NBA Street Homecourt

Naast alle mooie dunks is het natuurlijk ook de bedoeling dat je er voor zorgt dat er door de tegenstander niet gescoord wordt. Heel erg makkelijk is dit helaas niet, en dat kan af en toe best frustrerend zijn. Verdedigen doe je door de x- of y-button in te drukken, en dan kan je de bal afpakken. Wanneer de tegenstander een trick op je los laat, dan krijg je ook een x of y te zien en als je deze knop op tijd in drukt kan je de bal afpakken.

<\/center>

Het verdedigen voelt echter helemaal niet logisch aan, en meestal probeer je gewoon alleen de bal af te pakken. De twee teamgenoten werken ook niet heel erg mee, en staan heel vaak op de verkeerde plek. Je moet in je eentje een drietal personen zien te besturen en hierdoor staan ze dus wel eens verkeerd opgesteld. Dit moeilijke verdedigen hoort wel een beetje bij de sport basketbal, maar in dit spel is het vaak gewoon frustrerend. Wel leuk is dat je tijdens een gamebreaker ook de bal afpakt, en dat jij dan kan doorspelen op die gamebreaker is dus veel punten kunt scoren.

Een basketbal-game is niet compleet zonder een pimp-factor. Ook in dit spel zul je nieuwe kleren kunnen verdienen en nieuwe schoenen kunnen aan trekken. Als je deze kleren aanhebt krijg je vervolgens extra experience-punten om zo sneller een level omhoog te gaan. Tijdens het spelen vallen ook de goede graphics op; jouw net verdiende kleding hangt losjes om je lichaam en het zweet zie je glinsteren in het zonlicht. Alles ziet er netjes verzorgd uit en ook de omgevingen zijn prima in orde. Je ziet mensen rondlopen en je hoort het publiek leuke opmerkingen schreeuwen naar de spelers. Grafisch en geluidtechnisch gezien is het spel dus prima afgewerkt en is er gewoon weinig aan op te merken.

<\/center>

Online gamen is ook mogelijk en kan alleen 3 vs. 3. Heel uitgebreid is het niet, maar het is wel een leuke toevoeging. Tijdens het online gamen kom je zo af en toe wat lag tegen, maar echt overheersend was het niet. Wat wel vervelend is is dat er bepaalde truukjes zijn die veel mensen vaak toepassen, en het gaat niet om de tricks van de spelers. Als verdediging kun je tijdens het dunken van de tegenpartij hem (of haar) uit de lucht duwen waardoor de de dunk mislukt. Dit gebeurt heel regelmatig en haalt een beetje de vaart uit het spel. Naast het online gamen kun je ook leaderboards vinden en is het mogelijk om via sms of e-mail op de hoogte gehouden te worden van de updates. Je kunt bijvoorbeeld na elke online game de statistieken ontvangen op je mail-adres.