Travis Strikes Again: No More Heroes

Voor het eerst sinds jaren keert Travis Touchdown terug. De game werd tijdens de Nintendo Switch-presentatie in januari 2017 aangekondigd en is eindelijk gearriveerd. Doorspeel zes unieke games waarin de kern-gameplay gelijk blijft, maar de presentatie behoorlijk verschilt.

Travis Strikes Again gameplay

In Travis Strikes Again word je in de Death Drive MK II gezogen, een game-console, nadat je bent aangevallen door Bad Man (de vader van een zekere assassin uit de eerste No More Heroes). In de Death Drive MK II kun je verschillende games spelen die allen een verwijzing zijn naar klassieke games. De kern-gameplay blijft hetzelfde, maar de presentatie verschilt sterk. De ene keer heb je een soort over-de-schouder blik, de andere keer weer een top-down perspectief en in elk van deze games boek je op een andere manier progressie.

Neem de tweede game: 'Life is Destroy.' De cutscènes in deze game zijn real-life beelden en de game vertelt over seriemoordenaar 'Doppelganger'. In de game volg je zijn moorden en moet je simpele puzzels oplossen (gebouwen draaien om een nieuw pad te vormen) om progressie te boeken. In een andere game moet je TRON-achtige races winnen. Elke game heeft zo zijn eigen gimmick die de kern-gameplay en hack and slash afwisselt. Het mindere aan de verschillende games is het wisselende camera-standpunt. Deze staat soms zo verg weg van de actie dat het lastig is om te zien wat je doet en tegen wie je vecht. De bugs (de vijanden in de game) zijn soms al lastig te onderscheiden en dat wordt alleen maar lastiger hoe verder de camera van je af staat.

Travis Strikes Again Tron

Combat in de game is eenvoudig. Met de ene knop doe je snelle aanvallen, met de ander zware aanvallen. Je kunt springen en aanvallen combineren. De combat wordt verdiept door Skill Chips. Gedurende je playthrough vind je steeds meer Skill Chips en die geven je meer vaardigheden in de game. Voorbeelden zijn het plaatsen van een slow field, een heal field en het kunnen verlammen van vijanden. In de game zijn vrij veel van deze chips te vinden, waardoor er genoeg combinaties te verzinnen zijn. Door te puzzelen met wat goed werkt samen en te experimenteren blijft combat leuk om te doen, zeker op de hoogste moeilijkheidsgraad.

Travis Strikes Again: No More Heroes Novel

De game kent in het algemeen een hoge snelheid, maar voor de storytelling wordt ook tijdgemaakt. Dit gebeurt via een DOS-achtige visual novel, waarin je de typische humor van No More Heroes vindt. Via deze visual novel speel je ook de games vrij voor in de Death Drive MK II. Het avontuur biedt veel verwijzingen naar de industrie en andere games, grof taalgebruik en een uniek gevoel van humor. De pacing is hier wel erg laag en er is geen gameplay aanwezig, maar de dialogen zelf zijn leuk om te lezen.

Persoonlijk heb ik genoten van Travis Strikes Again. Het is een lekkere snelle afwisseling die niet te lang doorgaat. De grafische stijl en grove humor zullen niet voor iedereen zijn, maar voor fans van Suda51 is hier alles te vinden wat je wil (inclusief een erg interessante teaser aan het einde van de game).