FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 december 2004

Film: Amazones: bijstandsmoeders in Breda

Vier bijstandmoeders hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Susan Visser is gescheiden en heeft twee kids, Georgina heeft een dochter en is aan de coke, Monic is getrouwd met een ouderwetse Egyptenaar en heeft ook een stel koters en Moninque is een weduwe met een te klein pensioen.

Amazones is een echte chickflick met, door en voor vrouwen. Susan Visser, Monic Hendrickx, Monique van der Ven en Georgina Verbaan spelen de vier bijstandsmoeders in Breda-Noord die een bank overvallen. De regie is in handen van Esmé Lammers en het verhaal is geschreven door Barbera Jurgens.

Filmposter Amazones

Amazones draait nu overal in de bioscoop!

Verkrachting tijdens slaap: man vrijgesproken

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 34-jarige man uit Noorwegen is vrijgesproken van verkrachting van een slapende vrouw, nadat hij voor een rechtbank in het West-Noorse Inderoy succesvol betoogde dat hij mogelijk zelf ook sliep. Twee van de drie rechters in de zaak waren van mening dat deze lezing niet geheel onwaarschijnlijk is.

De 18-jarige vrouw was na een feestje bij vrienden op een bank in slaap gevallen. Ze werd onaangenaam gewekt, toen ze ontdekte dat de man haar ontkleed had en bezig was haar te neuken. De verkrachter beweerde dat hij pas wakker werd op het moment dat de vrouw om hulp begon te schreeuwen.

"Hij heeft betoogd dat hij sliep, en de meerderheid van de rechters was van mening dat ze deze mogelijkheid niet geheel konden uitsluiten", stelde advocaat Riig tegen de pers. De advocaat weigerde in te gaan op speculaties hoe de slapende man de vrouw kon ontkleden en vervolgens penetreren. Een voormalige partner van de man zou volgens Riig echter hebben verklaard dat het haar ook meerdere keren overkomen is.

Noordzee FM-kerstboom valt tegen

_joepie_ had ons via de nieuws-submit te melden:

De grote kerstboom die Noordzee FM op de dam in Amsterdam heeft neergezet is niet in goede aarde gevallen. Het uiterlijk van de boom is volgens passanten ronduit lelijk. De overwegend bruine boom zal binnenkort worden vervangen door een groene.

"Die boom is op sterven na dood," zegt een man die diep weggedoken in z'n jas over de Dam loopt. "Ik werk hier tegenover en moet elke dag tegen dat ding aankijken. Het ziet er nog steeds niet uit. Laat ze hem maar weer weg halen."

Het radiostation zelf namelijk ook niet blij met de boom. "Deze boom verdient absoluut geen schoonheidsprijs. De door ons geselecteerde boom is helaas tijdens het omzagen gebroken waarna deze boom op transport is gegaan. Het behoeft geen toelichting dat wij het zelf buitengewoon spijtig vinden dat het zo gelopen is", zo meldt een woordvoerder van de zender. De zender deelde vandaag dan ook duizend gratis kerstbomen uit.

Noordzee FM mag overigens geen reclame ophangen in de boom. Dit heeft bestuur van het stadsdeel Centrum besloten. De officiële ontsteking van de boom vond vanmiddag om 17:00 uur plaats door Noordzee-dj Winston Gerschtanowitz.

'Franse CNN' volgend jaar van start

De Franse publieke en commerciële omroepen starten volgend jaar met een gezamenlijke internationale nieuwszender. Begin 2006 moeten de eerste uitzendingen de lucht in gaan. De nieuwe zender, CFII (Chaine Française d'Information Internationale) gedoopt, moet tegenwicht gaan bieden aan de anglosaksische nieuwszenders CNN en BBC World, en het Arabische Al-Jazeera.

Het idee voor het nieuwe kanaal is afkomstig van de Franse president Jacques Chirac, die de wereld "een Franse visie op het nieuws wil geven" De regering van premier Raffarin heeft besloten de zender een startkapitaal van 30 miljoen euro mee te geven. Het is nog niet bekend of het nieuwskanaal alleen in het Frans te zien zal zijn of dat ook andere talen aan bod zullen komen. Ook de ontvangstgebieden worden pas in een later stadium bekend gemaakt.

PvdA wil nachttreinen in Brabant

Als het aan de PvdA Statenfractie van Noord-Brabant komen er nachttreinen in de zuidelijk provincie. Momenteel rijden er alleen treinen van NS-nachtnet in de Randstad. Ze rijden na de laatste trein van de dag tot in de vroege ochtend, éénmaal per uur en op alle dagen van de week.

De partij voert momenteel actie om ook Eindhoven, Helmond, Den Bosch, Tilburg en Breda aan te sluiten op het nachtnet. Burgers worden via een speciale website opgeroepen hun steun te betuigen.

Stelletje verdrinkt tijdens vrijpartij

NCS had ons via de nieuws-submit te melden:

Een jong stelletje uit Duitsland is afgelopen weekeinde om het leven gekomen tijdens het vrijen. De twee waren bezig in een auto toen die de rivier de Weser inrolde. De inzittenden konden zich niet meer redden en verdronken beiden.

De 22-jarige vrouw en 25-jarige man werden maandag als vermist opgegeven. Na enkele aanwijzingen besloot de politie de rivier aan een onderzoek te onderwerpen. Gisteren vonden duikers de auto, waarin zij de twee slachtoffers naakt en aan elkaar vastgeklampt aantroffen. Pas vandaag kon het voertuig geborgen worden.

Het punt waar de wagen de Weser inreed is een geliefde plek voor paartjes. In het verleden zijn al diverse andere auto's te water geraakt, maar tot verdrinkingsgevallen was het niet eerder gekomen.

Tokkie.tv na tien dagen al stopgezet

Archaon en FataBirdy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsAmper tien dagen na introductie is het project Tokkie.tv al weer stopgezet. Het lukte producenten Storms Factory en Ilse Media niet om adverteerders te strikken die de internetuitzendingen met Neerlands meest beruchte familie wilden bekostigen. De abonnee-inkomsten waren onvoldoende om het initiatief draaiende te houden.

Daarmee komt al snel een einde aan de uitzendingen van de dagelijkse Tokshow, met vader Gerrie Ruijmgaart en moeder Hanna Tokkie in de hoofdrol, en het muziekprogramma Pop of the Toks, gepresenteerd door zonen Wesley en Wimpie. Of we daar rouwig om moeten zijn is de vraag. Volgens weblog GeenStijl 'kleurde' moeder Hanna de eerste internetuitzending al meteen met ongezouten uitspraken. Zo noemde ze tv-presentator Albert Verlinde een 'pisnicht' die aids in de wereld bracht, en dreigde ze hem 'wel even op te zoeken'.

De Tokkies zouden het stopzetten van het project 'jammer' vinden. De familie beraadt zich op andere initiatieven. Op de website zijn nog wel telefoonnummers te vinden waarop, ongetwijfeld tegen een 'speciaal' tarief, met de verschillende familieleden kan worden gebeld.

Droog drijfzand kan verdwijningen verklaren

Wetenschappers van de Universiteit van Twente hebben onderzocht waarom mensen soms op mysterieuze wijze spoorloos verdwijnen in de woestijn. De verklaring ligt mogelijk in het bestaan van droog drijfzand. Dit meldt het Britse persbureau Reuters.

In het laboratorium hebben ze een toestand van zand nagebootst waar niets op kan staan. "Het feit dat we dit kunnen nabootsen in het lab, betekent dat het ook kan bestaan in de echte wereld", zegt Devaraj van der Meer.

In het wetenschappelijk magazine Nature beschrijven Van der Meer en zijn collega's hoe ze de toestand bewerkstelligd hebben. Dit deden ze door een luchtstroom door fijn zand te blazen, waardoor een instabiele staat van het zand ontstond. Toen er een kom op het zand geplaatst werd, werd deze volledig opgeslokt in het zand.

Dezelfde omstandigheden zouden ook in de natuur kunnen ontstaan bij sedimentatie van fijn zand dat door de lucht geblazen is. Volgens wetenschappers is het mogelijk dat reizigers en zelfs voertuigen in zijn geheel opgeslokt kunnen worden door het zand.

Boek: Wim Daniëls - Vet!

Máááásterlijk dat vEEzzjuh! Dope man! Dat was echt dè shit!
- Pardon?
Hahah, rookie! Pump it up, take a chill pill.
- Oh oke, zal ik doen. Trouwens, weet jij-
CUL8er, g2g!
- Dag... breezer.

Al pijp je een paard. Of in normaal Nederlands: ik weet het niet. De Nederlandse taal wordt door menigeen verkracht, verbasterd en verpest. Vooral de jongeren onder ons hebben er een handje van. Wim Daniëls, schrijver en taalkundige, onderzocht het fenomeen ‘jongerentaal’ en wist er zowaar een kleine honderd en dertig blaadjes over vol te schrijven. LeT's ChEcK iT oUt!

LPF: actieplan tegen wapengeweld

Icoon politiek binnenland nieuwsEen verbod op stiletto's en vlindermessen, grenscontroles op wapensmokkel en een meldplicht en actieve screening voor leden van schietclubs die thuis problemen hebben. Dat stelt LPF-Kamerlid Joost Eerdmans voor in een aanvalsplan tegen wapengeweld. De politicus presenteerde zijn vijftienpuntenplan vandaag.

Volgens de LPF is wapengeweld één van de zorgwekkendste vormen van criminaliteit van dit moment. Zo nam het aantal geregistreerde wapenmisdrijven in 2003 met vijftig procent toe. Naar schatting zouden er zo'n 75.000 illegale vuurwapens in Nederland zijn. Eén op de vijf scholieren gaat niet van huis zonder wapen op zak. Eerdmans wijst daarnaast op de elf doden die het afgelopen jaar vielen bij drie schietdrama's waarbij een sportschutter betrokken was (Kerkrade, Tiel en Landgraaf). De partij wil harde maatregelen om wapenmisbruik tegen te gaan. Het plan van de LPF zal voor een reactie worden voorgelegd aan het Ministerie van Justitie.

Joost Eerdmans
LPF-Kamerlid Joost Eerdmans

De vijftien punten uit het aanvalsplan:

Illegale wapens
1. Steekproefcontroles tegen wapensmokkel
2. Algemene wapencontrolebevoegdheid voertuigen voor politie
3. Preventief fouilleren uitbreiden in plaats en tijd
4. Strafeis illegaal vuurwapenbezit first offenders verhogen naar 1 jaar
5. 15 jaar cel zetten op smokkel en illegale handel in vuurwapens
6. Stiletto’s, vlindermessen en valmessen totaal verbieden
7. Voorlopige hechtenis voor smokkel en bezit verboden messen
8. Nieuwe inleveractie illegale wapens in 2005
9. Europese wapenwetten op Nederlands niveau brengen
10. Scholen wapenvrij door flying squads en metaaldetectoren

Legale wapens
11. Verplicht wapenslot en wapenkluis
12. Munitie sportschutters registreren en controleren
13. Geen wapenvergunning voor verdachten en veroordeelden van misdrijven
14. Minimumleeftijd legaal wapenbezit naar 21 jaar
15. Sportschutters beter (intensiever) screenen en thuiscontrole uitvoeren

GameBoy tegen operatie-stress

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die in de operatiekamer met een GameBoy mogen spelen zich beter kunnen ontspannen dan wanneer ze kalmeringsmiddelen krijgen of hun moeders hand vasthouden.

