FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 28 april 2007

Dief verraadt zichzelf voor gratis bier

Icoon Domme criminelenEen Duitse gsm-dief heeft de politie regelrecht naar zijn eigen huis geleid. De politie belde het gestolen mobieltje met de mededeling dat hij de gelukkige winnaar was van gratis bier. Daar had de nietsvermoedende dief wel trek in, en gaf vrijwillig zijn adres op.

"Een agent belde en zei 'Gefeliciteerd! U hebt een krat bier gewonnen'", verklaarde een politiewoordvoerder in het Oost-Duitse Neustrelitz vrijdag. "Vervolgens vroeg de agent hem waar hij woonde, om het bier te bezorgen, en de man vertelde het hem." Gevraagd waarom de dief geen argwaan kreeg, zegt de woordvoerder: "Ik denk dat 'ie dronken was."

Met dank aan eu-Robert voor het herschrijven en submitten.

Nederlander denkt genuanceerd over moslims

Icoon BinnenlandsOpinieonderzoekers geven een verkeerd beeld over de mening van Nederlanders over moslims. Dat stelt Christine Carabain. In die onderzoeken zijn Nederlanders heel negatief over islamieten. Wanneer ze echter de kans krijgen te nuanceren, valt het juist mee.

Dat blijkt uit het promotieonderzoek dat Christine Carabain van de Vrije Universiteit verdedigt. De vrouw hoopt dat haar studie de nuancering in het debat over moslims zal terugbrengen. Dan zal de discussie volgens haar ook minder zwart-wit worden gevoerd in de toekomst. Carabain stelt dat het type vraagstelling in opinieonderzoeken mensen niet in staat stelt te nuanceren.

Man bekent vermoorden vriendin (19)

Icoon MisdaadEen 21-jarige man uit Groningen heeft bekend dat hij de 19-jarige Tessa Klaver heeft vermoord. Volgens betrokkenen liggen relatieproblemen ten grondslag aan de dood. Het koppel woonde samen in Groningen.

Woensdag meldde de man zich op het politiebureau met de mededeling dat hij zijn vriendin dood had gevonden in hun huis aan de Plutolaan. De politie werkte met twintig mensen aan de zaak. Diezelfde dag werd de vriend nog opgepakt. Hij bekende een dag later de moord. Het Nederlands Forensisch Instituut verricht nog sectie op het lichaam van Klaver. Over de toedracht van het misdrijf wilde politie nog niets zeggen.

Het 19-jarige slachtoffer studeerde rechten aan de Hanzehogeschool Groningen. Zij had al langere tijd een relatie met de man. De laatste tijd zouden er problemen zijn geweest. Zo plaatste ze op internet een advertentie waarin ze op zoek was naar een huisgenoot.

Jongen (13) dood na ongeval met quad

Icoon OngelukEen 13-jarige jongen uit het Drentse plaatsje Hollandscheveld is vanmiddag om het leven gekomen toen hij met een quad over de kop sloeg. De knaap zat als passagier in het vierwielige voertuig. Het ongeval gebeurde op de Thijs Thalenstraat in Hollandscheveld. Het motorrijtuig werd bestuurd door een 32-jarige man uit Tiendeveen.

De quad sloeg door onbekende reden over de kop. De jongen werd van het voertuig geslingerd en raakte zwaargewond. Hij overleed kort daarna op de plek van het ongeval. De politie onderzoekt nog hoe het drama heeft kunnen gebeuren.

Motorrijder boort zich in auto

Twee mensen zijn omgekomen bij een ongeluk met een motor en een auto in Sittard. Een 21-jarige motorrijder uit Sittard reed met hoge snelheid in op de passagierskant van de wagen.

Het ongeluk gebeurde op de Hasseltsebaan. De auto reed richting het Fortunastadion en wilde net een file indraaien. Een motorrijder kwam met hoge snelheid uit de andere richting en boorde zich in de auto. De 21-jarige man en de passagier in de wagen, een 69-jarige man uit Echt lieten daarbij het leven. De bestuurder van de wagen, een 45-jarige man uit Koningsbosch kwam er met lichte verwondingen vanaf.


De motor boorde zich in de passagierskant van de wagen

Dronken man pit verder in omgegooide caravan

Een negentienjarige man lag afgelopen nacht heerlijk zijn roes uit te slapen in een caravan. Onverlaten gooiden 's nachts zijn caravan ondersteboven, maar de man peinsde er niet over wakker te worden. Alleen de sterke arm der wet kreeg de man met veel moeite wakker. De dronkaard bleef overigens ongedeerd.

De caravan maakte afgelopen nacht omstreeks kwart voor vier in Klarenbeek een onvrijwillige koprol, de dader rust nog op het kerkhof. Een groepje jeugdige drinkers had de sleurhut in het Gelderse dorpje langs de weg gezet, vermoedelijk wilden ze er de nacht doorbrengen na een wilde nacht in bruisend Klarenbeek. Ze zullen nu elders onderdak moeten vinden, want de politie heeft de caravan weggesleept.

Jolie: broodmager, haaruitval en migraine

Icoon ShowbizzVerschillende media vragen zich af wat er met actrice Angelina Jolie aan de hand is. De Amerikaanse verloor veel kilo’s na de dood van haar moeder en volgens vrienden heeft ze ook last van trillende handen, haaruitval en migraineaanvallen. Kennissen van Brad Pitt en Angelina maken zich grote zorgen.

James Jolie, de broer van Angelina gaf publiekelijk toe dat hij denkt dat het niet goed gaat met zijn zus. Brad Pitt zou van alles hebben geprobeerd om zijn vriendin weer aan het eten te krijgen. De actrice heeft een druk leven. Naast haar biologische dochter Shiloh die nog geen jaar oud heeft ze nog drie adoptiekindjes die jonger zijn dan zes jaar. De driejarige Pax werd vorige maand geadopteerd. Tussen al die verplichtingen met het gezin vliegt Jolie de hele wereld over voor liefdadigheidswerk. Ook gaan er geruchten dat haar relatie met Brad op de klippen dreigt te lopen.


