Call of Duty: Modern Warfare 2

Spec Ops:

Infinity Ward heeft goed gekeken naar hoe zowel de multiplayer als het extra level \'Mile High Club\' werden ontvangen in hun eerste Modern Warfare-deel. Deze epiloog bood een zeer kort level waarin de speler binnen zo snel mogelijke tijd zichzelf een vliegtuig door moest worstelen om een gijzelaar te bevrijden en uiteindelijk te ontsnappen. Door de haast, grote hoeveelheid vijanden voor de zeer beperkte oppervlakte van het level en de intensiteit van de strijd is dit eigenlijk een aparte game-mode binnen de game. Binnen Modern Warfare 2 is dit concept dan ook daadwerkelijk uitgebreid tot een extra game mode genaamd \'Spec Ops\'.

Binnen de Spec Ops mode krijg je de kans om alleen of in co-op met één andere speler een grote verscheidenheid aan korte, snelle en zeer intense missies te spelen. Hoe sneller je deze voltooit, of door bijvoorbeeld hoe meer vijanden je weet te mollen krijg je een ranking tot maximaal drie sterren. Met deze sterren unlock je dan weer nieuwe spec ops missies. Uiteraard zijn de meeste levels te vergelijken met Mile High Club, snel doorheen rammen zonder dood te gaan en een strakke tijd neerzetten. Over het algemeen zijn deze missies goed te doen omdat er altijd wel een bepaalde strategie is waarmee je door de grote hordes vijanden heen kunt worstelen. Er zijn echter ook missies waarbij je bijvoorbeeld als sniper ongezien een eindpunt moet bereiken. Je zult een hoop patrouillerende vijanden met honden kunnen ontwijken maar soms zul je ze moeten proberen om te leggen zonder dat anderen dit doorkrijgen. Vooral in co-op zijn deze levels zeer leuk omdat je met een goede timing meer personen tegelijk face-forward met hun levenloze hoofd op de grond kunt laten ploffen. Teamplay is hierbij zeer belangrijk en zeer goed uitgewerkt.

De makers hebben het zich echter wel erg makkelijk gemaakt. We zijn gewend dat multiplayer-levels vaak grotendeels geknipt en geplakt zijn uit de singleplayer, maar een hoop van deze Spec Ops-missies zijn letterlijk stukjes uit de singleplayer. Het enige verschil hierbij is dat je ineens een tijdsdruk krijgt opgelegd. Op zich is dit nog wel te overzien, maar het feit dat een hoop van deze spec ops missies letterlijk zijn overgenomen uit Call of Duty 4: Modern Warfare is wel heel erg gemakkelijk. Het voelt meer alsof deze missies al gewoon in het eerste deel geïmplementeerd hadden kunnen worden, dan dat het een aanvulling is op deze game.