Worms Forts Under Siege

Stel dat je me zou vragen of dit alles Worms leuker heeft gemaakt, dan zal ik helaas nee moeten schudden. Het is zelfs zo erg dat Worms zijn eigen graf hiermee heeft gegraven. Het zal voor de Worms-serie wel vernieuwend zijn, maar er is gewoon geen bal meer aan.

Zo duren potjes nu veel te lang. Laatst sprak ik met iemand over Worms en die zei dat Worms altijd zo leuk was voor tussendoor. Met dit deel kan dat echter niet meer, want missies duren vaak ongeveer drie kwartier en je moet er dus echt even voor gaan zitten.

<\/center>

Worms is eigenlijk geen Worms meer. Je speelt wel met wormpjes en met hun humor, maar je bent bezig hun fort te mollen en niet meer de wormpjes zelf, wat juist het leuke was aan Worms. Daarbij werkt de camera allesbehalve mee: je ziet slecht waar je heen \\\'loopt\\\' (?) en het springen is ook onduidelijk. Gelukkig heb je voor vrijwel alle wapens de first-person view nodig, dus bij het schieten heb je er weinig last van.

Het beoordelen van de graphics hierbij is erg lastig. Aan de ene kant is het voor begrippen van deze tijd nogal achterhaald, maar aan de andere hand helpt het wel mee aan de Worms-sfeer. Alles is in cartoonstijl en dat past er wel bij. Ook de stemmetjes zijn weer als vanouds grappig! Zo heb je veel verschillende accenten van \\\'London Cab Driver\\\' tot een \\\'WOII General\\\'. Helaas zijn er per accent slechts een paar zinnen ingesproken en gaat het dus vrij snel vervelen.

<\/center>