FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 augustus 2008

Overmars maakt rentree bij GAE

Marc Overmars keert terug in het betaalde voetbal. De 35-jarige aanvaller voegt zich per direct bij de selectie van Go Ahead Eagles, de club waar Overmars zijn carrière ooit begon. De 86-voudig international laat maandagmiddag weten of hij komende vrijdag al beschikbaar is voor het thuisduel tegen Fortuna Sittard.

Overmars hing zijn kicksen na het EK van 2004 per direct aan de wilgen. Een slepende knieblessure speelde hem parten. De kleine vleugelspecialist speelde in zijn carrière voor achtereenvolgens Willem II, Ajax, Arsenal en Barcelona.

Twee weken geleden speelde Overmars een wedstrijd ter gelegenheid van het afscheid van Jaap Stam. Hierin maakte hij een bijzonder fitte indruk en maakte hij het Ajax-verdediger Ogararu knap lastig. Go Ahead-coach Andries Ulderink vroeg of hij niet meer wilde gaan voetballen. Tot zijn eigen verbazing zag Overmars dat wel zitten.

Tieners scheuren met scooter over snelweg

Twee Amsterdamse jongens van 15 en 16 jaar scheurden vanmiddag over de snelweg A2 bij Abcoude. Zonder helm en kenteken haalden zij volgens een getuige met honderd kilometer per uur auto's links en rechts in. De politie heeft de jongens opgepakt.

Een automobilist maakte rond 15.15 uur ter hoogte van Breukelen melding van het tweetal. Daarop stond de politie de scooter op te wachten bij de afrit Abcoude. De jongens negeerden echter het stopteken en probeerden de blokkade te omzeilen. Ze trachtten via de berm op de provinciale weg te komen, maar werden daarbij gelanceerd. De knapen belandden naast de scooter op het wegdek.

Ze namen daarna onmiddellijk de benen, maar konden niet ontkomen. Ze zijn opgepakt voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. Het bromfietsrijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Onderzocht wordt nog of de scooter gestolen was.

Russen brengen Georgisch schip tot zinken

De Russische marine heeft een Georgisch oorlogsschip tot zinken gebracht. Op de Georgische kruiser zouden zich raketwerpers hebben bevonden, meldden Russische persbureaus vanavond. Zij baseren zich op het Russische ministerie van Defensie.

De Russische aanval was een reactie op Georgische beschietingen. Volgens het persbureau Interfax zouden meerdere Georgische vaartuigen door de Russische Zwarte-Zeemarine tot zinken zijn gebracht.

DVD: Cleaner

Een sterfgeval in de familie is zeer vervelend, zeker als de overledene wat bloed en andere troep achter laat in het huis. Voor de nabestaanden is het zeer confronterend deze bende op te ruimen. Samuel L. Jackson verdient er zijn brood mee. Cleaner is een film met een topcast. Zo spelen Samuel L. Jackson, Eva Mendes en Ed Harris de hoofdrollen in deze spannende thriller. De film is een creatie van de regisseur van Die Hard 2, Renny Harlin, en hij zorgt voor een goede anderhalf uur aan spanning. De film is in Nederland niet in de bioscoop te zien geweest, dat is vreemd gezien de cast die eraan meewerkte.

Volkskrant wil naar kleiner formaat

De Volkskrant verschijnt in 2010 waarschijnlijk op kleiner formaat. Dat heeft hoofdredacteur Pieter Broertjes in de eigen krant laten weten.

Het is de bedoeling dat de krant van het huidige broad-sheet overstapt op het Berliner-formaat. "Dan kun je op de voorpagina artikelen en advertenties kwijt, en je kunt ook nog steeds prachtige spreads en katernen maken", aldus Broertjes. "Tabloid vinden we niet journalistiek genoeg. Je kunt je voorpagina niet die urgentie meegeven die ik wil. Kijk maar naar Trouw, AD of Het Parool."

Relaxte reggaevibes op E3-Strand in Eersel

De slechte weersvoorspellingen hebben de bezoekers niet weerhouden van de dertiende editie van Reggae Sundance op het E3-Strand in Eersel. Op de stortregen van vrijdag na bleef het dan ook bij enkele buitjes.

Organisator Panic Productions keek vanavond terug op een geslaagde en druk bezocht editie van het openluchtreggaefestival.

Volgens een van de initiatiefnemers kwamen op zaterdag 12.000 reggaeliefhebbers naar het evenement. De kaartverkoop op zondag, hoewel de exacte aantallen nog niet bekend waren, ging daar overheen. De sfeer was volgens hem wederom "erg relaxed". Op de Jamaicaanse zanger Ini Kamoze na was het programma compleet. Legende Lee 'Scratch' Perry nam zijn plaats in.

Shell praat met Jordanië over oliewinning

Jordanië is in onderhandeling met oliemaatschappij Shell over een akkoord over oliewinning in het land. Het gaat om de oliewinning uit leisteen in de woestijn van het koninkrijk.

Een woordvoerder van de National Resources Authority van Jordanië zei dat de onderhandelingen "hun einde naderen". "Als dit plan lukt, wordt het een van de grootste projecten om Jordanië te helpen meer zelfvoorzienend te worden voor wat betreft energie. Mogelijk kunnen we in de toekomst zelfs exporteren", aldus de woordvoerder. Momenteel importeert Jordanië 95 procent van zijn energiebehoefte.

De 26 gebieden waar Jordanië olie wil gaan winnen, omvatten 40 miljard ton olie. Een studie heeft aangetoond dat het land uit de gezamenlijke locaties dagelijks 36.000 vaten olie kan halen. Oliewinning uit leisteen, waarbij deze steen tot extreem hoge temperaturen moet worden gebracht, is wel duur. De kosten worden geschat op 6 miljard dollar.

Saakasjvili niet langer een partner voor Rusland

Rusland ziet de Georgische president Michail Saakasjvili niet langer als een gesprekspartner. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov vandaag.

Maar volgens de bewindsman is het vertrek van de prowesterse Georgische president niet een voorwaarde om de crisis op te lossen.

"Een man die opdracht geeft tot oorlogsmisdaden die resulteren in de dood van duizenden vreedzame burgers kan door Rusland niet worden beschouwd als een gesprekspartner", zei Lavrov tegen journalisten. Rusland en Georgië voerden de afgelopen dagen een felle strijd over de afvallige Georgische provincie Zuid-Ossetië.

Eerder vandaag zei Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Zalmay Khalilzad, dat Lavrov tegen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice gezegd zou hebben dat Saakasjvili "moet verdwijnen". De Russische ambassadeur bij de VN ontkende dat ten stelligste.

Duits jeugdkamp neonazi's opgerold

De politie heeft in het oosten van Duitsland een jongerenkamp van neonazi's opgerold. In het kamp werden kinderen en tieners door ongeveer vijftig volwassenen systematisch onderwezen in extreem rechtse opvattingen, aldus de politie in Rostock.

De 39 jongens en meisjes (8 tot 14 jaar) zijn naar hun ouders teruggebracht. De deelnemers kwamen uit de hele Bondsrepubliek, meldden Duitse media vandaag.

De politie kon tegen het vakantiekamp bij Güstrow optreden na een tip uit de bevolking. Het kamp was een initiatief van de Vereniging van Vaderlandstrouwe Duitse Jongeren (HDJ). Agenten namen onder andere vaatdoeken met hakenkruizen in beslag.

Britse bioscopen verbieden popcorn

Steeds meer Britse bioscopen verbieden popcorn. Een van de grotere ketens van filmzalen in het land heeft nu ook besloten tot 'popcornvrije' voorstellingen.

Picturehouse reageert op klachten van bioscoopbezoekers die het spul haten wegens de rotzooi, de stank en het lawaai, aldus een woordvoerder. Als de proefperiode volgende maand een succes blijkt, wordt het verbod permanent ingevoerd.

De Vereniging van Britse Filmtheaters verwacht echter niet dat popcorn overal verdwijnt. Met alleen de kaartverkoop verdienen de meeste bioscopen niet genoeg, aldus de voorzitter vandaag in Britse media. In een paar zalen werd het verbod al weer teruggedraaid.

Uitslagen oefenduels 10 augustus

In augustus wordt er weer gevoetbald in de Eredivisie. Als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
ADO Den Haag Real Valladolid (Spa)
Lopez (3)
0-3
FC Utrecht Wigan Athletic (Eng)
De Ridder, Kilbane
0-2
RC Genk (Bel)
Caillet, Barda
SC Heerenveen
Elyounoussi, Henrique
2-2

Duizenden vluchten uit Toronto na explosie

Duizenden mensen hebben vandaag de Canadese stad Toronto moeten verlaten na een explosie in een propaangasfabriek. Rond de fabriek is een zone van 1,6 kilometer ingesteld waaruit alle bewoners moeten worden geëvacueerd.

In het gebied wonen circa 12.000 mensen, aldus de televisiezender CBC. De explosies hadden in de nacht van zaterdag op zondag plaats waarna een enorme brand uitbrak. Slechts acht mensen raakten gewond en een persoon wordt vermist.

Arrestatieteams proberen stroomstootwapen uit

De arrestatieteams van de Nederlandse politie houden eind dit jaar, begin volgend jaar een proef met stroomstootwapens, ook wel bekend onder de merknaam Taser.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigd naar aanleiding van berichtgeving hierover van RTV Rijnmond.

Het wapen is niet onomstreden. Zo was er kritiek van mensenrechtenorganisatie Amnesty International. "Daarom is er uitvoerig onderzoek gedaan en wordt nu eerst een proef gehouden", zegt woordvoerder Jelle Egas van de Raad van Hoofdcommissarissen. Volgens hem levert een 'schot' met het stroomstootwapen minder letsel op dan van een beanbag die nu gebruikt wordt of dan van een hondenbeet. Een beanbag is een zakje met korreltjes zo groot als bonen die afgeschoten kan worden.

"Je wilt iemand uitschakelen op een manier waarbij je zo min mogelijk letsel toebrengt. Zowel bij de verdachte als bij omstanders en de leden van het arrestatieteam." Wanneer een verdachte wordt beschoten met het stroomstootwapen raken de spieren tijdelijk verlamd waardoor de verdachte omvalt en gearresteerd kan worden.

De proef met het wapen zal een jaar duren. Daarna wordt bekeken of de Taser tot de definitieve wapenuitrusting van de arrestatieteams gaat behoren. Alle zeven de arrestatieteams, zes van de politie en een van de Koninklijke Marechaussee, doen mee aan de proef.


Community Shield voor Man United

Manchester United heeft het Community Shield voor zich opgeëist, de Engelse variant van de Johan Cruijff-schaal. FA Cup-houder Portsmouth moest het na strafschoppen ontgelden.

De regerend Engels en Europees Kampioen domineerde het duel op Wembley, maar sprong bijzonder nonchalant met de kansen om. Ook was Pompey-doelman David James in goede doen; hij stopte enkele goede pogingen van Darren Fletcher en Carlos Tévez. De Argentijn werd in de spits bijgestaan door Ryan Giggs, aangezien veel van Uniteds aanvallers zoals Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo geblesseerd zijn. De tweede helft was eveneens voor de ploeg van Sir Alex Ferguson, maar doelpunten zouden er niet vallen.

De enige kans die Portsmouth ooit zou hebben de westrijd te winnen zou via strafschoppen zijn. Die zouden er ook komen, maar Lassana Diarra schoot de eerste al hoog over. Jermaine Defoe passeerde Edwin van der Sar wel, maar de Nederlander hield wel de poging van Arnold Mvuemba. Omdat Tévez, Giggs en Michael Carrick wel scoorden moest Glen Johnson wel scoren. De rechtsback kreeg de bal niet tussen de palen, en dus ging het Shield naar Manchester United. Gary Neville mocht als aanvoerder de prijs ophalen. Voor de Engelsman was het zijn eerste basisplaats sinds maart 2007, na een jaar vol blessureleed.


