Looney Tunes: Acme Arsenal

Iedereen kent de Looney Tunes natuurlijk wel en in de game Looney Tunes komen al deze tekenfilm-figuren weer tot leven. Spelen met bijvoorbeeld Bugs Bunny en Marvin The Martian is mogelijk in deze game. Er zit wel een soort verhaal in de game, maar dat stelt niet heel erg veel voor waardoor het alleen om de gameplay draait. Deze gameplay wordt uitgelegd in een korte tutorial, maar die is een beetje karig. In een simpel level wordt alleen met het weergeven van de knoppen duidelijk gemaakt wat de mogelijkheden zijn. Dit had veel sneller gekund en de tutorial nu zonde van de tijd.

<\/center>

Dan begint het echte spel en zal pas echt opvallen hoe slecht het met de graphics is gesteld. Het spel is niet te vergelijken met andere games op de Xbox 360 en doet nog het meeste denken aan een spel uit de begindagen van de Xbox. Het ergste is nog dat het spel vol zit met pop-ups en framedrops, waardoor je je gaat afvragen hoe ze dit gedaan hebben terwijl de graphics de 360 echt niet tot het uiterste zullen pushen.

De gameplay is erg belangrijk in een platformer en in dit geval gaat het ook aardig fout. Je kunt de camera zelf bewegen, maar het gaat al fout met het instellen hiervan. Je kunt de X- en Y-as inverteren, maar het spel onthoudt deze settings niet. Elke keer als je opnieuw begint zul je dit weer moeten veranderen. Het besturen van de camera gaat op zich soepel, behalve als er een muur in de buurt staat. De camera blijft hier vaak hangen en soms gaat hij er dwars door heen waardoor je beeld zwart wordt. Dit zorgt ervoor dat de game veel moeilijker, en vooral frustrerend wordt.
Het slaan en meppen doe je met verschillende knoppen waarmee je ook combo’s kunt maken.

<\/center>

De vijanden zijn makkelijk te verslaan, maar ook heel makkelijk te bedotten. Je springt gewoon één level hoger en de vijanden zullen je niet achter na komen. Sommige vijanden zullen juist keihard rondjes gaan rennen, waardoor je ze alleen met slaan moeilijk kunt raken. Er zit namelijk een vertraging in het slaan, waardoor je altijd te laat bent. Je kunt wel schieten met bijvoorbeeld bokshandschoenen of een shotgun, en dit kan met de vrije hand of door een lock-systeem. Dit lock-systeem werkt nog prima, maar de wapens zijn lang niet krachtig genoeg. Hierdoor zul je toch vaak terug vallen op het meppen en slaan.

De puzzels in het spel zijn allemaal hetzelfde, waardoor het snel repetitief wordt. Je moet een knop zien te vinden waardoor er iets in het level verandert. Dan kun je, soms door moeilijke sprongen, weer verder in het level. Spring je echter mis dan val je weer naar beneden en begint de hele puzzel weer opnieuw. De eerste keer is het geen probleem, maar door de slechte camera gebeurt dit regelmatig en dan wordt het frustrerend.

Mocht je het in je eentje te saai vinden, dan is er altijd de mogelijkheid om als sidekick mee te spelen. Ook multiplayer via Xbox Live is mogelijk, maar dit kon op de debug-360 niet goed genoeg getest worden. Voor volwassenen krijgt deze game een 3.5.