FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 november 2004

Georgina trots op Playboyfoto's: 'Ruk ze'

Georgina Verbaan is trots op haar reportage in het decembernummer van Playboy. Vandaag was de officiële presentatie van het blad en FOK! was er bij. De foto's zijn genomen in Brazilië en laten weinig aan de verbeelding over. De actrice vindt het vreemd om zichzelf in het blad te zien staan. "Ik ben van nature een beetje preuts, dus ik ga de komende maand maar niet naar de supermarkt of naar garages."

Vriend Jort Kelder heeft er wat meer moeite mee. "Ja, financieel is het natuurlijk wel aantrekkelijk, ze had nog een behoorlijke belastingschuld. Maar verder. Sommige foto's hadden voor mij niet gehoeven. Op eentje trekt Georgina haar rokje op. Nou, dat vind ik helemaal niets."

Die betreffende foto vind de actrice ook niet zo denderend. "Contractueel moest er één schaamstreekfoto in, dus ik kon er niets aan doen." Waarom moeten de FOK!kers zeker het magazine gaan kopen? "Oh, ze moeten niets hoor", zegt Georgina. "Maar voor wie het wel doet: ruk ze!"

Wil je meer lezen over de presentatie en het gesprek dat FOK! had met Georgina? Binnenkort staat er een uitgebreide reportage op FOK! Het decembernummer van de Playboy is vanaf morgen overal te koop!

Let op: onderstaande foto's zijn geplaatst met toestemming van Playboy. Overige Playboyfoto's van of links naar Georgina óf andere playmates mogen niet geplaatst worden. Hierop staat zelfs een onmiddellijke ban!

Cover Playboy
Georgina Verbaan is een Playboy-covergirl

Foto Georgina
De foto's zijn genomen in Brazilië

Bewaking voor advocaat Mohammed B.

Advocaat Plasman van Mohammed B., de verdachte van de moord op Theo van Gogh, heeft na bedreigingen aan zijn adres sinds vanavond bewaking gekregen, zo heeft de NOS gemeld. Voor de woning van Plasman in Amsterdam-Zuid is een observatiepost geplaatst.

Even later meldde Barend & Van Dorp dat Plasman als gevolg van de bedreigingen per direct gestopt zou zijn met de verdediging van zijn cliënt. Dit is echter niet waar, zo zei Plasman zojuist zelf tegen het RTL 4-programma.

Islamitische school in Melbourne in brand gestoken

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn de Australische stad Melbourne is gisternacht een islamitische school in vlammen opgegaan. Vermoedelijk is de brand aangestoken, de schade is groot.

Mogelijk gaat het om een anti-islamitische daad. Eerder dit jaar werd al bekend dat Australische moslims steeds vaker het doelwit zijn van geweld. Dit stond althans te lezen in een rapport van een mensenrechtenorganisatie in Australië. Het geweld tegen moslims in Australië, waar zo'n 300.000 moslims zich onder de bijna twintig miljoen inwoners bevinden, begon meteen na de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten. Door de aanslagen op Bali in oktober 2002 verhevigde het geweld tegen moslims in het land.

Tribes: Vengeance

Je moet maar durven, het derde deel ontwikkelen van een serie games waar veel over te doen is geweest. In 1998 verscheen Starsiege Tribes, die door de vernieuwende gameplay de voorloper mag worden genoemd van games als UT 2004, of iets minder recent de Battlefield serie. Okee, in die games had je geen jetpacks om mee rond te vliegen, iets dat in een echte Tribes game niet mag ontbreken, maar het zeer belangrijke multiplayergedeelte en de bestuurbare voertuigen zaten daar al in!

Ik heb dat eerste deel nooit gespeeld moet ik eerlijk zeggen, ook de teleurstelling rond het tweede deel is me helemaal ontgaan. Aanvankelijk schijnen er veel bugs te hebben gezeten in Tribes en hoewel bugs meestal wel verholpen worden is de reputatie van een game dan vaak al naar de maan.

Uiteindelijk, nadat Dynamix ter ziele was gegaan, is de ontwikkeling van het derde deel in de Tribes-serie in handen gekomen van Irrational Games, vooral bekend van System Shock 2 (1999) en Freedom Force (2002). Van die laatste game is overigens een tweede deel in ontwikkeling, maar laten we niet teveel afdwalen.

Hoe goed of slecht is Tribes: Vengeance?


Uitslagen derde ronde Amstel Cup

De derde ronde van het Amstel Cup toernooi zit er op. Hieronder vind je de resterende uitslagen.

Derde ronde Amstel Cup

ADO'20 - NAC Breda* (0-3)
28' Zonneveld 0-1
76' Slot 0-2
78' Lurling 0-3

NEC - FC Twente* (0-2)
62' N'Kufo 0-1
90' Christensen 0-2

FC Den Bosch* - Vitesse (1-0)
33' Van de Ouweland 1-0

BV Veendam - Willem* (4-5)
16' Kolder 1-0
20' Buurmeijer 2-0
35' Quinn 2-1
48' Caluwé 2-2
68' Quinn 2-3
71' Reuser 2-4
85' Buurmeijer 3-4
86' Reuser 3-5
90' Kolder 4-5

Jong Feyenoord - RKC Waalwijk* (1-1) 3-4 ns
1' Smolarek 1-0
89' Hoogendorp 1-1

* door naar vierde ronde, waarin tevens de Europees spelende teams zullen instromen

Man doodgeschoten in Breda

Een anonieme FOK!ker en sbientje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op de Oranjeboomstraat in Breda is woensdagavond een nog onbekende man doodgeschoten. BN de Stem meldt dat het een Marokkaan betreft. Het zou gaan om een afrekening in het criminele circuit.

Volgens omstanders zou de man met drie schoten om het leven zijn gebracht. Kort na de moord zou er een grijze auto met hoge snelheid zijn weggereden. Van de dader(s) ontbreekt tot nog toe elk spoor.

UEFA besluit positief over kunstgras

De UEFA heeft bij vergadering in Wenen positief besloten tot het gebruik van kunstgras bij wedstrijden in de bekertoernooien en de Champions League, UEFA Cup en de kwalificatieduels voor EK en WK.

De Europese voetbalbond maakt uit het verrichte onderzoek naar het gebruik van kunstgras op dat de kwaliteit van de kunstmatige grasmat voldoet aan de normen. Sinds februari van dit jaar was de UEFA reeds positief gestemd nadat enkele proeven op die ondergrond goed verlopen waren.

In Nederland beschikken het Pollman Stadion van Heracles Almelo en het Cambuurstadion van Cambuur/Leeuwarden reeds over een kunstgrasmat.

Cochese en de allochtonen

Zondagmiddag 17:30 Haarlem Centraal.

Terwijl ik met een loeiende kater op het perron sta te wachten op de sprinter naar Amsterdam, wordt mijn aandacht getrokken door drie jonge Marokkaanse mannetjes. Alledrie hebben ze petjes op, alledrie gymschoenen, en jawel, alledrie een soortgelijk trainingspak. "Hoe voorspelbaar"; denk ik smalend, terwijl ik kijk hoe het groepje over het perron heen en weer stuitert, lawaaimakend, lachend, proberend elkaar af te troeven in mannelijkheid.

Na het geheel een tijdje bekeken te hebben, zie ik vanuit de verte de sprinter aanglijden met zijn markante witte kleurpatroon. Al snel ben ik bezig met het inschatten van de precieze stopplek van de trein, want het perron is klein, en sprinters zijn nou eenmaal kort.

Ook wilde ik proberen nonchalant dezelfde deur te nemen als dat lekkere wijf dat ik aan het bekijken was, vóórdat de drie Marokkaantjes mijn dagdromen verstoorden met hun geëtter. Helaas lukte dit niet, en ik ging dan ook maar meteen zitten toen ik binnenkwam, vlakbij de deur; daar kun je namelijk je benen nog strekken.

Maar nog voordat de trein in beweging was gekomen, schoten wederom de drie Marokkaantjes langs, wéér hard lachend, en ik zag ze door de schuifdeuren zoeken, speurend naar een conducteur, om vervolgens druk stoeiend door de deur te stuiteren. Dit duurde gelukkig maar een paar seconden, en de rust was vrij snel teruggekeerd. Dus terwijl we Haarlem uitreden pakte ik er gelukzalig een tijdschrift bij uit mijn tas. Een kans om het in te kijken kreeg ik echter niet, want wéér kwamen fuckin' Hassan en zijn sidekicks de wagon binnenrennen, ongetwijfeld op de vlucht voor een drievoudige boete. Ineenkrimpend van ergernis dacht ik bij mezelf; "Tering, als ik zwart reed, dan deed ik dat toch niet zó opvallend?"

En terwijl ik zoek naar een vernietigende opmerking aan het adres van de drie jongens, valt mijn mond echter al open, en rolt de tekst; "Zo jongens, geen kaartjes gekocht?!" er volledig routineus uit. De grootste van de drie lacht iets van; "Ja, inderdaad!" terwijl ze vrolijk doorlopen. Waarop ik hen nog achterna roep dat ze het "helemaal volgens verwachting doen."

Blijkbaar raak ik nu de verkeerde snaar, want de jongste van de drie loopt terug, gaat net iets te dicht bij mij staan en begint met een vinger in mijn gezicht te zwaaien; "Jij weet helemaal niks, je moet je bek houden!!!", waarna ik hem met al mijn arrogantie aankijk, en vervolgens treiterend vraag wat er "anders" gaat gebeuren. Waarop hij met trillende onderlip dezelfde zin nog een keer herhaalt, terwijl zijn ogen vuur lijken te schieten. Ondertussen betrap ik mezelf erop dat ik de situatie nog eens begin te evalueren; het is dan wel een klein mannetje, maar ik zit, en hij staat. Met andere woorden; als ik genoeg knopjes weet in te drukken, zal hij flippen, en zit mijn gezicht binnen reikwijdte van zijn vuisten. Ik besluit het hier dan ook maar bij te laten, en mijn gesprekspartner doet hetzelfde. Maar voordat hij verder loopt schreeuwt hij wel nog even door de hele wagon, dat ik hem en zijn vrienden alleen maar loop te fucken omdat ze Marokkaans zijn.