Manchester United FC - Portsmouth FC 0-0 (3-1 ns)

Strafschoppen
Lassana Diarra (Portsmouth) 0-0
Carlos Tévez (Man United) 1-0
Jermaine Defoe (Portsmouth) 1-1
Ryan Giggs (Man United) 2-1
Arnold Mvuemba (Portsmouth) 2-1
Michael Carrick (Man United) 3-1
Glen Johnson (Portsmouth) 3-1

Welke is Dit: Opgave 27 - Uitslag

Of het nu de hint was of de foto zelf, Jordy-B wist opnieuw als eerste het goede antwoord te geven (het feit dat zijn moeder een groot fan van Sandra Bullock is zal hierbij hebben geholpen). Hoewel lang niet iedereen het met hem eens was, toch nog een aardig gevulde lift: InTrePidIvity, Cloonaid, PAAC, psyniels, Ryoga, Katth, borisz, Viper2k1, magical_reflex, Sc0rPi0n, TagForce, Champloo, H-B-B, WurM en Daywalk3r
 

Belgische overvaller laat nepwapen vallen

Een stuntelige overvaller is er gisteren niet in geslaagd een apotheek in het Belgische Maasmechelen te overvallen. Hij liet namelijk tijdens de overval een onderdeel van zijn neppistool vallen. Toen hadden de bediende en klanten, die hiermee werden bedreigd, al snel door dat het wapen niet echt was. Een klant wilde vervolgens de man overmeesteren, maar raakte hierbij zelf gewond.

De bediende die in de loop staarde, stopte snel de inhoud van de kassa in het plastic tasje van de overvaller. Doordat de overvaller zo aan het klungelen was, kon hij de buit echter niet meenemen. Wel wist de man snel het pand te verlaten.

Paard komt vast te zitten op A27

Een paard heeft flink wat file veroorzaakt op de A27. Het dier zat in een trailer dat betrokken raakte bij een ongeluk. Het dier kwam vast te zitten.

Het gebeurde allemaal bij knooppunt Lunetten. Het paard is heel voorzichtig uit de trailer gehaald en maakt het zover bekend redelijk.

Geluk bij een ongeluk was dat de afdeling Levende Have van de politie in de buurt was voor de oefenwedstrijd van FC Utrecht. De afdeling kon assistentie verlenen.

Burenruzie loopt uit de hand

Burenruzies heb je in de beste buurten. Maar een ruzie in de Mauvestraat in Baarn is compleet uit de hand gelopen. Het begon allemaal met een bal in een tuin. Al snel escaleerde de ruzie en gingen er bedreigingen over en weer.

Er kwamen zelfs een mes en een slagwapen aan te pas. Volgens de politie was er flink wat drank in het spel. Toch raakte er niemand ernstig gewond. Er is ook niemand aangehouden.

Het mes is in beslag genomen. Een van de buren heeft aangifte gedaan en de zaak is verder in onderzoek.

Kompany keert terug vanuit Peking

Vincent Kompany is teruggeroepen door zijn club Hamburger SV. In plaats van met België tegen Nieuw-Zeeland te strijden om een kwartfinaleplaats op de Olympische Spelen, verschijnt de verdediger op het trainingsveld van HSV.

De club was lange tijd niet gecharmeerd van het olympische avontuur van Kompany. Na langdurig overleg met de Belgische voetbalbond KBVB, kwamen beide partijen uiteindelijk overeen dat HSV na twee wedstrijden weer een oproep mocht doen op hun speler. Die optie wordt nu gelicht.

Omdat het CAS oordeelde dat clubs niet verplicht zijn hun spelers af te staan aan de landenteams die actief zijn tijdens de Olympische Spelen, heeft de KBVB geen andere keus dan Kompany terug te laten keren bij zijn club.

Trainer Martin Jol vertelt op de website van HSV: "Onze selectie is op dit moment niet zo breed, daarom willen we op Kompany rekenen." In de eerste wedstrijd van de Rode Duivels liep Kompany tegen een rode kaart aan. Daardoor was de speler geschorst voor het duel tegen China.

Regen verstoort Breda Ballon Fiësta

Het weer heeft roet in het eten van het Breda Ballon Fiësta gegooid. Er kwamen slechts 25.000 bezoekers op het evenement af. Normaal zijn dat er zo'n 70.000. Veel piloten hielden gisteravond hun ballon uit voorzorg aan de grond. Door de regen van vanochtend, werden alle vaarten vandaag afgelast.

Het parkeerterrein had als eerste last van het slechte weer. Dat werd onbegaanbaar door de regen. Eigenlijk was alleen de vrijdag een goede dag voor de ballonvaart.

Gears of War 2 editie met levensechte Lancer

Altijd al in het echt willen raggen met de Lancer uit Gears of War? Of al gedaan alsof, maar de kartonnen koker was niet goed genoeg voor je? Epic Games heeft dan nu de oplossing. Gears of War 2 wordt namelijk geleverd in verschillende vormen.De duurste bundel ($139,99) wordt misschien wel de meest indrukwekkende speciale editie ooit.

Deze versie wordt namelijk geleverd met een levensechte Lancer op de juiste grootte die geluid maakt en enkele beweegbare onderdelen bevat, namelijk de verwijderbare munitieclip en een verplaatsbare handgreep. De kettingzaag werkt dus niet, maar mocht je iets van je zusje nodig hebben; zij hoeft dat niet te weten toch? Tot nu toe is de bundel alleen beschikbaar via Amazon, en het is nog niet bekend of de bundel ook naar Europa komt.



Uitslagen dag 2 - avond

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 2 vanaf 2 uur vanmiddag Nederlandse tijd tot
nu.

Badminton, vrouwen

Enkelspel, tweede ronde

Xie Xingfang (Chi/1) - Cheng Sao-Chieh (Tai) 21-1, 21-9
Lu Lan (Chi/3) - Karen Foo Kune (Mri) 21-3, 7-1 opgave
Wang Chen (HKo/4) - Eva Sladekova (Slw) 21-7, 21-8
Xu Huaiwen (Dui/7) - Anu Nieminen (Fin) 21-17, 21-8
Wong Mew Cho (Mal/8) - Kerry-Lee Harrington (ZAf) 21-4, 21-4

Damesdubbel

Yang/Zhang (Chi/1) - Natsir/Marissa (Ino) 21-19 21-15
Maeda/Suetsuna (Jpn) - Luiz/Tanaka (aus) 21-4 21-8
Lee/Lee (ZKo/4) - Wong/Chin (Mal) 21-14 21-19
Jiang/Li (Sin) - Lee Mangkalakiri (USA) 21-12 21-12

Edwards/Botts (ZAf) - Chien/Cheng (Tai) 6-21 12-21
Emms/Kellog (Tai) - Zhang/Wei (Chi/3) 19-21 13-21
Frier Kristiansen/Rytter Juhl(Den) - Ogura/Shiota (Jpn) 21-18 14-21 18-21
Ha/Kim (ZKo) - Du/Yu (Chi/2) 11-21 21-16 15-21

Basketbal, heren

Groep A

Australië - Kroatië 82 - 97

Groep B

Verenigde Staten - China 101- 70

Gewichtheffen, mannen

Tot 56 kg

1. Long Qingquan (Chi) 292 kg
2. Anh Tuan Hoang (Vie) 290 kg
3. Eko Irawan (Ino) 288 kg
4. Yang Chin Yi (Tai) 285 kg
5. Cha Kum Choi (NKo) 283 kg

Handbal, heren

Groep A

Polen - China 33 - 19

Groep B

Denemarken - Egypte 23 - 23

Hockey,vrouwen

Groep A

Nederland - Zuid-Afrika 6-0

Groep B

Argentinie - Verenigde Staten 2 - 2
Duitsland - Groot-Brittanie 5 - 1

Schermen, heren

degen

1. Matteo Tagliariol (Ita)
2. Fabrice Jeannet (Fra)
3. Jose Luis Abajo (Spa)

Voetbal, heren

Groep A

Servië - Ivoorkust 2-4

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Argentinië63-1
2Ivoorkust35-4
3Servië13-5
4Australie11-2

Groep B

Nederland - Verenigde Staten 2-2

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Verenigde Staten43-2
2Nigeria42-1
3Nederland22-2
4Japan01-3

Groep C

België - China 2-0

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Brazilië66-0
2België32-1
3China11-3
4Nieuw-Zeeland11-6

Groep D

Italië - Zuid-Korea 3-0

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Italië66-0
2Kameroen42-1
3Zuid-Korea11-4
4Honduras00-4

Volleybal, heren

Groep A

Italië - Japan 3-1 (25-19,25-18,23-25,25-17)
Verenigde Staten - Venezuela 3-2 (25-18,25-18,22-25,21-25,15-10)
Bulgarije - China 3-1 (25-20,25-21,26-28,25-19)

Groep B

Polen - Duitsland 3-0 (25-17 33-31 25-20)

Waterpolo, heren

Groep A

Spanje - Canada 16-6
Hongarije - Montenegro 10-10
Australie - Griekenland 12-8

Zeilen

Finn

Stand na vier van de tien races

1. Zach Railey (USA) 11 punten
2. Ben Ainsley (Eng) 16 punten
3. Christopher Cook (Can) 28 punten
20.Pieter-Jan Postma (Ned) 72 punten
Beste tien gaan naar medaillerace.

49er

Stand na 3 van de 15 races

1. Morrison/Rhodes (Eng) 12 punten
2. Sibello/Sibello (Ita) 13 punten
3. Warrer/Ibsen (Den) 16 punten
Beste tien gaan naar medaillerace.

Yngling

Stand na 4 van de 10 races

1. Groot-Brittanie 16 punten
2. Finland 23 punten
3.Nederland 25 punten
Beste tien gaan naar medaillerace

Agent mishandeld na niet opnemen aangifte

Een 55-jarige man uit Meppel is gisteren aangehouden omdat hij een agent mishandelde die zijn aangifte niet direct wilde opnemen, dat meldt de politie.

De man had zaterdag een afspraak op het politiebureau van Meppel om aangifte te komen doen. Toen hij meer dan een half uur te laat aankwam, werd hem verteld dat hij een nieuwe afspraak moest maken. De man eiste echter dat hij meteen aangifte kon doen. Om dat af te dwingen ging de man demonstratief op de stoeltjes in de ontvangstruimte van het bureau liggen.

Nadat de Meppelaar meerdere keren was verteld dat hij moest vertrekken, besloot de politie hem aan te houden. Daarop sloeg de verdachte een 57-jarige agent tegen zijn hals. De man heeft een proces-verbaal gekregen en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Een politiewoordvoerder kon niet zeggen waarvan de man aangifte kwam doen.

Ivanovic trekt zich terug

Ana Ivanovic heeft op het laatste moment afgezegd voor het olympisch tennistoernooi. De Servische nummer een van de wereld zegt dat ze teveel last heeft van de kwetsuur aan haar duim.

"Dit is een van de slechtste momenten uit mijn loopbaan", aldus Ivanovic. Eerder zegden ook al Tatjana Golovin, Amelie Mauresmo en Maria Sharapova af terwijl Lindsay Davenport alleen meedoet aan het damesdubbel.

Overigens viel de eerste dag van het tennistoernooi voor het grootste deel in het water door stortregens. Als gevolg hiervan moesten 36 wedstrijden worden uitgesteld tot morgen.