Media schrokken van Angelina's verschijning op een persconferentie

Van der Vaart: "Ik ga niet naar Bayern"

Rafael van der Vaart heeft aan veel onduidelijkheid een einde gemaakt. De speler van Hamburger SV heeft met klem ontkend dat hij aan het eind van dit seizoen overstapt naar Bayern München.

Van der Vaart reageerde daarmee op de aanhoudende interesse die Bayern-voorzitter Franz Beckenbauer voor hem heeft. Der Kaiser zegt dat zijn kwakkelende ploeg behoefte heeft aan meer creativiteit en techniek op het middenveld. Beckenbauer noemde Van der Vaart de ideale kandidaat om het nieuwe en verjongde Bayern vorm te geven.

Eenderde klanten ABN Amro wil opzeggen

Icoon EconomieMocht ABN Amro daadwerkelijk overgenomen worden dan wil ongeveer een derde van de klanten de bank de rug toe keren. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond. ABN Amro staat op het punt overgenomen te worden door Barclays, dan wel door een consortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander.

Iets minder dan de helft van de klanten heeft geen voorkeur voor één van de twee mogelijkheden. De klanten die wel een voorkeur hebben verkiezen Barclays boven het consortium. Van de klanten vindt 41 procent, vooral de oudere klanten, het jammer dat ABN Amro haar zelfstandigheid verliest.

Op het moment staat LaSalle, een dochteronderneming van de bank, op het punt overgenomen te worden door Bank of America. De Vereniging van Effectenbezitters ligt echter dwars. De vereniging heeft de overname voorgelegd aan de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Ze wil zo proberen de verkoop te staken.

Met dank aan pberends voor de submit.

Hard omhoog

Ik laat jullie wel vaker filmpjes zien van onboard camera's op racewagens en motoren, en het is weer tijd voor een nieuwe.

Ik weet helaas niet zoveel over dit filmpje, het is onboard in een racewagen in een heuvelklim wedstrijd, en aan het landschap te zien ergens in de Alpen. Maar goed dat doet er eigenlijk niet toe, het filmpje is geweldig en de stuurmanskunsten van de bestuurder zo mogelijk nog geweldiger.

Brokking bondscoach Groot-Brittannië

Harry Brokking is tot overeenstemming gekomen met de volleybalbond van Groot-Brittannië. De voormalige bondscoach van Nederland is tot maart 2013 de eindverantwoordelijke voor het Britse heren-volleybalteam.

De coach moet er met name voor zorgen dat de ploeg van Groot-Brittannië op de Olympische Spelen van 2012 goed voor de dag komt. Brokking had tot juni nog een contract bij Czestochowa uit Polen, maar toen men daar hoorde dat hij bij de Britse bond een contract had getekend, kon hij direct vertrekken.

Gekke koeien springen over vangrail

Vier losgebroken koeien gingen vandaag eens lekker op stap. De dames besloten de N325 nabij Arnhem onveilig te maken. Omdat het voor de koeien een koud kunstje was de vangrail over te springen, besloot de politie een tijdje de autoweg af te sluiten.

Vlak voor het aanbreken van de middag gingen de dames via de Pleijbrug de wijde wereld in. Met vereende krachten slaagden omstanders en politieagenten er binnen tien minuten in de dieren van de weg te halen, waarna de weg weer werd vrijgegeven voor het verkeer.

Turkse regering haalt uit naar leger

De Turkse regering heeft zaterdag uitgehaald naar de legerleiding nadat de generale staf in een verklaring zijn zorgen had geuit over de presidentsverkiezingen. De Europese Unie waarschuwde de strijdkrachten buiten de politiek te blijven.

Volgens minister van Justitie en regeringswoordvoerder Cemil Cicek is het ''onvoorstelbaar in een democratische staat (...) dat de strijdkrachten zich uitspreken tegen de regering''. Hij zei dat ''de chef van de generale staf verantwoording verschuldigd is aan de premier''.

Premier Recep Tayyip Erdogan heeft inmiddels telefonisch contact opgenomen met opperbevelhebber Yasar Buyukanit over de verklaring. Cicek omschreef het gesprek als ''nuttig en productief''. Het Turkse leger heeft de afgelopen vijftig jaar vier keer een staatsgreep gepleegd.

De generale staf liet vrijdag weten dat het leger de verkiezing van een nieuwe president ''met zorg gade slaat''. Het leger herinnerde de politici er voorts aan dat de strijdkrachten nog steeds garant staan voor de seculiere staat en bereid zijn het secularisme te verdedigen.

Europees Commissaris Olli Rehn (Uitbreiding) zei vandaag dat het belangrijk is dat de militairen de democratie overlaten aan de democratisch gekozen regering. Respect voor de democratie is een cruciale voorwaarde voor de kandidatuur van Turkije voor het lidmaatschap van de EU, aldus Rehn.

Huta Galung verrassend onderuit in Rome

In de kwalificaties voor het Challenger-toernooi van Rome heeft Jesse Huta Galung een verrassende nederlaag geleden. Met 3-6, 6-4 en 4-6 ging de Nederlander onderuit tegen de nummer 1055 van de wereld, de Italiaan Guilio Di Meo.

Desondanks zal er toch een Nederlander actief zijn in het hoofdtoernooi. Igor Sijsling zal in Rome het in de eerste ronde op moeten nemen tegen de als tweede geplaatste Australiër Chris Guccione.

Linkse lijstverbinding Eerste Kamer strandt

Icoon VerkiezingenDe pogingen van GroenLinks om een brede linkse lijstverbinding voor de Eerste Kamer te realiseren, zijn gestrand. Volgens partijvoorzitter Henk Nijhof ligt dat aan de weigering van de Socialistische Partij (SP) om ook de PvdA in deze verbinding te betrekken, zo maakte hij zaterdag bekend.