Het onderzoek werd opgezet door Dr. Anu Patel nadat zij had gezien dat het zevenjarige zoontje van een vriendin zo in een game opging in het restaurant dat hij het eten op tafel en de volwassenen om hem heen compleet negeerde.

"We hebben gemerkt dat de kinderen zo blij zijn met de GameBoy dat ze gewoon vergeten waar ze zijn," zei Anu Patel, anesthesist in het University Hospital in Newark. De kinderen bleven veel rustiger tot de narcose in werking trad. In andere ziekenhuizen is wel eerder geprobeerd de kinderen af te leiden met teddyberen en spelletjes, maar dat was doorgaans alleen in de slaapkamers en wachtruimten en nooit in de operatiekamer zelf.

Anu Patel bestudeerde drie groepen van 26 kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf. Alle kinderen werden door hun ouders begeleid tot aan de narcose. Eén groep kreeg ook een kalmeringsmiddel, de derde groep mocht met een GameBoy spelen.

Om de pre-operatie spanning te meten werd gebruik gemaakt van een standaard 100-puntsschaal. Gemiddeld genomen was er bij de GameBoy groep geen stijging te zien in de spanning voor de operatie. Bij de groep die een kalmeringsmiddel toegediend gekregen had steeg de spanning met 7.5 punten en bij de groep die alleen een handje vast mocht houden met 17.5 punten.

Het ziekenhuis overweegt nu om het gebruik van GameBoys standaard onderdeel van de pre-operatieve behandeling te maken. Volgens Dr. Erin Stucky, hoofd van de American Academy of Pediatrics commissie over ziekenhuiszorg, zei dat GameBoys vaker toegepast zouden moeten worden als een grotere studie dezelfde resultaten geeft. "Dit is geweldig omdat het een prachtige mogeljikheid biedt om de aandacht van het kind ergens anders op te richten."

Rottweilers vallen kudde schapen aan

neegij had ons via de nieuws-submit te melden:

Dertig schapen uit Sellingen zijn gisteren om het leven gekomen door toedoen van twee Rottweilers. De honden vielen de kudde aan en mishandelden deze zodanig dat acht schapen direct overleden. Twintig anderen moesten gezien de aard van hun verwondingen door een veearts worden afgemaakt.

Volgens mede-eigenaar Bos waren de dieren ernstig toegetakeld. "Oren, uiers en ogen waren weggevreten", geeft ze aan. De honden zijn eigendom van een 34-jarige man uit het Duitse Sustrummermoor, net over de grens bij Sellingen. Hij heeft toegezegd de schade te zullen vergoeden en zijn dieren te laten inslapen.

Vorige week vonden veertig andere schapen de dood toen zij door twee Herders werden aangevallen. Een deel van de kudde stierf aan de verwondingen, een ander deel kwam in de sloot terecht en verdronk.

Gezin tweemaal slachtoffer brandstichting

neegij had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Somalisch gezin uit Leeuwarden is de afgelopen anderhalve week twee keer het slachtoffer geworden van brandstichting. Beide keren kon het vuur door het gezin zelf, dat onder andere uit zes kinderen bestaat, geblust worden en vielen er geen slachtoffers.

De politie gaat ervan uit dat alletwee de keren benzine tegen de voordeur is aangegooid, waarna deze in brand is gestoken. Na het eerste incident hield de politie al een groot buurtonderzoek, maar inmiddels heeft de recherche de zaak overgenomen. De aanleiding voor de brandstichting is nog niet duidelijk.

Schreuder vijfde in finale 200 meter wisselslag

In de finale van de 200 meter wisselslag bij de Europese titelstrijd kortebaan is Hinkelien Schreuder als vijfde gefinishd.

De Nederlandse zwemster tikte aan in een tijd van 2.13,84. De titel ging naar de Duitse Teresa Rohmann, die een tijd zwom van 2.09,40.

Op de 100 meter vlinderslag plaatste Joris Keizer zich voor de finale. De Nederlander gaat met een tijd van 52.96 als zesde de finale in, die vrijdag zal worden gezwommen.

Ook Marleen Veldhuis en Chantal Groot wisten zich voor een finale te plaatsen, die van de 100 meter vrije slag. Veldhuis als snelste in een tijd van 53,49, waarmee ze slechts een fractie verwijderd bleef van haar persoonlijk record, en Groot wist zich als achtste voor de finale te plaatsen.

De Nederlandse heren estafette ploeg, bestaande uit Bastiaan Tamminga, Robin van Aggele, Joris Keizer en Mark Veens, zwommen tijdens de finale van de 4x50 meter vrije slag naar een nieuw Nederlands record van 1.37,72. Daarmee werden ze zevende. Het goud ging naar de Duitsers, voor de vijfde maal op rij, die met een tijd van 1.34,56 slechts een tiende verwijderd bleven van het wereldrecord.

Thijs van Valkengoed werd uitgeschakeld in de halve finale van de honderd meter schoolslag. De Nederlander tikte aan in een tijd van 1.00,42. wat goed was voor de twaalfde tijd.

Dode en gewonden bij ongeval op A2

NCS, maan_man, Bibelot en R-Alph hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen ernstig ongeval op de A2 ter hoogte van Kelpen heeft één persoon het leven gekost. Vier anderen raakten gewond. Door het ongeluk ontstond een grote ravage en was de autosnelweg tussen Maastricht en Eindhoven urenlang afgesloten. De oorzaak is nog niet bekend.

De omgekomen persoon zat in de auto die tussen twee vrachtwagens werd verpletterd. Aanvankelijk was het niet duidelijk hoeveel mensen in de auto zaten. De chauffeur van de achterste vrachtwagen is met ene traumahelikopter naar het ziekenhuis van Maastricht vervoerd. De andere vrachtwagenchauffeur raakte minder ernstig gewond. Bij ongevallen die zich in de file achter het ongeval voordeden, ontstond alleen materiële schade.

Deal voor vijf jaar voor Silverstone

Silverstone heeft zich van een plaatsje op de Formule 1-agenda verzekerd. De eigenaren van het circuit kwamen vandaag tot een vijfjarige overeenkomst met F1-bass Bernie Ecclestone.

Ecclestone had de eigenaren, de BRDC, tot het einde van vandaag de tijd gegeven om met hem tot een deal te komen. De BRDC maakte vervolgens vandaag bekend een deal met Ecclestone, voor het organiseren van de Grand Prix van Engeland tot en met 2009, te hebben gesloten. Het wordt verwacht dat de FIA en Ecclestone morgen de definitieve Formule 1-agenda voor volgend jaar bekend maken.

Verwacht wordt dat er in juli drie races in drie weken zullen worden gereden. Op 3 juli zal de Grand Prix van Frankrijk de datum van Silverstone overnemen, omdat op dezelfde dag de tennisfinale van Wimbledon gepland staat. De Grand Prix van Engeland zal dan een week later plaatsvinden en de Grand Prix van Duitsland zal vervolgens op 17 juli plaatsvinden. Met 19 races zal het een druk seizoen worden.

Bernie Ecclestone liet in een kort bericht zijn tevredenheid blijken: "Ik ben erg blij dat met de hulp van bestuurslid Ray Bellm van de BRDC we een vijfjarige overeenkomst met Silverstone hebben afgesloten."

Beau van Erven Dorens verlaat Boulevard

Beau van Erven Dorens gaat stoppen als presentator van het succesvolle RTL4-programma RTL Boulevard. Een zichtbaar geëmotioneerde Beau maakte dit zojuist officieel bekend in het televisieprogramma. Als voornaamste reden om te stoppen geeft hij aan meer tijd aan zijn kinderen te willen besteden.

Beau zal het programma de komende maanden nog wel presenteren, daarna zal zijn rol worden overgenomen door iemand anders. Wie dit zal gaan worden is nog onbekend. In het geruchtencircuit worden de namen van Jeroen van der Boom, Mike Starink, Jeroen Kijk in de Vegte, Jort Kelder en Peter van der Vorst (nu royaltyexpert) genoemd.

De eerste aflevering van RTL Boulevard was in september 2001. Inmiddels presenteert Beau het programma dus alweer ruim drie jaar. Albert Verlinde gaf aan nog wel gewoon door te gaan met het programma.


Robben was bang voor kanker

Voetballer Arjen Robben heeft een tijd in onzekerheid geleefd. Eerder dit jaar ontdekte hij een knobbel op zijn linkertestikel, en daarna werd hij onderzocht op kanker. Medici verklaarden hem tot grote opluchting volledig gezond.

"Het was erg beangstigend. Het was een moeilijke tijd waarin voetbal niet langer belangrijk was", zegt de Nederlander in het clubblad van zijn club Chelsea.

De 20-jarige Nederlander leefde enkele dagen in grote onzekerheid "Het wachten was verschrikkelijk. Gelukkig kreeg ik daarna goed nieuws te horen, een enorme opluchting."

Afgelopen dinsdag kreeg de Nederlander rust van Chelsea-trainer José Mourinho in de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto. De voormalige aanvaller van PSV is blij dat hij nu vrijuit kan praten over de situatie. "Het is goed om er publiekelijk over te praten. Waarom zou ik mij ervoor schamen?"

Verder erkent Robben dat voetbal zijn leven is "Maar het allerbelangrijkste is toch je eigen gezondheid en die van je familie."

Zilveren medaille voor Veens

Zwemmer Mark Veens heeft tijdens de EK kortebaan in Wenen de zilveren medaille veroverd op de 50 meter vrije slag.

Met zijn tijd van 21.72, moest hij alleen de Engelse titelverdediger Mark Foster voor zich dulden, die een tijd zwom van 21.50. De andere Nederlander in de finale, Johan Kenkhuis einigde als zevende.

Het is de tweede keer dat Veens op een individuele afstand zilver pakt op een EK. Eerder deed hij dat in 1998 in het Engelse Sheffield, toen ook op de 50 meter vrije slag.

De Nederlandse heren estafette ploeg plaatste zich voor de finale van de 4x50 meter vrije slag. De ploeg, bestaande uit Bastiaan Tamminga, Robin van Aggele, Joris Keizer en Johan Kenkhuis, zwommen met 1.38,01 de zesde tijd.

