Mario vs. Donkey Kong

Het spel bestaat uit zes verschillende werelden. Elke wereld bestaat vervolgens uit zes hoofdlevels die elk weer opgesplitst zijn in twee delen. In het eerste deel van elk level moet je op zoek naar een sleutel en hiermee kan je de deur naar het tweede deel openen. In het tweede deel van het level moet je vervolgens de mini-Mario vinden en redden.

De levels zijn allemaal kleine puzzels die je moet zien op te lossen. Zo kunnen er rode, gele en blauwe schakelaars zijn waarvan er steeds maar één of twee kleuren schakelaars tegelijk aan kunnen staan. Met deze schakelaars activeer je platformen en ladders van dezelfde kleur. Mario heeft zelf ook allerlei moves die hem kunnen helpen de puzzels op te lossen. Hij kan bijvoorbeeld op zijn handen lopen en een achterwaartse salto maken.

In elk hoofdlevel zitten ook drie kado\\\'s verstopt. Als je alle drie de kado\\\'s in je bezit hebt aan het eind van het level krijg je een korte mini-game waarmee je extra levens kan verdienen. Ook kan je door het verzamelen van deze kado\\\'s sterren verdienen die weer toegang geven tot nieuwe levels.

Na de zes hoofdlevels volgt een mini-Mariolevel. In dit level word je gevolgd door alle mini-Mario\\\'s die je in deze wereld gered hebt. Je moet proberen om deze mini-Mario\\\'s heelhuids in de speelgoedkist te krijgen. Dit is alleen niet zo makkelijk als het klinkt omdat de mini-Mario\\\'s niet hoog kunnen springen en geen ladders kunnen gebruiken. Onderweg moeten de mini-Mario\\\'s ook nog de letters T,O en Y pakken anders gaat de speelgoedkist niet open. Het is belangrijk om zoveel mogelijk mini-Mario\\\'s in de speelgoedkist te krijgen, want het aantal mini-Mario\\\'s dat je redt is het aantal levens dat je hebt om in het laatste level van elke wereld Donkey Kong te verslaan. Donkey Kong heeft altijd vier levens tot zijn beschikking in het gevecht. Het gevecht is meestal een kwestie van dingen op Donkey Kong gooien. Dit kunnen bijvoorbeeld tonnen, beestjes of fruit zijn.

Als je na het uitspelen van de zes werelden denkt dat je er bent dan heb je het mis. Na het uitspelen van deze werelden verschijnen er zes nieuwe werelden met elk weer zes hoofdlevels, een mini-Mariolevel en een Donkey Konglevel. Deze pluslevels zijn moeilijker dan de gewone levels. In deze levels moet je een mini-Mario met een sleutel vinden en hiermee vervolgens de deur openen en de mini-Mario redden.

Na het uitspelen van deze werelden ben je er nog steeds niet. Door een bepaalde score te halen bij de losse levels kun je sterren verzamelen. Deze sterren geven je vervolgens toegang tot de expertlevels. Er zijn in totaal twaalf expertlevels en deze levels zijn weer een stuk pittiger dan de pluslevels. Als je al deze levels ook hebt gehaald dan heb je eindelijk Donkey Kong écht verslagen.