De PvdA wilde, na enig aandringen, overigens wel een lijstverbinding met de SP. GroenLinks gaat nu alleen met de Partij voor de Dieren (PvdD) in zee. Een lijstverbinding houdt in dat de deelnemende partijen als blok eventuele restzetels makkelijker binnenhalen. Binnenkort wordt een nieuwe Senaat gekozen door de nieuwe Provinciale Staten. De gezamenlijke lijsten hadden voor zaterdag aangemeld moeten worden.

Het bestuur van GroenLinks was benaderd door de SP om een lijstverbinding aan te gaan. GroenLinks stemde daarmee in, maar wilde ook de PvdD en de PvdA erbij. Zo'n brede linkse lijstverbinding zou de PvdA een extra zetel opleveren, ten koste van het CDA, zo had GroenLinks berekend.

Maar de PvdA wilde niet met de SP op een gezamenlijke lijst. Zonder de SP zou de PvdA wel een zetel krijgen, maar nu ten koste van de SP. Deze ''broedermoord'' wilde GroenLinks weer niet, aldus Nijhof.

Uiteindelijk ging de PvdA om en was Nijhof blij met dit historische moment. Maar tot zijn teleurstelling gaf enkele uren daarna de SP aan dat zij een lijstverbinding met de PvdA onacceptabel vonden en niet uit te leggen. Nijhof wijst erop dat Jan Marijnissen eerder nog had gezegd dat hij het juist belachelijk vond dat de PvdA niet een gezamenlijke linkse lijst wilde.

Nijhof vindt dat de ''SP met de mond de linkse samenwerking bepleit maar zijn ware gezicht laat zien als puntje bij paaltje komt en het echt hard kan worden gemaakt.''

De verkiezing voor de Eerste Kamer vindt plaats op 29 mei. De 75 leden worden gekozen door de leden van de twaalf Provinciale Staten (PS). Die leden van de PS werden door de Nederlandse bevolking gekozen op woensdag 7 maart jongstleden.

WW is goudmijn voor Oost-Europeanen

Icoon BinnenlandsVanaf 1 mei kunnen ook Oost-Europeanen na ontslag meeprofiteren van het recht op een werkeloosheidsuitkering (WW). Uiteraard zullen ze ook eerst een half jaar moeten hebben gewerkt voordat ze van de regeling gebruik kunnen maken. Dit bedrag kan oplopen tot meer dan tienduizend euro. Een Nederlandse uitkering ligt bijvoorbeeld ruim zes keer hoger dan die in Polen (zo'n 900 om 141 euro). De berekeningen worden bevestigd door de uitkeringsinstantie UWV.

Bij een aanvraag voor een uitkering telt ook het arbeidsverleden in het land van herkomst mee. Daardoor kan de duur van een uitkering langer duren dan de periode dat de werknemer daadwerkelijk in Nederland gewerkt heeft. Iets wat het UWV bij monde van woordvoerder Joyce Duivenvoorde erkent. "Het vloeit rechtstreeks voort uit de EU-regels. " Ook is de hoogte afhankelijk van de hoogte van het laatstverdiende loon, waarbij de werknemer het voordeel van de hoge Nederlandse salarissen geniet. Zo bedraagt het minimumuurloon in Polen slechts 1,34 euro, tegenover 8,11 euro in Nederland.

VVD-Kamerlid Stef Blok is geschrokken van de nieuwe mogelijkheid voor Oost-Europeanen om makkelijk een WW-uitkering te kunnen opstrijken zonder al te veel inspanning. "Het is ongewenst dat mensen een lange WW-uitkering kunnen krijgen, terwijl ze slechts kort in Nederland hebben gewerkt". Hij pleit voor aanpassing van de criteria voor de toewijzing van een WW-uitkering. Zo zou de hoogte van de uitkering niet van het laatstverdiende loon moeten afhangen, maar van het gemiddelde loon van de werknemer in de afgelopen paar jaar.

Zijn PvdA-collega Ton Heers denkt dat het niet zo'n vaart zal lopen. "De regels voor WW zijn streng. Polen komen hier om te werken en er zal snel weer werk zijn gevonden voor een werkloze Pool. Juist voor deze groep is er veel passende arbeid."
Met dank aan robski18 voor de submit.

Veel belangstelling uitvaart Gerd Nan van Wijk

Onder grote belangstelling heeft zaterdagmiddag in Schagen de uitvaart van de 16-jarige Gerd Nan van Wijk uit Heerhugowaard plaatsgevonden. Enkele honderden mensen woonden de dienst bij.

Gerd Nan van Wijk overleed maandag als gevolg van klappen die hij tegen zijn hoofd kreeg. De verdachte, de 17-jarige Pepijn V. uit Alkmaar, werd maandag kort na het incident aangehouden. Hij heeft een volledige bekentenis afgelegd.

Justitie legt de jongen doodslag ten laste. Op basis van de verklaringen die de verdachte en anderen hebben afgelegd, concludeerde justitie donderdag dat de 16-jarige Heerhugowaarder uiteindelijk om een roddel is doodgeslagen.

Het gewelddadige incident had plaats op het schoolplein van het Jan Arentsz College in Alkmaar, waar Gerd Nan van Wijk leerling was. Naar schatting zeshonderd scholieren van de school woonden vrijdagmiddag een speciale herdenkingsdienst bij op de plek waar hun medeleerling om het leven werd gebracht. Zij plaatsten onder meer een steen met daarop een lieveheersbeestje als symbool tegen zinloos geweld.

Op het verzoek van het Jan Arentsz College om de vlag halfstok te hangen werd zaterdag in de omgeving van het huis van de familie Van Wijk sporadisch voldaan.