Kopstuk van Taliban in Uruzgan opgepakt

Commando's van de Australische strijdkrachten hebben vorige week een belangrijke commandant van de Taliban in de Afghaanse provincie Uruzgan opgepakt. Dat heeft het Nederlandse ministerie van Defensie vandaag bekend gemaakt.

Mullah Bari Ghul, die de 'schaduwgouverneur van Uruzgan' werd genoemd, wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor een zelfmoordaanslag op een bazaar in de stad Deh Rawod op 13 juli. Daardoor vielen toen 21 doden en twaalf gewonden. Ook zou hij het brein zijn achter het plaatsen van bermbommen in Uruzgan. Door deze explosieven zijn vijf Nederlandse militairen in Uruzgan gesneuveld.

Verder speelde Ghul volgens het Australische leger een sleutelrol in de aanvoer van materiaal, geld en buitenlandse strijders voor acties in Uruzgan. Ook zou hij verantwoordelijk zijn geweest voor de coördinatie van de operaties van de individuele cellen van de opstandelingen.

Volgens een zegsman van het Australische ministerie van Defensie is de arrestatie van Ghul een "aanzienlijke slag" voor de Taliban in Uruzgan. Het verdwijnen van de 'schaduwgouverneur' zal waarschijnlijk "onmiddellijk een ontwrichtend effect" hebben op het handelen van de Taliban in de provincie, aldus brigadier Brian Dawson.

Details over de arrestatie van de Taliban-leider zijn niet bekendgemaakt. Ghul werd na zijn aanhouding overgebracht naar een cel op de Nederlandse basis in de plaats Tarin Kowt. Inmiddels is hij overgedragen aan de Afghaanse autoriteiten.

Bridgestone maakt banden bekend

Bridgestone, de huidige bandenleverancier in de Formule 1, heeft de bandensoorten gekozen voor de laatste races van dit seizoen. Bij de GP van Singapore, de eerste nachtrace, wordt gereden op zachte en superzachte banden.

Er werd besloten om voor de laatste race, Brazilië, andere banden mee te nemen dan eerst bedacht. In plaats van de superzachte en zachte banden, zal daar met de zachte en medium banden gereden worden. In Japan en China zal wel met dezelfde bandensoorten gereden worden.

Zoals al bekend, wordt de zachtste van de twee compounds gemarkeerd met een witte streep op de band. In Singapore wordt een speciale verf gebruikt, dezelfde die voor de witte belijning op wegen gebruikt wordt, met een reflectie erin.

De banden voor de laatste races:
Grand Prix van Europa: superzacht en zacht (was al bekend)
Grand Prix van België: medium en hard (was al bekend)
Grand Prix van Italië: medium en hard (was al bekend)
Grand Prix van Singapore: superzacht en zacht
Grand Prix van Japan: zacht en medium
Grand Prix van China: medium en hard
Grand Prix van Brazilië: zacht en medium

De Graafschap test Poolse middenvelder

De Graafschap test de komende dagen een middenvelder uit Polen. Het gaat om Marcin Smolinski, die onder contract staat bij Legia Warschau.

De 23-jarige aanvallende middenvelder wist bij Legia nooit een vaste waarde te worden. Zo kwam hij vorig seizoen maar tot elf wedstrijden. In vijf van die duels was Smolinski slechts invaller. De speler, die sinds 2004 bij Legia speelt, scoorde wel twee keer.

Overstromingen in Vietnam

Het noorden van Vietnam wordt geteisterd door overstromingen. Het dodental is opgelopen tot 93 en er worden nog 47 mensen vermist. De overstromingen volgen op een tropische storm die de afgelopen dagen over het gebied trok. Dat is niet voor het eerst. Er vallen jaarlijks honderden doden in Vietnam door overtrekkende stormen.

De autoriteiten houden er rekening mee dat het dodental verder oploopt omdat de situatie in verschillende dorpen nog onbekend is. Communicatie met het getroffen gebied is er ook niet, want Wegen en telefoonlijnen zijn door de storm vernield.

Het Vietnamese leger is ingeschakeld om hulp te verlenen.

Turnster Harmes uitgeschakeld

Suzanne Harmes is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor een toestel- of de meerkampfinale bij het olympisch turntoernooi.

In de voorrondes eindigde de Nederlandse op de 32e plaats. Alleen de beste 24 meerkampsters plaatsten zich voor de finale.

Op zowel brug als balk scoorde Harmes 13.825. Vloer, wat haar beste onderdeel is, leverde haar een puntentotaal van 14.600 op. Op sprong kwam ze tot 14.825. Die waarderingen waren niet genoeg om een of meerdere toestelfinales te bereiken.

Huntelaar wilde graag mee

Klaas-Jan Huntelaar heeft laten weten graag mee gegaan te zijn met Foppe de Haan en zijn selectie. Maar omdat de Ajax-spits naar het EK is geweest kwam hij niet voor de Spelen in aanmerking.

De afspraak die de KNVB met de clubs en bondscoaches maakte, is namelijk dat spelers maximaal op één toernooi zouden spelen deze zomer. "Ik had graag bij de Olympische Spelen willen zijn. Ik heb ook niet veel gespeeld op het EK, maar één wedstrijd, dus ik had nog wel energie over. Voor de club is het natuurlijk wel minder als je weggaat, want dan mis je de voorbereiding. Ik ga mezelf natuurlijk ook niet aanbieden, zo werkt dat niet. Maar de afspraak dat spelers die op het EK waren niet mee mochten naar Peking was helaas gemaakt," aldus Huntelaar.

OS: Hockeyvrouwen beginnen goed

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn goed begonnen aan de Olympische Spelen. Oranje won hun eerste wedstrijd in Groep A met 6-0 van Zuid-Afrika.

Na vijf minuten spelen zorgde Mulder met een mooie tip-in voor de openingstreffer. In de stromende regen weigerde de ploeg van bondscoach Marc Lammers energie te verspillen aan de tegenstander. Aanvallend werd vooral gehoopt op strafcorners, en als de Zuid-Afrikaanse vrouwen een aanval opbouwde, werden ze bij de middenlijn gestopt door Oranje.

De strafcorners zorgden zoals gehoopt voor de beslissing: Vier van de zeven corners werden omgebogen in een doelpunt. Dijkstra zorgde in de 66e minuut met een fraaie treffer voor de eindstand.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!

 

Hockeyvrouwen goed van start

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn goed begonnen aan de Olympische Spelen. Oranje won hun eerste wedstrijd in Groep A met 6-0 van Zuid-Afrika.

Na vijf minuten spelen zorgde Mulder met een mooie tip-in voor de openingstreffer. In de stromende regen weigerde de ploeg van bondscoach Marc Lammers energie te verspillen aan de tegenstander. Aanvallend werd vooral gehoopt op strafcorners, en als de Zuid-Afrikaanse vrouwen een aanval opbouwde, werden ze bij de middenlijn gestopt door Oranje.

De strafcorners zorgden zoals gehoopt voor de beslissing: Vier van de zeven corners werden omgebogen in een doelpunt. Dijkstra zorgde in de 66e minuut met een fraaie treffer voor de eindstand.

OS: Uitslag Nederland - Verenigde Staten

De Nederlandse voetballers hebben op de valreep gelijkgespeeld tegen de Verenigde Staten. Het werd 2-2.

In de eerste helft begon Nederland goed en kwam het via Ryan Babel nog op 1-0. Naarmate de eerste helft vorderde werden de Amerikanen sterker en was het keeper Kenneth Vermeer die Nederland op de been hield.Nederland ging dan ook met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft bleven de Amerikanen de sterkere ploeg en kwamen na 65 minuten via Kljestan op gelijke hoogte. Nederland bleef in de problemen en in de 73e minuut leek de wedstrijd beslist te worden toen Altidore de Verenigde Staten op voorsprong schoot. Nederland leek op een nederlaag af te stevenen totdat Gerald Sibon in de blessuretijd de gelijkmaker scoorde.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!

 

Voetballers ontsnappen tegen VS

De Nederlandse voetballers hebben op de valreep gelijkgespeeld tegen de Verenigde Staten. Het werd 2-2.

In de eerste helft begon Nederland goed en kwam het via Ryan Babel nog op 1-0. Naarmate de eerste helft vorderde werden de Amerikanen sterker en was het keeper Kenneth Vermeer die Nederland op de been hield.Nederland ging dan ook met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft bleven de Amerikanen de sterkere ploeg en kwamen na 65 minuten via Kljestan op gelijke hoogte. Nederland bleef in de problemen en in de 73e minuut leek de wedstrijd beslist te worden toen Altidore de Verenigde Staten op voorsprong schoot. Nederland leek op een nederlaag af te stevenen totdat Gerald Sibon in de blessuretijd de gelijkmaker scoorde.

Explosies bij propaanfabriek Toronto

In de Canadese stad Toronto heeft zich rond 04.00 uur plaatselijke tijd een serie explosies voorgedaan in een propaanfabriek in het noordwesten van de stad. De politie heeft de wijde omgeving afgezet.

Vooralsnog zijn er geen slachtoffers bevestigd, maar er zijn wel meldingen. Er kan niets worden bevestigd omdat de gewonden zich achter de afzettingen bevinden. Een politieagent weet zeker dat er veel slachtoffers zullen zijn, omdat "het een hele grote knal" was. Bewoners uit de getroffen wijk zijn geëvacueerd en opgevangen in hotels in de buurt.

De explosies waren tot enkele kilometers afstand te zien en te voelen. Sommige media zeggen dat ooggetuigen veertig tot zestig explosies hebben gemeld. Grote zwarte rookwolken hangen inmiddels boven de stad.

De oorzaak van de explosies is op dit moment nog niet bekend.

Beelden van de explosies gemaakt door een inwoner van Toronto
Op 1:50 is een grote explosie te zien. 

'VS en Irak grotendeels eens over veiligheidspact'

De Verenigde Staten en Irak zijn het grotendeels eens over een nieuw veiligheidspact. Dat meldde The Washington Post vandaag. Volgens het plan verlaten de Amerikaanse gevechtstroepen in de loop van volgend jaar de Iraakse steden.

Maar over de exacte data van de terugtrekking moeten de partijen het nog eens worden en ook moet de sterk verdeelde Iraakse politiek nog het groene licht geven aan de voorwaarden van het pact. Volgens zegslieden binnen de Amerikaanse regering, aangehaald door de krant, kan het nog weken duren voordat er een officeel akkoord ligt.

Meer dan 300.000 olympische huwelijken

Tijdens de openingsdag van de Olympische Spelen zijn in heel China 314.224 koppels in het huwelijk getreden. Dat blijkt uit vandaag verspreide gegevens van de Chinese autoriteiten. Volgens The China Daily is het een record.

Alleen al in Peking gaven 15.646 koppels elkaar het ja-woord, 23 maal het daggemiddelde in de hoofdstad.

Behalve een huwelijkshausse kende 08-08-08 ook een geboortegolf. Een minuut na middernacht werd al de eerste olympische baby ter wereld gebracht in Peking. Het meisje heet Ao Yun ofwel Olympische Spelen.

Het cijfer 8 is voor de Chinezen een geluksgetal en 8 augustus 2008 is dus drie keer feest. Koppels die een '08-08-08-gelukskindje' wilden, hielden er al bij de conceptie rekening mee, zo meldden Chinese media al eerder. Om de natuur waar nodig een handje te helpen werden vrijdag naar schatting enkele duizenden baby's met een keizersnee ter wereld gebracht.

