Fifa 07

FIFA 07 zit tjokvol voetbalclubs. Je komt er natuurlijk de Nederlandse Eredivisie tegen, maar ook Amerika, Mexico, Zweden, Polen, Duitsland, Spanje, etcetera. Meer dan vijfentwintig verschillende competities zijn beschikbaar.

Aftrap, de eerste optie in het hoofdmenu, biedt de mogelijkheid om meteen twee voetbalploegen te selecteren en te beginnen met het edele balspel. Als je wilt kun je ook nog bepalen in wat voor stadion je speelt, de shirts en zelfs het type bal waarmee je speelt.

<\/center>

Grafisch is het spel fenomenaal en vloeiend. De beroemde voetbalpersonages worden allemaal zeer duidelijk in beeld gebracht, maar de wat minder bekende spelers hebben iets minder polygonen tot hun beschikking. Het geluid is ruim voldoende. Er is prima commentaar en de effecten zijn prima in orde. In het EA mediacenter kies je uit de soundtrack welke muziek je wilt horen en desgewenst voeg je eigen MP3\\\'s toe aan de lijst.

Naast het standaard voetbal biedt FIFA 07 voor de PSP een uitgebreide ondersteuning via het WiFi netwerk. Je kunt een AdHoc (twee PSP\\\'s) of via Infrastructure (via WiFi router en internet) tegen elkaar spelen. Zoals we van Electronic Arts gewend zijn gaat ook dit sportspel via het ESPN netwerk. Je maakt een account en je komt in de lobby terecht waar je mee kan doen met de competities.

<\/center>

Ook de coach is grondig veranderd ten opzichte van het vorige deel. Je selecteert een voetbalclub en krijgt van de directie te lezen wat je doelstellingen voor de komende jaren zijn. Dat kan variëren van het verbeteren van bepaalde spelers en het verlengen van contracten en natuurlijk het halen van de finale! De zeer gedetailleerde opties bieden ook twee mini-games aan waarin je een speler de bal laat hoog houden of tegen een muurtje laat schieten. Deze mini-games zijn ook los te spelen in het hoofdmenu.

<\/center>

Heb je FIFA 07 voor de PlayStation ook in huis? Koppel je PSP dan via USB aan de PS2 en neem het profiel mee in de trein, tram of bus. Dit is overigens niet getest wegens het gebrek aan een PS2.