. PAOK was ook in de openingsfase van de tweede helft dreigend; een voorzet van Biseswar leidde bijna tot de 1-2 van Pelkas.

Door de razendsnelle uitbraken van PAOK moesten de aanwezige Ajax-supporters hun hart blijven vasthouden. Achterin oogde Ajax kwetsbaar, maar daar wisten de Grieken niet van te profiteren. Aan de overzijde mocht Neres na een uur uithalen en schoot hij naast. De rechterhand van Paschalakis voorkwam de 2-1 van Lisandro Martínez, na een lobje van Ziyech uit een vrije trap. Een van richting veranderde inzet van Tadic bood evenmin soelaas. Een doelpunt van PAOK kon fataal blijken, maar het was uiteindelijk Tagliafico die voor opluchting zorgde bij de thuisploeg. Uit een corner van Ziyech sprong de Argentijn hoog en kopte hij hard raak in de linkerhoek: 2-1. Het werd nog mooier voor Ajax toen een duw van Léo Matos aan Tagliafico leidde tot een nieuwe penalty, die werd benut door Tadic. Het laatste woord was echter aan PAOK, doordat Biseswar in de blessuretijd fraai scoorde met een geplaatst schot.

AFC Ajax

3 - 2

Paok Saloniki

 43' Tadic(pen)
 79' Tagliafico
 85' Tadic(pen)
   23' Biseswar
 90+3' Biseswar
 
 Gele kaart: Martínez, Dest, Onana, (AFC Ajax), Pelkas, El Kaddouri, Paschalakis, Giannoulis, Léo Matos, (Paok Saloniki)
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 53.942
Arbiter: Pawson (Eng)
Bijzonderheden: Tadic mist pen.(32)
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Mazraoui
Veltman
Martínez
Tagliafico
Marin (Dest/46)
v.d.Beek (De Wit/89)
Blind
Ziyech
Tadic
Neres (Huntelaar/78)
  Paschalakis
Léo Matos
F.Varela
Crespo
Giannoulis
Jabá (Limnios/71)
Esiti (Misic/82)
El Kaddouri
Biseswar
Pelkas (Swiderski/63)
Akpom


Dusan Tadic mag juichen na het scoren van de 3-1 (Pro Shots / Jasper Ruhe)

Gevangenispersoneel gestraft na dood Epstein

Het Amerikaans ministerie van Justitie meldt dinsdag dat twee bewakers die waren toegewezen om Jeffrey Epstein te bewaken in de nacht dat hij zelfmoord heeft gepleegd, met verlof zijn gestuurd. De gevangenisdirecteur mag papierwerk gaan doen. De aankondiging komt op het moment dat zowel de FBI als de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie de dood van Epstein onderzoeken.


Jeffrey Epstein (Foto: gettyimages)

Het ministerie van Justitie zei ook dat de directeur van een andere gevangenis in de staat New York de waarnemend directeur van het Metropolitan Correctional Center (MCC), waar Epstein werd vastgehouden, zal worden. Op de ochtend van zijn dood klonk geschreeuw en gekrijs uit de cel waar Epstein in vastgehouden werd, vertelde een bron aan CBS News. Bewakers probeerden hem te reanimeren terwijl ze de financier, miljardair en veroordeeld zedendelinquent aanspoorden om te ademen: "Adem, Epstein, adem".

Mede-verdachten
Procureur-generaal William Barr bekritiseerde de gevangenis maandag. "We zullen tot op de bodem uitzoeken wat er is gebeurd en er zal verantwoordelijkheid worden afgelegd," zei Barr. "Ik was geschokt en eerlijk gezegd boos om van het falen van het MCC om deze gevangene afdoende te beveiligen te horen." Regeringsonderzoekers hebben maandag het privé-eiland van de vermeende sekshandelaar op de Maagdeneilanden onderzocht.

Met Epstein's dood komen de potentiële mede-daders in beeld. De Britse socialité Ghislaine Maxwell is één van de vier vrouwen die ervan worden beschuldigd minderjarige meisjes te werven voor seks. Ze heeft die claims in het verleden ontkend en is niet beschuldigd van een misdrijf. Er wordt gezegd dat Maxwell de ex-vriendin van Epstein is die zakenpartner is geworden. Haar huidige locatie is onbekend.


Mede-verdachte en voortvluchtige Ghislaine Maxwell (Foto: gettyimages)

"Ze was eigenlijk meer iemand die zijn obsessie deelde", volgens Miami Herald-verslaggever Julie Brown, die meer dan twee jaar besteedde aan het onderzoeken van Epstein's controversiële veroordeling in 2008. "Er zijn beschuldigingen dat ze betrokken zou zijn geweest bij het hebben van seks met sommige van deze meisjes."

'Onderste steen'
Gerechtelijke documenten uit 2011 onthullen dat Epstein verschillende appartementen beheerde in een gebouw op slechts een steenworp afstand van zijn 77 miljoen kostende New Yorkse herenhuis waar naar verluidt 'minderjarige meisjes van over de hele wereld' werden gehuisvest.

Barr gaf ook een strenge waarschuwing voor iedereen die zijn verantwoordelijkheid probeert te ontlopen. "Ik kan u verzekeren dat deze zaak zal doorgaan tegen iedereen die medeplichtig. Alle samenzweerders mogen niet achterover leunen. De slachtoffers verdienen gerechtigheid en zij zullen dat krijgen."

Bondscoach Koeman volgt vier spelers tijdens RKC - AZ en PSV - ADO Den Haag

Ronald Koeman was afgelopen weekend aanwezig bij de competitiewedstrijden RKC Waalwijk - AZ (0-2) en PSV - ADO Den Haag (3-1). De bondscoach van Oranje richtte zijn aandacht op vier aanvallers, zo verklapt hij in gesprek met Voetbal International.