-
Zie ook: HetlevenvanGerdNan.nl

Nintendo koopt Monolith Soft

Namco Bandai heeft bekend gemaakt dat zij het grootste gedeelte van haar aandelen in Monolith Soft heeft verkocht aan Nintendo. Nintendo heeft zo'n 80% van de aandelen in Monolith Soft overgenomen van Namco Bandai. Namco Bandai heeft niet al haar aandelen in Monolith Soft verkocht, zo'n 16% van de aandelen zijn behouden.

Reden voor de verkoop is volgens Namco Bandai dat zij de banden met Nintendo wilden versterken. Het geld dat gemoeid was met de transactie zal er ongetwijfeld ook wel iets mee te maken hebben gehad. Monolith is vooral bekend van de Baten Kaitos en Xenosaga games. Op het moment werkt Monolith Soft aan de Wii-game Disaster: Day of Crisis.

Nadal en Cañas in finale Barcelona

Rafael Nadal heeft vanmiddag de finale bereikt van het ATP-toernooi in het Spaanse Barcelona. De als eerste geplaatste Nadal versloeg zijn Spaanse landgenoot David Ferrer in de halve eindstrijd met 7-5 en 6-1. Voor de Spanjaard was het de 71e overwinning op rij op gravel.

Nadal speelt in de finale tegen de Argentijn Guillermo Cañas, die eerder dit jaar twee keer won van Roger Federer. Cañas had wel meer moeite om de finale te bereiken. Tegen landgenoot Agustín Calleri liet hij in de tweede set twee matchpoints onbenut, maar won uiteindelijk wel met 7-6(1), 6-7(5) en 6-2.

[Duits F3] Van Dam en Bruins op podium

De eerste wedstrijd van het Duitse Formule 3-seizoen is gewonnen door de Belg Frédéric Vervisch. Op het circuit van Hockenheim behaalde Vervisch zijn eerste overwinning.

Bij de start van de race ging Vervisch, die tweede op de startgrid stond, de Nederlander Carlo van Dam voorbij. Daarna wist hij langzaam een voorsprong op te bouwen en onebedreigd naar de finish te rijden. Van Dam, die van pole vertrok, eindigde als tweede op een achterstand van bijna acht seconden.

Christian Vietoris verloor zijn derde plaats nadat zowel Récardo Bruins als de Belg Nico Verdonck hem voorbij wisten te gaan. Verdonck probeerde nog aan te dringen bij Bruins, maar Bruins wist zijn derde plaats met succes te verdedigen.

EK turnen: Zonderland zesde op meerkamp

Epke Zonderland is bij het Europees kampioenschap turnen in Amsterdam gedeeld zesde geworden op de meerkamp. Jeffrey Wammes eindigde als negende. De Rus Maksim Deviatovski pakte de Europese titel.

Zonderland leverde daarmee de beste prestatie ooit van een Nederlander op de meerkamp van een groot toernooi. Twee jaar geleden, bij het wereldkampioenschap in Melbourne, eindigde Wammes als elfde.

Nu ook mac-versie DEFCON

Ontwikkelaar Introversion oogstte vorig jaar veel lof met de strategische game DEFCON. In dit spel, duidelijk geïnspireerd door de film Wargames, speel je op een wereldkaart WO3 na. Tot nu toe moest je een PC bezitten om van DEFCON te kunnen genieten. Echter, in samenwerking met ontwikkelaar Ambrosia Software is er nu ook een mac-versie beschikbaar.

Je kunt DEFCON voor de mac hier downloaden. Dit is een demo-versie van het spel. Voor een luttele $25 kun je het volledige spel kopen. Geen geld om Windows-bezitters via de multiplayer mode te nuken toch?



Petacchi stelt orde op zaken in Nedersaksen

Alessandro Petacchi heeft vandaag orde op zaken gesteld in de vierde etappe van de Ronde van Nedersaksen. De Italiaan, tevens leider in het algemeen klassement, won de massasprint na een 200 kilometer lange rit van Rheda-Wiedenbrück naar Duderstadt. De Australiër Graeme Brown van de Rabobank-ploeg eindigde als tweede.

Gisteren verloor de Italiaan de sprint na zeven ritzeges op rij in Nedersaksen. Morgen wordt de vijfde en laatste etappe verreden: een 181,8 kilometer lange rit van Osterode naar Göttingen.

[A1GP] Uitslag kwalificatie

Jeroen Bleekemolen heeft tijdens de kwalificatie voor de race op Brands Hatch de achtste tijd gereden. Bleekemolen reed een totaaltijd van 2’30.144.

In de eerste run kwam de rode vlag naar buiten na een crash van Team USA, net op het moment dat A1 Team Nederland op de baan was om aan de vliegende ronde te beginnen. Bleekemolen kwam direct naar binnen. Direct na het zwaaien van de groene vlag om de sessie te herstarten ging het team weer naar buiten, waarna Bleekemolen de elfde tijd wist neer te zetten. In de tweede run wist Bleekemolen zijn tijd te verbeteren, waarmee A1 Team Nederland naar een negende plaats steeg. Ook in de derde run was Bleekemolen weer sneller. In de vierde en tevens laatste kwalificatierun kwam A1 Team Nederland op het allerlaatst naar buiten en zette Bleekemolen zijn snelste tijd van dit weekend neer, met 1’14.967.

Team Groot-Brittannië pakte de Pole. Nico Hülkenberg van Team Duitsland eindigde op de tweede plaats, voor de Fransman Loic Duval en de Italiaan Enrico Toccacelo.

