Yu-Gi-Oh! Online

Laat ik heel eerlijk zijn, ik weet hoe je het spel speelt en ik heb naar de serie gekeken in slechtere tijden. Yu-Gi-Oh! Online moet de uitkomst zijn voor de geïsoleerde fans van het kaartspel. Het spel is vergelijkbaar met het Magic the Gathering-fenomeen. Je moet elkaar aanvallen met kaartmonsters die je toevallig uit een deck trekt. Een beter deck is een grotere kans op winst. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je het leger op peil houdt door diverse items op ze te gebruiken.


Het doet mij deugd dat de systeemeisen voor dit spel vrij laag zijn waardoor het spel een stuk toegankelijker is. Maar dat betekent ook dat er geen geweldige prestaties uit het spel komen. Misschien is dat ook wel het ergste aan het spel. Je zit droog naar een paar kaarten te kijken en de aanvallen zijn niet eens spectaculair geanimeerd. Je kan het eigenlijk zien als een patience met enge plaatjes een een snoer. Ook interactie met de andere speler is vrij laagdrempelig. Het is beperkt tot een paar afkortingen die nooit langer zijn dan twee letters (gl, hf en gg). Ook zul je als (jong)volwassene je er niet thuisvoelen aangezien de gemiddelde leeftijd rond de twaalf jaar ligt.


Het spel is wel compleet, je kan je eigen deck samenstellen en je krijgt na wedstrijden nieuwe cards. Volgens Konami worden er ook regelmatig nieuwe kaarten toegevoegd. Zo blijft het spel wel actueel waardoor er enige vorm van levensduur in zit voor de fans.