Spelers uit de Eredivisie hebben nog even de tijd om een goede indruk achter te laten op Koeman, in aanloop naar de EK-kwalificatieduels van Oranje met Duitsland (6 september) en Estland (9 september). De keuzeheer is van plan om volgende week zijn selectie bekend te maken. Tot die tijd maakt hij een 'rondje langs de velden' in Nederland, zoals Koeman het zelf noemt in gesprek met het weekblad. "Ook al doordat de grotere competities nog niet allemaal zijn begonnen. Dat bood de kans een aantal talentvolle jongens op de radar te krijgen."

"Bij AZ hebben we Calvin Stengs en Myron Boadu gezien, allebei jong, maar met veel mogelijkheden. Bij PSV geldt dat voor spelers zoals Cody Gakpo en natuurlijk Donyell Malen", somt Koeman op. Hij noemt het 'prettig' dat meer opties zich aandienen voor Oranje in aanvallend opzicht. "Maar dat ligt vooral aan de ontwikkeling van die spelers zelf."

Voor de laatste interlands van Oranje, tegen Engeland en Portugal in het finaletoernooi van de Nations League, koos Koeman voor Ryan Babel (Fulham), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV) en Quincy Promes (Sevilla) als aanvallers. Stengs, Boadu, Gakpo en Malen zaten nog nooit bij de selectie.

FC Twente naar hoofdtoernooi Champions League

De vrouwen van FC Twente hebben zich dinsdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Op het sportpark van Vosta won de ploeg van trainer Tommy Stroot met 2-0 van het Poolse GKS Görnik Leczna. Fenna Kalma en Renate Jansen zorgden voor de Twentse doelpunten.

FC Twente wist vooraf dat alleen een overwinning goed genoeg was om het hoofdtoernooi te halen. De Tukkers hadden in de eerste twee poulewedstrijden weliswaar evenveel punten gepakt als GKS, maar de Poolse formatie beschikte over een veel beter doelsaldo. GKS begon ook sterk op sportpark Scheurserve en zette FC Twente in de openingsfase onder druk.

FC Twente wist rustig te blijven en kwam steeds beter in de wedstrijd. Renate Jansen was na 37 minuten dichtbij de openingstreffer, maar zag haar schot rakelings over gaan. Even later kreeg Fenna Kalma eveneens een mogelijkheid, maar haar inzet werd net uit het doel getikt. Na rust werd het doel wel gevonden. De ploeg van Stroot kwam uiteindelijk ietwat gelukkig op voorsprong. Een Poolse maakte hand in de eigen 16, waarna Kalma de toegekende strafschop benutte. Twintig minuten later verdubbelde Renate Jansen de marge, door een fraaie aanval doeltreffend af te ronden.

FC Twente eindigde de wedstrijd met tien spelers. Lynn Wilms kreeg nog een rode kaart. De voorsprong kwam niet meer ingevaar. FC Twente doet voor de zesde keer mee aan de Champions League. In 2016 en 2017 haalde de club uit Endchede de laatste zestien, waarin in het in beide jaren werd uitgeschakeld door FC Barcelona. 

MMA-vechter Struve in december terug in octagon

Stefan Struve staat op 7 december weer in de UFC-octagon en wel tegen zwaargewicht Ben Rothwell, die in 2014 Alistair Overeem nog knockout sloeg. Struve liet in februari zijn handschoenen in de octagon achter na zijn mooie overwinning op Marcos Rogério de Lima, maar het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan.

Het gevecht tegen De Lima was zijn laatste op zijn contract en dit gevecht leek een mooi einde te zijn van een prima carrière bij de UFC. Na veertig MMA-gevechten en zware gezondheidsproblemen leek het ook een wijze stap van Struve, maar een zoete overwinning smaakt blijkbaar naar meer.

De manager van Struve: "Stefan heeft kunnen rusten en bijtanken. Zoals je misschien weet heeft hij nooit keihard gezegd te zullen stoppen, maar hij is nog jong. Met 31 jaar realiseerde hij zich dat hij nog enorm van de sport houdt, het competitie-element en hij heeft zijn passie voor vechten op het hoogste niveau weer teruggevonden."

"De UFC was enorm welwillend en hebben hem een prima contract aangeboden, waarmee recht gedaan wordt aan zijn status van populaire veteraan van de sport, die gevechten snel kan beëindigen en prestatiebonussen verdient."

Nu Struve de weg omhoog lijkt gevonden te hebben, zit Rothwell in een dipje. Drie achtereenvolgende verliespartijen zorgen ervoor dat hij flink aan de bak moet om de gunst van UFC-directeur Dana White te verdienen. Rothwell heeft de helft van zijn twaalf UFC-gevechten gewonnen, Struve dertien van zijn 22 gevechten op het hoogste niveau van het Mixed Martial Arts.

Meepraten over de UFC en MMA in het algemeen?! Bezoek het FOK! MMA-forum hier.


Hoogtepunten van Stefan Struve (Bron: Youtube)

Ten Hag maakt opstelling bekend; geen plek voor Dolberg op de bank

Erik ten Hag heeft de opstelling van Ajax bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen PAOK Saloniki van dinsdagavond om 20.30 uur. De oefenmeester kiest voor exact dezelfde namen als zaterdag tegen FC Emmen (5-0 zege), wat betekent dat Dusan Tadic in de spitspositie staat. De Servische aanvoerder maakte een uitstekende indruk, creëerde veel kansen, scoorde en gaf een assist.

Het betekent dat Klaas-Jan Huntelaar op de bank zit; Kasper Dolberg zit niet bij de wedstrijdselectie. Perr Schuurs raakte tegen Emmen zijn basisplaats kwijt en zit opnieuw op de bank. Joël Veltman schuift naar het centrum en op rechts zal Mazraoui spelen, waardoor Razvan Marin zijn plek op het middenveld weer terugkrijgt. David Neres start op de linkerflank, wat inhoudt dat Quincy Promes opnieuw geen basisplaats krijgt.