Vriend Kim Feenstra dood na ruzie

De 29-jarige man die gisteren om het leven kwam bij een ruzie in een woning aan de Groningse H.L. Wicherstraat blijkt de partner van model Kim Feenstra. Dat meldt een betrouwbare bron vandaag naar aanleiding van een bericht op de weblog van Feenstra op vriendensite Hyves. Feenstra werd in 2007 winnares van het RTL-programma Hollands Next Top Model.

Op de website schrijft Feenstra onder de kop 'Is pijn liefde?' dat ze de man met wie ze "zou trouwen en kindjes zou krijgen" is verloren. "Ik ben helemaal kapot en dat zal de eerste tijd niet anders worden! Helemaal nooit meer", meldt ze. Talloze vrienden en mede-Hyvers hebben op de site van het model inmiddels hun medeleven betuigd.

Feenstra kwam afgelopen tijd meermalen in opspraak. Zo werd ze vorig jaar door de rechter veroordeeld wegens diefstal van een pinpas. Eerder dit jaar zou ze in een discotheek in Groningen een vrouw hebben mishandeld.

Verhoord door politie inzake pedojaagster!!!

Het was in de nacht van donderdag op vrijdag.  Na een luide klap waarbij onze voordeur uit z'n sponning werd geforceerd en waarna ons alarmsysteem luidkeels afging om zodoende de hele buurt wakker te maken, werden mijn vrouw en ik uit ons bed opgeschrikt door drie tot de tanden toe bewapende agenten.  Nadat onze ogen gewend waren geraakt aan het felle licht van de stoere zaklampen verstonden we wat de in het donker gehulde mannen zoal door elkaar heen aan het schreeuwen waren. "Opstaan klootzak!  Politie!", "Laat me je handen zien!" en "hej, smerig pedovriendje, je bent er gloeiend bij!"

Nu schrik ik niet zo snel, dus ik riep iets van 'ja, kalm aan, ik ben godverdomme net wakker man, ik schrik me de pleuris!', maar wachten bleek geen optie.  Nadat ik in mijn ballen getaserd was en daar weer enigszins van was bijgekomen, voelde ik twee handen rond mijn enkels en voor ik er erg in had werd ik richting voeteind getrokken, op mijn buik op de grond gesmeten, geboeid en hardhandig het huis uitgesleurd.  Over het waarom tastte ik nog in het duister op dat moment, maar mijn vraag naar het waarom werd beantwoordt met een lading pepperspray in m'n ogen en een flinke trap met een legerlaars in mijn knieholte, dus ik besloot het er maar bij te laten.

[SLF] Doornbos tevreden over test

Deze week heeft Robert Doornbos voor de tweede keer getest voor het Superleague Formula-team van AC Milan. De Rotterdammer was de snelste tijdens de eerste twee dagen, en kwam vrijdag op de laatste dag tot de vierde tijd. De oud-F1-coureur was er dan ook erg tevreden over.

"We hebben dit keer veel meer kunnen rijden dan in Barcelona", zei Doornbos. "Het was erg belangrijk om meer vertrouwd te raken met de auto, aangezien de eerste race al over een paar dagen is. Ik ben tevreden over het werk dat het team en de engineers hebben verzet. Ik heb eerder met Gabriele Tredozi samengewerkt in de Formule 1 en dat blijkt een groot voordeel als je op het laatste moment nog belangrijke beslissingen moet nemen. We hebben nu voldoende informatie om ons voor te bereiden op de eerste race in Donington. Ik kijk erg uit naar dat weekend."

Op 31 augustus wordt de eerste race verreden, op Donington Park in Engeland.

Coulthard: "Tankverbod voor meer spanning"

Terwijl de FIA met allerlei ingewikkelde regels probeert de spanning in de Formule 1 terug te brengen is de oplossing volgens David Coulthard simpel. Het bijtanken tijdens races zou verboden moeten worden.

In de jaren tachtig en de eerste helft van de jaren negentig was bijtanken ook al verboden, maar dat verbod werd in 1994 opgeheven. Op dit moment moet men verplicht één pitstop per race maken, in een race moet met zowel de zachte als de harde band worden gereden.

"Het bijtanken tijdens een Grand Prix zorgt ervoor dat het een soort van sprint tussen de pitstops wordt, in plaats van een echte race. Met een volgetankte auto komt het veel meer aan op de coureur om de banden en remmen te sparen. Bovendien kan je - als de banden het volhouden - besluiten om de race zonder te stoppen uit te rijden, terwijl iemand anders misschien wel twee keer een pitstop maakt. En omdat het gewicht van de auto steeds anders is, verandert ook de prestatie en het gedrag van de auto. Dat zorgt voor meer inhaalmogelijkheden en dus meer spektakel", aldus Coulthard in zijn collumn op de website van het Engelse ITV.

"Je ziet nu, als het droog is, bijna nooit meer iemand die achteraan is begonnen een race winnen. Dat komt omdat de racesnelheid eigenlijk een afspiegeling is van de kwalificatiesnelheid. Verrassend is dat niet, want de omstandigheden zijn bijna hetzelfde. Dus als er meer spanning en spektakel moet komen in de races, dan moet naar mijn mening het bijtanken verboden worden", aldus de 37-jarige coureur van Red Bull, die tevens beweert dat zo’n verbod aansluit op het doel van de FIA – het 'groener' maken van de Formule 1. "Als de FIA elk team voor de race een vaste hoeveelheid brandstof geeft dan móeten zij wel proberen om daarmee zo zuinig mogelijk om te gaan."

Advies non goud waard

De Thaise Prapawadee Jaroenrattanatarakoon won vandaag goud bij het gewichtheffen in de klasse tot 53 kg. Een non speelde hier een opvallende rol in.

Jaroenrattanatarakoon heeft op advies van een non een jaar geleden haar naam gewijzigd. Ze heette vroeger Chanpim Kantatian, maar een nieuwe naam zou volgens de Thaise non meer geluk brengen.

"Toen die non me de naamsverandering aanraadde,heb ik geen moment geaarzeld. In 2004 miste ik de Spelen en nu wilde ik er wel eens bij zijn", aldus Jaroenrattanatarakoon. Ze werd met haar nieuwe naam meteen vierde op de WK, haar beste prestatie ooit. "Dat ik hier goud win,is onbeschrijflijk."

4 uur zwemmen voor hulp na schipbreuk

Een Belg heeft afgelopen week ruim vier uur terug naar de kust gezwommen, nadat hij met twee vrienden schipbreuk leed. De mannen waren zonder hun gezinnen met een motorboot onderweg van Saint Tropez naar Port Grimaud, toen rond middernacht de motor ineens kapot ging. "De boot zette zich meteen dwars en in minder dan twee minuten tijd zonk de achterkant", aldus een van de mannen.

Na een tijdje te hebben rondgedobberd, besluit een van de mannen (John) om naar de kust terug te zwemmen. Hij denkt dat hij dit wel aankan, omdat hij een geoefend triathleet is. John doet er uiteindelijk vier uur over om tegen de stroom in de kust te bereiken, wat hij ook nog eens met één hand doet. De man uit Aalst heeft ook een reddingsvest bij zich dat hij afwisselend met een hand vasthoudt.

Eenmaal op het land waarschuwt de zwemmer een bewaker die hij tegenkomt. Er wordt een reddingsactie op touw gezet en John wordt zelf in shock en onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de ochtend worden de andere twee mannen door een helikopter ontdekt en uit zee gevist. Allen verkeren in goede gezondheid en komen deze middag weer thuis bij hun vrouwen.

Spookrijder op zoek naar verloren fiets

Vanochtend heeft een 24-jarige man uit Venray zes kilometer spookgereden op de A12, omdat hij dacht dat hij zijn fiets was verloren. Hij reed vanuit Den Haag richting Utrecht en vervolgens weer, voor niets, terug over de vluchtstrook naar knooppunt Oudenrijn.

Toen de man vanochtend ontdekte dat zijn fiets niet meer op de fietsendrager stond, besloot hij om te keren en over de vluchtstrook tegen het verkeer in te rijden om zijn rijwiel te zoeken. Na zes kilometer had hij nog geen spoor van zijn fiets gezien en stopte hij bij knooppunt Oudenrijn om vervolgens tot de ontdekking te komen dat hij zijn fiets nog wel degelijk bij zich had. Deze had hij namelijk de hele tijd gewoon achter de auto over het wegdek gesleept.

Met dank aan mcwops en Zyx1981 voor de submit

Uitslagen dag 2 - middag

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 2 vanaf 10 uur vanmorgen Nederlandse tijd tot nu.

Basketbal, heren

Groep A

Litouwen - Argentinie 79 - 75

Groep B

Spanje - Griekenland 81 - 66

Gewichtheffen, vrouwen

Tot 53 kg

1. Prapawadee Jaroenrattanatarakoon (Tha) 221 kg
2. Yoon Jin-Hee (ZKo) 213 kg
3. Nastassia Novikava (WRu) 213 kg
4. Raeme Rumbewas (Ino) 206 kg
5. Yugelguis Maridalin (Do) 204 kg

Handbal, heren

Groep A

Frankrijk - Brazilie 34 - 26

Groep B

Duitsland - Zuid-Korea 27 - 23

Handboogschieten, dames

Recurve teams

1. Zuid-Korea 224
2. China 215
3. Frankrijk 203

Hockey,vrouwen

Groep A

Australie - Zuid-Korea 5-4

Judo,mannen

Klasse tot 66 kg

1. Masato Uchisiba (Jpn)
2. Benjamin Darbelet (Fra)
3. Yordanis Arencibia (Cub), Pak Chol-Min (NKo)

Judo, vrouwen

Klasse tot 52 kg

1. Xian Dongmei (Chn)
2. An Kum-Ae (NKo)
3. Soraya Haddad (Alg), Misato Nakamura (Jpn)

Schietsport

Kleiduiven trap, mannen

1. David Kostelecky (Tsj)
2. Giovanni Pellielo (Ita)
3. Aleksei Alipov (Rus)

10 meter luchtpistool vrouwen

1. Guo Wenjun (Chi)
2. Natalja Paderina (Rus)
3. Nino Salukvadze (Geo)

Tennis, enkelspel, heren

Eerste ronde

Nikolay Davydenko (Rus/4) - Ernests Gulbis (Let) 6-4 6-2
James Blake (USA/8) - Chris Guccione (Aus) 6-3 7-5
Fernando Gonzalez (Chl/12) - Sun Peng (Vhi) 6-4 6-4

Voetbal, heren

Groep A

Argentinie - Australie 1 - 0

Groep B

Nigeria - Japan 2 - 1

Groep C

Nieuw- Zeeland - Brazilie 0-5

Groep D

Kameroen - Honduras 1 - 0

Volleybal, heren


Groep B

Brazilie - Egypte 3-0 (25-19 25-15 25-18)

Waterpolo, heren


Groep B

Kroatie - Italie 11 - 7
Vernigde Staten - China 8 - 4

Wielrennen, vrouwen

Wegwedstrijd

1. Nicole Cooke (Eng)
2. Emma Johansson (Zwe)
3. Tatiana Guderzo (Ita)
4. Christiana Soder (Oos)
5. Linda Villumsen Serup (Den)
6. Marianne Vos
36. Mirjam Melchers

Zeilen

Finn

Uitslag vierde race

1. Ben Ainslie (Eng)
2. Zach Railey (USA)
3. Guillaume Florent (Fra)
22.Pieter-Jan Postma (Ned)

49er

Uitslag derde race

1. Sibello/Sibello (Ita)
2. Lindbergh/Torlen (Zwe)
3. Ishibashi/Makino (Jpn)

Yngling

Uitslag vierde race

1. Noorwegen
2. Zuid-Afrika
3. Griekenland
13.Nederland

Anorthosis haalt Sávio naar Cyprus

Sávio heeft een nieuwe club gevonden. De middenvelder van Levante was op zoek na de degradatie van de Spanjaarden, en heeft besloten naar Cyprus te verkassen.

