Call of Duty: Modern Warfare 2

Morthill:

Na het succes van de eerste Modern Warfare, en mijn zeer lovende review, had ik redelijk hoge verwachtingen voor dit vervolg. Helaas zijn die maar deels ingelost. Hoewel Infinity Ward de chaos van oorlog wel redelijk heeft weten te bewaren en met meerdere mensen absoluut een prachtige game is, is het verhaal toch wat zwak. Niet alleen omdat je er in een paar uur moeiteloos doorheen raast, maar ook omdat het niet als een lekker geheel voelt. De link tussen de SAS- en de Ranger-missies is er wel, maar wat vaag en sowieso voelt het Rangergedeelte als een overbodige extra. Het lijkt wel alsof IW het concept van twee verhalen goed vond, maar niet helemaal wist hoe dat echt toegepast moest worden in deze game.

Daar komen dan nog meer nadelen bij zoals de overduidelijk en vrij matig gescripte levels. De gebeurtenissen zijn voorspelbaar en doen niet meer zo episch aan als in het vorige deel. De uitdaging is verder verhoogd niet door een goede AI, maar een grotere hoeveelheid vijanden. Dit maakt het eerder frustrerend dan lekker uitdagend. Grootste teleurstelling voor velen zal waarschijnlijk het beruchte \"No Russian\"-level zijn. Dit is alles behalve speciaal, spectaculair of schokkend. Het is gedaan om aandacht te genereren voor de game en meer verkopen te realiseren, maar draagt niet bij aan het product zelf. Ben je dus niet iemand die graag met vrienden speelt, laat deze game dan lekker liggen. Er zijn genoeg andere toffe titels.

Rossdale:

Modern Warfare 2 bevat een hoop fouten en slechte punten, maar zal desondanks weinig mensen echt teleurstellen. De singleplayer is verre van bijzonder en biedt voornamelijk een flinke lading aan vijanden die uit alle hoeken en gaten lijken te komen. Het is een rollercoaster-ride die je een keer door zult lopen en daarna nooit meer aanraakt. De Spec Ops-missies zijn een leuke toevoeging aan de game die co-op met een vriend zeer leuk zijn om door te raggen. Zeker de snipermissies waarbij je tezamen vijanden moet neerhalen om geen argwaan te wekken.

De game komt wel echt tot zijn recht in de multiplayer die ten opzichte van Modern Warfare een flinke boost heeft gekregen in mogelijkheden en killstreak-rewards, maar desondanks goed gebalanceerd is met leuke maps die mogelijkheden bieden voor elk type speler. Ik kan me niets anders voostellen dan dat deze game minimaal net zo lang populair zal blijven onder de multiplayer-gamers als zijn voorganger.

Disclaimer: Deze game werd beoordeeld door twee reviewers. Morthill nam de singleplayer voor zijn rekening terwijl Rossdale zijn mening gaf over de Spec Ops-missies en multiplayer.