Ajax hoopt zich via PAOK de kwalificeren voor de play-offronde van de Champions League. Na het 2-2 gelijkspel in Griekenland van vorige week hebben de Amsterdammers goede papieren om door te stoten.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Marin, Van de Beek, Blind; Ziyech, Tadic, Neres.

Man met bivakmuts onterecht aangehouden

De politie heeft afgelopen vrijdag op Den Haag Centraal Station een man aangehouden die daar met een bivakmuts op rondliep. De man weigerde zich te identificeren, waarop de agenten besloten de man aan te houden, zo verklaren zij op hun website. 

De man werd aangehouden in het kader van het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding, maar dat was zoals de politie nu stelt onterecht. Achteraf was zowel het vragen om zijn id-bewijs, als het verzoek om zijn bivakmuts af te doen onterecht, omdat er geen dreigende situatie was zo stelt de politie in hun verklaring. De politie heeft daarom de man weer laten gaan: "In deze situatie hebben wij een verkeerde inschatting gemaakt".

De wet op het gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding geldt onder meer in ziekenhuizen, overheidsgebouwen en het openbaar vervoer. In het OV is het niet toegestaan om gezichtsbedekkende kleding te dragen in trein, tram, bus, metro of op de veerpont. Trein- of metrostations worden niet expliciet genoemd in de wet, waardoor deze buiten het verbod vallen.

Bloed van afgetreden wethouder Nuijens was schoon

De bloedtest van Jorrit Nuijens, voormalig wethouder van de gemeente Diemen, is teruggekomen, laat Nuijens zelf weten. Er zijn geen stoffen gevonden die strafbaar zijn. De brief is gepubliceerd op het Twitter-account van Nuijens. De politie bevestigt dat de brief echt is.

Op 20 juni van dit jaar werd Nuijens opgepakt op het Waterlooplein, nadat er melding was gemaakt van overlast. Ook zou hij in het gezicht van een agent hebben gespuugd bij zijn aanhouding.

Bij de arrestatie maakte de politie bekend dat Nuijens vermoedelijk een flesje GHB op zak had. Ook had hij twee zakjes wiet bij zich. Om die redenen werd er een bloedtest bij de toenmalig wethouder afgenomen. Die komt nu dus schoon terug.

Na de gebeurtenissen van eind juni stapte Nuijens op als wethouder en locoburgemeester van de gemeente Diemen. Voordat hij daar als wethouder aan de slag ging, was hij raadslid in Amsterdam voor GroenLinks.

'Onwaarheden'
Bij het aanbieden van zijn ontslag, schreef Nuijens al in een persoonlijke brief aan de Diemenaren dat er een aantal 'onwaarheden' in de berichtgeving over zijn arrestatie zouden zijn. Hij ging verder niet in op waar dat precies over ging. 'Hoewel ik de behoefte voel dat recht te zetten, neemt niets weg dat het een wethouder niet past om politieagenten op deze manier toe te spreken. Aanblijven zou mijn gemeente en mijn partij verdere schade berokkenen. Dat is het laatste wat ik wil', schreef Nuijens.

Vervolging
Nuijens wil op dit moment nog niet verder op de zaak ingaan. Het Openbaar Ministerie wachtte onder andere de uitslag van deze bloedtest af, om te kunnen bepalen waar ze Nuijens voor zouden vervolgen. Wat de invloed van deze testresultaten daar precies op gaat zijn, is op dit moment nog onduidelijk.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de brief echt is. De politie gaat verder niet op vragen over de zaak in. Het Openbaar Ministerie zal pas op zijn vroegst halverwege september besluiten of en zo ja waarvoor Nuijens vervolgd wordt.

Bennett veruit de snelste in tweede rit BinckBank Tour, Groenewegen derde

Sam Bennett heeft na de eerste rit ook de tweede etappe in de BinckBank Tour gewonnen. De Ierse sprinter van BORA hansgrohe was na een rit van 169 kilometer in Ardooie de snelste in een massasprint. De Belg Jasper Philpsen werd tweede, voor de Nederlander Dylan Groenewegen. Door de zege van Bennett blijft de Ier ook de leider in het algemeen klassement.

Vanuit de start kozen zes renners voor de aanval in de tweede rit van de BinckBank Tour. Josef Černý, Robert Stannard, Jesper Asselman, Thomas Sprengers, Damien Gaudin en Baptiste Planckaert waren die renners en in totaal wisten ze een voorsprong van ruim drie minuten bij elkaar te fietsen.

Ondanks de voorsprong raakte het peloton nooit in paniek en op vijf kilometer werd de kopgroep weer ingerekend. Net zoals de eerste etappe moest er opnieuw gesprint worden voor de overwinning en opnieuw was Bennett duidelijk de sterkste, voor Philpsen en Groenewegen. Ook woensdag staat ook vlakke rit in de BinckBank Tour op het programma.

Italiaan opgepakt in Zevenaar met meer dan 100.000 euro

Gisteren hield het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) op de A12 bij Zevenaar een 40-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats met de Italiaanse nationaliteit aan voor witwassen.

De man was met zijn auto zojuist de grens van Duitsland met Nederland gepasseerd. Bij controle bleek er in de auto een groot geldbedrag (meer dan 100.000 euro) aan cash te liggen. De man kon geen goede verklaring geven hoe hij aan het geld kwam en had hiervoor geen bewijsstukken bij zich. Hierop hield het grensoverschrijdend politieteam de man aan op verdenking van witwassen.

Corrupte ex-agent moet 84.000 euro aan de staat betalen

De rechtbank bepaalt dat een 22-jarige man uit Tiel ruim 84.000 euro aan de Staat moet betalen. De voormalige politieagent kwam aan dit geld door informatie uit de politiesystemen door te spelen aan personen uit het criminele milieu. Hier is de man in maart 2019 door de rechtbank voor veroordeeld.

