Cops 2170: The Power of Law

In Cops 2170 speel je de jonge vrouw Katy die pas is afgestudeerd en nu met haar nieuwe baan als agente begint. Katy heeft als oogmerk de brave burger te beschermen en zich in te zetten tegen het kwaad. Blijkbaar zijn er nog een paar mensen het met haar eens, en zo krijgt ze op haar eerste dag al volgelingen waar ze een team mee vormt. Vervolgens ga je naar de armory om een wapen op te halen, en naar de arts om de nodige medkits op te halen. Als dat achter de kiezen is krijg je een korte briefing van de chief die je een missie geeft. Zo is het in het eerste level de bedoeling om een opstand neer te slaan zodat het gemeentehuis heel blijft. Vanaf dan ontrolt het verhaal zich verder, en ontmoet Katy ook nieuwe mensen en moet ze kiezen voor moraal of ethiek.

Het spel biedt ook een arsenaal aan wapens en voertuigen. Zo kan je in auto\'s rijden, en met een bevoegd rijbewijs ook tanks of andere zware voertuigen. Ook als je een personage een zwaarder wapen wilt laten dragen moet de persoon in kwestie wel hoog genoeg in rang zijn om dat wapen op zak te mogen hebben. Verder is het ook de bedoeling om je equipment goed in te delen. Zo heb je de ruimte van een rechthoek en daar moet je wapens, ammo en andere kinky hulpstukjes in bewaren. Maar dit betekent ook dat je in moet delen zodat je alles mee kan nemen. Dit kan iemand wel tot wanhoop drijven, omdat je soms handige items achter moet laten simpelweg omdat er geen ruimte meer is.

Ook is het oppassen geblazen op je teammates, want deze zijn ook sterfelijk! Zijn ze eenmaal naar de eeuwige jachtvelden, dan kan je ze niet meer op een of andere wonderbaarlijke wijze terugroepen. Zo kan het dus zijn dat je missies in je eentje moet afronden.