Nadat ik ze zachtjes nog een keer heb vervloekt bleef alleen wél die laatste opmerking door mijn hoofd spoken, en heb ik hier de hele verdere rit over nagedacht. Eenmaal op Amsterdam centraal aangekomen heb ik mijn weg vervolgd en terwijl ik ergens ter hoogte van de Dam door de stroom van dagjesmensen liep, hoorde ik opeens weer drie welbekende stemmetjes achter mij treiterend provoceren, en nog voordat ik me kwaad kon maken schiet de oudste langs mij heen, met drie treinkaartjes goed herkenbaar in zijn hand.

Wat hij me toen precies heeft toegesist weet ik echt niet meer, maar hij gebruikte onder andere het woord "vooroordeel". Ik denk achteraf dat dit net het zetje was wat ik nodig had, en ik ben naar hem toe gestapt om te zeggen dat hij gelijk had. Eerst snapte hij het niet, omdat het nogal een ommezwaai was van mijn kant, maar daarna herhaalde ik het nog een keer, en bood ik aan om met zijn allen koffie te gaan drinken; dan konden we erover praten; "My treat". Ondertussen waren er mensen om ons heen gaan staan die op één of andere manier de spanning opvingen en zich (serieus!) klaar aan het maken waren voor een smeuïge matpartij; armen over elkaar, lekker kijken.

Laat ik over het volgende heel duidelijk zijn; terwijl ik de jongens koffie aanbood en hun gelijk toegaf, voelde ik dat ik rood werd, en joeg de spanning door mijn lijf. Ooit weleens ephedra geslikt en golven van kippevel over je lichaam gehad? Zo voelde ik me op dat moment letterlijk... niet omdat ik bang was, maar eerder omdat ik me bloot gaf. Zij hadden me op dat moment voor kankerlijer kunnen uitmaken en weg kunnen rennen, maar dat hebben ze niet gedaan. Ik geloof overigens dat zij ook redelijk van slag waren door de onverwachte wending van het geheel, maar uiteindelijk zijn we aan de praat geraakt.

Zij verweten mij dat ik hen uit alle driehonderd passagiers eruit had gepikt, terwijl ik mijn kant van het verhaal probeerde toe te lichten. Ook vertelden ze mij dat het juist nu enorm kut is om Marokkaan te zijn en dat ik met mijn actie nog eens extra olie op het vuur zou hebben gegooid daar in die trein. Ik kon dat allemaal niet ontkennen, en achteraf denk ik dat ik me inderdaad als een rechts kutkind heb gedragen. Maar dat ik de jongens daarna gesproken heb voelt als een overwinning over mezelf. Ik heb de racist in mij een rotschop gegeven en hem wat nederigheid bijgebracht.

We zijn uit elkaar gegaan nadat we elkaar wat onwennig de hand hadden geschud, en ik ben toen, ondanks mijn kater, met een glimlach Amsterdam in gesjokt. Het was zondag en de zon scheen...

Bobby Petta weg bij Celtic

Bobby Petta (30)heeft zijn contract met Celtic laten ontbinden. Hij kwam bij de club uit Glasgow niet meer aan spelen toe.

Petta kwam het afgelopen seizoen al een groot deel van het seizoen op huurbasis uit voor Fulham in de Premier League. Dit seizoen mocht hij het weer proberen onder manager Martin O'Neill. Hij kreeg echter wederom geen plaats in de selectie. Nu zijn contract ontbonden is, kan hij vrij op zoek naar een andere club.

Petta speelde voorheen bij Feyenoord, Dordrecht'90, RKC en Ipswich Town. Celtic en Fulham completeren het rijtje.

Opnieuw basisschool in brand gestoken

Icoon Binnenlands nieuws Bij een brand in de katholieke Wethouder Van Eupenschool in Eindhoven is deze avond tenminste één klaslokaal geheel in de as gelegd. Vermoed wordt dat de brand, die omstreeks acht uur ontstond, is aangestoken. Volgens de brandweer is er een brandend voorwerp naar binnen gegooid.

Doordat de brandweer snel ter plaatse was, was de brandhaard al gauw onder controle. Desondanks heeft de school veel rook- en waterschade opgelopen. Door de brand kunnen de leerlingen in ieder geval donderdag niet naar school.

Het is de derde keer deze week dat een school in Noord-Brabant dicht moet door brandstichting. Gisteren werd een islamitische basisschool in Uden volledig in de as gelegd. Maandag was er een explosie op een islamitische school in Eindhoven.


Eerste beelden van de brand

Melandri naar team van Honda

Marco Melandri zal komend seizoen voor Honda gaan rijden. Hij wordt daar teamgenoot van de Spanjaard Sete Gibernau.

Melandri reed afgelopen seizoen nog voor Yamaha. Hij had naast een aanbieding van Honda ook nog een bod van Ducati op zak. Uiteindelijk kiest hij voor het team van Honda.

De Italiaan werd in 2002 op een Aprilia wereldkampioen in de 250 cc-klasse, waarna hij overstapte naar de koningsklasse, de MotoGP. Een gebroken been in het begin van het vorig seizoen voorkwam succes. Komend jaar zal weer met hem rekening moeten worden gehouden.

Verdonk wil politieke islam tegengaan

Minister Rita Verdonk van Integratie wil mensen die de politieke islam in Nederland propageren gaan aanpakken. Ze wil harder gaan optreden tegen mensen die de vrijheid van meningsuiting misbruiken om de politieke islam te promoten, zo zei ze vanmiddag in Groningen bij de opening van de eerste conferentie van ministers van Integratie uit de Europese Unie.

Verdonk wees in haar rede op het seculiere karakter van de Nederlandse staat. ''Kerk en staat zijn in Nederland gescheiden, anders dan in de meeste islamitische landen.'' Ook vindt de VVD-bewindsvrouw dat Nederland meer moet uitkomen voor haar waarden en gebruiken.

Immigranten zouden volgens de minister voortaan een naturalisatie-examen moeten doen waardoor ze zich meer Nederlander gaan voelen. ''De uitreiking van het diploma na het examen zal waarschijnlijk op gemeentelijk niveau plaatsvinden en ik kan me voorstellen dat daar een Nederlandse vlag bij aanwezig is''.

Inburgeren
Op de Europese top praten de EU-ministers over de inburgeringsprocedure waarvan zij in ieder geval allemaal vinden dat die moet worden gevolgd. Ten eerste moeten migranten de taal leren en zich oriënteren in de maatschappij.

In de maatschappij moeten volgens Verdonk de autochtone burgers kansen creëren, terwijl de migrant daadwerkelijk moeite moet doen om te integreren. Verder moet niet alleen worden gestreefd naar economische en sociale zelfredzaamheid van de migranten, óók moet radicalisering van moslims worden tegengegaan door een betere integratie.

Over die radicalisering en betere integratie zal morgen gesproken worden.

Stille tocht in Uden

Jaren geleden, toen terreur niet verder kwam dan de IRA en de ETA, niet meer was dan een stelletje gekken in het buitenland, die altijd in dezelfde streek toesloegen. Toen er nog geen 'War on terror' bestond, Saddam nog gedoogd werd en er nog geen mysterieuze reclamespotjes op TV waren met als boodschap 'Terrorisme is overal'. Toen had het woord terrorisme nog een betekenis en een vorm.
Jaren geleden, toen Meindert Tjoelker gedood werd, toen Dutroux ontmaskerd werd en zinloos geweld nog niet in de VanDale stond, toen had een stille tocht nog een boodschap. Was het nog iets nieuws, iets waar een saamhorig gevoel vanuit ging. Toen was er geen 'wij-zij', maar gewoon 'wij'.

Maar nu, nu is er een as van het kwaad, kan de meest invloedrijke man van de wereld een oorlog beginnen zonder dat iemand weet wat de reden is. Nu behoort een zakkenroller tot een straatterrorist, nu is alles terreur geworden.
Nu staat in de gemiddelde rouwadvertentie boven de plek waar bloemen afgeleverd kunnen worden waar en wanneer de stille tocht gehouden wordt. Nu zijn stille tochten nauwelijks nog in het nieuws. Nu heeft een stille tocht geen betekenis, geen inhoud. Het is nu slechts de preparty van de begrafenisstoet.

Vanavond om 20.00 uur was er in Uden een stille tocht in verband met de brandstichting in een moslimschool. Ik wil degenen die erin meegelopen hebben de vraag stellen; “Waarom doe je dit? Wat is je drijfveer om stil te zijn voor een stel verbrande boeken?”. En iedereen die zegt dat dat ze willen laten zien dat dit niet kan, dat Nederland niet bezwijkt onder terreur wil ik vragen waarom ze dat niet laten zien door lekker thuis te blijven, laten zien dat het je echt niets doet. Waarom ze denken dat de 362e stille tocht nog indruk maakt. Ik wil ze vragen wat zij onder terreur verstaan en of ze niet denken dat de echte terrorist in dit land gewoon de Nederlander zelf is. Het idee van terreur is immers angst creëren en dat is het enige dat Nederland de afgelopen tijd gedaan heeft. Elk incident opblazen tot een ramp van wereldformaat, inclusief stille tocht.

Ik wil het niet hebben over de moord op Theo van Gogh, over demonisering van allochtonen, over radicalisering van Nederland, over verharding van de maatschappij. Ik wil het hebben over de vlaag van verstandsverbijstering waarin Nederland verkeerd. Alsof we collectief met Arafat in coma zijn geraakt en geen nuancering meer kunnen zien. Is Nederland zo gemulticulturiseerd dat de nuchtere genen uit ons DNA zijn geslagen? Waarom ziet het gros van de bevolking niet in dat de grootste terrorist de Nederlander zelf is? De Europeaan? En de Amerikaan?
Wanneer wordt Nederland eindelijk weer eens wakker?

Agent ziet eigen nummerborden op auto dief

In Deventer heeft een politieagent de diefstal van zijn eigen kentekenplaten wel heel makkelijk kunnen oplossen. Terwijl hij gisteravond voor het stoplicht stond, ontdekte hij namelijk dat de auto voor hem zijn 's ochtends gestolen nummerborden droeg.

De agent hield de 19-jarige automobilist direct aan en ontdekte in zijn wagen een tas met de oorspronkelijke kentekenplaten van de auto. De bestuurder is in verzekering gesteld.