[UPDATE] Conspiracy: WMD info en screens

De speler stapt in de rol van ex-geheim agent Cole Justice, een getrainde killer en een echte zware jongen. Cole wordt door 'the agency' gevraagd om een laatste missie uit te voeren.
Volgens berichten van de inlichtingendienst is een slechte overheidsinstelling genaamd 'Hydra' bezig met de ontwikkeling van massavernietigingswapens om te verkopen aan wereldwijde terroristische organisaties. Hydra wordt er ook van verdacht dat zij haar activiteiten financieert met illegale praktijken als drugs- en wapentransport.

De overheid heeft niet langer controle over deze organisatie en schaamt zich ervoor dat het zo uit de hand loopt. Aan Justice de taak om het zootje ongeregeld uit de weg te ruimen.

Het spel wordt ontwikkeld door Kuju Entertainment. Conspiracy: Weapons of Mass Destruction maakt gebruik van de Fire Warrior engine. Dit zorgt voor hoge verwachtingen wat betreft de graphics.
Het spel omvat 5 uitgestrekte levels. Zo kom je ondermeer op een geheime basis in Aztec en een militair trainingskamp op de Noordpool.

Als getrainde moordenaar heeft Cole natuurlijk een uitgebreid wapenarsenaal. Dit bestaat uit pistolen, assault rifles, sub machine guns, sniper rifles, grenade launchers en rocket launchers.

Conspiracy: Weapons of Mass Destruction staat gepland voor maart 2005 voor PlayStation 2, Xbox en PC. Het spel wordt gedistribueerd door Oxygen Interactive.
Update: Nieuwe screenshots (09/12/2004)

Zwemster Manaudou blijft Frankrijk trouw

De Franse zwemster Laure Manaudou zal haar eigen land trouw blijven. Eerder dreigde de olympische kampioene op de 400 meter vrij om voor Nederland te gaan starten wegens ruzie met de Franse zwembond, Manaudou heeft een Nederlandse moeder.

"De problemen zijn uitgesproken", aldus de Franse teammanager Patrick Deleaval donderdag. "Laure blijft gewoon voor Frankrijk zwemmen."

Manaudou kwam met het dreigement na een ruzie tussen haar coach Philippe Lucas en de technisch coördinator van de federatie, Claude Fauguet. Die bekritiseerde haar onlangs gezwommen wereldrecord op de 1500 meter omdat ze dat in een leeg bad zonder tegenstand had verbeterd. "Er was ook onduidelijkheid over het programma van Manaudou. We gaan binnenkort met de coach om de tafel zitten om op een lijn te komen," aldus Deleaval.

Manaudou heeft wel afgezien van een start bij de EK kortebaan, die donderdag in het Oostenrijkse Wenen is begonnen.

Fikse eis voor bedreiger van Verdonk

Een 22-jarige man hoorde vandaag voor de rechtbank in Amsterdam 3 jaar celstraf tegen zich eisen wegens het telefonisch bedreigen van minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. De verdachte uitte zijn bedreiging in juni van dit jaar in een telefoontje naar RTV Noord-Holland. Dat gebeurde daags nadat Verdonk met ketchup was besmeurd.

De man zei dat Verdonk binnen twee weken moest terugkomen op haar integratiebeleid, anders zou zij daarvan de gevolgen merken. De verdachte bedreigde Verdonk niet concreet met de dood, maar hij sloot niets uit en refereerde wel aan de moord op Pim Fortuyn. De man zei te spreken namens 'Section Eight'.

De uitspraak is over twee weken. Van de 3 jaar eis is overigens één jaar voorwaardelijk.

Basketbalclub niet blij met kleedkamerhumor

Het complete eerste jongensjuniorenteam van basketbalvereniging Cape Holland/ Den Helder zal door het bestuur worden gestraft wegens het ontgroenen van een 19-jarige nieuwkomer in het team. Tegen de wil van het kersverse clublid in schoren zijn teamgenoten hem in de kleedkamer kaal. Het was al de tweede keer dit seizoen dat de jongen publiekelijk werd vernederd.

''Kleedkamerhumor'', zo oordeelden de teamgenoten, maar dat gaat er bij het bestuur van de Helderse club niet in: ''Ik houd van een geintje maar dit keur ik absoluut af. Dit is onacceptabel. De jongens zijn op het matje geroepen. Dit gebeurt niet nog een keer'', zo zei een woordvoerder. Als straf moeten de junioren zondag sporthal De Slenk schoonmaken.

Drie spelers worden als hoofddader gezien. De ouders van die betrokken spelers zijn middels een brief ingelicht door het bestuur. Zij moeten met handtekeningen aangeven dat zij het gedrag van hun zonen afkeuren, waarna de brief retour naar de club gaat. Maar het bestuur acht het hele team medeverantwoordelijk. ''Als je erbij staat en je doet niks, ben je tegenwoordig ook schuldig. Ik ben laaiend op de groep die sowieso bekend staat als 'moeilijk'. Van deze groep, vol pubers, moet je als club veel verwachten. Maar dat betekent niet dat wij alles accepteren'', aldus technisch-directeur M. Tromp van de basketbalvereniging.

Het slachtoffer heeft inmiddels de excuses van zijn ploeggenoten geaccepteerd en heeft de trainingen weer hervat.

Stel trouwt tijdens Innercity

Diana Van Sluis en Richard Visser uit Alkmaar zullen elkaar op zaterdag 18 december om twaalf uur 's nachts het ja-woord geven tijdens de zevende editie van het dance-feest Innercity. De trouwerij past geheel bij het thema van het feest. Innercity is dit jaar namelijk helemaal in Las Vegas-stijl met complete 'wedding chapel'.

Op het feest van organisator ID&T worden 45.000 mensen verwacht. De dj's Roger Sanchez, Marco V., Dana en Chuckie treden op in de Europa Hal van de RAI.

Net als in Las Vegas gaat het trouwen snel en met heel veel glitter, glamour en show. Het huwelijk wordt voltrokken door een echte ambtenaar van de burgerlijke stand, het kersverse bruidspaar krijgt een officiële trouwakte en ze beloven elkaar eeuwige trouw. Speciaal voor het bruidspaar wordt op de mainstage een speciaal VIP-dekje ingericht waar zij de rest van de nacht met hun vrienden en familie kunnen feesten.


Innercity 2003

Brutale dief steelt 3 ton staal

Een brutale dief heeft bij een constructiebedrijf in Wormerveer 3.000 kilo staal weten te stelen. De onbekende man kwam doodleuk aanrijden met een vrachtwagentje bij het bedrijf en zei tegen werknemers dat hij een partij staal op moest halen.

De werknemers hielpen de dief daarop keurig met het laden van het staal op de vrachtauto. Daarop bedankte de dief vriendelijk voor de hulp en verdween met onbekende bestemming. De politie stelt een onderzoek in naar de ontvreemding.

"Dopinggebruik eerder regel dan uitzondering."

In de Belgische krant De Standaard heeft een anoniem gebleven profwielrenner een boekje opengedaan over doping in het profpeloton.

Volgens de ex-wielrenner is dopinggebruik in het peloton eerder regel dan uitzondering. Zelf zette hij wegens het overmatige dopinggebruik een punt achter zijn profloopbaan.

"Ik begrijp het allemaal wel, maar ik vind het fundamenteel oneerlijk", aldus de man die volgens de krant Bart heet en bijna 30 jaar is. Naar zijn mening worden er bij de junioren nauwelijks verboden middelen genomen, maar bij de amateurs neemt het gebruik toe. "Laat ons zeggen dat 20 tot 30 procent van de amateurs tot de categorie 'zware gevallen' behoorde. Nog eens 20 tot 30 procent gebruikte niet permanent, maar slikte gericht met het oog op bepaalde wedstrijden."

Volgens de ex-prof gebruikt een meerderheid van het profpeloton doping. "Ik heb lang geloofd dat doping slechts een psychologisch effect had. Dat was voor mij nog een reden om niet te gebruiken. Eerlijk gezegd, denk ik nu dat het onmogelijk is geworden om een rol van betekenis te spelen als je niet slikt. Al zijn er enorme verschillen. Sommigen doperen zich veel 'verstandiger' dan anderen en kunnen dus best een lange, stabiele carrière hebben: zij rijden bepaalde periodes zuiver omdat die voor hen niet zoveel betekenen. De toppers slikken niet voor de Ster van Bessèges of de Ronde van Qatar, maar ze werken naar 'hun' klassiekers toe. Bij 'verstandige' kermiscoureurs is het andersom."

Veens, Kenkhuis wel, Nijhuis niet naar finale

Moniek Nijhuis heeft zich bij het EK kortebaan zwemmen in Wenen net niet weten te plaatsen voor de finale van de 50 vrije slag.

De Nederlandse tikte in de halve finale aan in een tijd van 31,81 en was daarmee precies 0,01 lanzamer dan de Noorse Anne Mari Gulbrandsen, die als achtste naar de finale gaat.

Mark Veens en Johan Kenkhuis wisten zich wel te plaatsen voor de finale. In de halve finale van de 50 meter vrije slag was Veens de snelste in 21.73, en Kenkhuis zwom met 21,98 de zevende tijd.

Jongen steekt docent met schroevendraaier

NCS had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft woensdag een 16-jarige jongen uit Dordrecht gearresteerd nadat hij een van de docenten van een school in Oud-Beijerland zwaar had mishandeld en bedreigd. Met een schroevendraaier was de jongen een docent te lijf gegaan, aldus de politie.

De situatie ontstond nadat de verdachte woensdagmorgen het mobieltje van zijn vriendin afgaf bij de balie. Hij werd verzocht te vertrekken omdat hij een slechte invloed zou hebben op het meisje, dat wel op de school zit. Het meisje spijbelde die ochtend.

Na deze woordenwisseling kwam het tot een vechtpartij tussen de jongen en een 59-jarige docent uit Oud-Beijerland. De verdachte bedreigde de docent met de dood en greep de man bij zijn nek. Op een gegeven moment pakte de jongen een schroevendraaier uit zijn jaszak waarmee hij de docent in zijn zij heeft gestoken. Ook deelde de jongen enkele klappen uit.

Uiteindelijk lukte het de docent om samen met een collega de 16-jarige Dordtenaar te overmeesterenen aan de politie over te dragen.

"Armstrong atleet van het jaar"

Hoewel Lance Armstrong niet bepaald geliefd is in Frankrijk, krijgt hij er tegenwoordig wel de erkenning. Na het winnen van de Vélo d’Or heeft de Franse Academie van sport Armstrong uitgeroepen tot sportman van het jaar.

Volgens de academie was de zesde overwinning van de Tour de France van Armstrong een prestatie van formaat en plaatst hij zich daarmee op het niveau van hedendaagse sporters als Hicham El Guerrouj, Michael Schumacher en Ronaldo.

Armstrong sluit zelf deze week een trainingskamp met een aantal ploeggenoten in Austin af. Hij gaf aan zich goed te voelen en uit te kijken naar volgend jaar. Na het volgende trainingskamp in januari in Solvang, Californië, zal hij samen met ploegleider Johan Bruyneel, zijn doelen voor het voorseizoen bepalen.

