Sims 3: Ambities

Wil je kleine zelfstandige worden en geld verdienen met uit de hand gelopen hobby's? Ook dat kan, je kunt naar het gemeentehuis gaan en je daar registreren als ondernemer. Daarna kun je geld gaan verdienen met bijvoorbeeld tuinieren, beeldhouwen en schrijven. Als je Sims 3: Wereldavonturen hebt geïnstalleerd komen daar fotograferen en nectar brouwen bij. Het leukste beroep is wel dat van uitvinder, daarbij kun je bijvoorbeeld een tijdmachine uitvinden en het gebruik daarvan kan verrassend uitpakken.

Genoeg manieren om geld te verdienen dus. En wat doe je met je geld? Uitgeven natuurlijk! Er zijn weer een hoop spullen bijgekomen. Een apparaat wat je meer werk zal geven is de wasmachine. Als je dat gekocht hebt, zal de Sim zijn was op een hoop gooien, zodat je eens in de tijd een was moet draaien. Er zit natuurlijk wel een voordeel aan vast, als je Sim met pas gewassen kleren rondloopt of in een fris bed slaapt, zal dat zijn humeur ten goede komen.

Sims 3: Ambities

Maar je kunt meer met geld doen. De makers van het spel hebben het investeringssysteem goed aangepakt en nu heeft het dan ook daadwerkelijk nut om je geld in de plaatselijke bioscoop te steken. Je kunt dus mede-eigenaar van bepaalde bedrijven worden, waardoor je deelt in de winst. Maar dat is nogal passief, het is met geld een stukje opkopen en dan gaat het voor de rest vanzelf. EA is daarom ook verder gegaan door het mogelijk te maken je eigen sportclub of kinderspeeltuin te openen. Deze zul je zelf moeten aankleden, maar ook meer waard moeten maken, door bijvoorbeeld een picknickplaats bij de kinderspeeltuin te maken. Hoe meer je toevoegt, hoe meer het waard wordt, maar ook hoe meer geld je in het laatje krijgt, omdat Sims graag naar je park of club gaan.

Sims 3: Ambities

Zijn er dan geen nadelen? De laadtijd op mijn jaar oude Macbook was wel aan de lange kant, maar bij de Sims is dat eigenlijk wel te verwachten. Op de PC zal dit niet veel anders zijn. Ik heb ook nog gezocht naar veelvoorkomende problemen voor de PC, maar ik heb niets ernstigs kunnen vinden. Er zijn wel foutjes, maar EA zal deze hoogstwaarschijnlijk snel patchen. Er is bijvoorbeeld een fout te vinden bij verkoop in een kringloopwinkel. EA heeft deze al bevestigd en gaat dit in een aankomende patch aanpakken. Het spel crasht in ieder geval niet zoals eerdere toevoegingen daar wel voor konden zorgen.

Als mensen mij nu zouden vragen of de Sims 3: Ambities het aankopen waard is: ja. Door de vele nieuwe mogelijkheden om voor nog meer gebouwen, parken en mensen te ontwerpen is voor de ontwerpers onder ons een geschenk. Voor de mensen die een doel willen hebben in een typische dag voor een Sim zijn de nieuwe carrières weer een nuttige toevoeging. Als je een beroep wat langer uitoefent, zullen de taken wat saaier worden, omdat het vaak meer van hetzelfde wordt. Maar er zijn best veel richtingen die je kunt gaan ontdekken, dus een echt nadeel is dit niet te noemen. Deze uitbreiding zorgt voor een nieuwe impuls in Sims 3. En als je vindt dat je te veel werkt, stuur je je Sim toch gewoon weer op wereldavontuur?

 

Pluspunten

Minpunten Cijfer  
+ Veel nieuwe carrières - Lange laadtijden
8
+ Veel te ontwerpen
- Kleine irritante foutjes