De man begon in januari 2017 met zijn werk bij de politie. Binnen een jaar na indiensttreding begon hij met het opzoeken van informatie in de politiesystemen over specifieke personen uit het criminele milieu. Deze geheime informatie speelde de man tegen betaling door aan die personen. Hierdoor liep zelfs een lopend politieonderzoek stuk. De man deed dit heel vaak en over een periode van bijna een jaar. Hij hield zelfs een soort ‘spreekuur’ waarbij hij met meerdere mensen in zijn auto zat en op afroep informatie opzocht en deelde met die mensen.

Omdat de man het geld heeft verdiend door het plegen van deze strafbare feiten, wordt dit voordeel hem ontnomen. Uit het dossier blijkt dat de man per bevraging een basistarief van ongeveer 250 euro rekende. Voor sommige bevragingen werd de man niet betaald en soms gaf hij korting. Op deze punten ontbreekt de exacte informatie. De rechtbank past daarom een correctiefactor van 15% toe op het totaalbedrag. De rechtbank komt uiteindelijk op een bedrag uit van ruim 84.000 euro. Dit wederrechtelijk verkregen voordeel moet de man terugbetalen aan de staat.

Flixbus sluit Nederlandse ticketshops en kantoor: personeel op straat

De Duitse busmaatschappij Flixbus gaat na de overname van concurrent Eurolines over tot het sluiten van de Nederlandse ticketshops en het kantoor in Amsterdam. De twaalf arbeidsplaatsen komen daardoor te vervallen, tot ontsteltenis van het personeel.

Flixbus nam begin mei het slecht presterende Eurolines over van het Franse Transdev. Volgens de busmaatschappij heeft het na een "zorgvuldige analyse en afweging" besloten om Eurolines Nederland te herstructureren.

Volgens Flixbus leed de Nederlandse tak van Eurolines al jaren sterk verlies. De omzet van de ticketshops in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, alsmede de inkomsten van het kantoor in Amsterdam Duivendrecht wegen volgens de maatschappij niet op tegen de kosten. Het heeft daarom besloten om de Nederlandse ticketshops en het kantoor te sluiten. De arbeidsovereenkomst van de medewerkers wordt in de meeste gevallen beëindigd.

De circa twintig medewerkers van Eurolines Nederland, die allemaal lange dienstverbanden hebben, voelen zich volgens vakbond FNV gebruikt. "Ons is altijd verteld dat er na de overname arbeidsvoorwaardelijk voorlopig niks zou veranderen", aldus FNV-kaderlid Hans Goedegebuure. Flixbus zegt echter dat er bij de overname helemaal geen afspraken zijn gemaakt over de toekomst van Eurolines Nederland.

'Uitschakelen van concurrentie'
De vakbond vermoedt dat Flixbus Eurolines heeft aangekocht om de buslijnen in handen te krijgen om zo de concurrentie uit te schakelen. "Flixbus wil over de ruggen van werknemers en chauffeurs de Europese markt gaan domineren. Dat kan niet zonder verantwoordelijkheid te nemen voor de mensen die het werk uitvoeren", zegt FNV-vakbondbestuurder Marijn van der Gaag.

Flixbus geeft aan dat het na de overname met FNV in overleg is getreden. De busmaatschappij zegt dat het "een passend sociaal plan" heeft voorgelegd "dat aanzienlijk meer biedt dan de wet voorschrijft". FNV spreekt van een "minimale ontslagvergoeding" en dat de maatschappij niet verder wil onderhandelen over een sociaal plan. "Als Flixbus niet met een beter bod komt, worden acties niet uitgesloten."

'Mannelijke topbiatleten zijn aantrekkelijker'

Een opvallend onderzoek vanuit de universiteiten van Exeter en Bristol: mannelijke topbiatleten worden door vrouwen als aantrekkelijker gezien dan hun minder succesvolle concurrenten. Volgens de onderzoekers past dit in de theorie dat vrouwen vanuit evolutionair oogpunt een voorkeur hebben voor meer atletische mannen, die in het verre verleden beter voor hun gezin konden zorgen.

Van 156 mannen en vrouwen uit de World Cup biatlon werden pasfoto's getoond aan proefpersonen. Het resultaat: mannen die meer succes hadden geboekt in de World Cup werden wat fysieke aantrekkingskracht hoger ingeschaald door de vrouwen, maar een dergelijk verband was er andersom niet - de beste vrouwen werden niet als aantrekkelijker gezien dan de mindere godinnen uit de World Cup.

Tim Fawcett van de universiteit van Exeter: "Eerdere studies lieten al zien dat betere Tour de France-renners en betere NFL-quarterbacks als aantrekkelijker werden gezien, maar vrouwensport werd daarbij genegeerd. In het biatlon zien we nu dat dit verband er voor mannen wel is, maar voor vrouwen niet, vermoedelijk vanuit evolutionair oogpunt uit de tijd dat de mannen nog vooral aan het jagen waren."

"Succesvollere atleten hebben wellicht een blijer gezicht en stralen misschien meer zelfvertrouwen uit. In onze studie hadden de vrouwen echter geen voorkeur voor bijvoorbeeld meer lachende mannen. We moeten nog beter uitzoeken wat de beter presterende mannen precies aantrekkelijker maakt", aldus co-auteur Andy Radford.

Overigens werden de Amerikaan Lowell Bailey, bekend wegens zijn zacht gezegd epische wereldtitel maar verder geen al te bijzondere prestaties, en de Tsjechische middenmoter Eva Puskarcikova als meest aantrekkelijke man en vrouw uit de World Cup gezien.