Daarbij zal het de keuze zijn welke voorjaarsklassiekers hij zal rijden. Het liefst zou Armstrong ze allemaal rijden, maar waarschijnlijk richt hij zich op een paar klassiekers. Als hij in mei weer in de Verenigde Staten thuis is, zal hij pas gaan bekijken of hij aan de Tour de France gaat deelnemen.

Beenbreuk door zelfmoordenaar in Brabant

Gerard-Joling had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen man uit het Brabantse Best brak dinsdag op het station van Best een been nadat hij geraakt werd door een man die zelfmoord had gepleegd.

Het slachtoffer werd door de zelfmoordenaar geraakt toen deze tegen de zijkant van een voorbijrazende intercity sprong. Hierdoor kwam hij op het perron terecht, waar het dode lichaam de wachtende treinpassagier raakte met het gebroken been als gevolg.

MMO Roma Victor komt met uniek betalingssysteem

De MMORPG Roma Victor zal een uniek betalingssysteem introduceren. Spelers die zich veel inzetten voor het spel zullen virtueel geld verdienen en met dit geld is het abonnementsgeld gedeeltelijk of helemaal te betalen. Hierdoor worden spelers beloond voor hun inzet en is volgens uitgever RedBedlam een stuk eerlijker voor spelers.
"[...]
"The revenue model for most existing MMORPG's – where one player might play occasionally or for a couple of hours whilst another player might be online and active 10 hours a day, but both pay the same – means that subscribers experience differing levels of value," says Kerry Fraser-Robinson, President and MD of RedBedlam. "Some players positively contribute to the game world in terms of content, services and gameplay while others simply enjoy what's been created. Our virtual currency system rewards those that contribute and charges a fair fee to the rest."
[...]"


Het spel Roma Victor neemt de speler mee naar het oude Rome en meer informatie over het spel is hier te vinden

[Upd] Prost rijdt voor Audi in Le Mans

Voormalig wereldkampioen F1 en teameigenaar Alain Prost gaat zijn comeback in de racewereld maken.

De Fransman, die in februari 50 wordt, gaat voor het team van Audi deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Samen met zijn landgenoten Stephane Sarrazin en Emmanuel Collard zal hij een team vormen tijdens de race, die in het weekend van 18 en 19 juni 2005 zal worden verreden.

'De professor' won in zijn Formule 1 loopbaan 51 Grand Prix, en behaalde vier maal de wereldtitel. Na zijn actieve loopbaan leidde Prost nog een aantal jaren zijn eigen raceteam.

Update:
Alain Prost heeft ontkend aan Le Mans te zullen deelnemen. L'Equipe meldde dat gisteren, maar volgens de Fransman berust het bericht op een misverstand. Audi zou Prost wel hebben aangeboden om hem te laten racen tijdens de 24 uur van Le Mans, maar hij heeft dat aanbod afgeslagen. Prost zou het te riskant vinden en er niet fit genoeg voor zijn. Hij rijdt nog wel voor Toyota in de Andros Trophy ice-racing series.

Van der Vaart geen aanvoerder Ajax meer

Rafael van der Vaart is niet langer aanvoerder van Ajax. De middenvelder weigerde als linkerspits te spelen in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München woensdagavond, en werd daarop door coach Ronald Koeman naar de bank verwezen.

Ook kost de 'werkweigering' van de international hem zijn aanvoerdersband. Vanaf nu is de Tsjech Tomas Galásek de nieuwe captain van de Amsterdamse club.

"In het licht van het teambelang vindt trainer Ronald Koeman de handelwijze van Van der Vaart zeer teleurstellend", aldus Ajax donderdag in een verklaring aan de pers.

Stervoetbalster Hamm neemt afscheid

De legendarische Amerikaanse voetbalster Mia Hamm heeft een punt achter haar loopbaan gezet.

De 32-jarige Hamm, die de meeste doelpunten ooit in het internationale voetbal scoorde, nam tijdens een vriendschappelijke wedstrijd van de Verenigde Staten tegen Mexico afscheid.

De Amerikaanse maakte haar internationale debuut op slechts 15-jarige leeftijd. In haar 17-jarige voetballoopbaan is ze 276 maal voor de Verenigde Staten uitgekomen. En met haar 158 internationale goals hoeft ze niemand, man of vrouw, voor zich te dulden op de eeuwige ranglijst van doelpuntenmakers.

Hamm werd met de Verenigde Staten twee maal Olympisch kampioen, won twee wereldbekers en ze werd twee maal tot wereldvoetbalster van het jaar gekozen.

"Heidfeld tekent bij Williams"

Als we de Duitse media mogen geloven, zou Nick Heidfeld reeds getekend hebben bij het team van Williams. Het zou alleen nog niet bekend welke rol de Duitser zal gaan vervullen.

De Duitse krant 'Bild' verklaarde dat de voormalig Sauber en Jordan coureur, onvoorwaardelijk gesteund wordt door BMW, de motorenleverancier van Williams. Zelfs als Frank Williams toch voor Antonio Pizzonia zou kiezen. In dat geval zou Heidfeld de vrijgekomen rol van testcoureur gaan vervullen.

Nick verklaarde zelf eerder dat hij ontzettend onder de indruk was van de samenwerking tussen de Duitse motorenbouwer en het Engelse team. "Hoe meer experts er zijn, hoe beter de verantwoordelijkheden worden toegewezen."

Verboden spel blijkt illegaal ingevoerde versie

We meldden onlangs al dat China het spel Football Manager 2005 verboden heeft omdat het met de opname van landen als onder meer de Republiek van China (Taiwan), Macao en Hong Kong tegen de wet van de Volksrepubliek China ingaat. Aan het verhaal is nu een nieuw hoofdstuk toegevoegd met de onthulling van producent Sega dat de versie met de door de Volksrepubliek China betwiste landen de Engelstalige versie is, welke door middel van piraterij dan wel andere ongeoorloofde middelen (import) de Volksrepubliek China bereikt heeft.

Dit klinkt plausibel, gezien de commitment van Sega naar de regio toe. Zo brengt het volgens de huidige plannen haar online Shenmue-titel exclusief uit in China en het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat Sega een beginnersfout zou maken door een game uit te brengen die tegen de wet van de Volksrepubliek China ingaat.

Vrouw in hongerstaking voor studie

Icoon Onderwijs Een 33-jarige vrouw uit Utrecht is een hongerstaking begonnen omdat ze graag toegelaten wilde worden tot de opleiding diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Helaas is voor haar echter geen opleidingsplaats beschikbaar. Om toch toegelaten te worden ging ze vorige week woensdag voor het bestuursgebouw van de universiteit in hongerstaking. Na een gesprek met een studentenpsycholoog van de universiteit stopte ze vandaag met de staking.

Het wordt volgens de vrouw elk jaar moeilijker om een opleidingsplaats te krijgen. Er is een groeiende stroom van buitenlandse studenten, die de studie komen volgen. "Als je geen diploma met alleen maar achten en negens kunt laten zien, kun je als Nederlandse student geen dierenarts worden. Ook niet als dat je grote passie is."

De student voldoet zelf echter niet volledig aan de ingangseisen van de opleiding. Ze beroept zich op een uitzonderingsclausule. "Vanwege ernstige examenvrees heb ik op het VWO de verplichte vakken voor toelating niet gehaald. Mijn docenten hebben echter aangegeven dat ik voldoende kwaliteiten heb. De faculteit diergeneeskunde heeft mij vervolgens geen eerlijke kans gegeven. Mijn hele toekomst is me afgenomen. Ik ben doodwanhopig." De faculteit diergeneeskunde wijst er onverminderd op dat ze eerst het vereiste diploma dient te hebben.

De Universiteit Utrecht biedt de enige opleiding diergeneeskunde in Nederland aan. Het heeft daarbij elk jaar plaats voor 225 nieuwe studenten. Volgens Monique de Vries, directeur van de faculteit diergeneeskunde, betekent dat dat er jaarlijks ongeveer vierhonderd inschrijvers moeten worden teleurgesteld. De beschikbare plaatsen worden middels een 'gewogen' loting toegewezen. Ook kunnen enkele plaatsen na aparte voorselectie worden vergeven. Er wordt bij dit alles geen onderscheid gemaakt tussen Nederlandse of buitenlandse studenten.

Chelsea favoriet winst CL

De bookmakers hebben hun verwachtingen over het verdere verloop van de Champions League bekend gemaakt. Van de zestien overgebleven teams is Chelsea favoriet. FC Barcelona en AC Milan delen de tweede plaats.

PSV staat als vijftiende genoteerd. Titelverdediger FC Porto staat opvallend als laatste genoteerd.

Notering bij de bookmakers
9-2 Chelsea
11-2 FC Barcelona
11-2 AC Milan
7-1 Arsenal
15-2 Juventus
9-1 Manchester United
11-1 Real Madrid
14-1 Internazionale
20-1 Olympique Lyon
20-1 Bayern München
25-1 Werder Bremen
25-1 AS Monaco
28-1 Liverpool
28-1 Bayer Leverkusen
50-1 PSV
66-1 FC Porto

Mario vs. Donkey Kong

In 1994 kwam Donkey Kong uit voor de GameBoy. In dit spel kwam Mario in actie om een prinses te bevrijden uit de klauwen van Donkey Kong. Hiervoor moest Mario eerst op zoek naar een sleutel en vervolgens hiermee de deur naar een volgend level openen. Na het doorlopen van een aantal levels moest Mario het opnemen tegen Donkey Kong zelf.

Mario vs. Donkey Kong heeft hetzelfde basisprincipe als het oude Donkey Kong, maar is het spel net zo goed als de originele Donkey Kong? Lees het in deze review.

Walkinshaw heeft weer werk

De voormalige teambaas van Arrows, Tom Walkinshaw, heeft wederom een baan in de autosport. Tom wordt manager van Australia's Holden Motorsport in 2005.

De voormalige Formule 1 teambaas is geen onbekende van Holden, hij is namelijk de voormalig eigenaar van het Holden Racing Team en is nog steeds als partner betrokken bij Holden Special Vehicles.

Zijn nieuwe rol houd in dat hij verantwoordelijk wordt voor bevoorradings-technologie, service, research en ontwikkeling voor de V8 Holden Supercar teams zoals Holden Racing Team, Kmart Racing, PWR Racing and Tasman Motorsport.

Baarnse politie boos over actieve paal bij Soestdijk

De politie van Baarn is onaangenaam verrast door de activiteit van een flitspaal dichtbij Paleis Soestdijk. Het korps was van mening dat deze was uitgeschakeld. De afgelopen periode werden echter diverse dienstwagens op de gevoelige plaat vastgelegd.

De paal in de Vredehofstraat in Soest zou een preventieve werking hebben, aldus de agenten, nu de activiteit echter niet was gemeld bestond deze niet. Justitie denkt daar echter anders over. Het neemt de klacht nu mee in een nieuwe afweging of de paal actief moet blijven.

