Horizon Forbidden West: Burning Shores

De DLC Burning Shores begint waar Horizon Forbidden West eindigde. Je zult dan ook de basisgame moeten hebben uitgespeeld om aan het nieuwe avontuur te beginnen. Aloy leert dat er dertien Far Zenith-leden op aarde zijn geland. Het probleem is dat er maar twaalf lichamen zijn gevonden. Nummer 13 brengt ongeluk. Walter Londra lijkt in de buurt die bij ons bekend staat als Los Angeles te zijn. Kortom, we pakken een vliegende robotdino en gaan op zoek naar de laatste Far Zenith.

De grootste teleurstelling voor mensen die de basisgame op PlayStation 4 hebben gespeeld: Burning Shores is alleen verkrijgbaar voor PlayStation 5. Maar start je het op dan zie je ook meteen waarom. Alles is mooier, gedetailleerder en vooral vloeiender. Je komt namelijk ook heel erg grote vijanden tegen die waarschijnlijk een hoop framedrops op PS4 zouden hebben gegeven. Het zijn nu epische gevechten die echt wel even duren. De laatste baas kostte me toch een hoop bloed, zweet en tranen, maar dat is het dan ook waard.

Horizon Forbidden West - Burning Shores (Foto: Sony PlayStation)

In Horizon Forbidden West kreeg je al mee dat de Quen onderweg naar Forbidden West schipbreuk hebben geleden. In Burning Shores blijkt een aantal van die stam aangespoeld te zijn in L.A. Tijdens dit verhaal leer je wat Walter met de Quen van plan is. Het verhaal staat voor de rest los, je leert maar minimaal iets van de Nemesis die we in de basisgame hebben ontmoet. Dat er nog een vervolg komt lijkt ons dan ook duidelijk, het verhaal is nog niet klaar.

in tegenstelling tot vorige avonturen is Aloy niet alleen. In Burning Shores maak je kennis met Seyka, een Quen. Ze is een strijder en ze is op zoek naar haar zus. Zo leer je onderweg haar levensverhaal terwijl ze met je mee door het landschap reist en met je meevecht. Dat zorgt voor een net ander gevoel dan de vorige games waar je zogenaamd wel stoere krijgers had, maar ze hadden last van hun kleine teen en gingen niet mee. Wat ook opvalt is dat Aloy wel erg toegankelijk is gemaakt. Ze werd eerder toch gezien als de a-seksuele heldin, maar Guerrilla wil overduidelijk laten zien dat ze ook gevoelens heeft.

Horizon Forbidden West - Burning Shores (Foto: Sony PlayStation)

De gameplay krijgt weer wat nieuwe mogelijkheden door extra abilities. Je houdt je oude skills gelukkig, dus je hoeft alleen maar de nieuwe in de skilltree te unlocken. Nieuwe wapens zijn er ook. Een handschoen waarmee je shards afschiet. Deze kun je door een onderdeel van een robot eerst te taggen goed richten en zo het gevecht wat beter onder controle hebben. Deze skills en wapens kun je dan weer goed gebruiken tegen de robots, waar natuurlijk ook wat nieuwe zijn toegevoegd. Wat te denken van een irritante kikkerachtige die je het leven letterlijk zuur maakt.

Met iets meer dan tien uur op de teller ben ik door de Burning Shores gegaan. Dan heb ik alle zijmissies gedaan, door de hele map geakkerd en vooral genoten van de pracht en praal die Burning Shores te bieden heeft. Het verhaal is vermakelijk genoeg en de robots zijn soms van wel heel erg epische proporties. Dat maakt het toegankelijke prijskaartje van 20 euro wel goed.

Exclusief vekrijgbaar voor PlayStation 5.