DVD: Oh Oh Cherso

Het moet een zware steen zijn geweest als je de afgelopen maanden niets mee hebt gekregen van de hype rondom Oh Oh Cherso. Deze (onverwachte) hitserie van RTL 5 trok ruim 1,5 miljoen kijkers per aflevering, de hoofdrolspelers waren in vrijwel ieder programma te gast en ze scoorden ook nog eens een nummer 1-hit met het themanummer van de serie. Wie niet genoeg kan krijgen van deze acht Hagenezen kan zijn hart op met de dubbel-dvd!

Uitleg lijkt overbodig maar voor hen die zich dan toch echt afvragen waar het hier over gaat een kleine samenvatting. RTL huurde een villa af in het Griekse Chersonissos. Acht Hagenezen werden op het vliegtuig gezet en mochten op de kosten van de zender drie weken lang vakantie vieren. Alles werd gevolgd door een cameraploeg en het resultaat was tien afleveringen waarin Sterretje, Matsoe Matsoe, Sniper, Jokertje, Barbie, Little Princess, Kaboutertje en Elize (de enige zonder bijnaam) in korte tijd uitgroeiden tot Bekende Nederlanders.

En dat allemaal door een reallifesoap waarin feesten, zuipen, seks en nog meer zuipen centraal stond. Maar ook de gezellige en minder leuke momenten in de villa kwamen voorbij en we zagen hoe ze hard moesten werken voor hun geld om te kunnen feesten. Het leverde een hoop hilarische beelden op. Barbie die dronken van de bar valt, Sterretje die zijn verovering eens flink neemt, Sniper die een potje ruzie zoekt… Iedere keer was het moment suprême dan wel weggeknipt in de montage, maar dat mocht de pret niet drukken. Dan hebben we het nog niet eens gehad over al die slimme uitspraken. Zoals die van Barbie: “Ik ga niet schoonmaken, ik ben geen Marokkaan”. Of Sterretje die zijn favoriete standjes even uitlegt. Bovenaan staat toch Sniper die in de eerste aflevering opschept over zijn plannen om een hele hoop dames mee naar huis te nemen en uiteindelijk vanaf de eerste avond een setje vormt met Little Princess...

Gelukkig zagen we ook dat de dames en heren zo hun volwassen kanten hebben. Zo is Kaboutertje eenzaam omdat haar vriendje nog gewoon in Nederland zit, is stoere Tony Star doodnerveus voor een dj-set op het fameuze Star Beach en gaat Matsoe Matsoe eerder terug naar Nederland om bij zijn bange zusje te zijn. Het is allemaal zo slecht nog niet gesteld met de jongeren uit Den Haag!

Alsof het allemaal niet genoeg is, bevat de dvd ook nog eens een dik uur aan extra’s. Ongecensureerd en nooit op tv vertoond. Dat is niet helemaal waar, want een deel is verwerkt in de afleveringen die zijn uitgezonden. De castingtapes bijvoorbeeld, waarin Jokertje uitlegt hoe zijn ideale vrouw er uit ziet. Verder zien we de jongelui onder meer nog aan het werk, bezig met een wasmachine in de villa en duwt Sterretje Geriëlle nog even aan. Maar eerlijk is eerlijk: echt spectaculair is het bonusmateriaal niet. Als bonus is ook nog eens de videoclip van hun hit toegevoegd. Leuk voor de liefhebber.

Volgend jaar gaan de acht naar de sneeuw en komt er een vervolg op Oh Oh Cherso. De kans dat het weer een grote hit wordt is erg klein. Het verrassende is er wel af en aangezien ze inmiddels wel gewend zijn aan de camera's is het pure er ook wel af. Deze dvd is dan ook een registratie van een hype die inmiddels langzaamaan dood aan het bloeden is. Leuk voor die paar die-hard fans en de uitverkoopbak van de platenzaak. Want wie over een paar jaar deze schijfjes bekijkt zal hoofdschuddend naar het scherm kijken en denken: "Oh oh…"