Verkoop Nintendo DS loopt goed

Iedereen die voor het einde van het jaar nog een Nintendo DS uit de VS wil halen kan zijn hart ophalen. Nintendo heeft vandaag aangekondigd dat er voor het einde van het jaar 40% meer Nintendo DS’en uitgeleverd zullen gaan worden aan de detailhandel. Hiermee zal het totale aantal DS’en dat in de VS uitgeleverd is uitkomen op 1,4 miljoen stuks. De populariteit heeft er namelijk voor gezorgd dat er in veel winkels een tekort is, want de eerste levering van 500.000 stuks was na de eerste week vrijwel uitverkocht. In Noord Amerika zijn er op het moment al 700.000 stuks verkocht en in Japan zijn er vanaf twee december in slechts vier dagen 500.000 stuks verkocht, wat betekent dat er wereldwijd al meer dan 1.2 miljoen Nintendo DS’en verkocht zijn.

“Nintendo doet er alles aan om met de feestdagen genoeg Nintendo DS’en uitgeleverd te hebben,” aldus George Harrisson, Nintendo of America’s onderdirecteur Marketing en Communicatie. “De enthousiaste reactie van consumenten heeft ervoor gezorgd dat Nintendo DS een ‘must have’ is geworden. We zijn vastbesloten daar een ‘will have’ van te maken.”

De Nintendo DS zal op 25 maart uit worden gebracht in Europa voor een geschatte verkoopprijs van 150 Britse Ponden (220 Euro). De Nintendo DS is op het moment in de VS voor 150 Dollar (114 Euro) te koop.

Terreurkleuters.

Als grote verantwoordelijk Oom heb je soms wel eens momenten waarop je aan die verantwoordelijkheid voldoen moet. Op de momenten waarop de ouders van het oomnoemende grut weer eens op stap wil, bijvoorbeeld. Of als de ouders aanwezig moeten zijn op een hoorzitting vanwege brandschade aan de peuterspeelzaal waar hun kroost uiteraard niets mee te maken heeft. Hoe het ook zij, soms moet je je verantwoordelijkheid nemen, en oppassen.

"Goh, wat zijn ze rustig..." Denk ik nog, als ik achter me hoor: "Emmeemmewasse?" Denkend: "Emmeemmewasse? Ja, tzalwel, maar ik versta er geen hol van..." draai ik me om, en kijk recht in de gehavende tronie van een echte Apache-indiaan. De jongste staat voor me met een rode neus, blauwe wangen en een bruin voorhoofd. Met zijn bruin/blauw/rode handen maakt hij tegelijkertijd meerdere handafdrukken op het bureau om zijn terriorium af te bakenen. "Emmeemmewasse?" vraagt hij weer. Ah. "Wassen." Zeg dat dan. De kleine Winnetoe commanderend dat hij moet blijven staan wachten, en vooral nergens aan moet komen, spurt ik naar beneden om een natte doek te halen. Hiermee lukt het me de kleine wurm weer enigzins toonbaar te maken. Net als ik denk te beginnen met het verwijderen van de kunstige handafdrukken, schiet het me te binnen dat de kleine ook nog een zus heeft. Shit. Deze tref ik aan op haar kamertje, achter het bureau. Met haar handen maakt ze mooie banen op het voorheen zo smetteloze bureaublad. Ik verzoek haar vriendelijk toch dringend samen met haar broertje te vertrekken naar de onderste etage, om daar onder de kraan in de keuken haar handjes te gaan wassen. Dit doet ze, terwijl ze niet verzuimd om handafdrukken op trapleuningen en deurkrukken achter te laten. Omdertussen pak ik een nieuwe natte doek, en begin het bureau zo goed als het kan te vegen.

Op het moment dat ik de keukendeur opendoe en een voet naar binnenzet, voel ik mijn voet koud en nat worden. …Èen blik in de keuken bevestigd mijn vermoeden dat de twee milliantante guerilla-kleuters een nieuw 'weapon of mass-irritantion' uitgedacht hebben. Luid lachend staat de oudste met een triomfantelijke blik op haar gezicht in het midden van de keuken. Een tot voor kort volle fles shampoo houd ze hoog boven haar hoofd, en haar broertje staat springend bij haar omhoog te krijsen: "Eefhie-eefhie!" Terwijl op de achtergrond het zachte stromen van water over de rand van de gootsteen me een rustgevende anti-rush geeft, stap ik de keuken binnen en gris ik de fles shampoo uit de hand van de meid. Op hetzelfde moment verliest de jongste zijn evenwicht, en valt achterover in de plas met water. Terwijl ik de kraan dichtdraai instrueer ik de oudste om boven om schone, droge broek en sokken aan te trekken. Op hetzelfde moment maakt de jongste, die nog steeds achterover in de plas water en shampoo ligt, me al bellenblazend duidelijk dat zeep niet de meest appetijtelijke smaak heeft. Deze vis ik uit het koude water, en deponeer ik boven onder de douche. Terwijl ik de keuken begin schoon te dweilen, komt de oudste weer binnen. Deze beveel ik om de Bob de Bouwer DVD aan te zetten en met gesloten mond voor het electronenkanon te gaan zitten. "Maar ik wil dierendokter Tom zien!" Zegt ze. "*Hng* Nou, vooruit dan maar weer. Dierendokter Tom." Ze weet zelf de DVD aan te zetten, en binnen een minuut zit ze voor de spannende avonturen van haar trouwe dierendokter en zijn hond Tobias te kijken.

Ik loop naar boven en haal de jongste onder de douche weg, doe hem een jas aan en druk hem subtiel buiten in de zandbak onder het motto van: "Ga zoeken!" Hierna stampvoet ik weer naar binnen toe, waar ik de meid betrap op het doelmatig vernietigen van vensterbakversiering. Ze heeft met chirurgische prisicie de hoofden van een aantal kleiÎn heksen verwijderd, en heeft hun kleding op een grote hoop gemieterd. Voor de zoveelste keer spreek ik haar bestraffend toe en probeer ik de poppen weer aan te kleden en de hoofden op hun plaats te bevestigen. "Godverdomme! Godverdomme!" hoor ik de jongste schreeuwen. Zijn nieuwe modewoordje snijd me hard door mijn ziel. Ik loop naar buiten en zie hem in de zandbak staan, al spugend op de grond. "Godverdomme! Godverdomme!" Op de rand van de zandbak zie ik enkele aangevreten zandgebakjes liggen en ik begin door te krijgen wat zich heeft afgespeeld. "Hee, doe's niet, dat vloeken!" zeg ik tegen de kleine spruit, die mijn reactie op zijn gevloek zeer amusant vind, getuige de triomfantelijke blik op zijn gezicht. Ik besluit het guitige ventje direct op zijn plaats te zetten, pak hem beet en loop met hem naar boven. Hier parkeer ik hem met David in bed. "En slapen jij! Ik wil geen last meer van je hebben!" spreek ik hem bestraffend toe, waarna ik hem geshockeerd achterlaat op zijn kamertje.

Ik loop naar beneden waar ik: "Zou jij mijn billetjes af willen vegen?" te horen krijg uit het mondje van het drie jaar oude meiske, dat wijdbeens uit de wc komt lopen. "Want kijk, dat doet Mama anders, of Papa. Maar die zijn er niet, daarom moet jij oppassen." "Ja, die Papa en Mama zetten je vaak op de wc zeker, met de Dikke Vandalen." antwoord ik, terwijl het meiske voorover gebukt gaat staan, verwachtend dat ik haar kont afveeg. "Het moet met wc-papier. Dat hangt in de wc." weet ze me nog mee te delen. Nadat ik mijn 'taak' heb vervult, en de meid haar broek op begint te hijsen, word ik opgeschrikt door iets dat met een donderend geraas van de trap af komt gedonderd. "Oh shit, dat kind mieterd naar beneden!" denk ik, en ik ren naar de trap. Daar zie ik echter David, de ÈÈn meter hoge plastieken tuinkabouter, aangeschaft bij de Intratuin of een der concurrenten, op de grond liggen. (Vraag het ventje: "Wat wil je worden?" en je zult als antwoord 'kabouter' krijgen.) "Boem! Boem!" hoor ik het kleine manneke schreeuwen, terwijl hij gierend van het lachen staat te springen. Ik zet mijn meest boze gezicht op, stampvoet naar boven, druk het ventje weer zijn kamer in, trek de deurkruk uit te deur en druk deze dicht. (De deur, niet de kruk.) Ik negeer zijn gemep op de deur en ga weer naar beneden, waar ik de meid aantref met een aantal kabels in haar hand. Kabels die zojuist nog bevestigd waren aan de computer, waarop ik zoÎven nog een zeer indrukwekkende werksimulatie had uitgevoerd. "Goh, je hebt vast niet de moeite genomen om mijn werk even op te slaan, zeker?" vraag ik haar. "De computer is stuk. Winnie de Pooh was niet goed opgestart dus ik ging de computer maar even maken." Ik bedankt haar voor haar ICTechnische gesleutel door haar met een step buiten te plaatsen. Hop, steppen jij.

De step is de hoek nog niet om, of ik zie een groepje hangbuurvrouwen zorgelijk naar het raam boven me kijken. Het idee om ze vriendelijk te vragen of ze zich met hun eigen breinaalden willen bemoeien laat ik links liggen, en ik kijk zelf ook naar boven. Daar zie ik een heuse kabouter, druk hei-ho'end uit het raam hangen. Ik storm weer eens naar boven en pluk de kleine spruit uit de vensterbank. "Meekomen jij!" tetter ik in zijn oren, en ik sleur hem mee naar beneden, waar ik hem samen met zijn zus weer voor de spannende avonturen van Totally Spies plaats. Ik besluit ook nog een beetje te gaan blauwhelmen door mijn goede wil te laten zien. Ik schenk voor de kinders twee lekkere glazen vol met limonade. Met extra siroop, om bij die twee kleine duiveltjes in een goed daglicht te komen. Ik geef het ze, samen met een zak Nibbit en de twee lijken tevree. Ze kijken vrolijk naar de TV terwijl de chips met kilo's tegelijk door de lucht vliegt. Ik voel me voor een moment een goede oppas, en ik dut op de bank in. Vijf minuten later word ik wakker door een vreemd gevoel in mijn nek. Het is een flinke dosis limonadesiroop die over mijn rug begint te lopen, terwijl mijn haar bevolk word door een kleffe dosis afgekauwde Nibbit. Ik vloek daadkrachtig richting de kinders en sta op het punt enkele corrigerende tikken uit te delen. Ik houd me echter op het laatste moment in en storm de gang op, waar ik me maar uitkleed om van die kleffe rommel af te zijn. Net als ik op het punt sta om ergens nieuwe kleren te scoren, vliegt de deur open en schreeuwen die twee: "Piemel! Piemel!" Ik verlies bijna mijn zelfcontrole en sta op het punt om op de twee af te vliegen, als de voordeur openvliegt. De ouders zijn thuis. Oeps.