Anorthosis Famagusta FC is de club waar de voormalig middenvelder van onder meer Real Madrid en Real Sociedad zijn kunsten gaat vertonen. De regerend Cypriotisch kampioen hoopt met de Braziliaan meer kans te maken om de Champions League te bereiken, als het aantreedt in de derde voorronde tegen het Griekse Olympiacos CFP.

De 34-jarige Sávio won met Real Madrid driemaal de Chammpions League, alsmede diverse andere prijzen. In Zaragoza won hij de Spaanse beker en Supercopa. "Ik heb ervaring met het spelen van grote wedstrijden, en ik geloof nog steeds dat ik net zo snel ben als vroeger", aldus de 44-voudig Braziliaans international. "Ik zal alles geven om mijn nieuwe club aan kwalificatie voor de Champions League te helpen."

Baptista vertrekt naar Roma

Real Madrid en AS Roma hebben een akkoord bereikt over de transfer van Julio Baptista. De Braziliaan zal de Spaanse hoofdstad verruilen voor de Italiaanse.

Volgens de Spaanse sportkrant MARCA zal Baptista maandag een vierjarig contract tekenen bij de Romeinen. Maandagmiddag zal de Braziliaans international als alles goed verloopt gepresenteerd worden. De vice-kampioen van Italië betaalt naar verluidt negen miljoen euro voor de middenvelder, dat nog kan oplopen tot elf miljoen als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Bij Real Madrid kende Baptista wisselend succes. In 2005 werd hij voor twintig miljoen euro overgenomen van Sevilla, maar moest hoofdzakelijk op de bank plaatsnemen. In zijn tweede seizoen werd hij verhuurd aan Arsenal, om met goede moed terug te keren in Madrid. In het afgelopen seizoen maakte hij enkele belangrijke treffers, waaronder de winnende bij FC Barcelona (0-1), maar dat bracht hem nooit een vaste basisplaats. Met de komst van Rafael van der Vaart lijkt de kans hierop alleen nog maar kleiner geworden, en een vertrek was slechts een kwestie van tijd.

Workshop pornomaken voor vrouwen

Moet Porno vrouwvriendelijjker? Wel als het aan Petra Joy ligt. De pornomaakster heeft gisteren een workshop 'Pornofilm Maken' gegeven, speciaal voor vrouwen in en om Amsterdam. Het doel van de workshop was om vrouwelijke fantasieën te visualiseren. Volgens Joy voldoet de meeste porno niet aan de behoefte van vrouwelijke kijkers. 

De actie was georganiseerd door een postorderbedrijf in Amsterdam en de deelneemsters werden getrakteerd op films met veel sfeer. Dat wil zeggen, veel gestreel met parelkettingen en mannen die zichzelf strelen met rozen. Verder leerden de aanwezige vrouwen hoe ze zelf dergelijke vrouwvriendelijke films kunnen maken. Of de deelneemsters de tips van de feministische Joy overnemen is nog maar de vraag. Joy is er zelf heel stellig over: "Pak gewoon de camera en film!"

'Rusland bombardeert vliegveld Tbilisi'

Rusland heeft vannacht een vliegveld nabij de Georgische hoofdstad Tbilisi gebombardeerd. Dat maakte een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Georgië bekend.

Volgens de zegsman hebben gevechtsvliegtuigen van de Russen drie bommen op de luchthaven gegooid. Dat gebeurde kort na 05.30 uur plaatselijke tijd. Tbilisi ligt niet in Zuid-Ossetië, de afvallige Georgische provincie waar het gewapende conflict tussen de Russen en Georgen om draait, maar in het zuidoosten van Georgië.

De Russen zouden volgens het Georgische ministerie inmiddels vierduizend militairen over zee hebben aangevoerd. Er zijn volgens de zegsman al zesduizend Russische troepen in Georgië aanwezig. Ook zouden tanks klaarstaan voor nieuwe aanvallen na zonsopgang, aldus de woordvoerder. Eerder viel Rusland al twee steden in het westen van Georgië aan. Rusland stelt met de aanvallen de Russische inwoners van Zuid-Ossetië te beschermen. Georgië, gesteund door het merendeel van de internationale gemeenschap, vindt dat Rusland de landsgrenzen moet respecteren.

Peiling: Grote verdeeldheid kiezers

Onder de Nederlandse kiezer is grote verdeeldheid en onduidelijkheid op wie ze nu zouden stemmen. De huidige regeringscombinatie van CDA, PvdA en ChristenUnie heeft nog maar de voorkeur van 14 procent van de kiezers. Maar ook andere combinaties scoren niet meer dan 16 procent en ongeveer een kwart van de kiezers weet het gewoon niet. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Ruim een jaar geleden was nog bijna een kwart van de kiezers voor de huidige coalitie en 23 procent zag liever een kabinet van CDA, PvdA en SP. Nu heeft deze combinatie bij 16 procent de voorkeur. Bij eenzelfde percentage is nu ook een kabinet van CDA, ChristenUnie, VVD en PVV favoriet.

Net als in de peiling van vorige week staan alle coalitiepartijen op verlies. Het CDA blijft de grootste met 34 zetels als er nu verkiezingen zouden zijn. Dat zijn er zeven minder dan bij stembusgang in 2006. De PvdA blijft steken op zestien zetels, terwijl de sociaaldemocraten momenteel 33 plekken in de Tweede Kamer hebben. De ChristenUnie komt uit op vijf zetels, tegen zes nu in de Kamer. Bij de oppositiepartijen is het stuivertje wisselen. Aan de linkerkant zakt GroenLinks een zetel ten opzichte van de peiling van vorige week en krijgt negen plekken in de Kamer. De SP stijgt met eentje tot negentien. Aan de rechterzijde daalt Trots op Nederland deze week met een zetel naar zeventien. De PVV krijgt er een bij en komt uit op veertien.

DVD: Strange Wilderness

Discovery Channel, National Geographic en Animal Planet zijn er groot mee geworden: natuur- en dierenprogramma's. Sla de televisiegids open en elke dag kun je als natuurliefhebber wel op één van deze zenders je hart ophalen. Het fenomeen natuurprogramma is door de makers van 'I Pronounce You Chuck And Larry' gebruikt om Strange Wilderness te maken. Peter Gaulke (Steve Zahn) probeert als anchorman van een tv-show over de natuur samen met zijn crew hun plaats op het televisiestation te behouden. Dat dat niet meevalt met een timeslot van drie uur 's nachts lijkt vrij duidelijk. Dit tijdstip tekent de interesse die het programma bij zowel de kijker als het tv-station heeft. Eén grote scoop en Strange Wilderness is back in the air. De jacht is geopend!

[Upd] Regen legt onderdelen stil

Gisteren was het nog prima weer in Peking maar vandaag zijn de Chinese weergoden de sporters minder goed gezind. Bij verschillende wedstrijdonderdelen op de Olympische Spelen komt de regen momenteel met bakken uit de hemel. Ook zijn er gebieden waar het onweert.

Zo moesten onder andere bij het tennis en het onderdeel boogschieten de wedstrijden tijdelijk worden stilgelegd.

Update

Door de slechte weersomstandigheden is besloten het gehele roeischema van vandaag af te gelasten.

OS: Vos zesde op wegwedstrijd vrouwen

Nicole Cooke is de nieuwe olympisch kampioene bij de wegwedstrijd voor de vrouwen. In een zeer natte wedstrijd over 126 kilometer koersen reageerde Marianne Vos te laat en zat er niet meer in dan de zesde plaats.

De wedstrijd startte rustig. Jeanny Longo, inmiddels 49 en bezig aan haar zevende Spelen, leidde de dans voor de andere vrouwen. Na twee uur rustig koersen maakte de Duitse Hanka Kupfernagel tempo waardoor het peloton op een lint reed en verschillende rensters moesten lossen.

Daarna werd het weer rustig totdat Natalia Bojarskaja het solo probeerde. In de slotronde werd ze echter gepakt, waarna er vijf rensters onder wie Cooke ontsnapten. Dat vijftal werd niet meer bijgehaald en Cooke won vervolgens de sprint voor de Zweedse Emma Johansson en de Italiaanse Tatiana Guderzo.

Het laatste nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op de speciale subsite!

Nog geen Perez bij Vitesse

Vitesse verloor gisteravond in Stroe met 0-2 van het Spaanse Getafe. De Arnhemmers waren nog een maatje te klein voor de Spaanse ploeg, die al bij rust de 0-2-voorsprong te pakken hadden.

Overigens deed Kenneth Perez (nog) niet mee bij Vitesse. Volgens diverse geluiden rondom de club zou de Deen inmiddels mee trainen bij de Arnhemmers, waar hij wordt gezien als mogelijke opvolger van Theo Janssen.

Perez leeft in onmin met Ajax, waar hij door trainer Marco van Basten verbannen is naar Jong Ajax.

Alexander Smit: "Het is een schande"

Het Nederlandse honkbalteam heeft vandaag weer een training achter de rug in Peking. De Nederlandse ploeg zal het komende woensdag moeten opnemen tegen Taipei.

Alexander Smit wil na de training nog even wat kwijt: "Het is een schande dat dit de laatste Spelen voor het honkbal zijn. Ik hoop dat ze het overwegen", aldus de Werper. Ook Eugene Kingsale besefte dat het voor zijn sport de laatste zomerspelen zijn. "Daarom ga ik ook alles geven. We hebben goede werpers en slagmensen. Dat samen geeft ons hopelijk succes."

'Man United doet bod op Henry'

Manchester United gaat volgens The Daily Mail een bod van 27 miljoen euro uitbrengen op Thierry Henry. De Franse aanvaller is pas een seizoen actief in Spanje (Barcelona), maar heeft zijn naam en faam nog niet waar kunnen maken in Catalonië.

Henry speelde voor zijn Spaanse jaar acht seizoenen voor Arsenal en een transfer naar Manchester United zou derhalve heel gevoelig liggen. De bijna 31-jarige spits lijkt voor Man United-manager Sir Alex Ferguson inmiddels de beste optie te zijn.

Andere aanvallers die op het verlanglijstje staan van de Engelse club zijn Dimitar Berbatov (Spurs), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) en vierde naam Roque Santa Cruz (Blackburn Rovers).

Volgens The Daily Mail ligt de prioriteit op dit moment echter bij Henry, waar de Mancunians volgens de krant deze week een bod op uit gaan brengen.

Cooke wint wegwedstrijd, Vos zesde

Nicole Cooke is de nieuwe olympisch kampioene bij de wegwedstrijd voor de vrouwen. In een zeer natte wedstrijd over 126 kilometer koersen reageerde Marianne Vos te laat en zat er niet meer in dan de zesde plaats.

De wedstrijd startte rustig. Jeanny Longo, inmiddels 49 en bezig aan haar zevende Spelen, leidde de dans voor de andere vrouwen. Na twee uur rustig koersen maakte de Duitse Hanka Kupfernagel tempo waardoor het peloton op een lint reed en verschillende rensters moesten lossen.

Daarna werd het weer rustig totdat Natalia Bojarskaja het solo probeerde. In de slotronde werd ze echter gepakt, waarna er vijf rensters onder wie Cooke ontsnapten. Dat vijftal werd niet meer bijgehaald en Cooke won vervolgens de sprint voor de Zweedse Emma Johansson en de Italiaanse Tatiana Guderzo.