Adidas wil ontplofte voetballen onderzoeken

Nadat zaterdag een ontplofte voetbal in de Belgische voetbalwedstrijd tussen Anderlecht en La Louvière voor consternatie en discussie zorgde, heeft een soortgelijk incident tijdens een wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Heerenveen de maker van de bal wakker gemaakt. Zowel Anderlecht als Ajax is opgeroepen de bal op te sturen naar fabrikant Adidas.

In beide gevallen betreft het de zogeheten Adidas Finale. Het ontwerp is sinds september in gebruik, en wordt onder meer gebruikt in de Champions League-wedstrijden. In een wedstrijd maandagavond tussen de jongerenteams van Ajax en Heerenveen schoot Jos Hooiveld van Heerenveen de bal op een nop van Ajax-keeper Kenneth Vermeer, waarna de bal ontplofte. De ontplofte bal belandde net als in de wedstrijd in België in het doel. De scheidsrechter, die het doelpunt eerst goedkeurde, kwam echter in tegenstelling tot zijn Belgische collega op zijn beslissing terug nadat hij constateerde dat de bal kapot was.

"We gaan uit van twee incidenten," laat een woordvoerder van Adidas weten, "maar de experts kijken er wel naar." Er zijn inmiddels honderdduizenden exemplaren van de Adidas Finale, die 95 euro per stuk kost, verkocht.

Toe maar weer :)

Voor degenen die niet goed hebben opgelet tijdens de biologieles die kunnen hier nog wat uitleg krijgen over waar de g-spot nu eigenlijk zit.( goed opletten he )
Dan hebben we ook nog een site waar de reguliere pimpers hun hart op kunnen halen.
Free the Dragon is weer zo`n mooie opgezette site waar je muziekclipjes kan bekijken.
Owjeeee, die Zimmerman is ook wel een vies manneke he? (dis is ornpo)
Hoe sloop je twee auto`s? nou, zo
Tot slot nog een interactief filmpje over de microscopische wereld ( lang laadwerk i.v.m het aantal mb`s van het filmpje maar weer de moeite waard dankzij het interactieve gedeelte)
Have fun.

Wish beta test uitgesteld

De beta test van de MMORPG Wish is één maand opgeschoven van 1 december 2004 naar 1 januari 2005. De reden van het uitstel is dat er kritische bugs in het spel en de server software zitten, die gemaakt moeten worden. Ook moeten sommige aspecten van het spel nog geoptimalizeerd worden.

Wish krijgt een server cluster infrastructuur, zodat alle spelers in één grote wereld kunnen spelen. Het spel moet de eerste MMORPG waarin de spelers echt de wereld naar hun hand kunnen zetten en alle acties die door een speler gemaakt worden, zullen over de gehele wereld merkbaar zijn.Van Scheppingen onderuit in Slowakije

Dennis van Scheppingen is er niet in geslaagd de tweede ronde van het Challenger-toernooi in Bratislava te bereiken.

De als zevende geplaatste Nederlander verloor van de Zwitser Marc Rosset in twee sets, 3-6 en 1-6. Dinsdag werd van Scheppingen ook al, samen met Raemon Sluiter, uitgeschakeld in de eerste ronde van het heren-dubbelspel.

Sluiter plaatste zich gisteren wel voor de tweede ronde van het toernooi, dat met 100.000 euro gedoteerd is. Daarin zal hij het moeten opnemen tegen de als vijfde geplaatste Fin Jarkko Nieminen.

Politiek: geweld tegen moslims hard aanpakken

Premier Balkenende heeft vanmiddag in de Tweede Kamer alle vormen van geweld die nu Nederland overspoelen, hard veroordeeld. Aanslagen op personen en gebouwen knagen aan de wortels van de rechtsstaat, zo zei de minister-president. ''De overheid zal geen geweld tegen mensen, noch tegen kerken en moskeeën, tolereren. Daar blijf je van af.'' Verder zei de premier dat ''we ons hoofd niet op hol moeten laten brengen door mensen die ons willen meesleuren in de maalstroom van geweld.''

Ook koningin Beatrix maakt zich zorgen over de gespannen sfeer, zo liet de premier weten.

Later vandaag bezocht Balkenende de islamitische school in Uden die in de nacht van dinsdag op woensdag door een brand werd verwoest. Daar zei de premier dat diegenen die de school ''in de fik'' hebben gestoken, ''keihard'' moeten worden aangepakt. Volgens Balkenende komt er na alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd niet langzaam een einde aan de multiculturele samenleving, maar ''we moeten nu met elkaar in dialoog blijven. We moeten praten en repressief optreden.''

Halsema
Eerder lieten andere politici al weten dat er een einde moet komen aan het geweld. Zo liet GroenLinks-leider Femke Halsema weten dat koningin Beatrix een oproep tot verzoening moet doen aan de bevolking. De PvdA vindt juist dat premier Balkenende de leider moet zijn in deze dagen. Hij zou volgens PvdA-Kamerlid Peter van Heemst dan ook aanwezig moeten zijn bij het debat over de moord op Theo van Gogh.

Halsema zei ook met afschuw kennis te hebben genomen van de aanslagen op islamitische scholen, moskeeën en kerken. ''De overheid moet het voortouw nemen bij het voorkomen van verdere escalatie'', aldus Halsema. Islam-criticus Geert Wilders liet gisteren al weten dat brandstichters van moskeeën en islamscholen net zo hard moeten worden aangepakt als radicale islamieten.

Verdonk
Minister van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft vanmiddag, bij de opening van de eerste conferentie van ministers uit de Europese Unie in Groningen, gezegd dat de overheid niet alleen hard zal optreden tegen terroristen maar ook tegen mensen die moslims bedreigen of aanslagen plegen op scholen en moskeeën. ''We moeten waken dat de vreedzame meerderheid van de moslimbevolking de dupe wordt van de daden van terroristische moslimextremisten.''

Verdonk stelde verder dat ''we niet zullen toestaan dat de moslimgemeenschap wordt beschuldigd en buitengesloten. Dat er een tweedeling ontstaat. En dat we belanden in een spiraal van angst en haat, van vervreemding, stigmatisering en polarisatie.''

Minardi bevestigt F1-deelname 2005

Ondanks de voortdurende onzekerheid over de motorendeal heeft Paul Stoddart Minardi ingeschreven voor Formule 1-deelname in 2005. Hoe dan ook wil het team aan de start staan.

Minardi heeft een contract met Cosworth voor de leverantie van motoren aan het team en gaat ervan uit dat een koper die overeenkomst respecteert. Als finale terugval-optie heeft het team een programma om Cosworth-motoren uit 2001 zelf door te ontwikkelen. Met die situatie in het achterhoofd heeft Minardi de benodigde $500,000 betaald aan de FIA voor deelname aan de Formule 1.

Over de motoren zei Paul Stoddart: "Ik denk dat ik het weet, maar ik ben niet in de positie om het te vertellen omdat de verkoop van Cosworth nog niet is afgerond. Maar ik geloof dat het voor meer dan negentig procent rond is, wat betekent dat we voor meer dan negentig procent er zeker bij zijn. Ik ben behoorlijk zeker dat we Cosworths kunnen gebruiken."

Ook het Jordan-team zou er zo goed als zeker bij zijn. Volgens Ron Dennis van McLaren heeft ook dat team gezegd aan het kampioenschap 2005 te zullen deelnemen en hij gaat er dan ook van uit dat beide teams volgend seizoen alle races rijden.

Aso-gezin in Maarssen huis uitgezet

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen gezin in de Utrechtse gemeente Maarssen wordt na aanhoudende overlast het huis uitgezet. Bij de woningbouwcorporatie en de politie regende het klachten over de familie, bestaande uit een moeder en zes kinderen. In de buurt was zelfs een handtekeningenactie georganiseerd om van de 'aso-familie' af te komen.

Met name de 11-jarige zoon was berucht in de wijk. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan zaken als fietsendiefstal, het gooien van eieren, het slopen van abri's en brandstichting. De rechter heeft nu bepaald dat de familie de woning in de wijk Bloemstede moet verlaten. Het gezin wordt voorlopig ondergebracht in een vakantiewoning in het nabijgelegen dorp Tienhoven.

[update] Politieactie in Den Haag voorbij

In Den Haag heeft vanochtend vroeg rond 03:00 uur een explosie plaatsgevonden bij een inval in een woning in de Antheunisstraat in de wijk Laakkwartier. Daarbij zijn drie leden van een AT (arrestatieteam) gewond geraakt. Er is nog niet bekend gemaakt wat de reden was voor de inval, die plaatsvond op verzoek van de Nationale Recherche.

Na de ontploffing is de wijde omgeving van het betrokken pand afgezet. In de woning zouden zich nog mensen bevinden. De politie stroom in grote getale toe. Opvallend is dat Noord-Afrikanen staande worden gehouden om identiteitspapieren te tonen.

Inmiddels mag niemand de buurt meer in. Een antiterreureenheid van het Korps Mariniers is ook gearriveerd.

Update 07:33
Het NOS Journaal meldt dat betrouwbare bronnen hebben gezegd dat de actie in verband staat met een onderzoek naar terrorisme. De hele buurt is nu afgezet. Alle tramverkeer door de wijk wordt omgeleid. Buurtbewoners mogen de wijk wel verlaten maar van buiten mag niemand de buurt meer in. In de Goeverneurlaan, die evenwijdig loopt aan de Antheunisstraat, is veel politie op de been.

Intussen is een politieonderhandelaar gearriveerd, wat er op duidt dat de gezochte mensen nog in het pand aanwezig zijn. Eerder vannacht is er ook geschoten melden buurtbewoners.

Update 08:56
De Bijzondere Bijstands Eenheid van de Mariniers (BBE), die betrokken is bij de politieactie richt zich vooral op kapingen, gijzelingen en andere terroristische acties in Nederland. De militairen zijn zwaar bewapend. In de omgeving van het pand liggen scherpschutters op de daken melden omwonenden.

Het luchtruim boven Den Haag is op last van de autoriteiten tot nader order afgesloten.


Meer Foto's van de omgeving door FOK!ker Papa_Eend.


