DVD: Strange Wilderness

Discovery Channel, National Geographic en Animal Planet zijn er groot mee geworden: natuur- en dierenprogramma's. Sla de televisiegids open en elke dag kun je als natuurliefhebber wel op één van deze zenders je hart ophalen. Het fenomeen natuurprogramma is door de makers van 'I Pronounce You Chuck And Larry' gebruikt om Strange Wilderness te maken. Peter Gaulke (Steve Zahn) probeert als anchorman van een tv-show over de natuur samen met zijn crew zijn plaats op het televisiestation te behouden. Dat dat niet meevalt met een timeslot van drie uur 's nachts lijkt vrij duidelijk. Dit tijdstip tekent de interesse die het programma bij zowel de kijker als het tv-station oogst. Eén grote scoop en Strange Wilderness is back in the air. De jacht is geopend!

Bigfoot is back
Peter Gaulke heeft na de dood van zijn vader diens tv-show overgenomen: Strange Wilderness. Het is een natuurprogramma waar zijn vader in zijn tijd hoge ogen mee gooide. Peter lijkt echter totaal geen verstand te hebben van de natuur, noch van het maken van televisieprogramma's. Samen met zijn crew maakt hij afleveringen die totaal in het niet vallen bij de andere programma's op de zender. Dit leidt ertoe dat hij zijn programma, dat toch al op het slechts voorstelbare tijdstip van drie uur in de nacht wordt uitgezonden, dreigt kwijt te raken. Eén grote scoop kan hem terugbrengen.

Deze scoop lijkt het team te krijgen als bekend wordt dat er een Bigfoot gesignaleerd is. Peter mobiliseert zijn crew en samen gaan ze op jacht naar Bigfoot. Bij deze jacht moet hij niet alleen Bigfoot zien te overwinnen, maar ook zijn directe concurrent op televisie, Sky Pierson. Deze is namelijk voor zijn show ook op zoek gegaan naar Bigfoot. Wat dan volgt is een tocht die van ongelukken aan elkaar hangt. Het lijkt erop dat Sky Pierson gaat winnen, maar Gaulke zou Gaulke niet zijn als hij niet tot het gaatje zou gaan. Dat het uiteindelijk niet Bigfoot is die zijn show redt, maar een bizar ongeluk dat gebeurd is tijdens de zoektocht mag Peter een zegen noemen.


De cast van Strange Wilderness


Weinig diepgang
Als je op zoek bent naar diepgang in natuurprogramma's kun je beter overschakelen naar één van de eerder genoemde zenders. Als je echter meer de hilarisch komische, vooral niet te serieuze kant wilt zien van wat het maken van een natuurprogramma inhoudt, zit je met Strange Wilderness op het juiste spoor. De film wordt gekenmerkt door bizarre, onrealistische humor. Voorspelbaar en zeer zeker niet serieus; zo moeten we de film kwalificeren. Als je met dit in je achterhoofd deze film bekijkt, zul je best een leuke 75 minuten hebben. Het is echter geen verhaal dat diepgang kent en dat ook zeker niet iedereen zal aanspreken. Gewoon wat onbezonnen kolderieke natuurfun, niet meer en niet minder. Zeker geen hoogvlieger, maar daar lijkt het de makers ook niet om te doen geweest.


Label: RCV Releasedatum: 6 augustus 2008 Kijkwijzer:
Waardering Film: Waardering extra's: n.v.t.