17-jarige rijdt in op agent na vlucht

De politie heeft gisteren een verdachte aangehouden voor het inrijden op een politieagent. Dit gebeurde kort nadat de man probeerde te vluchten voor een verkeerscontrole.

Rond 08.30 uur controleerden agenten van het verkeershandhavingsteam op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan de snelheid van tegemoetkomende voertuigen. Een van de naderende voertuigen betrof een bromfietser die bij het waarnemen van de agenten besloot te keren en te vluchten in tegengestelde richting. Agenten achtervolgden de bromfietser met een politiewagen en probeerden hem enkele malen tevergeefs te stoppen.

Arrestatie
Uiteindelijk kon de verdachte gepasseerd worden en stapte de agent uit. De agent gaf hem vervolgens een stopteken met de hand. De bestuurder stopte niet en reed tegen de agent aan die hierdoor kwam te vallen. De verdachte vluchtte te voet, maar werd achterhaald door de andere agent. De jongen, een 17-jarige inwoner van Utrecht, werd gearresteerd en ingesloten. Bij onderzoek aan de bromfiets werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.

De politieagent liep meerdere kneuzingen en blauwe plekken op maar hoefde zich niet onder behandeling van een arts te stellen.

Aanhoudingen na vinden van 32 kilo crystal meth

De politie heeft maandag 12 augustus in een Hilversumse loods drie mannen aangehouden op verdenking van de invoer van 32 kilo crystal meth. De drugs zaten verstopt in een zending afkomstig uit Mexico en zijn Nederland via Schiphol binnengekomen.

In de loods zijn een Almeerder van 47 en een Amsterdammer van 32 aangehouden door de Dienst Speciale Interventies (DSI). Tijdens de doorzoeking van de loods meldde zich ook nog een 43-jarige man uit Uithoorn bij het pand. Ook hij is aangehouden.

Het cluster Synthetische Drugs van de Landelijke Eenheid kwam de drugs door onderzoek, onder het gezag een officier van justitie van het Landelijk Parket, op het spoor. Het cluster is een samenwerkingsverband van verschillende diensten van de Landelijke Eenheid. Het houdt zich intensief bezig met het bestrijden van de aan synthetische drugs gerelateerde criminaliteit. De drugs, met een straatwaarde van 3,2 miljoen euro, zijn inmiddels vernietigd.

Schroef
Vorige maand trof de Douane in een container in de Rotterdamse haven 86 kilo crystal meth aan. Dat was verstopt in een schroef van een mengmachine voor (vee)voer. Deze drugs, ter waarde van 8,6 miljoen euro, waren ook afkomstig uit Mexico.

De officier van justitie beslist later deze week welke verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.

Aanhoudingen na vinden van 32 kilo crystal meth (afbeelding: Politie)
Aanhoudingen na vinden van 32 kilo crystal meth (afbeelding: Politie)

Man met TV op hoofd deelt 's nachts oude TV's uit

In het Amerikaanse Glen Allen, in de staat Virginia, deden bewoners van de Henrico Hampshire-buurt onlangs een opvallende ontdekking: bij meer dan vijftig huizen werd een oude TV voor de deur gevonden.

Op bewakingsbeelden is te zien wie de 'dader' is: een man met een TV op z'n hoofd, want uiteraard draag je tijdens je nachtelijke avonturen een TV op je hoofd. "Misschien wil hij bekend worden als de TV-kerstman, weet ik het", aldus buurtbewoner Jim Brooksbank.

"Wij kregen een oude 13 inch-beeldbuis. Ik dacht dat mijn zoon het mee naar huis had genomen, maar dat was niet zo. Ze zullen wel tijd over hebben of voor de lol die oude dingen over de hele buurt verspreiden", zo dacht Michael Kroll.

De politie is bezig met de zaak, gemeentewerkers hebben de boel opgehaald. Volgens de politie is het enige strafbare feit het illegaal dumpen van afval.

De TV-kerstman (Bron: YouTube)

Bayern München bevestigt komst Perisic en bedingt optie tot koop

Ivan Perisic is officieel speler van Bayern München, nadat er al dagen werd gepraat over zijn mogelijke komst. Nadat de Kroatische buitenspeler maandag met succes de medische keuring wist te doorstaan, is hij dinsdagochtend door de Duitse grootmacht gepresenteerd. Hij komt op huurbasis over van Internazionale en volgens diverse media ontvangen de Italianen een huursom van vijf miljoen euro. In de deal is een optie tot koop opgenomen, zo meldt Bayern. Naar verluidt wil Inter hem over een jaar voor twintig miljoen euro afstaan.

Bayern was op zoek naar een nieuwe buitenspeler, daar Franck Ribéry en Arjen Robben de Allianz Arena hebben verlaten. Leroy Sané was nadrukkelijk in beeld, maar Manchester City hield vast aan een hoge vraagprijs en bovendien raakte de buitenspeler zwaar geblesseerd.

Maandag werd Perisic door BILD al gezien in een ziekenhuis in München, waarna trainer Niko Kovac zijn komst maandagavond bevestigde na de bekerwedstrijd tegen Energie Cottbus (1-3 winst).

"Ik ben heel blij om terug te zijn in Duitsland", reageert de ex-aanvaller van Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg. "FC Bayern is een van de grootste clubs in Europa. We gaan vol in de aanval", belooft hij.

"Niet alleen in de Bundesliga en DFB Pokal, maar ook in de Champions League", aldus de ambiteuze ex-aanvaller van onder meer Internazionale en Club Brugge.

Perisic heeft voor een seizoen getekend bij Bayern München. "Ivan kan ons helpen met zijn ervaring op internationaal topniveau", reageert sportief directeur Hasan Salihamidzic op de clubwebsite. "Hij heeft een goede techniek en is flexibel inzetbaar in de aanval. Ik ben ervan overtuigd dat Ivan zich snel op zijn gemak zal voelen, aangezien hij de Bundesliga en onze trainer al goed kent."