Foutje van Ziggo levert even geld op

Het leek even zo mooi voor zo'n tienduizend zieltjes die ondanks alle problemen nog steeds bij kabelbedrijf Ziggo zitten. Door een foutje kregen ze per abuis 128,95 euro op hun rekening gestort. Dat was voor voor een startpakket digitale televisie dat hen gratis was aangeboden.

Maar helaas duurde het feest niet lang. Het net gefuseerde kabelbedrijf haalde het geld na een week ook weer van de rekening af. Daarbij werd wel een brief gestuurd aan de abonnees, maar die is niet bij iedereen goed gevallen. Madenaar Martien van den Broek zegt de brief onleesbaar te vinden. "Je kunt die niet anders lezen dan dat iets gratis is, maar dat je 't toch moet betalen. Ze hadden dat bedrag gewoon helemaal niet op de factuur moeten opvoeren."

"Klopt", zegt voorlichter Gradus Vos van Ziggo. "Er is sprake geweest van een programmeerfout in de verwerking." Hij bestrijdt dat de brief onbegrijpelijk is. "Er is een fout gemaakt met overboeken van geld en dat geld hebben we weer teruggestort. Dat is toch niet zo moeilijk?"

Buurt stelt vrouw pedofiel ultimatum

Inwoners van de Roermondse Planetenbuurt willen dat Mia Kivits haar van pedofilie verdachte echtgenoot Jack E. het huis uitzet, of anders met het hele gezin vertrekt. Dat staat vandaag te lezen in een interview met Kivits in De Telegraaf.

Buurtbewoners overhandigden vorige week al een petitie aan burgemeester Henk van Beers en woningcorporatie Wonen Zuid waarin ze het vertrek van E. eisen. De 44-jarige man werd vorige week op een camping in Helden gearresteerd op verdenking van het plegen van ontucht met vijf minderjarige jongens. De burgemeester liet echter weten dat niet te kunnen doen.

Uit het interview met De Telegraaf blijkt dat Jack E. al eerder in de fout is gegaan. De ex-politieman werd in 2004 tot 30 maanden cel veroordeeld, waarvan tien voorwaardelijk, wegens ontucht met drie jongens. Ze woonden toen in een koophuis in Gelderland. Hun huis moesten ze verkopen om de schadevergoeding aan de slachtoffers te kunnen betalen.  Mia betrok een huurhuis, en na het uitzitten van zijn straf keerde Jack bij haar terug.  ''Ik heb hem vergeven, mede omdat mijn katholieke geloof scheiden niet mogelijk maakte. Ik dacht dat hij nu wel zijn lesje geleerd had en niet meer de fout in zou gaan'', aldus Mia in De Telegraaf.

Ze moesten echter uit Gelderland verhuizen vanwege E.'s pedoverleden en kwamen terecht in Roermond in de Titaniastraat in de kinderrijke Planetenbuurt. En daar ging het weer mis. Uit de buurt zijn twee aangiften binnengekomen van ontucht met minderjarige jongens, maar volgens Mia is dat niet te bewijzen.

Anderhalve week terug werd E. opgepakt op een camping in Helden. De politie haalde hem het zwembad uit,  zijn dochtertje alleen achterlatend. Hij zou,  gebruikmakend van een politiepas uit de tijd dat hij nog voor het politiekorps in Nijmegen werkte, vijf minderjarige jongens op de camping hebben misbruikt.

Mia heeft haar man inmiddels opgezocht in het gevang en gezegd dat ze nu toch wil gaan scheiden. Ze kan de spanning na 15 jaar huwelijk niet meer aan. De 45-jarige Mia heeft een 8-jarig dochtertje van Jack. Een ander kind van het stel is dertien jaar geleden overleden.

Bouwvakkers krijgen ijsje

Bouwvakkers die de komende week moeten werken in Utrecht hebben geluk. De FNV deelt namelijk ijsjes uit aan de bouwers en wegwerkers om aandacht te vragen voor de slechte omstandigheden waaronder ze in de zomer soms moeten werken. Volgens de vakbond wordt er op hete dagen nauwelijks iets geregeld voor de bouwvakkers en wegwerkers.

De FNV heeft een onderzoek gehouden waaruit blijkt dat driekwart van de bouwende mensen geen extra drinken krijgen op een hete dag. Minder dan de helft zegt de gelegenheid te krijgen om op een hete dag in de schaduw te werken.

Madden 09 boxart al verouderd voor de release

Al jarenlang lijkt er een vloek te heersen op de boxart van EA's Madden-serie. Vrijwel elke speler die op de voorkant komt, overkomt dat seizoen iets vervelends. Zo haalde in 2001 Eddie George niet de play-offs met de Titans na een slecht seizoen (ondanks een plek in de Superbowl in 2000), brak in 2004 Michael Vick van de Falcons zijn been voor het seizoen begonnen was en werd hij schuldig bevonden aan het organiseren van illegale hondengevechten, liep in 2006 Donovan McNabb van de Eagles een hernia op die zijn seizoen beëindigde en brak in 2007 Shaun Alexander van de Seahawks zijn voet in het voorseizoen.

Het is eigenlijk ook knap om te zien dat EA Sports toch elk jaar weer een speler weet te strikken voor de voorkant. Maar dit jaar zou dat dan eens zonder risico zijn. Brett Favre van de Green Bay Packers zou de voorkant sieren als eerbetoon aan zijn enorme carrière. Hij zou toch met pensioen gaan na het seizoen. Helaas voor EA besloot Favre toch door te gaan, maar omdat de Packers al een quarterback hadden, ging hij naar de New York Jets. Op de voorkant van Madden 09 staat hij alleen nog in het groen en goud.

Peter Moore, directeur van EA Sports, heeft inmiddels laten weten wat EA met het "probleem" gaat doen. De boxart blijft zoals deze is, daar is niks meer aan te doen en het blijft een eerbetoon aan een van de beste quarterbacks ooit. Er zal wel een patch beschikbaar komen, waarmee Favre in het goede team gezet wordt en er zal een downloadbare boxart beschikbaar worden, waarop Favre in de kleuren van de Jets zal staan.

OS: President vraagt Georgië te blijven

De Georgische president Michail Saakasjvili heeft de sporters van zijn land gevraagd de Olympische Spelen af te maken. Dat liet een woordvoerder van de olympische equipe weten. De 35 atleten uit Georgië overwogen de Spelen vroegtijdig te verlaten, vanwege de Russische inval in het land.

De atleten lieten hun beslissing afhangen van de mening van Saakasjvili. "Als we besluiten ons terug te trekken van de Spelen, zal dat een beslissing zijn van het hele land", zei een lid van de equipe eerder op de avond. De vrouw van Saakasjvili, ook aanwezig in Peking, bracht de sporters persoonlijk op de hoogte van het advies van haar man. "We zullen de wedstrijden tijdens de Spelen nu met nog meer passie en vastberadenheid in gaan", aldus de zegsman van de Georgiërs.

Het olympisch comité van Georgië liet in een verklaring weten dat de sporters met een vreemd gevoel in Peking verblijven. "Terwijl het vuurwerk tijdens de openingsceremonie de lucht boven Peking verlichtte, gingen in diverse steden in Georgië bommen en explosieven af. We roepen de internationale gemeenschap op om Rusland duidelijk te maken dat het invallen van een onafhankelijke staat in de 21e eeuw niet meer getolereerd kan worden."

De Georgiërs richten hun hoop op een positieve uitwerking van de Olympische Spelen. "We hopen dat de duiven die vrijdag in het 'Vogelnest' werden losgelaten hun weg vinden naar de Kaukasus en de vrede in het gebied herstellen", zo staat in de verklaring. Georgische troepen trokken eergisteren de afvallige regio Zuid-Ossetië in om daar het gezag te herstellen. Rusland schoot de opstandelingen vervolgens te hulp met gevechtsvliegtuigen en tanks.

Meer nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op OS 2008 @ FOK!

Tim Lips 41e na dressuur

Nederlands enige eventingruiter, Tim Lips, staat na het eerste onderdeel op de 41e plaats.

Het paard van Lips, Oncarlos, was wat nerveus en schrok tijdens de dressuurproef van het videoscherm en de camera. Hierdoor liep de proef van de Nederlander niet zo vloeiend. Het leverde hem 52,60 strafpunten op.

Lips kreeg de laatste tijd iedere dag een half uur privéles van Anky van Grunsven. "We hebben grote fouten vermeden,maar toch konden we nog vele malen beter.Door de omstandigheden had het paard veel last van spanning."

Het klassement van de eventing wordt na de dressuur aangevoerd door Lucinda Fredericks uit Australië met 30,40 strafpunten. Tweede staat de Belgische Karin Donckers. Maandag gaat de eventing verder met de cross. Wie de gouden medaille verovert, weten we pas na het derde onderdeel, het springen.

Doden bij zelfmoordaanslag Algerije

Een zelfmoordaanslag in Algerije heeft aan zeker zeven mensen het leven gekost. Negentien mensen raakten gewond. Dat meldt het Algerijnse staatspersbureau APS.

Een onbekend persoon bracht gisteravond laat een bom tot ontploffing bij een politiebureau in de populaire badplaats Zemmouri el Bahri, ongeveer 50 kilometer ten oosten van de hoofdstad Algiers.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Het Noord-Afrikaanse Algerije ging jarenlang gebukt onder een strijd tussen de regering en radicaalislamitische opstandelingen. Daarbij kwamen honderden mensen om het leven.

Finnen onbetwist kampioen saunazitten

Een Fin heeft gisteren het wereldkampioenschap saunazitten in de Finse plaats Heinola in de wacht gesleept. Bjarne Hermansson zat 18 minuten en 15 seconden in een sauna van 110 graden Celsius. ''Het was net iets pijnlijker dan het leuk was'', aldus de winnaar.

De beste vrouwelijke deelneemster kwam ook uit Finland. Leila Kulin weerstond de hitte 5 minuten en 21 seconden. ''Het geheim van mijn succes is Fins doorzettingsvermogen'', zei Kulin nadat ze verhit de sauna had verlaten.

Aan het wereldkampioenschap deden 164 deelnemers uit 23 landen mee. De organisatie begon in 1999 met de wedstrijd. Het idee kwam van een groep mannen die in een zwembad een sauna zo hoog had opgestookt dat andere bezoekers gevlucht waren.

Vorig jaar was Finland ook al kampioen saunazitten. Bijna ieder huishouden in het Skandinavische land heeft een sauna.

Omhelzing Russin en Georgische

De Chinese Guo Wenjun heeft het goud bij het tien meter luchtpistool gewonnen. Iedereen keek echter naar de nummers twee en drie, de Russin Natalia Paderina en de Georgische Nino Salukvadze.

De twee namen waarschijnlijk onbewust stelling tegen de oorlog die op dit moment tussen de twee landen gaande is. Nadat het Chinese volkslied had geklonken kusten en knuffelden de twee elkaar voor de fotografen.

"Ik was heel nerveus vandaag, net zoals het momenteel moeilijk is voor mijn volk. Ik was dan ook heel blij dat Natalia naar me toe kwam op het podium en me omarmde," aldus Salukvadze tegen Reuters.

Jan en Yolanthe gaan vis verkopen

Wie de paling van Jan Smit wil proeven of zijn vriendin Yolanthe wil aanhoren als viswijf, moet binnenkort in Raamsdonkveer zijn. Het showbizzkoppel zal daar namelijk aan het werk zijn in de viskraam van Volendammer Jan Karregat.