Politie Haaglanden geeft om 09.30 uur een persconferentie over de situatie in de Antheunisstraat.

Update 10:01
Op een korte persconferentie werd rond 09:30 uur meegedeeld dat de inval plaatsvond in het kader van een landelijk onderzoek naar terrorisme. De verdachten bevinden zich nog altijd in het pand. In het belang van de operatie kon niet worden gezegd hoeveel verdachten er zijn. Het gaat om één pand waar verdachten in zitten.

Bij het te werk gaan met de operatie staat de veiligheid van alle functionarissen voorop. Voor alle betrokkenen is dat het uitgangspunt. Naast een handgranaat die tot ontploffing werd gebracht zijn er diverse schoten gelost.

Een lid van het arrestatieteam heeft ernstig letsel, een kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De ander is ook nog voor behandeling in het ziekenhuis, maar zijn situatie is minder ernstig.

Nadere mededelingen werden of konden niet worden gedaan.

Update 10:15
Men is druk doende zich voor te bereiden op een bestorming van het pand. Uit de wijde omgevingen zijn er ME-busjes naar Den Haag gekomen om assistentie te verlenen. Enkele honderden agenten zijn er op de been.

Update 12:11
Het NOS journaal meldt dat deze zaak los staat van de andere lopende terreurzaken. Het heeft niets van doen met Samir A. en Mohammed B.

Inmiddels hebben scherpschutters zich in de omgeving op strategische plekken verschanst. Alles wordt met zo groot mogelijke zorgvuldigheid geprepareerd. Er wordt rekening meegehouden dat de verdachten in het pand zichzelf zullen opblazen.

Zoals het er nu naar uit ziet kan de situatie twee kanten op gaan. Of een onderhandelaar weet de verdachten het huis uit te praten of binnen niet al te lange termijn zal een (gewelddadige) bestorming volgen.

Inmiddels circuleert ook het verhaal dat de ontploffing van vannacht niet komt door een geworpen handgranaat, maar dat de ingang van het pand was voorzien van een 'booby-trap'. Dit is vooralsnog niet bevestigd door autoriteiten.

Update 12:54
Zojuist was op de politiescanner te horen dat alle eenheden hun post niet meer mogen verlaten. De brandweer is eveneens onderweg.

Update 13:55
Een ooggetuige meldt tegenover RTL 5 dat er in het betreffende pand twee weken geleden al een inval is geweest. Volgens haar zijn twee personen op straat reeds aangehouden, die zich helemaal moesten uitkleden. Het zou gaan om illegalen.

Verder meldt RTL 5 dat er geruchten zijn dat tanks en helikopters onderweg zijn naar Den Haag, ook om te helpen bij de anti-terreuractie. Autoriteiten hebben dit nog niet bevestigd.

Update 14:44
Alle eenheden staan in opperste paraatheid. De bestorming zal binnen afzienbare tijd gaan beginnen.

Update 14:50
Omwonenden zijn door de politie opgeroepen om dekking te zoeken.

Update 15:00
In een zijstraat in de buurt van het betreffende pand zijn zojuist vijf pantserwagens gearriveerd. De eerdere geruchten van de komst van tanks blijken niet waar te zijn. In de omgeving is al het verkeer stilgelegd.

Update 15:22
NOS Teletekst meldt dat de onderhandelingen met de aanwezige personen in het pand zijn mislukt. Op de daken staan de scherpschutters op scherp. Verder zijn brandweer, ME, ambulances en mariniers aanwezig.

Update 16:00
RTL Nieuws meldt het volgende. Uit een portiek van een pand zijn drie mensen gehaald, zo melden ooggetuigen aan RTL Nieuws. Een van de twee had een Aziatisch uiterlijk. Het is niet duidelijk of zij bij de terreurverdachten horen die volgens de politie in het pand zitten. Naast het bewuste pand woonden namelijk Aziaten.

Het bleek loos alarm te zijn. Het waren drie bewoners die wilden terugkeren naar hun woning. Daarbij negeerden ze bevelen van de politie. In het gebied geldt momenteel een noodverordening.

Update 16:09
Via de scanner is te horen dat alle eenheden opnieuw zijn opgroepen om in opperste staat van paraatheid te staan.


Scherpschutters ter plaatse


Update 16:12
Niemand mag het gebied meer in en alles wordt nu hermetisch afgesloten.

Het NOS Journaal meldt op basis van een ooggetuige dat een man het pand vrijwillig verlaten zou hebben. De politie zou hem onder schot gehouden hebben en vervolgens hebben uitgekleed om te kijken of hij geen explosieven bij zich had. De man is daarna afgevoerd.

Update 16:24
De aanwezige eenheden, die er al de hele dag staan, zullen voorlopig niet worden afgelost. Hiermee wordt de indruk bevestigd dat de bestorming op handen is. Inmiddels zijn er ook speciale explosievenverkenners aangekomen.

Update 16:30
Er lijken schoten gehoord te zijn. Kleine rookwolkjes stijgen nu op. De bestorming lijkt begonnen.

Update 16:32
Er wordt nu meer geschoten, melden ooggetuigen. Er hangt nu ook een politiehelikopter boven het gebied. De schoten kunnen mogelijk ook afgeworpen busjes traangas zijn.

Update 16:40
De chaos is compleet. Politie en ME rennen door elkaar heen. De situatie is gespannen. Honden zijn ter plaatse. Er lijken relletjes te zijn uitgebroken. Vele aanhoudingen worden verricht.

Update 16:42
De rel bleek een opstoot tussen ADO-supporters, skinheads en Marokkaanse reljeugd te gaan. Publiek wordt nu op een grotere afstand weggezet.

Update 16:52
De sfeer is nog steeds grimmig bij de omstanders. Er wordt over en weer met stenen gegooid. Diverse arrestaties worden verricht. Uit de straat van het belegerde pand komt nu weinig concrete informatie.

Update 16:54
De politiescanner meldde rond 15.30 uur dat een gezochte verdachte in Utrecht was aangehouden. Deze werd ook gezocht in Den Haag. De verdachte wordt momenteel naar de gevangenis in Scheveningen overgebracht.

Update 17:01
Er zijn twee arrestaties verricht. Een van de arrestanten was gewond en is per ambulance afgevoerd.

Alle eenheden zijn nog op hun post in opperste staat van paraatheid. Ook de helikopter circuleert nog rond. De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) is ter plaatse. Dit betekent dat de bestorming nog altijd niet ten einde is.

Update 17:05
Zometeen worden mededelingen door het hoofdbureau van de politie in Den Haag gedaan.

Update 17:15
Een robot van de EOD gaat nu het pand in om te kijken of er nog explosieven/verdachten aanwezig zijn. Hiermee lijkt de bestorming ten einde te komen, hoewel alle eenheden nog op hun post in opperste staat van paraatheid zijn.

Update 17:22
Vooralsnog gaat men er niet vanuit dat de bestorming voorbij is. Iedereen is nog altijd in positie en staat op scherp.

De stand van zaken in het kort:
- 2 mensen in Den Haag aangehouden, een ervan is gewond afgevoerd.
- 1 man in Utrecht aangehouden en wordt nu naar de gevangenis van Scheveningen gebracht.
- Oplopende spanningen tussen jongeren en Marokkanen in de omgeving. In Den Haag worden her en der opstootjes gemeld.
- Het pand is toegankelijk en zometeen zal een robot van de EOD de boel gaan controleren.

Update 17:49
Het lijkt er op dat de bestorming voorbij is. Om 18.30 uur zal er een persconferentie worden gegeven.

Van Bommel mag weg in winterstop

Middenvelder Mark van Bommel zal in de winterstop mogen vertrekken bij PSV. Technisch directeur Guus Hiddink wil hem niet koste wat kost behouden.

Van Bommel mocht na afgelopen seizoen op zoek naar een nieuwe club. In dat geval zouden de Eindhovenaren nog een mooi bedrag voor hem in de wacht slepen daar hij na huidig seizoen transfervrij is. Nadat de middenvelder echter diverse mogelijke transfers zag stranden, bleef hij dit seizoen actief in Eindhoven. Tot nu toe was hij weer van grote steun voor de ploeg. Zijn spel wordt intussen gevolgd door meerdere clubs, waaronder Real Madrid en Bayern München.

Hiddink zegt dat ongeacht het resultaat in de Champions League Van Bommel kan vertrekken. "Ik ga me nergens op vastpinnen. Iedereen weet hoe het werkt in de voetbalwereld", aldus de trainer. PSV vraagt nog wel enkele miljoenen euro's voor de middenvelder bij tussentijds vertrek.

Twee Nederlandse hockeysters genomineerd

Janneke Schopman en Maartje Scheepstra behoren tot de groep van tien genomineerden die in aanmerking komen voor de titel beste Hockeyster van de wereld 2004.

Vrijdag zullen de twee Nederlandse internationals horen wie de opvolgster wordt van Mijntje Donners, die vorig jaar de titel kreeg.

De verkiezing loopt dit jaar anders dan voorgaande jaren. De voorselectie waaruit de tien genomineerde namen wamen, werd gemaakt door een panel van 5 mensen ; drie journalisten en twee coaches, de Australiër Ric Charlesworth en de Nederlander Marc Lammers.

De speelsters zelf zullen vervolgens de winnares kiezen. Tijdens de Champions Trophy, die momenteel in Argentinie plaatsvind, ontvingen de hockeysters een stembiljet.

"Jammer dat we niet op onze teamgenoten mogen stemmen. Maar natuurlijk hopen we wel dat een van hen wint," aldus de aanvoerster van Oranje, Minke Booij.

Bevolking groeit historisch weinig

Er zijn sinds 1920 nog nooit zo weinig nieuwe Nederlanders bijgekomen als in het derde kwartaal van 2004. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal inwoners steeg in het kwartaal met 14.000 personen. Dat brengt het totaal aantal inwoners in Nederland op 16,3 miljoen.

De lage groei heeft volgens het CBS te maken met een laag geboortecijfer de het afnemende aantal immigranten. Ook een minder gunstige economie zorgt voor de lage groei.

Castelen hervat training bij Feyenoord

Feyenoord-speler Romeo Castelen lijkt op tijd weer hersteld te zijn voor de topper Ajax-Feyenoord. De aanvaller hervatte woensdag de training bij de Rotterdamse club.