'Barcelona en PSG praten voor het eerst over transfer van 200 miljoen'

Barcelona en Paris Saint-Germain zitten dinsdag voor het eerst om de tafel om over een transfer van Neymar te praten, zo weet RAC1 te melden. Er wordt al weken het nodige gezegd en geschreven over de sensationele terugkeer van de Braziliaanse aanvaller, maar nu lijkt het echt concreet te worden. Les Parisiens hebben al laten weten dat men bereid is om mee te werken aan een transfer, mits het juiste bedrag op tafel komt .

André Cury arriveert dinsdag namens Barcelona in Parijs voor de onderhandelingen. Barcelona-president Josep Maria Bartomeu heeft de onderhandelingen met PSG uitbesteed aan de afgezant van de Catalanen in Brazilië, die warme banden onderhoudt met Pini Zahavi. De Israëlische zaakwaarnemer houdt Cury op de hoogte van de laatste bewegingen rond Neymar, van wie de kampioen van Frankrijk afscheid wil nemen als het juiste bedrag op tafel komt.

PSG zou naar verluidt een bedrag van tweehonderd miljoen euro verlangen voor Neymar, terwijl er ook wordt gesuggereerd dat de Franse topclub graag spelers de omgekeerde weg wil zien bewandelen. Ivan Rakitic, Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé werden reeds genoemd als mogelijke ruilmiddelen. Overigens is ook Real Madrid nog altijd nadrukkelijk in de markt voor Neymar, die in de Spaanse hoofdstad aanzienlijk meer kan gaan verdienen. De voorkeur van Neymar gaat volgens Le Parisien echter uit naar Barcelona.

Barcelona is naar verluidt bereid om Neymar hetzelfde contract te bieden als voor zijn vertrek, al betekent het dat hij genoegen moet nemen met een behoorlijke salarisverlaging ten opzichte van zijn loon bij PSG.

Er lijkt voor de Braziliaan in ieder geval geen weg meer terug te zijn naar Parijs. In de eerste competitiewedstrijd tegen Nîmes (3-0 winst) ontbrak Neymar vanwege de transferperikelen, tot ongenoegen van de fans van PSG. Zij lieten hem weten dat hij kan 'oprotten'.

PSV wil Bergwijn met 'vorstelijke aanbieding' langer binden

PSV wil Steven Bergwijn dolgraag langer aan zich binden met een nieuw contract, weet Het Eindhovens Dagblad te melden. Het medium meldt dat de Oranje-international een 'vorstelijk contract' kan verwachten, terwijl de huidige verbintenis van Bergwijn bij PSV nog doorloopt tot de zomer van 2022.

De aanbieding van PSV kan beschouwd worden als een antwoord op de vele transfergeruchten rondom Bergwijn. De international van het Nederlands elftal wordt al nagenoeg de gehele zomer in verband gebracht met een vertrek uit Eindhoven, maar PSV is vastberaden hem te laten blijven.

"PSV wil Bergwijn dolgraag behouden omdat hij een cruciale bijdrage kan vervullen bij de doelstelling om mee te doen om de titel en ver te komen in de Europa League", zo klinkt het.

Volgens het Eindhovens Dagblad gaat Hirving Lozano PSV deze zomer vrijwel zeker verlaten voor een avontuur bij Napoli, maar Bergwijn moet hoe dan ook nog minimaal één jaar blijven.

De 21-jarige creatieveling wordt gezien als "een van de drijvende krachten voor komend seizoen" en kan zijn contract opnieuw verlengen: in augustus 2018 tekende hij al een nieuwe verbintenis.

Met een nieuw contract hoopt PSV Bergwijn onder meer uit handen van Sevilla te houden, al wist Estadio Deportivo maandagavond al te melden dat de club uit Andalusië niet langer geïnteresseerd is.

De vraagprijs van PSV van minstens veertig miljoen euro voor Bergwijn zou Sevilla namelijk te gortig zijn. Die club heeft zijn vizier inmiddels gericht op Rony Lopes van AS Monaco.

Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving in Zeist

De politie zoekt getuigen van een beroving met geweld aan de Nijenheim in Zeist afgelopen zaterdag. Die avond besluit een 26-jarige man uit Zeist na zijn stapavond op 2e Dorpsstraat om met de taxi naar huis te gaan. De taxichauffeur zet hem af op de Nijenheim.

Daar wordt hij uit het niets door 5 á 6 mannen beroofd waarbij hij schoppen en klappen krijgt. Ook wordt er een pistool op hem gericht. Als de man probeert te vluchten wordt er zelfs op hem geschoten. Het lukt de groep zo om zijn portemonnee en zijn pincode te ontfutselen.

Getuigen
De politie hoopt dat mensen de groep mannen hebben zien staan aan de Nijenheim. Ook zijn er misschien mensen die het slachtoffer in een taxi hebben zien stappen na zijn stapavond in een café aan de 2e Dorpstraat. Tevens wil de politie graag in contact komen met de taxichauffeur.

Zij kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844. Ook is het mogelijk om 0800-7000 te bellen voor Meld Misdaad Anoniem. Tot slot kunnen er tips worden achtergelaten op de website. 

Meerdere partijen drugs onderschept in Rotterdamse haven

Verstopt in een container met fruit vond de douane zondag 750 kilo cocaïne. Een onderzoeksteam van de politie deed nader onderzoek naar de partij drugs en kwam uit bij een bedrijfspand aan de Oranjelaan in Rozenburg. Daar werden vijf mannen aangehouden. Vrijdag werd, eveneens op de Maasvlakte, ook al 500 kilo cocaïne onderschept.