Karregat kreeg het populaire duo zover door een weddenschap van hen te winnen. "Jan is al 22 jaar mijn buurjongen. Ik ken hem al zijn hele leven. Naast visboer ben ik ook voetbal- en schaatstrainer en zodoende sporten Jan en ik geregeld samen. Laatst waren we aan het skeeleren, toen ik hem vroeg of het klopte dat zijn stemgeluid wat hoger was geworden de laatste tijd. 'Dat klopt', bevestigde hij, waarop ik beweerde dat hij toch vast nog niet zo hoog kon zingen als ik. Bij thuiskomst vertelde Jan dat aan Yolanthe, die spontaan riep dat ze me zou komen helpen in mijn kraam, als ik Jan zou verslaan. En zo geschiedde", vertelt Karregat triomfantelijk.

Om te bewijzen dat Karregat een hoge toon kan aanslaan, gingen ze met z'n allen naar een Volendamse geluidsstudio. De visboer, die net als bijna heel Volendam ook zingt, wist de weddenschap van Jan te winnen. "Ze konden er wel om lachen. Yolanthe wilde graag komen helpen en Jan komt gezellig mee. Inmiddels hebben we de planning zover dat ze óf de 23e óf de 30e naar Raamsdonksveer komen. Daar sta ik op zaterdag altijd met mijn viskraam. De precieze datum hangt af van de agenda van Jan."

Ondanks dat ze wegens hun drukke schema niet de hele dag kibbelingen gaan bakken, is Karregat er honderd procent van overtuigd dat het stel inderdaad zijn vis gaan aanprijzen. "Ik vertrouw daar volledig op. Het is een leuk stel, lekker normaal gebleven. Zodra de definitieve datum bekend is, komt die in mijn kraam te hangen."


Als de morgen is gekomen, verkoopt hij vis

The Godfather II komt in februari 2009

Electronic Arts en Paramount hebben bekend gemaakt dat het vervolg op The Godfather vanaf februari 2009 in de winkels zal liggen voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Ook dit tweede deel zal gebaseerd worden op de gelijknamige film, al wordt er zeker wat creatieve vrijheid genomen om de game wat uitgebreider en leuker te maken.

The Godfather II neemt je mee naar het Florida, Cuba en New York van de jaren '60. Je bent door Michael Corleone gepromoveerd tot Don en je zal in nieuwe steden proberen aan de macht te komen. Dit doe je door afpersing, rivaliserende families verslaan en de georganiseerde criminaliteit beheersen. Je zult je eigen crew kunnen aannemen, ze op missies sturen en samen met ze kunnen knokken. Elk crew- en familielid heeft zijn sterke en zwakke punten zoals brandstichting, demolitie, eerste hulp etc.

Voor deze game introduceert EA de zogenaamde Don's View. Dit is een schijnbaar unieke manier om je rijk te beheren, te kijken waar de vijandige families zitten en missies te plannen. Volgens Hunter Smith, de executive producer van de game, is de Don's View zelfs zo uniek dat het de regels van Open World-games fundamenteel zou kunnen veranderen. Door de mix van strategie en actie krijg je iets totaal nieuws volgens Smith.

In the 1960’s, a mafia Don was only as strong as his family. We found the hierarchical culture of organized crime intriguing. Running an organized crime family in a world defined by family loyalty is something that we felt could introduce a new strategic element to the genre. That is what the Don’s View is all about -- laying out a strategy to pick off the competition one by one. The Don’s View is so unique, it could fundamentally change the rules of open-world games by blending action and strategy to create something entirely new.

Op 15 augustus zal de game voor het eerst te zien zijn bij Gametrailers TV. De gehele aflevering zal er aan besteed worden met een kijkje achter de schermen, de eerste trailer en ingame beelden. Vanaf 18 augustus zal de trailer ook vanaf de officiële website te downloaden zijn.

Christina Applegate laat borsten afzetten

De Amerikaanse actrice Christina Applegate (36) laat preventief haar beide borsten afzetten. Onlangs werd bij haar borstkanker geconstateerd. Dat gebeurde in een vroegtijdig stadium bij een MRI-scan. Ze ondergaat momenteel de aanbevolen behandeling en zal volledig genezen.

Het afzetten van haar borsten is volgens Applegates woordvoerder de beste remedie om de ziekte voorgoed te bestrijden. "De operatie is de ultieme preventieve maatregel. De artsen nemen niet het risico dat de kanker zich kan verspreiden naar haar andere borst."

Borstkanker komt in de familie Applegate geregeld voor. Christina's  moeder heeft de ziekte al twee keer gehad. Ook zij liet beide borsten afzetten.

Christina Applegate werd op jeugdige leeftijd al wereldberoemd door haar rol als dom blondje Kelly Bundy in de Amerikaanse tv-komedie Married... with Children. Daarna acteerde ze in films als 'Anchorman', 'The sweetest thing' en 'Farce of the penguins'.  Ze won een Primetime Emmy voor haar rol van Amy Green in Friends en in 2005 won ze een Tony Award voor haar rol in de musical 'Sweet charity'.

Beetje 'bittere' scène nu

Met dank aan pongelong voor de submit.

Amerikanen winnen ondanks drama

Het Amerikaanse herenvolleybalteam begon met een drama aan de Spelen. De coach van het team, Hugh McCutcheon, werd gisteren geconfronteerd met het nieuws dat zijn schoonfamilie in Peking was aangevallen door een Chinees met een mes. De vader overleed, de moeder is buiten levensgevaar.

De wedstrijd tegen Venezuela ging voor de Amerikanen gewoon door. Zonder hun coach werd er toch met 3-2 gewonnen. "Het enige wat voor ons team nu telt, is het steunen van de families. We zijn erg trots op de kracht die de coach toont," aldus een verklaring van het team.

18 mensen Dance Parade in ziekenhuis

Achttien feestgangers zijn gisteren tijdens de Dance Parade in Rotterdam naar het ziekenhuis vervoerd. Ze hadden voornamelijk te veel drank en andere middelen gebruikt, laat de politie weten. Van de feestgangers zijn er 77 bij de EHBO behandeld.

Bij de twaalfde editie van het dansfestijn zijn 25 mensen aangehouden voor het bezit van verdovende middelen, openbare dronkenschap, vernieling en belediging. Ook zijn er een paar kleine vechtpartijtjes geweest. De politie spreekt van een goed verlopen dag met een feestelijk karakter. Tientallen praalwagens startten vanaf de Rochussenstraat en het Eendrachtsplein en trokken vervolgens door het centrum van Rotterdam. Het feest begon in de middag en eindigde rond 21.00 uur op de Willemsbrug.

Het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van het Erasmus MC zei woensdag dat feestgangers van de Dance Parade die na overmatig drank- of drugsgebruik in het ziekenhuis belanden, zelf voor de kosten zouden moeten opdraaien. Hij vindt dat mensen die te veel roesmiddelen gebruiken zelf verantwoordelijk zijn en dus moeten betalen als het misgaat. Het ziekenhuis liet weten dat die uitspraken op persoonlijke titel waren gedaan.

Uitslagen dag 2 - ochtend

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 2 tot nu.

Badminton, vrouwen

Enkelspel, tweede ronde

Zhang Ning (Chn/2) - S. Ponsana (Tha) 21-23, 21-17, 21-7
Pi Hongyan (Fra/5) - Claudia Rivero (Per) 21-6, 21-9
Tine Rasmussen (Den/6) - Akvile Stapusaityte (Lit) 21-6, 21-8

Basketbal, heren

Groep A

Rusland - Iran 71-49

Groep B

Duitsland - Angola 95-66

Handbal, heren

Groep A

Kroatië - Spanje 31-29

Groep B

Rusland - IJsland 1-33

Hockey,vrouwen

Groep A

China - Spanje 3-0

Groep B

Japan - Nieuw-Zeeland 2-1

Volleybal, heren

Groep A

Italië - Japan 3-1 (25-19, 25-18, 23-25, 25-17)
Verenigde Staten - Venezuela 3-2 (25-18, 25-18, 22-25, 21-25, 15-10)

Groep B

Servië - Rusland 1-3 (25-20, 21-25, 22-25, 14-25)

Waterpolo, heren

Groep A

Spanje - Canada 16-6
Hongarije - Montenegro 10-10
Australië - Griekenland 12-8

Groep B

Servie - Duitsland 11-7

Zeilen

Finn

Uitslag derde race

1. Daniel Bigmark (Zwe)
2. Zach Railey (USA)
3. Rafa Trujillo (Spa)
16.Pieter-Jan Postma (Ned)

49er

Uitslag eerste race

1. Martinez/Fernadez (Spa)
2. Warrer/Ibsen (Den)
3. Sibello/Sibello (Ita)

Uitslag tweede race

1. Outteridge/Austin (Aus)
2. Delle-Karth/Resch (Oos)
3. Morrison/Rhodes (Eng)

Yngling

Uitslag derde race

1. Frankrijk
2. Nederland
3. Finland

Zwemmen, heren

400 meter wisselslag, heren

1. Michael Phelps (USA) 4.03,84 WR
2. Laszlo Cseh (Hon) 4.06,16
3. Ryan Lochte (USA) 4.08,09

400 meter vrije slag, heren

1. Park Tae-Hwan (Zko) 3.41,86
2. Zhang Lin (Chn) 3.42,44
3. Larsen Jensen (USA) 3.42,78

Zwemmen, vrouwen

400 meter wisselslag

1. Stephanie Rice (Aus) 4.29,45 WR
2. Kirsty Coventry (Zim) 4.29,89
3. Kathryn Hoff (USA) 4.31,71

4x100 meter vrije slag

1. Nederland 3.33,76 OR
2. Verenigde Staten 3.34,33
3. Australië 3.35,05

Schoonspringen, vrouwen

3 meter plank, synchroon

1. Guo/Wu (Chn)
2. Pachalina/Pozdnjakova (Rus)
3. Kotzian/Fischer (Dui)

Georgië trekt zich terug uit Z-Ossetië

De Georgische strijdkrachten hebben zich teruggetrokken uit de afvallige regio Zuid-Ossetië. Dat heeft het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten aan de Britse zender BBC.

Een zegsman van het departement benadrukte dat de terugtrekking geen militaire nederlaag was, maar een noodzakelijke stap om een "humanitaire catastrofe" in zowel Georgië als Zuid-Ossetië te voorkomen. Russische troepen zouden de Zuid-Ossetische hoofdstad Tschinvali inmiddels volledig onder controle hebben. De bekendmaking kwam enkele uren na een bombardement van de Russische luchtmacht op een militair vliegveld nabij de Georgische hoofdstad Tbilisi. Eerder viel Rusland al twee steden in het westen van Georgië aan.

Doden bij aanslag in China

Zeker acht mensen zijn vanochtend om het leven gekomen doordat een reeks bommen ontplofte in de Chinese stad Kuqa in de autonome provincie Xinjiang. Ook werden geweerschoten gehoord. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua. De ontploffingen deden zich voor in het centrum van de stad, nog voor zonsopgang. Onder de doelwitten zouden een politiebureau en een aantal bedrijfspanden zijn.

Volgens Xinhua kwamen een bewaker en zeven vermoedelijke daders om het leven. Twee agenten en twee burgers raakten gewond. De politie is een klopjacht begonnen in de hoop de daders te vinden. Het leger staat klaar om in te grijpen indien de situatie verslechtert, aldus Xinhua. Kuqa ligt drieduizend kilometer ten westen van hoofdstad Peking. In de stad Kashgar in Xinjiang (zevenhonderd kilometer bij Kuqa vandaan) stierven maandag nog zestien agenten, na een aanslag van mogelijk Oeigoerse opstandelingen.