Feyenoord gaat akkoord met schikkingsvoorstel

Feyenoord gaat akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB, die de club kreeg naar aanleiding van de spreekkoren van de supporters van de Rotterdamse club in de uitwedstrijd tegen AZ.

De club betaald de boete van 2500 euro. Daarnaast bevatte het voorstel een voorwaardelijke straf van één uitwedstrijd zonder eigen aanhang, met een proeftijd van één jaar.

Arbiter Dick van Egmond en AZ-speler Barry van Galen werden bij die wedstrijd op 31 oktber het doelwit van de aanang van de Rotterdamse club. Feyenoord verloor de wedstrijd met 4-1.

Yahoo! meest gewilde games top 10

In een recente poll vroeg Yahoo! welke games je het liefste wilde hebben. De uitslag van die poll is bekend en bevat geen verrassingen:

1. Halo 2 (Microsoft)
2. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar)
3. Half-Life 2 (VU Games)
4. Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (LucasArts)
5. Metal Gear Solid 3: Snake Eater (Konami)
6. Metroid Prime 2: Echoes (Nintendo)
7. Prince of Persia: Warrior Within (Ubisoft)
8. The Sims 2 (EA Games)
9. World of Warcraft (Blizzard Entertainment)
10. Need for Speed Underground 2 (Electronic Arts)

Schreuder naar finale 200 wisselslag

Hinkelien Schreuder heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Wenen met een vierde tijd geplaatst voor de finale van de 200 meter wisselslag.

De Nederlandse zwom een tijd van 2.13,77, wat goed was voor een nieuw persoonlijk record. Als snelste ging de Duitse Teresa Rohmann door, in een tijd van 2.11,30.

Thijs van Valkengoed wist zich voor de halve finales van de 200 meter schoolslag te plaatsen. Door twee diskwalificaties was zijn zeventiende tijd van 1.00,91 toch voldoende om zich bij de laatste zestien te scharen.

Joris Keizer plaatste zich voor de halve finale. Zijn tijd van 52.90 op de 100 meter vlinderslag was de vierde tijd.

Inge Dekker werd uitgeschakeld op de 200 meter vlinderslag. Alhoewel ze een persoonlijk record zwom van 2.11.27, bleef ze net buiten de finale. Haar tijd was de negende, ze kwam vijf honderdsten te kort voor een plaats bij de laatst acht.

Xbox modifiers opgepakt

In Washington DC (USA) zijn drie Pandora's Cube winkels binnengevallen door federale autoriteiten. Er werd gezocht naar gemodde Xboxen.

De console die gezocht werd staat bekend als "Super Xbox" Het is een Xbox die gemod is met een grotere harddisk, software om gekopieerde games te spelen en 15 games op diezelfde harddisk. Deze Super Xbox ging over de toonbank voor het bedrag van ongeveer 500 dollar. Twee werknemers zijn uiteindelijk opgepakt wegens het schenden van copyrights en het omzeilen van kopieerbeveiliging.

OM wil 'kindermoordenaar' vrijhebben

Het Openbaar Ministerie (OM) onderneemt pogingen om de tot 18 jaar en TBS met dwangverpleging veroordeelde Kees B. op vrije voeten te krijgen. B. werd in 2002 veroordeeld voor de moord op het Schiedamse meisje Nienke Kleiss (10) en poging tot moord op haar vriendje Maikel. Zij werden op 21 juni 2000 in het plaatselijke Beatrixpark aangevallen door een pedofiel. Maikel (nu 15 jaar) wist toen te ontkomen, door zich tijdens een wurgpoging en steekpartij voor dood te houden. Hij heeft echter wel een hersenbeschadiging opgelopen door de wurgpoging.

Het OM is er nu echter van overtuigd dat niet Kees B. maar serieverkrachter Wik H. uit Hoek van Holland de werkelijke dader is. H., die eerder dit jaar voor een verkrachting werd aangehouden bekende ineens de dader van de moord op Nienke te zijn. DNA-onderzoek naar sporen die op het lijkje van het kind werden aangetroffen blijken overeen te komen met DNA van Wik H.

Kees B. kan niet zomaar op vrije voeten worden gesteld omdat hij ook in hoger beroep werd veroordeeld tot 18 jaar en TBS. Een verzoek om cassatie werd in april 2003 door de Hoge Raad verworpen, zodat het vonnis onherroepelijk werd. Een nieuw cassatieverzoek zal wel ingediend worden, maar daar kan zo een jaar over heen gaan. Waarschijnlijk moet minister Donner van Justitie persoonlijk toestemming verlenen om B. uit gevangenschap vrij te laten. Uiteindelijk moet een rechtbank het vonnis tegen B. vernietigen.

-
Zie ook: Bizarre wending moordzaak Nienke Kleiss

Andere berichten die eerder op FOK! verschenen hierover:
Verdachte van moord op Nienke ontkent
Moordenaar Nienke pleegde nog een moord?
17 jaar geëist tegen verdachte moord Nienke

Ali B krijgt eigen beeld bij Madame Tussauds

Icoon Showbiz nieuwsRapper Ali B krijgt een eigen wassen beeld bij Madame Tussauds in Amsterdam. Hiermee wordt hij de eerste rapper ter wereld die een beeld krijgt in het beroemdste wassenbeeldenmuseum.

Het nieuws is vandaag bevestigd door zijn platenmaatschappij Spec. Ali B, bekend van nummers als 'Ik ben je zat' en de grote hit 'Wat zou je doen', was in november al in de Tussaud Studios in Londen voor een aantal poseersessies. Het beeld zal, samen met de 'urban rap belevenis' van Madame Tussauds, op 22 december worden onthuld.


Ali B krijgt beeld bij Mme Tussauds

Chefkok laat mega dure truffel verrotten

Een Londens restaurant dat voor 40.000 euro een truffel had gekocht van maar liefst 850 gram, heeft de paddestoel laten bederven. Het restaurant, Zafferano, was zo in haar nopjes met de enorme truffel dat het besloot tot een expositie. Eén week lang mochten de liefhebbers de in Toscane in Italië gevonden toptruffel bekijken.

Chefkok Andy Needham zette hierna de megatruffel in een safe in de koelkast en ging drie dagen weg. Toen hij terugkwam bleek de ''de paus onder de truffels'', zoals het restaurant hem zelf omschreef, veranderd te zijn in een schimmelige substantie. De truffel was overigens aangeschaft voor het goede doel; Volgend jaar willen ze een nog grotere kopen.


De, inmiddels vergane, toptruffel

Dwyer beste hockeyer 2004

De aanvaller van Bloemendaal en het Australisch elftal,Jamie Dwyer, is door zijn collega-hockeyers uitgeroepen tot de beste hockeyer van 2004.

De 25-jarige Dwyer kreeg tijdens de verkiezing in Lahore, waar deze week de Champions Trophy wordt gespeeld, de meeste stemmen van de tien spelers die genomineerd waren. Bij de genomineerden waren ook twee Nederlanders Jeroen Delmee en Ronald Brouwer. Dwyer is de opvolger van Teun de Nooijer, die in 2003 de beste was.

Tijdens de Olympische Spelen in Athene maakte de Australiër zeven doelpunten, waaronder de beslissende treffer in de finale tegen Nederland (2-1) Om veiligheidsredenen ontbreekt het Australische team in Lahore. Dwyer keerde pas in april dit jaar terug op het hoogste niveau na een langdurige afwezigheid wegens een operatie aan zijn knie.

De Spanjaard Santi Freixa werd gehuldigd als het grootste talent van het jaar. Floris Evers (SCHC) was één van de genomineerden.

Zeker één kind dood bij verkeersongeluk Rotterdam

Icoon Binnenlands nieuwsBij een verkeersongeluk vanochtend op de GK van Hogendorpweg in Rotterdam is zeker één kind overleden, de identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Bij het ongeval raakten meerdere kinderen gewond.

Het ongeluk vond vanochtend plaats om 09.20 uur. Het dodelijke slachtoffertje zat samen met een aantal leeftijdsgenootjes in een busje, over wat er precies is gebeurd kon politiewoordvoerder Marjan Hollander nog niets zeggen. Hoeveel mensen er betrokken zijn bij het ongeluk is eveneens nog onduidelijk. De traumahelikopter is ingezet om gewonden naar het ziekenhuis te vervoeren.

Vijf doden bij schietpartij concert Amerika

DivineJester, calvobbes en Outrageousphoto hadden ons via de nieuws-submit het volgende nieuws te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn de Amerikaanse plaats Columbus in de staat Ohio heeft een man tijdens een concert vier mensen doodgeschoten. Onder de doden bevindt zich ook de gitarist "Dimebag" Darrell Lance Abbott van de band Damageplan, de band die gisteren optrad toen de schietpartij plaatsvond.

Tijdens het optreden van de Heavy Metal-band Damageplan sprong de schutter op het podium en begon op de bandleden te schieten. Dimebag Darell werd dodelijk geraakt, twee andere bandleden raakten gewond. Dimebag Darell, voormalig bandlid van Pantera, was samen met zijn broer Vinnie Paul de oprichter van Damageplan. Dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen is te danken aan een agent, hij kwam via de achterdeur de zaal binnen en schoot de dader dood.


Heavy Metal-band Damageplan, Dimebag Darell is de eerste persoon van rechts

[update] Murat D. gebruikte politiewapen

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws Murat D., die gisteren in het nieuws kwam doordat hij medegedetineerden heeft mishandeld, zou zijn moord op Hans van Wieren hebben uitgevoerd met een pistool van de politie.

Het wapen zou D. gekregen hebben van zijn vriend Huseyin S. Laatstgenoemde werd onlangs al veroordeeld vuurwapenbezit. Enkele weken voor de moord op docent Van Wieren ging S. aangifte doen van diefstal van gouden kettingen op het politiebureau. Daarop moest hij lang wachten en zou in de wachtkamer het politiepistool hebben gevonden. Hij stak dat in zijn zak en deed gewoon aangifte.

Zijn advocaat Bram Moszkowicz zal vandaag opnieuw een pleidooi houden om D. te berechten conform het jeugdrecht. Dat zou betekenen dat hij maximaal zes jaar kan krijgen, in plaats van een tbs-behandeling voor onbepaalde tijd.

Murat D. toont berouw
Voor de rechtbank in Den Haag zal D. vandaag zijn berouw over de moord tonen. Later vandaag wordt het hogere beroep in de zaak behandeld. Moszkowicz liet dit weten. Hij zou erg veel spijt hebben van zijn daad. Volgens de raadsman is het 'absurd' dat de rechtbank zich in april zo heeft laten beïnvloeden door de houding van de 17-jarige Hagenaar.