Uitslag

posteamcoureurtijd
1. Great Britain Robbie Kerr 2:28.899
2. Germany Nico Hülkenberg 2:29.028
3. France Loic Duval 2:29.255
4. Italy Enrico Toccacelo 2:29.446
5. India Narain Karthikeyan 2:29.768
6. Malaysia Alex Yoong 2:29.803
7. Switzerland Sebastien Buemi 2:30.119
8. Netherlands Jeroen Bleekemolen 2:30.144
9. New Zealand Matt Halliday 2:30.255
10. South Africa Adrian Zaugg 2:30.354
11. USA Jonathan Summerton 2:30.508
12. Ireland Richard Lyons 2:30.751
13. China Congfu Cheng 2:30.822
14. Canada Sean McIntosh 2:30.928
15. Portugal Alvaro Parente 2:31.436
16. Brazil Bruno Junqueira 2:31.441
17. Czech Republic Jan Charouz 2:32.000
18. Australia Ian Dyk 2:32.813
19. Lebanon Allam Khodair 2:33.281
20. Indonesia Moreno Soeprapto 2:34.105
21. Mexico Juan Pablo Garcia 2:34.263
22. Pakistan Nur Ali 2:37.480

In de toekomst maar twee kledingsets nodig

Icoon WetenschapHet gros der Europeanen is zich gewoon zijn kledingkast tot de nok toe vol te proppen met alles wat hij op zijn pad tegenkomt. In sciencefictionfilms wordt vaak het tegenovergestelde voorgesteld: men moet het doen met één soort kleren. Philips heeft het beste van beide werelden bij elkaar gebracht met de uitvinding van beeldbont.

Theoretisch biedt beeldbont een oneindige variatie met niet meer dan één setje kleren. Twee eigenlijk, voor als er eentje in de was zit. Statisch geladen gekleurde haartjes op een soort aanpasbaar uniform fungeren als beeldscherm. De mogelijkheden voor motiefjes, patronen en kleuren zijn praktisch onbeperkt.

Hoewel de techniek voor diverse toepassingen gebruikt kan worden, verwacht Philips dat vooral de kledingindustrie er warm voor gaat lopen. Maar wie weet worden de toekomstige banken, gordijnen, behang en vloerbedekking ook voorzien van een statisch kapsel.

Israël eigent zich weer land toe voor muur

Israël gaat opnieuw Palestijnse landbouwgrond confisqueren voor de bouw van de enorme afscheiding die het in de bezette gebieden neerzet. De strijdkrachten dragen het betrokken dorp Bardaleh op 24 hectare vrij te maken voor de bouw van de muur.

Dit staat in een zaterdag openbaar geworden document. Bardaleh ligt in het noordoosten van de bezette Westelijke Jordaanoever.

De bezettingsmacht geeft veiligheidsredenen op als reden voor de overname van het stuk grond. Israël stelt dat door de barrière tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever terroristen worden tegengehouden.

De afscheiding is in 2004 door het Internationaal Gerechtshof als illegaal bestempeld. Ze isoleert Palestijnen en voegt bezet land en waterbronnen bij de staat Israël, aldus het hof.

Tien Nederlanders in Luik-Bastenaken-Luik

Morgen komen er tien Nederlanders aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. De Rabobankploeg levert daar zes van. Quick-Step heeft twee Nederlanders in de selectie opgenomen, CSC en Milram elk één.

Michael Boogerd begint voor de twaalfde en laatste keer aan zijn lievelingsklassieker. Bij Rabobank staat hij samen met Thomas Dekker, Theo Eltink, Jan Boven, Pieter Weening en Koos Moerenhout aan de start. De andere Nederlandse deelnemers zijn Bram Tankink en Addy Engels (beiden Quick-Step), Karsten Kroon (CSC) en Niki Terpstra (Milram).

Lifestyle: Pokerset

Ondertussen kun je het geen rage of hype meer noemen. Poker is een blijvertje, misschien nog wel meer dan Catan. Dat was ook zo'n spel wat ineens iedereen speelde en waarvan dus ook dankbaar gebruik werd gemaakt met uitbreidingen en aparte scenario’s. Poker lijkt daar vrij veel op, met een groot verschil: het spel wordt al veel langer gespeeld. Op strippoker varianten en studentenhuizen na, echter nog niet vaak in de gemiddelde woonkamer. Die tijd is voorbij. Poker komt ongeveer dagelijks op TV, een format met sterren, een pokercolumn in De Pers, er wordt goud geld verdiend met online poker en nog veel meer. Waar deze groei nu ineens vandaan komt, is moeilijk te zeggen. Wel zou je kunnen zeggen dat het slechts een kwestie van tijd was.

Ontrafel de geheimen van Tunguska op de DS

Na onder andere Runaway 2, Ankh, Nancy Drew, Sinking Island en Undercover komt nu ook Secret Files: Tunguska (**review**) naar de Nintendo DS. Secret Files: Tunguska is een adventure over de geheimzinnige gebeurtenissen rond een explosie in het Tunguska-gebied in Rusland. Nina Kalenkow is op zoek naar haar vermiste vader. De zoektocht leidt haar naar Tunguska.

De Duitse uitgever Deep Silver maakte bekend dat het spel rond het derde kwartaal klaar zal zijn. Of dit dan meteen de Engelse versie zal zijn is niet bekend.

De Roover langer bij Sparta

Sepp de Roover heeft vandaag een akkoord met Sparta bereikt over het verlengen van zijn contract tot medio 2010. De 22-jarige verdediger had bij de Kasteelclub nog een contract voor een jaar.

De Belgische jeugdinternational is bij Sparta bezig aan zijn eerste seizoen. Hij werd overgenomen van PSV, waar hij deel uitmaakte van de jeugdopleiding. Vorig seizoen kwam de Belg op huurbasis uit voor Eindhoven.

Halo 3 screens en artwork

Deze week verscheen er een Halo 3 filmpje op het internet waarin we een aantal mensen bezig konden zien met de beta versie van de multiplayer. Bij Bungie waren ze niet al te blij en een (oud-)werknemer had zich op het internet fel uitgelaten op het plebs wat niet tevreden was met de graphics van het laatste deel uit de Halo-trilogie. Zo was het überhaupt niet eens de bedoeling dat het publiek dit filmpje te zien zou krijgen.