Een groep separatistische moslims onder de naam Turkestan Islamitische Partij (TIP) dreigde eerder de Olympische Spelen aan te grijpen voor het plegen van aanslagen. Bij die organisatie zouden ook Oeigoeren betrokken zijn. De aanslag in Kuqa is nog niet opgeëist. In Xinjiang wonen 8,3 miljoen Oeigoeren (soennitische moslims) en velen zijn ontevreden over de Chinese overheersing. Sommigen streven naar onafhankelijkheid.

 

Verhaeren: "Een dikke tien"

Technisch directeur van de Nederlandse zwembond Jacco Verhaeren is supertrots op de goudenmedaille van de zwemsters op de 4x100 vrij.

"Ze verdienen een dikke tien", aldus Verhaeren. "Ze hebben het uitstekend gedaan." Nederland behoorde vooraf wel tot de kanshebbers voor een medaille. Verhaeren vond het echter wel knap dat zijn ploeg de verwachtingen waarmaakte. "Je moet het dan altijd nog wel doen. Bij de Olympische Spelen gaat het om kansen pakken. Ze hebben dat uitstekend gedaan."

[Upd] Elmont uitgeschakeld

Dex Elmont is uitgeschakeld in het olympisch judotoernooi. De Nederlander verloor door een straf in de golden point-fase. Mocht zijn Amerikaanse tegenstander Taylor Takata de halve finale halen dan krijgt de Nederlander nog een herkansing voor een bronzenmedaille.

De Nederlander begon voortvarend en probeerde de Amerikaan al na zes seconden op zijn rug te krijgen. Dit mislukte helaas jammerlijk. De rest van de wedstrijd liep Elmont een beetje achter de feiten aan en liep in de verlenging dus tegen een straf aan.

Update

Voor Dex Elmont zitten de Olympische Spelen erop. Taylor Takata, zijn Amerikaanse tegenstander, ging in de halve finales onderuit. Hierop heeft de Nederlander geen kans meer op het brons.

Doden door modderstroom in Burkina Faso

Zeker 31 mijnwerkers zijn in het Oost-Afrikaanse land Burkina Faso overleden doordat een modderstroom hun illegale goudmijn overstroomde. Dat gebeurde ongeveer vijfhonderd kilometer buiten de hoofdstad Ouagadougou.

Dat meldde de Britse omroep BBC vandaag. Reddingswerkers proberen samen met overlevenden hun collega's te bereiken.

Volgens schattingen werken in Burkina Faso ongeveer 200.000 mensen in illegale goudmijnen. De overheid maande de mijnen tijdens de regentijd de deuren te sluiten, omdat veel slecht geconstrueerde tunnels door de overvloed aan water instorten.

Dance Parade slingert bonkend door Rotterdam

Veertig wagens met dj's, met als uitsmijter een truck waarop de wereldberoemde Britse dj Carl Cox draaide, trokken gisteren zonder noemenswaardige problemen door het centrum van Rotterdam.

Het was de twaalfde editie van de Dance Parade, dat jaarlijks door enkele honderdduizenden mensen wordt bezocht. Dit jaar schat de organisatie het aantal op 400.000.

Honderden dj's en dansers haalden alles uit de kast om de Rotterdamse straten om te toveren tot een groot festivalterrein. Alle dancemuziekstijlen waren vertegenwoordigd: van hard tot zacht. Vooral de trucks met de harde deunen, hadden zoals altijd veel aanhang. Mensen liepen hier massaal achteraan of gingen helemaal uit hun dak vanaf de zijkanten. Gabber is ooit begonnen in de havenstad en is er nog altijd in trek.

Balkenende kaart mensenrechtenkwestie aan

Minister-president Jan Peter Balkenende heeft vandaag tijdens een onderhoud met de Chinese premier Wen Jiabao zijn zorgen geuit over de mensenrechtensituatie in China. "Dit thema moet aan de orde worden gesteld", aldus Balkenende. "Dat heb ik voorheen gedaan, vandaag ook en dat zal ik ook in de toekomst blijven doen."

Balkenende, die vanwege de Olympische Spelen een driedaags bezoek aan China brengt, sprak onder meer over de persvrijheid, de positie van de bewakers van mensenrechten, de rechten van minderheden en de situatie in Tibet. Volgens de bewindsman vond Wen Jiabao dat over deze kwestie verder moest worden gesproken. Dat zal eind oktober gebeuren wanneer Balkenende een officieel bezoek aan China brengt, na afloop van de Azië-top.

De premier maakte ook aan Wen Jiabao het Nederlandse standpunt over de situatie in Zuid-Ossetië kenbaar. "Ik heb aangegeven dat we willen dat er naar een vreedzame oplossing wordt gezocht en dat de partijen moeten zoeken naar een dialoog."

OS: Goud Nederlandse zwemsters op 4x100 vrij

De zwemsters hebben Nederland bij de Olympische Spelen in Peking de eerste gouden medaille bezorgd. Wereldrecordhoudsters Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Marleen Veldhuis wonnen de 4x100 meter vrij in een tijd van 3.33,76.

Ze finishten vóór de Verenigde Staten (3.34,33) en Australië (3.35,05).

Het is voor het eerst sinds 1936 dat Nederland op dit onderdeel de olympische titel veroverd. Het kwartet treedt hiermee in de voetsporen van Jopie Selbach, Tini Wagner, Willy den Ouden en Rie Mastenbroek.

De vrouwen brachten hiermee het totaal aantal Nederlandse medailles op de 4x100 vrij op elf.

Dekker dook als eerste in het water. Ze tikte aan als zevende. Kromowidjojo en Heemskerk begonnen daarna aan een geslaagde inhaalrace. Veldhuis maakte het daarna net af.

Meer nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op OS 2008 @ FOK!

Hellevoetse Fokveedag dit jaar met koeien

Duizenden bezoekers konden zaterdag in Hellevoetsluis genieten van de jaarlijkse Fokveedag, dit jaar mèt koeien. Vorig jaar moest het evenement het bij de vijftigste editie stellen zonder de kenmerkende koeien. Een MKZ-geval in Groot-Brittannië gooide toen roet in het eten.

De jubileumeditie van vorig jaar kwam in lastig vaarwater nadat in Nederland eerst een vervoersverbod en later een verzamelverbod werd ingesteld voor vee. Dit naar aanleiding van een zeer besmettelijk mond- en klauwzeergeval op een boerderij in Groot-Brittannië begin augustus. De organisatie bedacht destijds een creatieve oplossing; alle te keuren koeien werden gefilmd, de bezoekers van de Fokveedag konden de resultaten zien op twee grote schermen.

Dit jaar konden de belangstellenden de lakenvelders, witrikken en blaarkoppen weer in het echt aanschouwen. Meer dan tachtig koeien vielen te bewonderen. Uit hun midden werd onder andere op het uiterlijk van de uiers de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden gekozen.

Thanou door IOC uitgesloten

Het IOC heeft besloten de Griekse Atlete Katerina Thanou uit te sluiten van de Olympische Spelen in Peking. De Griekse kwam in 2004 in opspraak met haar landgenoot Kostas Kenteris. Beide misten namelijk in 2004 een dopingcontrole, omdat ze bij een verkeersongeluk betrokken zouden zijn.

Thanou werd na het schandaal in Athene voor twee jaar geschorst, maar wist zich alsnog te plaatsen voor de Spelen van Peking. Het IOC heeft nu besloten haar toch niet toe te laten omdat ze de Spelen in diskrediet zou hebben gebracht.

Goud voor estafettedames

De Nederlandse 4x100 meter estafettedames hebben tijdens de Olympische Spelen in Peking een gouden medaille weten te behalen. Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Marleen Veldhuis kwamen tot 3.33,76 en waren daarmee 0,57 sneller dan de Verenigde Staten. De Australische dames werden derde in 3.35,05.

Inge Dekker die als startzwemster begon viel een beetje tegen, ze zwom 54,37. Kromowidjojo was een seconde sneller (53,39), Heemskerk zwom 53,42. Door deze snelle tijden kwam het Nederlandse team weer aan de kop van het veld en kon Veldhuis het karwei afmaken in 52,58.

Vragen rond verschillen in motorprestaties

Renault-teambaas Flavio Briatore klaagt over de bevriezing van het motorreglement. Hij stelt dat Renault zich er keurig aan houdt, maar dat andere teams stiekem hun motor doorontwikkelen. Rijder Fernando Alonso deelt de kritiek van zijn baas.

"Renault houdt zich volledig aan de regels. Doorontwikkeling is verboden dus daar doen wij ook niet aan. We worden gepiepeld. Anderen zijn oneerlijk, verbeteren hun motor en lopen op ons uit," aldus een niet erg blije Briatore tegenover Gazzetta dello Sport.

Alonso onderstreept deze woorden. "Vorig seizoen reed ik voor een ander team en ik weet dat zij erin zijn geslaagd tijdens het seizoen de motor te ontwikkelen. Iedere drie of vier races konden we wel een klein stapje voorwaarts zetten, was er weer een verbetering gereed. Zoniet bij Renault, al twee jaar lang."

Ferrari probeert met behulp van Shell de motor beter te laten presteren door nieuwe smeermiddelen of te werken aan de uitlaat. Het team van BMW bevestigt bij monde van teambaas Mario Theissen dat zij hetzelfde doen.

Ferrari technisch directeur Aldo Costa geeft uitleg. "Natuurlijk moeten we luisteren naar wat Renault ervan vindt, maar er moet ook geluisterd worden naar de mening van anderen. De regels zijn bevroren. Een onderdeel mag slechts worden vervangen als het gaat om betrouwbaarheid of als je kunt aantonen een goedkoper onderdeel te hebben gefabriceerd. Dat is algemeen bekend. Maar uiteindelijk beslist de FIA. Zeggen zij nee, dan is het ook nee. Deze informatie circuleert onder de teams en iedereen mag zijn mening over zaken geven. Ik ben van mening dat we dit prima hebben geregeld."

Frank Williams geeft ook zijn mening over het geheel, maar heeft het niet over valsspelen. "Het is een gevoelig onderwerp. Feit is dat je een ontwerp inlevert bij de FIA. Kom je er daarna achter dat bijvoorbeeld je zuigers voor problemen zorgen, dan kun je dit melden. En kijken wat er mogelijk is. Ik denk niet dat er iemand de regels omzeilt, maar sommige teams zijn wel beter in het verbuigen ervan."

Hij wil echter niet hiermee naar de FIA stappen. "In de verste verte niet. Niet alle motoren zijn gelijk, dat is nu eenmaal zo." Wel geeft hij in een anekdote aan dat er iets niet in de haak is. "Ik heb het uit de tweede, misschien wel derde hand. Eén van de coureurs van Red Bull testte zowel met de Renault- als de Ferrari-auto en verbaasde zich over het verschil. 'Bloody hell', zou hij van verbazing hebben uitgeroepen... Waar of niet? Ik heb geen idee. Wel wil ik duidelijk maken dat ik Ferrari nergens van probeer te beschuldigen."

Klokken gestolen uit uurwerkmuseum

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn uit het Museum van het Nederlandse Uurwerk in Zaandam twee waardevolle klokken gestolen en een derde zwaar beschadigd. Dat heeft de museumdirecteur zaterdag laten weten.

Volgens de directeur hebben de dieven zich met grof geweld toegang verschaft tot het museum. Vrij snel nadat zij binnen waren gekomen, ging het alarm af. Toen iemand poolshoogte kwam nemen, gooiden de dieven een klok in zijn richting en gingen ervandoor. Naar later bleek hadden de inbrekers twee klokken meegenomen. De klok waarmee gegooid was, is zwaar beschadigd.

De museumdirecteur schat de financiële schade op ruim een halve ton. "Maar de schade voor de collectie is nog veel groter." De gestolen klokken waren van de hand van de klokkenmakers Gerrit Knip en Steven Hogendijk.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.