In april, toen D. tot vijf jaar gevangenis en tbs werd veroordeeld, conform de eis, was de houding van de dader van gewichtig belang. De rechtbank zei in het vonnis geschokt te zijn van het schuldbesef van de jongen. Toen de brief van de vrouw en dochters van Van Wieren werd voorgelezen, gaf Murat D. geen krimp. Ook gaf D. toen aan dat hij het vooral erg vond voor zijn moeder, familie en zichzelf.

Update 11:04
Het verhaal van Novum over het politiepistool klopt niet met wat er in de Telegraaf staat. In de krant staat dat Huseyin S. een pistool 'vond' in een wachtkamer, dat daar op de grond lag. Nergens wordt vermeld dat het om een pistool van de politie gaat, laat staan om een politiewapen. Het kan net zo goed gaan om een wapen dat een verdachte daar heeft achtergelaten.

Onze alleenleving

Magdi stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Er is iets door en door mis met onze samenleving. Gemeenschapsgevoel ontbreekt en we weten niet wat we eraan moeten doen. Politiek schreeuwt in de leegte over normen en waarden. Mensen klagen over individualisme, asociaal gedrag, buitenlanders die niet integreren en stoere jongens die bushokjes intrappen. Wat zou het mooi zijn als iedereen weer verantwoordelijkheidsgevoel zou krijgen, iedereen elkaar weer respecteerde en iedereen de naam van zijn buurman weer zou kennen. Het probleem is geld!

Lineage II expansion pack: Age of Splendor

Voor de online-wereld van Lineage II heeft NCsoft een 500MB grote expansion pack beschikbaar gesteld. De expansion heeft de naam Chronicle 2: Age of Splendor meegekregen.

Deze update zal kosteloos en automatisch beschikbaar worden gesteld aan spelers van Lineage II. De nieuwe content die wordt toegevoegd aan het spel zijn drie nieuwe zones:
* de waterwereld Innadril, die geteisterd wordt door haaien
* de drijvende stad Heine
* De Giran-regio, waar het beruchte Devil Island zich bevindt.

Naast deze nieuwe zones wordt er ook een nieuw kasteel, de Tower of Insolence, aan de regio Aden toegevoegd.

De expansion maakt het ook mogelijk om te gaan gokken met in-game geld. Spelers kunnen hun geld inzetten op monster-races en in dobbelspelen. Ook is er een loterij toegevoegd, waar spelers kaartjes voor kunnen kopen.

Lineage II's North America producer Aaron Rigby:

"[...]
"This is a gigantic expansion of the game which, along with the new zones, castle and gambling, includes 18 new quests, 83 new raid monsters, enhancements to clan halls, new weapons, spells and countless improvements to player quality of life," he said.
[...]"


Nijhuis wel, van Aggele niet door

Zwemster Moniek Nijhuis heeft zich met een twaalfde tijd weten te plaatsen voor de halve finale op de 50 meter schoolslag tijdens de Europese kampioenschappen kortebaan zwemmen in Wenen.

De Nederlandse kwam tot een tijd van 32.25. Snelste tijdens de series was de Duitse Sarah Töwe in een tijd van 31.34.

Robin van Aggele wist zich niet te plaatsen voor de finale van de 200 meter wisselslag. De zwemmer uit Hilversum tikte in de series aan in een tijd van 2.00,62, de dertiende tijd, en die was onvoldoende voor een plaats in de finale.

Veens en Kenkhuis naar halve finale

Op de openingsdag van de Europese kampioenschappen kortebaan zwemmen in Wenen, hebben Mark Veens en Johan Kenkhuis zich voor de halve finales geplaatst van de 50 meter vrije slag.

Veens ging door met een tijd van 21.87, de tweede snelste tijd. Kenkhuis zwom 22.24 en noteerde daarmee de gedeelde negende tijd. De Fransman Fred Bousquet kwalificeerde zich met 21,79 als snelste voor de laatste zestien.

Cedega 4.2 gereleased (o.a. Half-Life 2 onder linux)

TransGaming Technologies heeft Cedega 4.2 gereleased. Met dit software pakket is het mogelijk om Windows spellen onder Linux te spelen en met deze laatste versie is het mogelijk om Half-Life 2, Counter-Strike: Source, Half- Life 2: Deathmatch en World of Warcraft te spelen.

Om Cedega te kunnen downloaden in een prepackaged formaat is er een subscriber account nodig en deze kost 5 euro per maand. Ook is het mogelijk om de CVS te downloaden, maar TransGaming biedt dan geen ondersteuning. Cedega is hier te downloaden.

Gedeelte van de release notes volgt:

TransGamers can now enjoy playing Half-Life 2, Half-Life 2: Deathmatch, Counter-Strike: Source and World of Warcraft.
A custom win32 version of Mozilla can be installed and shared between games to provide HTML rendering. This allows EULAs to be displayed for titles such as City of Heroes and Star Wars Galaxies, as well as HTML content to be visible for Steam, EverQuest and others.
Non-power of two (NPOT) textures are now supported on NVIDIA FX, ATI Radeon 9500, and better graphics cards. This will allow full screen movies for games such as Far Cry and Hitman: Contracts.
A number of graphical corruption issues have been resolved with the experimental VBO option. This will be of benefit to ATI users.
Improvements have been made to help support DVD based copy protection.

Primeur voor Nederlands voetbal

Vier Nederlandse clubs mogen na de winterstop nog uitkomen in de twee Europese competities. In de historie leverde Nederland nog nooit zoveel clubs na de winterstop.

PSV (UEFA Champions League), Feyenoord, AZ en Ajax (alle UEFA Cup) spelen volgend jaar nog in Europa. SC Heerenveen zou zelfs de vijfde club kunnen worden. Als de club volgende week wint van het Belgische SK Beveren, is de club zeker van plaatsing voor de volgende ronde van de UEFA cup.

Van der Vaart: Ik kies voor mezelf

Na de Champions League wedstrijd woensdagavond tegen Bayern München (2-2) gaf Rafael van der Vaart aan dat hij deze week voor zichzelf heeft gekozen.

"Ik wil voortaan op mijn eigen positie spelen. Maar dat wilde de trainer niet. Dat is zijn keuze. Daarom speelde ik niet in de basis." De aanvaller benadrukte dat hij zich een middenvelder voelt. "Een linkshalf of centraal achter de spitsen. Hangend op links als aanvaller voel ik mij niet prettig. Dat heb ik de trainer in een goed gesprek laten weten."

Van der Vaart, die wel inviel tegen de Duitse club, zei dat hij verwacht aankomende zondag tegen Vitesse gewoon weer in de basis te staan. "Dat is weer een heel andere wedstrijd. Ik reken erop dat ik dan weer speel. Maar dat weet ik natuurlijk niet zeker. Dat moet je aan de trainer vragen."

Trainer Ronald Koeman bevestigde dat van der Vaart als linkshalf of als schaduwspits een belangrijke kandidaat blijft voor zijn basisteam. "Maar niet meer als hangende linksbuiten. Hij heeft duidelijk aangegeven dat hij dat niet meer wil."

Verder betreurde de trainer het dat zijn ploeg niet wist te winnen van Bayern. "Gezien het spelbeeld hadden we dat ook verdiend. Nu bleef het onnodig spannend tot aan de laatste seconde. Toch voelt dit gelijkspel aan als een overwinning."

Intercity botst op stalen buizen

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

De intercity tussen Alkmaar en Nijmegen is vanochtend even voor zes uur tussen Uitgeest en Zaandam op stalen buizen gereden. Waarschijnlijk zijn deze door onbekenden op de rails gelegd. Niemand raakte bij het ongeluk gewond. Het treinverkeer ligt stil zodat de politie de zaak kan onderzoeken. In de intercity zaten twintig passagiers.

Het treinverkeer blijft vermoedelijk nog enkele uren ontregeld. Intercity's tussen Alkmaar en Amsterdam worden omgeleid via Haarlem. Tussen Uitgeest en Zaandam rijden geen treinen.

Grootvader (55) verkozen tot Mr. Universe

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Gerald Williams uit Wales, een voormalige staalwerker van 55 jaar oud en tevens grootvader van drie kinderen, is in Philadelphia (VS) uitgeroepen tot Mr. Universe in de klasse tot 65 kg. Daarmee versloeg hij meer dan 25 concurrenten die allen stukken jonger waren dan hijzelf.

Deze prijs is nu al de elfde bodybuilding prijs die Williams pakt in drie jaar tijd. Hij trainde de z'n hele leven al, maar begon pas drie jaar geleden serieus met z'n body building, nadat de staalfabriek waar hij 36 jaar werkte, de deuren sloot. Williams werkte sindsdien als fitness instructeur.

"Ik was altijd al actief bezig met trainen, maar sinds ik ontslagen werd toen de staalfabriek sloot, besloot ik de zaken pas echt serieus aan te pakken", aldus Williams. Williams werd tot z'n eigen verrassing in oktober al verkozen tot Mr. Wales, wat hem toegang verschafte tot de Mr. Universe verkiezing.

Gerald Williams, Mr. Universe 2004
Gerald Williams (55), Mr. Universe 2004 in de klasse <65 Kg.

Clijsters zegt af voor Australian Open

De Belgische tennisster Kim Clijsters heeft zich afgemeld voor de Australian Open, die begint op 17 januari.

Clijsters heeft meer tijd nodig om te herstellen van de blessure aan haar pols. Door die polsblessure zag Clijsters ook al het grootste deel van het afgelopen seizoen in het water vallen. Ze werd aan het gewricht geopereerd waardoor ze veel toernooien moest laten schieten.

Vorig jaar verloor Clijsters tijdens de Australian Open in de finale van haar landgenote Justine Henin.

Campina fuseert met Deense concurrent

De Nederlandse zuivelcoöperatie Campina gaat fuseren met de Deens-Zweedse branchegenoot Arla Foods. Onder de naam Campina Arla komt het hoofdkantoor in de Deense hoofdstad Kopenhagen met een kantoor erbij in Zaltbommel. De huidige topman van Campina, de Nederlander T. Sanders, komt aan het hoofd te staan van de op te richten combinatie. Met de fusie ontstaat de de grootste zuivelcoöperatie ter wereld met een jaaromzet van ongeveer 10 miljard euro.

Arla Foods is groter dan Campina. Het bedrijf maakt naast kaas en boter ook 'Danish Blue' (blauwe kaas) en heeft eeen jaaromzet van 6,5 miljard euro. Campina zet jaarlijks 3,7 miljard euro om. Gezamenlijk hebben de ondernemingen 28.000 medewerkers en zijn ze eigendom van in totaal 21.000 melkveehouders. Zij moeten in het voorjaar van 2005 hun oordeel vellen over de plannen van de twee coöperaties.

"De ondernemingen vullen elkaar uitstekend aan, waardoor een perfecte synergie ontstaat", aldus de bedrijven. Arla richt zich met melk, yoghurt en desserts vooral op Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Campina is met dezelfde producten voornamelijk actief in de Benelux, Duitsland, Griekenland en Rusland. Door de spreiding zal het nieuwe bedrijf geen dominante marktpositie krijgen in deze landen, zegt Sanders. Hij verwacht daarom dat de Europese Commissie niet zal dwarsliggen.