Het is even na één uur ’s middags als het arrestatieteam van de politie Rotterdam maandag 12 augustus het bedrijfspand aan de Oranjelaan in Rozenburg binnenstormt. De aanwezige mannen, vijf stuks, zijn aangehouden. Zij worden ervan verdacht te maken te hebben met de cocaïnevangst die de douane een dag eerder in de Rotterdamse haven deed.

500 kilo cocaïne onderschept op Maasvlakte
Vrijdag 10 augustus vonden politie en douane tijdens een controle in de Rotterdamse haven ook al 500 kilo. De verdovende middelen zaten verstopt tussen vruchtenconcentraat in een container die op een opslagterrein stond op de Maasvlakte. De politie gaat er vanuit dat de vondsten los van elkaar staan.

De politie, douane en het Openbaar Ministerie in Rotterdam hebben de zaken in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Meerdere partijen drugs onderschept in Rotterdamse haven (Afbeelding: Politie)
Meerdere partijen drugs onderschept in Rotterdamse haven (Afbeelding: Politie)

17-jarige gewond bij schietincident in Bergen op Zoom

Vanorgen vroeg vond op de Prinses Irenestraat in Bergen op Zoom een schietincident plaats. Een jongen (17) raakte daarbij gewond. Het incident gebeurde rond 01.15 uur. Het slachtoffer werd in zijn been geraakt door de kogels. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is een onderzoek gestart naar het schietincident. Zo zijn enkele mensen verhoord en zijn camerabeelden veiliggesteld. Ook werd in de omgeving van de Prinses Irenestraat met een speciale politiehond naar restanten van kogels en een vuurwapen gezocht.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident, die nog niet met de politie hebben gesproken. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook via WhatsApp kunnen tips worden achtergelaten. 

15-jarige vliegt door bushokje na achtervolging door politie

Een 15-jarige jongen is vannacht rond 04.20 uur op de Australiëhavenweg in Amsterdam zwaar gewond geraakt toen de auto waarin hij zat tegen een bushokje tot stilstand was gekomen. De 17-jarige bestuurder uit Amsterdam is na een korte achtervolging te voet aangehouden.

De auto, waarin zij met nog meerdere personen zaten, vertoonde opvallend rijgedrag en keerde op een gegeven moment in het Westelijk Havengebied. Bij het zien van de politieauto verhoogde bestuurder zijn snelheid en kort daarna raakte de auto een lantaarnpaal en kwam tegen een bushokje tot stilstand. De 15-jarige inzittende is uit de auto geslingerd en schoot door het glas van het bushokje. Hij is zwaar gewond, vermoedelijk met meerdere botbreuken, overgebracht naar het ziekenhuis.

De 17-jarige automobilist wilde zich kennelijk onttrekken aan een controle door de politie. Hij reed zonder rijbewijs en is aangehouden nadat hij na het ongeluk wegrende. Hij is positief getest op het gebruik van THC. De Verkeers Ongevallen Analyse heeft een sporenonderzoek ingesteld. Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar de omstandigheden, waaronder deze aanrijding heeft plaatsgevonden.

Minecraft: Super Duper Graphics Pack is niet meer

Tijdens E3 2017 kondigde Microsoft het Super Duper Graphics Pack aan voor Minecraft. Dit zou Minecraft een compleet nieuwe, en mooiere, look moeten geven. Vandaag maakt Microsoft echter bekend dat dit niet meer gaat gebeuren.

Ontwikkeling aan het Super Duper Graphics Pack is namelijk stilgezegd, omdat het team ontevreden is over de performance. Minecraft is op heel veel apparaten beschikbaar en de performance op sommige van deze packs was niet op het niveau dat het team voor ogen had. Nu de ontwikkeling is stilgelegd, worden andere opties bekeken om de game een nieuwe look te geven.

Voor wie vergeten was hoe het Super Duper Graphics Pack er nou eigenlijk uitzag, kun je hieronder nog eens de trailer uit 2017 terugkijken.

Asterix & Obelix XXL3: The Crystal Menhir komt in november

Via Amazon Germany zijn de release date en de eerste screenshots van Asterix & Obelix XXL3: The Crystal Menhir gelekt. Het betreft een sequel op de eerdere titels XXL en XXL2, waarvan de laatste nog een remaster heeft gekregen.

De game bevat vijf werelden, twee speelbare personages en een boel side quests. Voor het eerst in de serie is co-op mogelijk. De game wordt uitgebreid getoond, en is ook speelbaar, tijdens Gamescom volgende week. De gelekte release date is 21 november.

Asterix & Obelix XXL3: The Crystal Menhir is in ontwikkeling voor Mac, Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Asterix and Obelix XXL 3 screenshot leak

Plants vs Zombies: Battle for Neighborville gelekt

Het is geen geheim dat EA bezig is aan een nieuwe shooter binnen het Plants vs Zombies-universum. Dankzij een gelekt trailer weten we nu meer van de game. De game gaat Battle for Neighborville heten en laat de subtitel Garden Warfare dus vallen.

Tenminste, als alles zo blijft natuurlijk. Het betreft een vroege leak van work in progress, dus alles kan nog veranderen. De trailer heeft in ieder geval hippe muziek, veel planten en natuurlijk zombies. Er is zelfs wat gameplay aanwezig. De trailer kun je hieronder bekijken, verder wachten we rustig af tot EA komt met een officiële aankondiging.

Politie pakt Alluah Akbarder op in Sydney

Omstanders hebben in Sydney een of andere idioot overmeesterd die al 'Alluah Akbarrend' willekeurig mensen probeerde neer te steken. Eén vrouw raakte hierbij gewond aan haar rug, ze zou buiten levensgevaar zijn. 

Hij probeerde ook anderen neer te steken, maar dat lukte niet. Volgens de politie handelde de man in zijn eentje. Ze noemden de mensen die de man in bedwang hielden helden. 

