PlayStation Move Heroes

Exclusief voor PlayStation 3 met Move

Header

Nintendo is toch wel het bedrijf dat haar helden in één spel kan stoppen en van die game een succes van kan maken. Smash Bros., Mario Kart en Mario Party zijn daar goede voorbeelden van. 'Dat kunnen wij ook!', moet Sony gedacht hebben en zo is er nu PlayStation Move Heroes.

Ratchet en Clank, Jak en Daxter en Sly Cooper met Bentley. PlayStation 2-eigenaren zullen bij de meeste namen nog wel weten over wie het gaat. Er zijn op de PlayStation 3 al wat van deze helden verschenen, maar nu zijn ze gezamenlijk in één spel te bewonderen.

Verhaal
Een buitenaards wezen heeft de planeten van de helden op pauze gezet en de helden naar zijn wereld geteleporteerd. Het wezen wil de helden tegen elkaar laten strijden om te kunnen bepalen wie de beste van het universum is. Dat vechten gebeurt in allerlei minigames die op vier plaatsen zijn geplaatst. Zo is er een stukje Parijs uit Sly Coopers wereld, en Metropolis uit Ratchets omgeving. Die 'werelden' zien er mooi uit en onze helden zijn prima omgezet naar het HD-tijdperk. De cutscènes zijn ook leuk in elkaar gezet en Nederlands ingesproken, maar waarom ze er op de eerste plaats zijn, is de vraag.

PlayStation Move HeroesPlayStation Move Heroes

Het verhaal is namelijk erg ondergeschikt gemaakt aan de gameplay. En juist daar schort het in dit spel wel aan. De eerste minuten vraag je jezelf al af wat je aan het spelen bent, een episch verhaal of een verzameling minigames. Helaas kom je erachter dat het tweede het geval is en moeten we wederom wachten op een goede Move-platformer. In de minigames kun je een bronzen, zilveren of gouden medaille halen. Daarnaast zijn er allerlei items verstopt. Als je deze vindt krijg je bonussen in de vorm van aangepaste kostuums van de personages. Heb je genoeg medailles verzameld, mag je door naar een volgende minigame. De minigames halen is simpel, maar om voor alles een gouden medailles te halen en om alle geheime items te vinden zul je flink je best moeten doen.

De minigames
De minigames zijn onder te verdelen in vijf soorten: bowlen, een soort boemerang werpen, schieten met een geweer, vijanden meppen met een wapen en met een zweep slaan. De 'bowlingbal' kun je na deze te hebben gegooid, besturen met de Move-controller om zo doelen te raken. Dit geldt ook voor de boemerang, alleen werp je deze in de lucht natuurlijk. Bij deze twee soorten sta je eigenlijk als personage stil en werp en bestuur je het object met de Move. Het schieten, slaan en opzwepen van vijanden is nog het meest platform-achtig.

PlayStation Move HeroesPlayStation Move Heroes

Je kunt alleen nooit springen, dus het blijft bij rondrennen en mikken op het scherm met je Move-controller. Je krijgt het gevoel dat de makers niet heel veel inspiratie hadden voor levels of minigames en dat terwijl ze toegang hadden tot drie grote franchises van de PlayStation 2. De Move-controller werkt naar behoren, maar omdat je zo vaak hetzelfde moet doen wordt het saai. De Move-controller inclusief navigation-controller kan zo veel meer dan alleen maar wat zwaaien of een worp doen, maar het wordt niet benut.

Co-op
De helden hadden net zo goed zombies kunnen zijn, dat schijnt hip te zijn tegenwoordig. Naast de omgevingen en wapens wordt er namelijk weinig gebruik gemaakt van de specifieke herkenningspunten van personages en dat is jammer voor de fans van de franchise. Nu blijft het bij een singleplayer party-game met een co-op mode. De tweede speler mag alleen kristallen verzamelen met de tweede Move-cursor en af en toe een bommetje of bonusitem gooien. De tweede persoon hangt er dus maar een beetje bij.

Conclusie
Met PlayStation Move Heroes zouden ze een prima party-game kunnen maken als er ook meerdere personen actief mee konden doen. Dus zoek je een Move-spel voor de kinderen dan is PlayStation Move Heroes een goede keuze, met de kleurrijke omgevingen en duidelijke uitleg is het daar zeker geschikt voor. Heb je de behoefte om de zoveelste 'zwaai met bewegingscontroller'-spel te bezitten, dan kunnen we je niet tegenhouden. Hopelijk kijkt Sony volgende keer nog iets beter naar Nintendo hoe een mix van helden wel kan werken.

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
+ Mooie HD-graphics
- Weinig variatie in minigames
5
+ Besturing reageert goed  - Co-op wel erg mager