Waarschijnlijk als vervolg op het hele debacle met het uitgelekte Halo 3 filmpje, heeft Bungie twee Halo 3 screens vrijgegeven. Deze screens komen uit een lighting test waarbij het Master Chief model uit Halo 3 afkomstig is, en de omgeving de Halo 2 versie van Zanzibar is.

Ook is er weer wat nieuw promotioneel artwork verschenen welke je hier kan bekijken.

EK turnen: Ferrari Europees kampioene meerkamp

Tijdens het Europees kampioenschap turnen in Amsterdam heeft de Italiaanse Vanessa Ferrari de Europese titel op de meerkamp veroverd. Ferrari, regerend wereldkampioene, kwam tot een totaalscore van 61,075. De Roemeense Sandra Raluca Izbasa pakte het zilver, de Oekraïense Alina Kozitsj werd derde.

Verona van de Leur eindigde als beste Nederlandse, met een score van 56,225 werd ze negende. Nederlands kampioene Lichelle Wong werd zestiende: 54,825.

Nederlanders overleden in Dominicaanse cel

Icoon BuitenlandsHet afgelopen jaar zijn drie Nederlanders die in de Dominicaanse Republiek gevangen zaten, overleden. In alle drie de gevallen overleden de gedetineerden door een natuurlijke oorzaak.

Dat liet het ministerie van Buitenlanse Zaken zaterdag weten. Een woordvoerder bevestigde daarmee een bericht in Het Parool. Het gaat om drie personen die al langere tijd gevangen zaten. Twee van hen stierven aan een ernstige ziekte die zij al vóór hun aanhouding hadden. De derde persoon overleed aan een acute aandoening.

De Nederlandse ambassade in de Dominicaanse Republiek heeft ernstig protest aangetekend bij de autoriteiten over de behandeling van een patiënt die niet snel genoeg naar een ziekenhuis werd gebracht.

In de Dominicaanse Republiek zitten 155 Nederlanders vast. Het gaat in alle gevallen om personen die zijn aangehouden voor drugsmisdrijven.

Drugssmokkel
Dodelijk spul

Motorstorm krijgt update

Ergens in mei verschijnt er een update voor Motorstorm, de off-road racegame voor de PlayStation 3. Features, updates en patches in deze update zijn als volgt:

Motorstorm v1.2 Fixes

Game List Improvement: 'Game Status' is now displayed with the game list in the online lobby making it easier to find a session where you'll be able to join and race promptly.
Host Identification: Within the game lobby the host is now clearly identified by a 'host' icon visible to all players and updated during host migration.
Boost Exploit: A bug involving the boost system that allowed a player to use boost in an exploitative manner has been resolved.
Buddy List Size: This has been updated to support up to 50 friends.
Text Cut-off: When playing in standard definition all messages will now display as intended.
Improved Stability Online: Online gameplay stability has been improved.
Audio issues: All known issues with 5.1 / 7.1 surround have been fixed. Audio issues within the front-end have been resolved.
Player Ranking: Players were found to be ranked incorrectly due to a bug. Because of this all online rankings will be reset and the ranking system should now function correctly. Evolution and Sony apologise for this measure but it will result in a fairer and more stable ranking system for all players.
Auto-Start: Races will be forced to start after a fixed countdown which should dramatically reduce the waiting times in lobbies. Hosts may delay this countdown up to three times.
Save Data Corruption: When quitting the game using the PS button it was possible to corrupt the save game data. This will no longer occur.
Lobby Information: Upcoming track and current lap details will be displayed in lobbies.
Vehicle Damage: When restarting a single player race during a death camera the damage wasn't always reset at the start of the next race. This has now been resolved.
Missing Audio: Audio effects were missing from the death camera, these have now been reinstated.
Name Tags: Added ability to switch the player name tags on / off during online races using a single button press (L1).

Features

Players must not only try to win the race but survive against the other racers. Combat-like racing takes center stage as the vehicles are the weapons.
MotorStorm features amazing scenic environments that capture some of America's most recognizable desert landmarks with wide-open plains, harrowing cliff edges, and tight canyon sections.
The A.I. will be able to analyze the race and surroundings and react in the most realistic manner possible. Not only will the competition try to win the race at all costs, but the A.I. will react to situations realistically, such as locating the best routes and changing the level of driving aggression based on player actions.
RPlayers will never experience the same track twice as each vehicle will carve up the track in varying depths, making navigation of each lap different than the last.
An entirely new in-game music experience where echo and reverb are filtered in, delivering a unique 'live' music experience during each race.
Greater processing power on PlayStation 3 and Blu-ray technology enables more immersive visuals and sound effects in MotorStorm, heightening the chaos within each brutal race environment.


Gouden Kooi-bewoner dreigt met zelfmoord

Gouden Kooi-bewoner Brian heeft gedreigd zelfmoord te plegen, nadat hij zijn vriendin Amanda bij een andere bewoner, Huub, in bed had aangetroffen. Ook zou Huub Brian op zijn oog hebben geslagen.

Talpa heeft de beelden van de Gouden Kooi-site verwijderd en de bewoners hebben een alcohol-restrictie gekregen. De miljonairs zouden 'geschokt' zijn door wat er die nacht is gebeurd. In een groepsgesprek biedt Huub zijn excuses aan aan Brian, Natasia en Amanda, en Natasia wordt door de andere bewoners bedankt omdat zij continu heeft geprobeerd de ruzie te sussen. Bekijk de beelden hieronder.


Met dank aan Jackop voor de submit.
Voor meer over De Gouden Kooi kijk je op het Gouden Kooi forum.

India wil Spelen 2020 organiseren

India wil de Olympische Spelen van 2020 organiseren. Het evenement zal dan in New Delhi plaats moeten vinden. Onlangs verloor de Indiase stad de strijd om de Asia Games van 2014 van de Zuid-Koreaanse stad Incheon.