In de UEFA Cup wedstrijd tegen het Hongaarse Ferencvaros vorige week liep de international een blessure aan zijn hamstring op.

De medische staf van de club uit de Kuip houdt echter nog een slag om de arm over of Castelen inzetbaar is tegen de Amsterdammers. "Dat zullen de komende dagen uitwijzen", aldus clubarts Robbart van Linschoten.

Beckham terug in selectie Real Madrid

David Beckham keert weer terug in de selectie van Real Madrid. De Engelsman is hersteld van zijn ribblessure, die hij een maand geleden opliep tijdens het WK Kwalificatieduel van Engeland tegen Wales (2-0)

Real Madrid wil echter met het vooruitzicht op de topper eind volgende week tegen Barcelona, geen risico nemen met de vedette. Beckham zal zondag in de competitiewedstrijd tegen Albacete dan ook niet volledig meespelen.

Digital: Magix Music Studio 2005 deluxe

Magix Music Studio 2005 deluxeMagix bestaat 10 jaar en viert dit met een jubileumuitgave van Magix Music Studio 2005 deluxe. Zelf noemt men het 'de perfecte geluidsstudio' voor de pc. De tekst op de doos leert ons dat het pakket erg veel opties heeft en hiermee het Music-Maker-drag-and-drop niveau allang is ontstegen. Twee programma's dienen als basis: een audio- en een midi-bewerkingsprogramma. Deze programma's dekken samen de vele bewerkingsmogelijkheden op het gebied van audio. Zou het wat zijn? Ik moest toch nog wat geluid voor een film bewerken, dus zonder verder aarzelen druk ik het schijfje in mijn cd-romspeler en begin ik met de installatie...


Publisher:Magix
Titel:Magix Music Studio 2005 deluxe
Website titel:Music Studio 2005 deluxe

Systeemeisen:
Win 98 of hoger; Processor 500 MHz of hoger; 64 MB RAM (128 MB aanbevolen); min. 300 MB vrij op HD; Grafische kaart op 800x600 met 16-bits kleuren; CD-ROM; duplex 16-bits of ASIO-compatible geluidskaart

Snoei één wedstrijd geschorst

Sparta-trainer Mike Snoei is door de commissie van Beroep van de KNVB voor een wedstrijd geschorst.

De trainer krijgt de straf omdat hij tijdens de Amstel Cup wedstrijd op 21 september tegen Willem II scheidsrechter Kevin Blom uitschold. Eerder legde de tuchtcommissie Snoei dezelfde straf op, maar daar ging hij toen tegen in beroep.

Volgens arbiter Blom nam Snoei de woorden "k****r" en "tering" in de mond, maar de trainer van Sparta ontkende dit. "Een wedstrijd missen is geen ramp. Door de ziekte van mijn vrouw heb ik er al meer moeten missen, maar ik kan er geen genoegen meenemen dat de suggestie wordt gewekt dat ik die woorden heb gebezigd. Normaal zou ik dat al nooit doen, maar nu in mijn huidige privé-situatie zeker niet", zei Snoei twee weken geleden in AD sportwereld.

BRDC optimistisch over kansen Silverstone

Het besluit gisteren van negen van de tien teams om 19 races te willen rijden heeft de eigenaren van Silverstone, verenigd in de BRDC, positief gestemd over de kansen van Silverstone.

De negen teams kwamen met Bernie Ecclestone overeen negentien races te gaan rijden. Daarvoor zal Bernie Ecclestone wel de teams extra geld moeten betalen. Het akkoord zal echter nog wel moeten worden bekrachtigd door de FIA en Ferrari. Desalniettemin zijn de mensen van de British Racing Drivers' Club (BRDC) opgelucht.

Alex Hooton, algemeen directeur van de BRDC, vertelde: "We hebben de champagneflseen nog niet ontkurkt, maar het klinkt alsof de teams en meneer Ecclestone een pakket van constructieve voorstellen hebben samengesteld." De BRDC zal echter opnieuwe moeten gaan onderhandelen met Bernie Ecclestone om de Grand Prix daadwerkelijk binnen te krijgen. Met name de lengte van een eventueel contract blijft een struikelblok.

Sunderland ploegleider bij CSC

Scott Sunderland heeft snel een nieuwe baan gevonden. De Australische renner die vorige week besloot te stoppen wordt ploeg leider bij CSC.

Het afgelopen jaar reed Sunderland nog voor Alessio - Bianchi, maar ondanks aanbiedingen van verschillende ploegen besloot de 38-jarige renner te stoppen. Naar het nu lijkt geen slecht besluit. Bjarne Riis trekt hem meteen aan als ploegleider: "Ik wilde Scott eerst als renner aantrekken, maar toen hij stopte, besefte ik dat hij ook als ploegleider perfect in onze filosofie zou passen. Scott is een goeie man, is meertalig en zet zich altijd 100% in."

Sunderland zal volgens Riis nog wel bij moeten leren: "Scott zal nog veel moeten leren, dat is zeker, maar hij is open van geest en benadert zijn werk op een positieve manier. Hij is een geliefd persoon."

Sunderland grijpt de kans met beide armen aan: "Als renner merkte ik al dat het er bij CSC heel professioneel aan toegaat. Ik was altijd onder de indruk van Riis' aanpak. Het is een grote eer om met hem te mogen werken. Ik ben al 30 jaar met de fiets bezig. Het zal voor mij een ideale manier zijn om de overgang van atleet naar een normaal leven vlot te laten verlopen."

Benelux-tour krijgt vorm

Langzaam maar zeker krijgt de Ronde van de Benelux vorm. De in de Pro Tour opgenomen ronde krijgt vier ritten in Nederland en vier ritten in België.

Na een moeizame start van de overleggen begint er nu meer duidelijkheid te komen over hoe de ronde moet gaan verlopen. De ronde van de Benelux zal op drie augustus straten met een proloog in België. Op tien augustus zal de ronde in Nederland worden afgesloten met een individuele tijdrit.

Hoofdsponsor van het evenement zal Eneco worden, de energiemaatschappij die ook al hoofdsponsor van de Ronde van Nederland was. Waarschijnlijk zal Luxemburg geen eigen etappe krijgen, maar er wordt nog bekeken of het hertogdom niet even kan worden aangedaan in een etappe.

25.000 mensen bij A1GP testrit

In Zuid-Afrika vonden deze week de eerste testritten plaats met de nieuwe wagen van de A1GP serie. Onder toeziend oog van ruim 25.000 mensen en Nelson Mandela werd de eerste testrit een feit.

De Zuid-Afrikaan Alan van der Merwe reed de nieuwe bolide ,die voor een alternatief moet zorgen tijdens de wintermaanden als de reguliere autosport zijn winterslaap houdt. Van september tot april vinden de races plaats met 30 verschillende wagens, die in de kleuren van de landen die mee doen zijn gespoten.

Nederland zakt op FIFA-lijst

Nederland is op de recentste FIFA-ranglijst van de vijfde naar de zesde plaats gezakt.

Oranje is in het klassement gepasseerd door Tsjechië, dat in oktober de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië en Armenië won. Nederland won van Finland en speelde gelijk tegen Macedonië.

Brazilië bleef koploper op de ranglijst, gevolgd door Frankrijk en Argentinie. De komende tegenstander van Nederland, Andorra staat 143e.


Wereldranglijst 4 november 2004


1(1)Brazilië847
2(2)Frankrijk802
3(3)Argentinië784
4(4)Spanje775
5(6)Tsjechië768
6(5)Nederland758
7(7)Engeland752
8(8)Portugal743
8(10)Mexico743
10(8)Italië736
11(11)Verenigde Staten728
12(12)Turkije721
13(15)Denemarken715
14(14)Ierland713
15(22)Zweden710
16(13)Duitsland706
17(16)Griekenland703
17(19)Japan703
19(17)Uruguay699
20(20)Iran694
28(26)Roemenië664
38(35)België624
43(45)Finland598
91(92)Macedonië501
123(123)Armenië389
143(147)Andorra327
149(148)Suriname287
165(165)Nederlandse Antillen218

Sjarapova vindt tennisballen te zwaar

De kampioene van Wimbledon, Maria Sjarapova, vindt dat de tennisballen die tijdens WTA-toernooien wordt gebruikt, veel te zwaar.

Ze zegt zelfs dat haar recente blessures aan haar schouders en borstkas te wijten is aan de zwaarte van de ballen. Inmiddels heeft de Russische tennisster een officiële klacht bij de WTA ingediend.

Sjarapova had ook al een verzoek bij de WTA ingediend om de officiële Tretorn-ballen voor het afsluitend Masters toernooi te vervangen. "De ballen zijn te zwaar voor mijn arm", aldus Sjarapova. Maar met haar verzoek werd niets gedaan bij de WTA. Wel kreeg ze bijval van haar landgenote Zvonareva, die ook een directe link legt met haar lichte blessures. "Ik denk dat wij bij alle toernooien lichtere ballen moeten gebruiken. Tijdens het toernooi in Philadelphia kreeg ik last van mijn arm en had ik problemen met mijn pols."

Voorlopig wil de WTA de Tretorn-ballen gewoon aanhouden, ook omdat ze immers een driejarig contract hebben met het merk. "Maar ook wij willen geen blessures bij de speelsters. Hun gezondheid staat bij ons op de eerste plaats", aldus woordvoerder Darrell Fry. De WTA raadpleegde vanwege de klacht van Sjarapova dan ook enkele experts en pleegde navraag bij andere tennisters. " Uit dat onderzoek is gebleken dat er geen verband is te leggen tussen de kwetsuren en de Tretorn-ballen", aldus Fry. "Mochten er in de toekomst nog meer klachten binnenkomen dan zullen wij die evengoed bekijken."

Battlefield developer gaat zich storten op next-gen

DICE, de Zweedse tak van Digital Illusions, heeft bekend gemaakt dat ze bezig zijn met twee spellen voor de volgende generatie consoles. Het enige wat tot nu toe bekend is over deze twee spellen is dat het eerste spel op de PlayStation 3 en Xbox 2 uitkomt en het gepland staat voor een release eind 2006/begin 2007.

