DVD: NBA All Star Game + NBA A-Z

NBA All Star Game LA 2011

In 1951 vond de eerste NBA All Star Game plaats in Boston, zestig jaar later was de eer aan Los Angeles om dit jaarlijkse basketbal evenement te organiseren. Het is een traditie die is uitgegroeid tot een waar spektakel, waarbij de populairste spelers uit de NBA Western Conference tegen de Eastern Conference spelen. Elk jaar worden de beste vijf spelers van zowel de Western als de Eastern Conference gekozen door het publiek voor de starting line up. Dit jaar behaalde Kobe Bryant wederom het meeste aantal stemmen voor het westen en Dwayne Wade voor het oosten. Bryant werd bijgestaan door Chris Paul, Carmelo Anthony, Kevin Durant en Tim Duncan (aangezien Yao Ming geblesseerd was). Naast Wade waren de starters van het oosten LeBron James, Dwight Howard, Derrick Rose en Amar'e Stoudemire. En dan zijn er nog de 'reservespelers' aan elke kant.

Inmiddels is het All Star weekend uitgegroeid tot een tweedaags basketbalfeest, waarbij de eerste dag wordt gevuld met een wedstrijd tussen de beste rookies van het seizoen tegen de beste NCAA College basketspelers. Maar veel van de toeschouwers zitten toch te wachten op de driepunt-competitie en uiteindelijk de knaller van de avond, de slamdunk competitie. In dit laatste onderdeel zie je onder andere dit hoe hoog en ver powerhouse Blake Griffin kan springen.

Op dag twee mogen alle grote sterren laten zien wat ze in huis hebben. Ondanks dat het een vriendschappelijke wedstrijd is, is de gedrevenheid nog behoorlijk groot. MVP worden bij een All Star Game is een mooie kroon, maar het West vs East gevoel overheerst ook nog steeds in de NBA. Het levert dit jaar dan ook weer een spannende wedstrijd op met erg veel dikke slamdunks en trucjes. In het totaal 2 uur en 21 minuten NBA plezier.


NBA A-Z

Naast de uitgave van de NBA All Star Game geeft Rough Trade dit jaar ook de NBA A-Z dvd uit, waarop een verzameling van bloopers en hoogtepunten staan. De dvd klokt slechts 56 minuten en in dit krappe uurtje worden de 26 letters van het alfabet gekoppeld aan rare of mooie acties. Zo is er de B van Buzzer-beaters waarin spelers van vaak verre afstand nog net voor de tijdklok scoren. Bij de M zie je enkele mascottes acrobatische capriolen uithalen en bij de S komen er een aantal Sloppy Slams voorbij. De NBA clowns Dwight Howard en Shaquille O'Neal komen ook regelmatig terug in deze compilatie. Als je moet kiezen kan je veel beter de All Star Game op de kop tikken, want daar zitten ongeveer evenveel spectaculaire momenten in als op de A-Z dvd.