Vlakbij de plaats vaar de man werd gearresteerd is het ontzielde lichaam van een vrouw aangetroffen. Of deze man iets met haar dood te maken heeft wordt nog onderzocht volgens ABC News. 

Update 09:30 uur
Volgens de Sydney Morning Herald heeft de dader, die geidentificeerd zou zijn als Mert Ney, een psychiatrische achtergrond en was hij bekend bij de politie. Ook zou inmiddels duidelijk zijn dat hij de vrouw die dood aangetroffen is, kende. 

De politie roept op om het gebied te vermijden. Het openbaar vervoer wordt omgeleid. 

FOK! Wat een weer: (onweers)buien

In de ochtend komen vooral boven het noorden en noordoosten eerst nog enkele buien voor. Elders zijn er flinke opklaringen Later ontstaan overal weer enkele (onweers)buien. Vooral in het zuidoosten is daarbij kans op hagel en windstoten tot 60 km/uur. Lokaal kan er behoorlijk veel regen vallen, totaal 20-40 mm, maar er is ook af en toe ruimte voor de zon. 's Avonds wordt het landinwaarts droog en klaart het verder op, langs de kust blijft een enkele bui mogelijk. Het wordt niet warmer dan een graad of 19 bij een matige, langs de kust af en toe vrij krachtige zuidwesten tot westenwind.

In de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen en blijft het landinwaarts op de meeste plaatsen droog. In de kustgebieden kan plaatselijk nog een bui voorkomen. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 10°C, in het oosten in opklaringen rond 8°C. De wind is landinwaarts zwak en zuid tot zuidwest. Langs de kust en rond het IJsselmeer staat een matige westenwind.

Woensdag overdag ontstaan er stapelwolken die met name in het noorden nog kunnen uitgroeien tot enkele, overwegend lichte buien. Af en toe is er ook ruimte voor de zon. In het zuiden blijft het tot halverwege de middag meest droog. In de loop van de middag neemt de bewolking in het zuidwesten toe en gaat het in het zuiden regenen. In de avond breiden bewolking en regen zich verder noordwaarts over het land uit. De maxima komen uit tussen 19 en 22 °C bij een matige zuidwestenwind. In de avond neemt de wind langs de westkust toe naar (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Collega qltel is op vakantie en had een prachtig uitzicht in Duitsland  (Foto: qltel)
Collega qltel is op vakantie en had een prachtig uitzicht in Duitsland (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Geil geld

Geld maakt niet gelukkig, hoezo niet? Zelf heb ik zo’n kleine zesduizend euro netto te besteden per maand, maakt het mij gelukkig? Nou nee. Het is verschrikkelijk makkelijk niet op elke prijs van een product te hoeven letten wanneer je boodschappen doet bij AH bijvoorbeeld. Je weet natuurlijk dat je bij AH opgelicht wordt, dat weten we allemaal. Al die (bonus) acties zijn hypocriet: eerst de prijs omhoog en dan zeggen dat je 25% korting gaat geven. We zijn voor AH een stelletje imbecielen.

Ruim 220.000 mensen werken niet vanwege zorgtaken

Het aantal mensen dat niet deelneemt aan de arbeidsmarkt vanwege zorg voor een gezin of huishouden is vanaf 2008 met bijna een derde afgenomen. In 2018 gaven 211.000 vrouwen en 12.000 mannen zorgtaken als reden om niet te kunnen of willen werken. In 2008 ging het om 305.000 vrouwen en 8.000 mannen. De afgelopen vijf jaar bleef de omvang van deze groep vrijwel constant. Dit blijkt uit cijfers uit de Enquête beroepsbevolking (EBB) van het CBS.

In 2018 behoorden 3,8 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar niet tot de beroepsbevolking. Het gaat om degenen die geen betaald werk hebben, niet op zoek zijn naar werk, en/of niet op korte termijn beschikbaar zijn om te kunnen starten. Een groot deel hiervan, 1,5 miljoen, noemt hoge leeftijd als reden om niet te werken. De 223.000 personen die aangaven niet te kunnen of willen werken omdat ze voor een gezin of een huishouden zorgen, vormden 6 procent van de niet-beroepsbevolking.

Daarnaast zijn er ook mensen die wel willen werken, maar een zorgreden opgeven waarom ze niet werken. Zij geven aan dat de combinatie van zorg en arbeid te grote druk geeft, dat ze geen geschikte betaalde kinderopvang kunnen vinden of dat schooltijden niet goed aansluiten. Van degenen met kinderen in de leeftijd tot 13 jaar ging het in 2018 om 20.000 personen, van wie de meesten vrouw zijn (86 procent).

Niet meer uren werken vanwege zorgtaken
De zorg voor een gezin of huishouden kan ook een reden zijn voor (deeltijd)werkenden om niet meer uren te gaan werken, terwijl ze dat wel zouden willen. Met 27.000 personen is het echter een relatief kleine groep die dit aangeeft. Zorgredenen worden vaker genoemd door vrouwen dan door mannen (19 procent en 7 procent). Daarbij is de druk van de combinatie zorg en werk voor de meesten de grootste belemmerende factor. Voor 10 procent van de vrouwen en 4 procent van de mannen is dit de belangrijkste reden. Het feit dat ze niet meer uren of opdrachten kunnen krijgen binnen de huidige werkkring is de meest genoemde reden, zowel bij mannen (45 procent) als bij vrouwen (39 procent).

Redenen variëren met onderwijsniveau
De belangrijkste beweegreden om vanwege zorgtaken niet meer uren te gaan werken verschilt per onderwijsniveau. Laagopgeleiden noemen het vaakst dat de schooltijden niet aansluiten. Voor middelbaar en hoogopgeleiden is de druk om zorg en werk te combineren vaker doorslaggevend. Ook gebrek aan geschikte betaalde kinderopvang of zorg wordt vaker genoemd naarmate de opleiding hoger is.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.