Het tweede spel is een actie spel die wederom voor de PlayStation 3 en Xbox 2 uitkomt en zal in 2007 moeten uitkomen.

De spellen zullen worden uitgegeven door Electronic Arts. Over een eventuele release op de volgende Nintendo console is nog niks bekend gemaakt.

Het eerstvolgende spel van DICE wordt Battlefield: Modern Combat en zal in de herfst van 2005 uitkomen op de Xbox en de PlayStation 2.

De Graafschap biedt Magno contract aan

De Graafschap wil de Braziliaanse aanvaller Magno, die de afgelopen twee weken op proef was bij de hekkensluiter van de Holland Casino Eredivisie, graag voor de rest van het seizoen vastleggen.

De club heeft de aanvaller dinsdag een aanbieding gedaan, en zal woensdag verder gaan onderhandelen met de zaakwaarnemer van de 30-jarige Braziliaan. Tussen 1996 en 1998 speelde Magno bij FC Groningen. De aanvaller zat sinds de zomer zonder club, nadat hij geen contractverlenging kreeg bij het Spaanse Alavés.

In de oefenwedstrijd van dinsdag tegen HSC`21 scoorde hij één maal. In die wedstrijd speelden ook Kurt Van De Paar en Stéphane Stassin mee, die sinds maandag op proef zijn bij de club uit Doetinchem.

Europa kijkt mee naar geweld in Nederland

De gespannen situatie in Nederland na de moord op Theo van Gogh is ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij gegaan. De Spaanse krant El Mundo signaleert ''een spiraal van fanatisme'' in Nederland, nu als reactie op de moord moskeeën en koranscholen in brand zijn gestoken. Het dagblad omschrijft de toestand als ''zeer ernstig'', omdat ''de spiraal van actie en reactie het fanatisme middenin 'geciviliseerd' Europa naar het hart van de samenleving dreigt te verplaatsen.'' Heel Europa moet volgens El Mundo nu naar Holland kijken om een kwaad te voorkomen dat zich nog verder zou kunnen uitbreiden.

De altijd kritische Britse krant The Independent schrijft dat de verstoorde relaties in Nederland tussen moslims en niet-moslims ''weinig goeds voorspellen voor de rest van Europa''. De krant schrijft dat de publieke opinie in Nederland ''jammer genoeg is opgeschoven naar rechts.''. Het blad vreest dat de regering van premier Balkenende verkeerde keuzes zal maken. ''In deze crisistijd moeten de Nederlanders alles doen wat in hun macht is om traditie van vrije meningsuiting te bewaren, maar ze mogen niet toestaan dat geïnstitutionaliseerde islamhaat de prijs is die zij betalen.''

Het Amerikaanse dagblad Newsday noemt de moord op Van Gogh een ''ontnuchterend alarmsignaal voor die genoegzame Europeanen die de dreiging van terreur hebben afgedaan als een gevaar dat vooral op de Verenigde Staten en Israël is gericht.''

Pogrom
Het hardst in zijn oordeel is het Deense dagblad Politiken, dat vreest dat ons land ''in dezelfde logica'' kan vervallen ''die in 1938 leidde tot de Kristallnacht''. Destijds werd de aanslag door een Poolse jood op een Duitse diplomaat aangegrepen om pogroms tegen Duitse en Oostenrijkse joden te beginnen. ''Wij Europeanen moeten van de geschiedenis geleerd hebben dat we tegen zulke opvattingen in verzet moeten komen'', aldus de liberale krant.

Een columnist van de International Herald Tribune, John Vinocur, vraagt zich in een opiniestuk af waarom Nederland de moord op Van Gogh niet op de Europese agenda heeft gezet. ''Hier was een kwestie van zeldzame, levensgrote politieke afmetingen en enorme betekenis voor de Europese bevolking - de moord door een vermoedelijke terrorist op een Nederlandse filmer die moslims treiterde, wegens het feit dat deze ronduit, hoe lomp ook, had gesteld dat de islam niet verenigbaar is met het moderne Europese leven.'' De Nederlanders hadden deze schanddaad op de agenda kunnen zetten als een ontstellende aanslag op ieders vrijheid. Maar men praatte er in Europees verband niet over, constateert de Europawatcher.

Volgens Vinocur heerst het gevoel dat het debat over de plaats van de islam in de Nederlandse samenleving - op zijn volstrekt open en openhartige, geëmotioneerde wijze - veel verder is gegaan dan elders in Europa, zowel in de eerlijkheid waarmee men zijn bezorgdheid uitspreekt als in de onbekommerdheid over woordkeuze en verantwoordelijkheid. De realiteit van het debat in de rest van Europa is echter dat men daar, in tegenstelling tot de Nederlanders, wel een gematigde toon, een consensus zoekt, maar gekweld wordt door angsten.

De moord op Theo van Gogh is volgens Vinocur een aanslag op het vrije woord in Europa, de moordenaar riep in een brief immers op tot de ondergang van Europa. ''Complex in de discussie echter maakt het dat het slachtoffer een provocateur was, die openlijk moslims als geitenneukers bestempelde en oordeelde dat zijn extreme optreden juist zijn beste bescherming was.''

Frankrijk
Verder wijst Vinocur op Frankrijk waar presidents-kanidaat Nicolas Sarkozy de rechtstreekse vraag ontwijkt of de islam verenigbaar is met de geest van de Franse republiek. Vijf maanden geleden werd nog een rapport van de Franse binnenlandse veiligheidsdienst gepubliceerd dat meldde dat het land zo'n 300 islamitische fundamentalistische enclaves telt, waar de Franse wetten en normen vrijwel geen rol spelen. Maar in tegenstelling tot Nederland, waar wel openlijk wordt gediscussieerd over de verenigbaarheid van de islam met de Europese opvattingen over bestuur en democratie - noemde Sarkozy de kwestie van verenigbaarheid te laat. ''De islam is de tweede godsdienst van Frankrijk, daar hebben we mee te leven. Wij moeten hem dus integreren door er een Franse islam van te maken.''. Hoe Sarkozy dat precies wil doen blijft onduidelijk.

Noor laat broek zakken in rechtbank

Een 28-jarige Noor heeft voor opschudding gezorgd door in de rechtbank zijn broek te laten zakken. Tommy Hol Ellingsen stond samen met zijn vriendin Leona Johansson (21) terecht nadat ze in juli tijdens een rockconcert op het podium seks met elkaar hadden. De twee, die met hun actie internationale media-aandacht haalden, moesten voorkomen omdat ze weigerden een boete te betalen.

Het koppel kwam bij de rechtbank gekleed in kinderkleding opdagen. Op de kleren waren foto's aangebracht van geslachtsdelen. Hol Ellingsen en Johansen beweerden met hun seksstunt aandacht te willen eisen voor een campagne om het regenwoud te redden. Voor dat doel is tevens een website gemaakt, waar tegen betaling filmpjes van de seksuele avonturen van het tweetal kunnen worden bekeken. De opbrengsten gaan naar milieubeschermingsorganisaties.

Seks in de openbaarheid is verboden in Noorwegen, maar de advocaat van Hol Ellingsen en Johanssen betoogde dat het gedrag onder vrijheid van meningsuiting zou moeten vallen. De organisatoren van het rockconcert kregen een boete van ongeveer 6.000 euro. Zij blijven er echter bij dat ze niet op de hoogte waren. Deze zaak dient volgende week voor de rechter in het Noorse Kristiansand.


Tommy Hol Ellingsen en Leona Johansson in actie

Succescoach weg bij 'Aussie'-zwemploeg

Drie maanden na de Olympische spelen in Athene heeft Leigh Nugent aangekondigd dat hij gaat stoppen als coach van het Australische nationale zwemteam.

Nugent, die eerder dit jaar de vervanger werd van Greg Hodge, wil terug naar zijn oude baan als juniorencoach. De Australische zwemequipe beleefde onder de leiding van Nudge de succesvolste Spelen sinds 1956, die toen in Melbourne werden gehouden. De Aussies veroverden 15 medailles, waarvan er zeven goud waren.

Ook Amsterdamse wethouder duikt onder

Icoon politiek binnenland nieuws Op last van de politie heeft de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb (PvdA) zijn beide woningen moeten verlaten. Zowel zijn huis in Amsterdam als in Rijswijk staan nu leeg. Hij is ondergedoken en wordt nu 24 uur per dag bewaakt, zo bevestigde hij gisteren.

Ook het gezin van Aboutaleb is op een geheime locatie ondergebracht. Volgens de wethouder is de dreiging concreet en is hij uit voorzorg elders ondergebracht. "Ik word 24 uur per dag bewaakt door drie bodyguards", aldus de wethouder

Aboutaleb is de meest vooraanstaande politicus van Marokkaanse afkomst. De maatregelen zijn genomen kort na de moord op Theo van Gogh. Toen zei de wethouder dat Marokkaanse extremisten ons land moeten worden uitgezet. Ook andere Tweede-Kamerleden zoals Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders staan nu onder strenge beveiliging.

Wederom weinig geluk van Marwijk

Bert van Marwijk blijft weinig gespaard. De toch al veelgeplaagde trainer van Borussia Dortmund zag zijn team dinsdag in de achtste finales van de strijd om de Duitse beker met 0-1 onderuitgaan tegen Hannover 96.

De laatste twintig minuten van de wedstrijd moest de Nederlandse trainer vanaf de tribune bekijken, nadat hij door de arbiter wegens wangedrag was weggestuurd. Op dat moment stond Dortmund al achter, na een uur scoorde Schroter het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de slotfase van de wedstrijd hadden beide ploegen de kans om te scoren. Eerst miste Christiansen namens Hannover een strafschop, en Ewerthon volgde namens Dortmund zijn voorbeeld.

Real sterren in film Mel Gibson

In de film-trilogie 'Goal' zullen David Beckham, Zinedine Zidane en Raul zichzelf vertolken. De film gaat over de Zuid-Amerikaanse sterspeler Santiago, die een contract tekent bij Newcastle United.

David Beckham denkt dat de trilogie een postitieve boodschap zal brengen aan de kinderen op de hele wereld. Het productiehuis Icon Production onder de leiding van Mel Gbison zal de film financieren. De film die een budget heeft van 100 miljoen dollar wordt geregisseerd door Danny Cannon (Judge Dredd). Naast de sterren van Real Madrid zullen ook Wayne Rooney en Kieron Dyer te zien zijn in de film.