India is de komende jaren gastheer van een aantal grote sportevenementen. In 2010 organiseert men de Commonwealth Games, terwijl men een jaar later samen met Bangladesh, Pakistan en Sri Lanka het WK cricket organiseert.

De Olympische Spelen in 2008 worden in Peking gehouden. Vier jaar later is Londen de gastheer van de Spelen. Er moet door het Internationaal Olympisch Comité nog een beslissing genomen worden over de Olympische Spelen van 2016, maar het Braziliaanse Rio de Janeiro is hiervoor de grote favoriet.

Eternal Sonata trailer

Op 14 juni aanstaande komt Trusty Bell: Chopin's Dream (Eternal Sonata in het Westen) uit in Japan. Om iedereen in Japan alvast te laten warmlopen voor deze game heeft Famitsu een trailer van de game op hun *site* gezet.

In de trailer zie je onder andere beelden van het verhaal (Japans), de gevechten en het exploren van de wereld. Wanneer Eternal Sonata naar het Westen komt is nog niet bekend.

Robben hervat training

De rentree van Arjen Robben bij Chelsea is aanstaande. Gisteren trainde de Nederlandse aanvaller weer met de selectie mee.

"Arjen is nog niet helemaal speelklaar maar wel duidelijk op de weg terug. Dat is voor ons een goed teken", aldus Steve Clarke, de assistent-trainer van Chelsea.

Vorige maand onderging Robben een meniscusoperatie aan de linkerknie, nadat hij in de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Slovenië geblesseerd raakte.

Hardwareverkopen Japan

Gisteren hadden we het bericht dat het goed gaat met Nintendo en de Japanse hardwareverkopen bewijzen het nog maar eens. Zowel de Wii als de DS verslaan alle concurrentie. Met het bericht dat er nog veel Nintendo games in ontwikkeling zijn lijkt er de komende tijd ook nog geen verandering in de charts te komen.

ConsoleAantalVorige WeekTotaal 2007
DS Lite172.359133.3252.345.334
Wii77.91375.7591.248.230
PSP29.45924.850770.363
PS211.39812.872297.205
PS311.00011.948391.291
Xbox 3602.3072.90087.183
GBA SP86065415.551
GB Micro44961717.380
Cube2661676.202
NDS811461.803
GBA5526598

Sluiter door in München

Na een ietwat stroeve start heeft Reamon Sluiter toch de tweede rodne weten te bereiken van het kwalificatietoernooi voor het ATP-toernooi in München. De als eerste geplaatste Rotterdammer versloeg de Roemeen Florin Mergea met 3-6, 7-5 en 6-3.

Sluiter komt in de tweede ronde uit tegen de Duitser Dominik Meffert. Om in het hoofdtoernooi te komen, moet Sluiter drie rondes overleven in de kwalificaties.

[A1GP] Uitslag tweede vrije training

Loic Duval heeft tijdens de eerste vrije training voor de GP van Engeland in de A1GP-serie de snelste tijd neergezet. De Fransman was iets sneller dan de Brit Robbie Kerr, die op zijn beurt de Amerikaan Jonathan Summerton weer voorbleef. Bleekemolen eindigde op plek tien.

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Loic DUVALFRANCE1:15.196-23
2Robbie KERRGREAT BRITAIN1:15.333+0.03724
3Jonathan SUMMERTONUSA1:15.493+0.19726
4Alvaro PARENTEPORTUGAL1:15.504+0.20815
5Narain KARTHIKEYANINDIA1:15.610+0.31428
6Nico HÜLKENBERGGERMANY1:15.813+0.51714
7Sebastien BUEMISWITZERLAND1:15.919+0.62326
8Alex YOONGMALAYSIA1:16.084+0.78815
9Matt HALLIDAYNEW ZEALAND1:16.204+0.90813
10Jeroen BLEEKEMOLENNETHERLANDS1:16.431+1.13510
11Adrian ZAUGGSOUTH AFRICA1:16.447+1.1518
12Congfu CHENGCHINA1:16.531+1.23510
13Enrico TOCCACELOITALY1:16.576+1.28026
14Sean McINTOSHCANADA1:16.625+1.32911
15Jan CHAROUZCZECH REPLUBIC1:16.796+1.50019
16Bruno JUNQUEIRABRAZIL1:16.803+1.50717
17Richard LYONSIRELAND1:17.098+1.80221
18Ian DYKAUSTRALIA1:17.595+2.2999
19Moreno SOEPRAPTOINDONESIA1:18.012+2.71613
20Allam KHODAIRLEBANON1:18,058+2.7623
21Nur ALIPAKISTAN1:18.586+3.29030
22Juan Pablo GARCIAMEXICO1:18.670+3.37418

Leveringsproblemen Coca-Cola duren voort

Icoon EconomieCoca-Cola Enterprises, het bedrijf achter onder meer Coca-Cola, Sprite en Fanta, kampt in Nederland met leveringsproblemen. Door problemen met een nieuw computersysteem in de fabriek in het Brabantse Dongen kan het bedrijf de vraag niet aan. Ook het aanhoudende warme weer en Koninginnedag zorgen voor problemen, omdat meer mensen Coca-Cola producten willen inslaan.

Het aanbod van de producten van Coca-Cola Enterprises blijft beperkt. Het probleem met de computer zou inmiddels zijn opgelost en het bedrijf zou inmiddels bezig zijn de achterstand weg te werken. Een woordvoerder hoopt dat de winkels voor het volgende weekend weer goed zijn gevuld, maar hij kan niets garanderen.

Door de schaarste krijgen klanten soms ruzie over Coca-Cola producten. Een FOK!ker vertelde dat hij een puber bijna 'tegen de vlakte had geslagen' nadat die had geprobeerd de laatste zes blikjes Cola uit zijn winkelwagen te jatten.



Met dank aan Ireth voor de submit.