Door de fusie kan Campina Arla fors aan kostenbesparen waardoor ze meer kunnen betalen voor melk aan de boeren. In Nederland hebben melkveehouders moeite het hoofd boven water te houden door de lage melkprijs. De kostenvoordelen moeten binnen vier jaar gerealiseerd zijn, onder meer door een sterkere positie in onderhandelingen met supermarkten en toeleveranciers, het bundelen van onderzoek en ontwikkeling en het sluiten van een klein aantal fabrieken.

Een op vijf studenten stopt bij hoger collegegeld

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Als studeren duurder gaat worden als je langer over je studie doet, stopt een op de vijf studenten met studeren. Dat blijkt uit een onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) onder 511 studenten. De studenten stoppen om financiële redenen als de plannen van staatssecretaris Rutte (Onderwijs) doorgaan. Niet meer dan 1 procent van de studenten zegt het te accepteren dat ze een veel hoger collegegeld (tot 6500 euro per jaar) moeten betalen als zij te langzaam studeren. De staatssecretaris neemt het onderzoek vandaag in ontvangst voor het overleg met de Tweede Kamer over de financiering van het hoger onderwijs.

Zijn plannen zijn om een hoger collegegeld in te voeren voor studenten die meer dan anderhalf jaar langer doen over hun studie. Volgens het ISO-onderzoek zegt 18 procent van de studenten in het nieuwe stelsel geen master te gaan volgen, terwijl ze dat in de huidige stelsel wel van plan zijn. De helft van de studenten denkt er over een studie te gaan volgen in een land waar geen of weinig collegegeld wordt betaald.

Een grote meerderheid van de studenten (80 procent) is wel van plan sneller te te gaan studeren. Veel studenten (56 procent) denken echter dat dat gepaard zal gaan met lagere cijfers.

Laptop op schoot schaadt sperma

Icoon Wetenschappelijk nieuws Een laptop schoot kan voor met name mannen schadelijk zijn aan het voortplantingsorgaan. In sommige gevallen is deze schade onherstelbaar. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag is verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Human Reproduction.

Met name de warmte, die door de laptops wordt gegenereerd, is van invloed op de zaadproductie. Zo lopen mannen en jongens die meerdere malen op een dag een laptop op schoot nemen een verhoogd risico na een aantal jaren. "Het is moeilijk om te zeggen hoe lang de computer veilig gebruikt kan worden. Wellicht helemaal niet, als de temperatuur echt heel snel stijgt" , aldus professor Sheynkin, die het onderzoek leidde.

Enkel het nemen van de laptop op de schoot verhoogt de temperatuur van het scrotum al met 2,1 graden Celsius. Dit komt onder meer doordat de dijen tegen elkaar worden gehouden. Indien men de laptop aanzet, schiet de temperatuur van het scrotum verder omhoog, met bijna 3 graden Celsius.

In het verleden zijn al diverse ongelukken met laptops op schoot gemeld in medische tijdschriften Een 50-jarige man verbrandde zijn penis toen hij meer dan uur een laptop op zijn schoot had liggen. Dit terwijl hij een broek en ondergoed droeg.

Floriade in 2012 in de regio Venlo

De wereldlandbouwtentoonstelling Floriade komt in 2012 naar de regio Venlo. De Limburgse stad zal de organisatie op zich nemen. Daarmee is het voor het eerst dat de Floriade buiten de Randstad zal worden gehouden.

De Nederlandse Tuinbouwraad (NRT) had weinig keuze; de andere kandidaatsteden trokken zich onlangs terug. Toch is de raad blij met Venlo. "De Floriade krijgt nu een plek in de 'voortuin van Europa'. Het is een regio met tientallen miljoenen Europeanen in een straal van nog geen 100 kilometer", stelt voorzitter Frissen van de organisatie 'Floriade Regio Venlo 2012'.

Naast Venlo zullen ook de gemeentes Horst aan de Maas, Helden, Venray en Gennep meewerken. Voorzitter H. van Asperen van NTR heeft "het volste vertrouwen in een succesvolle organisatie van de Floriade."

De Floriade 2012 zal de gasten ontvangen op 50 hectare tentoonstellingsterrein. De parkeerterreinen komen daar nog bij. Voor een geslaagde editie van het evenement zijn twee miljoen bezoekers nodig, die ieder 17 euro entree moeten betalen. Regio Venlo en de provincie Limburg leggen gezamelijk 14 miljoen euro op tafel om het evenement te organiseren.

Mercenaries website gelanceerd

De nieuwe internetpagina van Mercenaries is door LucasArts gelanceerd. Op de pagina zijn alle laatste nieuwtjes en meer informatie te vinden over het spel.

Mercenaries wordt ontwikkeld door Pandemic Studios, die ook Star Wars Battlefront en Full Spectrum Warrior hebben ontwikkeld. Het spel is een third person actie-shooter, die zich afspeelt in Noord Korea in de nabije toekomst.

In het spel kan een keuze worden gemaakt tussen drie mercenaries: een Amerikaanse ex-soldaat, Britse geheim agent of een Zweedse bountyhunter. Elk van de te kiezen spelers heeft zijn eigen voor- en nadelen, welke de gameplay beinvloeden.

Oliesjeiks richten zich meer op de euro

De oliesjeiks uit de OPEC-landen richten zich steeds meer op de euro. Langzamerhand beginnen ze hun dollartegoeden om te zetten in euro's, zo blijkt uit cijfers van de centrale bank der centrale banken: de Bank voor Internationale Betalingen (BIB) in Zwitserland. De oliemagnaten uit het Midden Oosten belegden hun in 2001 verdiende oliedollars voor 75% opnieuw in dollarwaarden, nu is dat nog 61,5%. Het aandeel van de euro in de beleggingsportefeuille van de oliesjeiks is inmiddels gestegen van 12 tot 20%.

De olieprijs wordt in dollars afgerekend, wat gunstig is voor Europa omdat door de lage dollarkoers het effect van de hoge olieprijzen wordt afgeremd. Mocht de OPEC ooit besluiten om de olieprijs in euro's te gaan noteren dan zou dat een groot nadeel zijn voor zowel Europa als de VS.

De steeds grotere aantrekkingskracht die de euro heeft vindt de Europese Centrale Bank (ECB) aan de ene kant leuk, maar aan de andere kant niet. Want de koers van de euro wordt er verder door opgedreven. De euro zette deze week haar opmars verder voort en kwam met $1,3469 dicht in de buurt van de mijlpaal $1,35, een grens die door de ECB vroeger wel eens is betiteld als het punt waarop de hoge eurokoers echt vervelend begint te worden voor de Europese economie. In New York zakte overigens de euro gisteravond richting de $1,320. Bij het slot van de handel was de koers weer opgekrabbeld tot $1,333.

Cel geeïst wegens 'ontheiligen' moskee

Jouke P.De 19-jarige Jouke P. uit Almelo hoorde dinsdag voor de rechtbank negen maanden gevangenisstraf (waarvan drie voorwaardelijk) tegen zich eisen wegens bedreiging en discriminatie. P. 'ontheiligde' dit jaar een moskee in zijn woonplaats en legde op 7 juni een nepbom voor de voordeur van de rechtbank in Almelo.

De moskee aan de Bellavistastraat werd behangen met pamfletten met magische teksten, aanduidingen van dood en verderf, kreten als 'Jihad', '11 september USA', en '11 maart Espana'. De tafel die bestemd is voor het opbaren van overledenen had hij benut om onheilspellende teksten, Parijse boterhamworst en een gevuld condoom neer te leggen.

Voor de rechtbank legde hij een pakje met de tekst 'Atoombom' met daarbij duivelstekens en davidssterren. Hij was er speciaal om drie uur 's nachts voor uit zijn bed gekomen. De politie zette uit voorzorg de ruime omgeving af en het Explosievenopruimings Commando bracht P.'s pakketje veiligheidshalve tot ontploffing.

Voor de rechter betuigde P. zijn spijt. Het was een schreeuw om aandacht geweest van de jongeman, die bij zijn geboorte waarschijnlijk een hersenbeschadiging heeft opgelopen die hem zijn hele leven tot nu toe parten heeft gespeeld. Hij zei dat hij meende een daad te moeten stellen op basis van zijn overtuiging: ''We zijn niet goed bezig met z'n allen.'' Vooral na de terreuraanslagen in Madrid was het blijven malen in zijn hoofd. Hij gaf aan dat hij begreep dat de moskeebezoekers nogal geschrokken zijn geraakt van zijn merkwaardige manier van ''actievoeren''.

P's advocaat wees er op dat zijn cliënt ten tijde van zijn daden zich in een persoonlijke crisis bevond. Zijn vriendin had hem verlaten, zijn moeder was zeer ernstig ziek en hij zat in financiële problemen. Verder wees hij op P's verleden in internaten en het feit dat hij zich immer afgewezen voelt. Uitspraak: 21 december

Geld terug van THQ en Microsoft voor FSW-spelers

Een paar dagen geleden hadden we het bericht dat er een tweede level download aan zit te komen voor FSW. Het eerste level was premium content en daarvoor moest vijf euro betaald worden. Nu vonden veel mensen dat dit level het geld niet waard was en daarom hebben THQ en Microsoft besloten om iedereen die betaald heeft voor dit eerste level hun geld terug te geven. En tegelijkertijd is het tweede level gratis te downloaden via Xbox-live. Dit is natuurlijk een prima gebaar van THQ en Microsoft in deze zware economische tijden... Het tweede level schijnt volgens Microsoft één van de moeilijkste van het spel te zijn.

Metroid Prime 2: Echoes

Er zijn een paar franchises die al sinds jaar en dag een begrip zijn in de gameswereld. Mario is er daar één van, Sonic mag zich tot deze categorie rekenen en hetzelfde geldt voor Metroid Prime 2. Velen waren huiverig toen een paar jaar terug Metroid Prime werd aangekondigd. Het antwoord op de vraag of de Metroid-serie wel zou werken in 3D was een volmondig ja. Retro Studios had vriend en vijand verbaasd met Metroid Prime, en het vervolg ligt nu sinds kort in de winkel. Is het Retro Studios met Metroid Prime 2: Echoes voor de tweede keer gelukt een potentiële klassieker af te leveren? Lees het hier.

Britse marinehelikopter stort in zee

Een Britse marinehelikopter met aan boord vier inzittenden is woensdag in zee neergestort. Dat gebeurde voor de kust van Cornwall in het zuidwesten van Groot-Brittannië. Dit heeft de Britse luchtmacht woensdagavond mede gedeeld.

Het Britse Ministerie van Defensie zei nog niet te weten of bij het ongeval alle inzittenden om het leven zijn gekomen. Op het moment is er een reddingsactie bezig om de inzittenden van de Lynx-helikopter te vinden. Het toestel zou toebehoren aan de Britse marine.
Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.