Het eerste deel komt volgend jaar augustus uit, wanneer de Europese teams beginnen aan het nieuwe seizoen. Het tweede deel staat gepland voor juni 2006, vlak voor het wereldkampionschap in Duitsland. Daar zullen ook de opnames gemaakt worden voor het derde en laatste deel.

Moeder en zeven kinderen bij brand gedood

Icoon Buitenlands nieuwsBij een brand in een woning in Canada zijn gisteravond laat een vrouw en haar zeven kinderen om het leven gekomen. De vader was op het moment van de brand op zakenreis.

De brand vond plaats in een woning in de Canadese provincie Ontario. Wat de oorzaak van de brand is, is nog onduidelijk. Vooralsnog gaat de politie niet uit van brandstichting. De kinderen waren in de leeftijd van negentien maanden tot elf jaar.

Boete voor het kopieren van PS2 games

Dat je met het kopiëren van games niet legaal bezig bent heeft Dario S. uit Marcinelle op een zeer pijnlijke manier ondervonden. Hij kreeg namelijk van de rechtbank in Charleroi een straf hiervoor. Helaas voor hem bleef het niet bij één boete maar kreeg hij er meerdere. De boetes die Dario moet betalen zijn:

Auteursrechtenmaatschappij SABAM stelde zich burgerlijke partij en krijgt €42.000,- schadevergoeding. Dat terwijl SABAM €314.000 geëist had. De Internationale Vereniging van de Muziekindustrie IFPI kan een schadevergoeding tegemoet zien van €5.650. Daarnaast moet Dario S ook nog eens €28.340 betalen aan Sony Europa en datzelfde bedrag ook nog eens aan Sony België.

Middlesbrough wil Van der Meyde

In januari wil Middlesbrough Andy van der Meyde overnemen van Internazionale. In 2003 vertrok Andy van der Meyde van Ajax naar de Serie A.

De Engelse krant Evening Gazette meldt dat de club uit de Premier League in van der Meyde een vervanger ziet voor de langdurige geblesseerde Gaizka Mendieta. Bij Middlesbrough die op het moment vijfde staat in de competitie spelen ook de Nederlanders Jerrel Hasselbaink, Michael Reiziger, George Boateng en Boudewijn Zenden.

Roda JC laat trainer Vloet zakken

De druk op de trainer van Roda JC, Wiljan Vloet, neemt toe. In zijn eerste twee seizoen als coach van de Limburgse club wist hij zich niet te plaatsen voor Europees voetbal, en ook in zijn derde jaar zal dat waarschijnlijk niet gaan lukken.

De lage middenmotor in de Holland Casino Eredivisie liet zich dinsdagavond in de derde ronde van de Amstel Cup verrassen door Go Ahead Eagles, de nummer 17 uit de eerste divisie, de ploeg uit Deventer won met 2-0.

Roda JC toonde zich hardleers in de Amstel Cup, vorig seizoen verloren de Limburgers van de amateurs van de Baronie. De wisselvallige ploeg kreeg dinsdag voldoende kansen om te scoren, maar in de afwerking waren ze te slordig.

"Dit is echt schandalig. Voor mezelf vind ik het niet zo erg. Maar voor de club en voor de supporters vind ik dit vreselijk. We waren veel te tam en te lief. De wil om te winnen ontbrak volledig. We moeten ons diep schamen. De kritiek op mij zal ook wel weer toenemen. Maar ik weiger uit mezelf op te stappen. Ik blijf erin geloven," aldus Vloet.

Edu wederom geblesseerd

Arsenal zal het,wederom, enige tijd zonder middenvelder Edu moeten stellen.

De Braziliaan maakte afgelopen dinsdag zijn rentree in de met 3-1 gewonnen Carling Cup-wedstrijd tegen Everton na een spierblessure, maar brak tijdens de wedstrijd een botje in zijn rechtervoet. Het is onduidelijk hoe lang de Braziliaan nu uit de roulatie zal zijn. Hij zal in ieder geval niet op tijd fit zijn voor de UEFA Champions League wedstrijd tegen PSV op 24 november.

Van Gogh-films opnieuw in roulatie

Icoon Media nieuwsIn een aantal Nederlandse bioscopen zal het werk van de vermoorde Theo van Gogh de komende weken volop te zien zijn. Alle beschikbare kopieën van films als Cool, Loos, Een dagje naar het strand, Terug naar Oegstgeest, 06, Blind Date, Vals Licht en Interview rouleren vanaf donderdag in diverse filmzalen in Nederland.

Het Haags Filmhuis zal op 14 en 17 november een hommage brengen aan de regisseur. Op die laatste datum zullen ook City Amsterdam en Rembrandt Arnhem meerdere films vertonen van Van Gogh. De opbrengsten van de speciale vertoningen komen ten goede aan een nieuw op te richten stichting Theo van Gogh Filmarchief.

Buitenland
Ook het buitenland toont na de brute moord veel interesse in de films van Van Gogh. Met name de korte film Submission part I, die Van Gogh met politica Ayaan Hirsi Ali maakte, is zeer gewild. Distributeurs uit Australië, Japan, Canada, Frankrijk en Denemarken kochten de film in de afgelopen week aan, zo bevestigde een woordvoerster van producent Column Producties. Eerder was de film al verkocht aan Israël, Duitsland, Groot-Britannië en de Verenigde Staten.

Katja Schuurman en Pierre Bokma in Interview
Katja Schuurman en Pierre Bokma in de film Interview

"Nieuwe Ferrari is een stuk beter"

Ferrari-ontwerper Rory Byrne heeft de andere teams flink op scherp gezegd. Volgens hem wordt de Ferrari voor volgend jaar technisch een stuk beter dan die van dit jaar.

Volgend jaar zullen door de reglementswijzigingen de Formule 1-auto's waarschijnlijk langzamer zijn, maar dat weerhoudt de teams er niet van om die beperkingen zo veel mogelijk te verminderen door nieuwe vindingen. Volgens Byrne hebben de wijzigingen ervoor gezorgd dat Ferrari een grote stap voorwaarts met de nieuwe auto kan maken, omdat de nieuwe regels aanleiding gaven voor "een flink veranderde auto".

Byrne zei: "De auto zal iets langzamer zijn, maar technisch zal hij beter zijn." Ferrari heeft eerder wel gezegd volgend seizoen te willen beginnen met een doorontwikkeling van de huidige F2004, dus het is onzeker wanneer de nieuwe Ferrari in de racerij te bewonderen zal zijn.

Acht speelsteden voor EK 2008

De UEFA en de Oostentrijks/ Zwitserse organisatie hebben de speelsteden voor het Europees Kampioenschap van 2008 bekend gemaakt. In totaal acht steden zullen de wedstrijden worden afgewerkt.

Oostenrijk heeft met Innbruck, Klagenfurt, Salzburg en Wenen vier speelsteden. Evenveel als Zwitersland dat met Basel, Bern, Genève en Zürich ook vier speelsteden heeft.

Voorlopig is er nog wel een probleem met het stadion in Zürich. De nog te bouwen Hardturm arena is waarschijnlijk niet gereed voor het EK. Lokale bewoners en milieu-organisaties hebben bezwaar aangetekend tegen het stadion vanwege verkeersproblemen die ze verwachten. Om alle juridische procedures te doorlopen is er meer tijd nodig dan aanvankelijk was ingeschat. Een optie is om uit te wijken naar stadion Letzigrund. De organisatie van Euro 2008 kan daarmee garanderen dat in de zomer van 2007 alles gereed zal zijn.

Champions Trophy: Oranje klopt Nieuw Zeeland

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun derde wedstrijd in de strijd om de Champions Trophy gewonnen. Nieuw Zeeland werd met 4-0 aan de kant gezet.

Oranje was duidelijk beter dan Nieuw Zeeland. Vooral Fatima Moreira de Melo was een grote kwelgeest voor de defensie van de Black Sticks. In de rebound van de derde strafcorner opende Moreira de Melo de score voor Oranje, waarna Kim Lammers niet lang daarna met een van richting veranderd schot de 2-0 erin sloeg.

Maartje Scheepstra scoorde vervolgens met een hard schot de 3-0, en Lammers verzilverde in de laatste minuut de tiende strafcorner van de wedstrijd en bracht zo de eindstand op 4-0. "Ik geloof dat ik er vier mocht slepen en gelukkig zat de vierde er eindelijk in," aldus Lammers die nu drie doelpunten in drie wedstrijden heeft gemaakt.

Nederland heeft na drie wedstrijden alle wedstrijden tot nu toe gewonnen, maar de de zwaarste wedstrijden, Duitsland en gastland Argentië moeten nog komen.

Celstraf dreigt voor zwemheld Phelps

In Amerika is zesvoudig Olympisch kampioen zwemmen Michael Phelps in opspraak geraakt. Hij werd donderdagnacht in de auto aangehouden onder invloed van alcohol.

De 19-jarige Phelps behaalde deze zomer op de Olympische Spelen in Athene zes gouden medailles en werd daarmee de Olympische held van Amerika. Nu hij met drank op achter het stuur is betrapt kan hij vanwege zijn voorbeeldfunctie een zware straf verwachten. Naast het rijden onder invloed wordt hem ook overtreding van de alcoholregels ten laste gelegd. In Amerika mag je namelijk geen alcohol drinken voor je 21ste. De maximale straf die Phelps kan krijgen is een celstraf van een jaar en een geldboete van 1000 dollar.

Phelps heeft direct zijn spijt betuigd: "Ik heb een fout gemaakt. Het is verkeerd, gevaarlijk en onacceptabel om met drank op in de auto te stappen. Ik ben 19, maar het maakt niet uit hoe oud je bent. Je moet de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen daden. Ik heb er heel erg spijt van."

Zijn zwemcoach Bob Bowman zegt dat de zwemmer behoorlijk is aangeslagen door het voorval: "Hij heeft het gevoel dat hij de wereld in de steek heeft gelaten. Op een bepaalde manier heeft hij dat ook. Hij weet dat hij een grote fout heeft gemaakt. Dit zal zijn reputatie geen goed doen. Dat doet mij pijn. Hoeveel schade het werkelijk gaat aanrichten, hangt af van hoe hij er mee omgaat."

KNSB maakt sprintploeg wereldbeker bekend

De Nederlandse schaatssbond, de KNSB, heeft dinsdag de selectie bekendgemaakt voor de wereldbekerwedstrijden Sprint n het Japanse Nagano (4 en 5 december) en het Chinese Harbin (11 en 12 december).

In Azië zullen onder meer de sprinters Gerard van Velde, Erben Wennemars en Beorn Nijenhuis en de sprintsters Marianne Timmer en Frouke Oonk aan de start verschijnen.

De selectie voor de wereldbekerwedstrijden in Nagano en Harbin:

Mannen: 500 meter: Beorn Nijenhuis, Erben Wennemars, Gerard van Velde, Simon Kuipers en Jacques de Koning. Reserve: Stefan Groothuis.

1.000 meter: Beorn Nijenhuis, Erben Wennemars, Gerard van Velde, Simon Kuipers en Stefan Groothuis. Reserves: Yuri Solinger en Jacques de Koning.

Vrouwen: 500 meter en 1.000 meter: Marianne Timmer, Frouke Oonk, Sanne van der Star, Willeke van Benthem en Margot Boer.

Vampire the Masquerade: Bloodlines krijgt release + trailer

Het spel Vampire the Masquerade: Bloodlines zal op 16 november in de Amerikaanse winkels moeten liggen. In Europa wordt het spel drie dagen later verwacht en zal op de 19e op een nieuwe eigenaar gaan wachten.

Het spel zal geen multiplayer bevatten en dus alleen single player in de story mode te spelen zijn. Activision heeft ter gelegenheid ook een filmpje online gezet over de krachten van de speler. Het filmpje is hier te downloaden en is 45MB groot.

Worms Forts Under Siege

Worms, :\') ik heb nog goede herinneringen aan deel 1 en 2. Heerlijke 2D games waren dat, waarbij je met een paar wormpjes met behulp van de meest vreemde wapens de andere wormen moest afschieten. Ook World Party was erg leuk, de wapens waren nog absurder en nóg leuker. Helaas ben ik na deze game de Worms-serie een beetje uit het oog verloren. Waarschijnlijk wilde ik gewoon niet door een 3D-engine teleurgesteld worden, na alle lol die ik met de 2D versies had gehad. Toch, toen ik de kans kreeg de aankomende versie te reviewen, waagde ik me er toch aan. Eens kijken of dit wel zo slim was...


[Update]Open Beta World of Warcraft

Vannacht is de open beta van World of Warcraft eindelijk van start gegaan.
De stress-test is afgelopen en hierna is dus de open beta gestart. De site van WoW is nog niet helemaal online, maar inschrijven en downloaden van de client (2,5 GB) kan al wel. Het spelen van de open beta is geheel gratis. Ook Mac gebruikers kunnen meedoen aan de open beta. Let wel even op dat de open beta momenteel officieel alleen open is voor mensen uit Australië, Canada, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten, hoewel daar volgens diverse fora niet actief op gecontroleerd wordt.

Inschrijven en het verkrijgen van de client kan op de officiële World of Warcraft site.

Update 10 november 08:30
Inmiddels heeft Blizzard voldoende aanmeldingen voor de beta test. Wie mee wil doen aan de beta test moet even wachten, voor het spel op 23 november uitkomt in de Verenigde Staten zullen er nog meer beta testers nodig zijn.

quote
We have reached our initial projected number of signups for the open beta test, so account creation is now closed. We'd like to thank everyone for their interest in joining the World of Warcraft open beta test and their patience during our website outage. Please note that we will continue to analyze server population, and should there be more space for testers prior to the game's launch on Nov. 23, we will re-open the signups.

Jezus als homo gaat regio-omroep te ver

afgezaagd had ons via de nieuws-submit te melden:

Een reclamespotje waarin de vraag wordt gesteld of Jezus een homo was, is geweigerd door de regionale zenders RTV West en RTV Utrecht. De omroepen vinden het spotje ''onnodig kwetsend.''

RTV West meent dat het niet verstandig en gepast is om de reclame te laten zien, ''zeker gezien de recente ontwikkelingen in het land.'' RTV Utrecht wil rekening houden met de gelovige geaardheid van de inwoners: ''Vooral in het oostelijk deel van onze provincie kan het als kwetsend worden ervaren''.

De reclame is bedoeld ter ondersteuning van het boek 'Judas' van auteur Walter Kamp. In de erotische thriller wordt beschreven dat Christus homoseksueel was en daarvoor werd gearresteerd en ter dood veroordeeld.

De weigering om de reclame uit te zenden moet volgens schrijver Kamp gezien worden als een ''uiting van discriminatie en homohaat door fundamentalistische christenen.''. Zijn boek kan het ontstaan van extremisme en de achterliggende religies helpen verklaren, meent de auteur.


Kamps boek 'Judas'.

'Arafat overlijdt vandaag'

Homeroz had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens een Palestijnse functionaris zal later vandaag in het hoofdkwartier van Yasser Arafat in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever officieel bekend worden gemaakt dat de leider van de Palestijnen is overleden. De functionaris zei dit tegenover persbureau AFP.

Gisteren werd Arafat, die in diepe coma ligt in een ziekenhuis te Parijs, bezocht door de Palestijnse premier Qurei, minister Shaath van Buitenlandse Zaken, oud-premier Abbas en parlementsvoorzitter Fattouh. Zij zijn vertrokken naar Amman om daarna verder te reizen naar Ramallah. Qurei zei in Frankrijk nog dat er op Arafat geen euthanasie zal worden toegepast, omdat dat in strijd is met de islam.

Rozenkrans populair onder jongeren

De rooms-katholieke rozenkrans blijkt gretig aftrek te vinden onder jongeren. Niet omdat de jeugd zich ineens bekeerd heeft en nu en masse weesgegroetjes prevelt, maar omdat de ketting een populair sieraad is geworden.

Bestonden de kettingen vroeger nog vooral uit zwarte of bruine kralen, tegenwoordig zijn ze in allerlei kleuren verkrijgbaar. In uitgaanscentra en tijdens dance-feesten zijn ze op deze manier verworden tot een trendy accessoire. De rage begon vlak na de zomer en is nu op haar hoogtepunt.

Robert de Wijs van de Tilburgse religieuze groothandel De Wijsjes geeft aan dat de ketting niet aan te slepen is. "Ik heb nu weer een tweede zending van drieduizend rozenkransen bij onze Italiaanse fabrikanten in bestelling staan." Ook bij religieuze en new-age winkels is de vraag groot.


Een rozenkrans

Meer info over The Matrix Online

Warner Brothers en Monolith hebben meer informatie losgelaten over The Matrix Online. Er zullen drie organisaties zijn, die elk strijden voor het meeste gebied. Deze organisaties zijn The Machines, Merovingian en Zion. Ook zijn de allereerste details naar buiten gekomen over het Player vs. Player(PvP) gedeelte.

Het PvP gedeelte zal als hoofddoel duels hebben. Op elk moment kan je zo'n duel aangaan met een lid van je eigen organisatie. Tijdens het duel kunnen de spelers alleen elkaar aanvallen en het duel zal eindigen als één van de spelers verslagen is, zich overgeeft, vlucht of gedood is door iets/iemand van buitenaf.

Ook zul je met teams tegen elkaar kunnen strijden, waarin je met maximaal 8 tegen 8 hetzelfde kan doen als 1 tegen 1.

Het is ook mogelijk om een duel aan te gaan met iemand uit een andere organisatie. Hiervoor bestaan er "pocket worlds" buiten de Matrix om. The Archive bevat voor elke organisatie een veilige thuishaven, waar je je kan voorbereiden op de strijd.

[upd] Brand verwoest islamitische school

In Uden (Noord-Brabant) woedt momenteel een middelgrote brand bij de islamitische basisschool Bedir. Deze is gelegen aan de Landschrijversveld. Op de school zitten 140 leerlingen. De brandweer is ter plaatse met volledig materieel. Er zijn geen gewonden.

De brand brak iets voor negen uur uit. Waarschijnlijk is het vuur aangestoken. Op enkele muren van de school zijn volgens ooggetuigen. racistische leuzen geschreven, waaronder 'White Power', 'Rest in peace, RIP' en 'kut-marokkanen'. Een woordvoerder van het schoolbestuur reageert geschokt: "Dat dit in Uden kan gebeuren. Niet te geloven!" Andere leuzen verwijzen naar Theo van Gogh: 'Theo ruste in vrede.'

Burgemeester Kersten zei tegenover het NOS journaal nog niet te weten of het om een aanslag gaat. Volgens haar waren de afgelopen dagen enkele ruiten gesneuveld en was een moskee beklad. In het nabijgelegen Veghel is vorige week eveneens een moskee beklad met racistische teksten. De veiligheid ging dan ook al uit naar de islamitische eigendommen.

Maandagochtend werd een aanslag gepleegd op een islamitische basisschool in Eindhoven. Mogelijk is daarbij ook een verband met de moord op Van Gogh.Brand bij de islamitische basisschool Bedir
Eerste beelden van de brand. Foto: Maanvis


Update 22:38
De school lijkt geheel verwoest te zijn door de vlammen. FOK!users melden ons dat er opvallend veel jeugd aanwezig is. De aanwezige allochtonen zijn aangeslagen.

Update 23:34
De school is niet meer te redden. Omdat het vuur te heet is, kan de brandweer de brandhaard niet dichtbij naderen. Inmiddels verleent de brandweer uit Oss assistentie.

Update 00.08
Op een persconferentie heeft de politie bevestigd dat er leuzen waren gekalkt op de muren. Beelden van NOS laten duidelijk zien dat er met verf R.I.P Theo op de ramen staat, alsmede het logo van white power. Over de daders tast zij vooralsnog in het duister.

RTL Nieuws meldt zojuist in haar uitzending dat even verderop in Boxmeer een kerk in brand staat. Ook daar wordt brandstichting vermoed.

Update 00.49
De brand in de Pauluskerk aan de Kardinaal Tooropstraat in Boxmeer is inmiddels geblust. Over de oorzaak, schade en omvang van de brand is nog niets bekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.