Programma play-offs promotie/degradatie

Aankomende dinsdag, 1 mei, beginnen de play-offs om promotie/degradatie met de wedstrijden BV Veendam- Go Ahead Eagles en FC Zwolle tegen FC Dordrecht. Op 5 mei volgen de returns.

De winnaars van de eerste ronde nemen het in de tweede ronde op tegen de nummers zeventien en achttien van de Eredivisie. De eindstand in de hoogste klasse is morgen pas bekend. Al wel is zeker dat Excelsior en RKC Waalwijk in de play-offs uitkomen.

In de tweede ronde, die wordt gespeeld volgens het best-of-threeprincipe, spelen verder VVV-Venlo en FC Den Bosch en RBC Roosendaal tegen FC Volendam. Na ronde twee volgen twee finales voor twee plaatsen in de Eredivisie voor volgend seizoen.

Ten Cate gelooft nog in Ajax als kampioen

Ajax-trainer Henk ten Cate gelooft nog steeds dat zijn team morgen landskampioen wordt. ''Ik weet dat het bijna verboden is. Maar ik denk dat wij kampioen worden. Het maakt me niet uit hoe we de titel pakken, maar we worden kampioen. Daar geloof ik in'', aldus een strijdvaardige Ten Cate.

AZ verdedigt morgen in de laatste competitiewedstrijd een voorsprong van zes doelpunten op Ajax. ''Dat lijkt veel, maar het is maar net hoe je dat bekijkt. Bovendien heeft mijn vriend Ton Lokhoff bij Excelsior mij een overwinning beloofd'', grapte de Ajax-trainer.

AZ staat momenteel op de eerste plaats. De Alkmaarse ploeg heeft 72 punten en dat zijn er net zoveel als directe concurrenten Ajax en PSV. Het doelsaldo van AZ bedraagt +53, dat van Ajax +47 en van PSV +46. PSV heeft op papier de sterkste tegenstander: nummer 12 Vitesse. AZ neemt het op tegen Excelsior, dat al veroordeeld is tot de nacompetitie. Ajax speelt tegen nummer 15 Willem II.

AZ-trainer Louis van Gaal zei deze week niet te verwachten dat het doelsaldo van zijn team nog onder vuur komt. ''Ons doelsaldo komt niet meer in gevaar. Ik ga er niet vanuit dat Ajax of PSV met 10-0 wint. Wat zij zondag doen is daarom ook niet relevant. Dat houd ik mijn spelers steeds voor. We moeten gewoon winnen, zoals we het hele seizoen al moeten. Eigenlijk verandert er dus niets. We moeten gewoon naar onszelf kijken, maar dat valt in deze situatie niet altijd mee.'' Hoe zijn team zondag kampioen wordt interesseert Van Gaal geen fluit. Het hoeft niet met mooi voetbal. ''Als we maar winnen''.

Ten Cate gelooft nog in Ajax als kampioen

VoetbalAjax-trainer Henk ten Cate gelooft nog steeds dat zijn team morgen landskampioen wordt. ''Ik weet dat het bijna verboden is. Maar ik denk dat wij kampioen worden. Het maakt me niet uit hoe we de titel pakken, maar we worden kampioen. Daar geloof ik in'', aldus een strijdvaardige Ten Cate.

AZ verdedigt morgen in de laatste competitiewedstrijd een voorsprong van zes doelpunten op Ajax. ''Dat lijkt veel, maar het is maar net hoe je dat bekijkt. Bovendien heeft mijn vriend Ton Lokhoff bij Excelsior mij een overwinning beloofd'', grapte de Ajax-trainer.

Momenteel staat AZ op de eerste plaats. De Alkmaarse ploeg heeft 72 punten en dat zijn er net zoveel als directe concurrenten Ajax en PSV. Het doelsaldo van AZ bedraagt +53, dat van Ajax +47 en van PSV +46. PSV heeft op papier de sterkste tegenstander: nummer 12 Vitesse. AZ neemt het op tegen Excelsior, dat al veroordeeld is tot de nacompetitie. Ajax speelt tegen nummer 15 Willem II.

AZ-trainer Louis van Gaal zei deze week niet te verwachten dat het doelsaldo van zijn team nog onder vuur komt. ''Ons doelsaldo komt niet meer in gevaar. Ik ga er niet vanuit dat Ajax of PSV met 10-0 wint. Wat zij zondag doen is daarom ook niet relevant. Dat houd ik mijn spelers steeds voor. We moeten gewoon winnen, zoals we het hele seizoen al moeten. Eigenlijk verandert er dus niets. We moeten gewoon naar onszelf kijken, maar dat valt in deze situatie niet altijd mee.'' Hoe zijn team zondag kampioen wordt interesseert Van Gaal geen fluit. Het hoeft niet met mooi voetbal. ''Als we maar winnen''.

Wie wordt er volgens jou kampioen? Laat het weten in onze poll.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Weersverwachting: Stortvloed Nintendo titels

Een kort Nintendo-getint nieuwsbericht voor de mensen die niet in de zon zitten. Na het positieve nieuws over Nintendo van gisteren is er nu (weer) een bericht dat menig fanboy zal doen kwijlen. Volgens de Japanse game-gigant zijn er momenteel 45 titels Nintendo titels voor de Wii in ontwikkeling en 79 voor de DS.

Menig gamer zal hier blij van worden, aangezien de spellen die door Nintendo zelf worden ontwikkeld meestal van goede kwaliteit zijn en soms erg innovatief genoemd kunnen worden. Helaas zullen de eerste games pas bekend worden gemaakt tegen het eind van de zomer. Genoeg stof voor speculatie dus en wat je ook bedenkt, het zal vast wel op een van de 124 titels lijken.



[upd] Leger Turkije 'bezorgd' om president

Het leger van Turkije heeft zich gemengd in de verkiezing van een nieuwe president. Op de website van het leger verscheen enkele uren na de eerste stemronde in het parlement de mededeling dat de generale staf ''met grote zorg'' kijkt naar de huidige situatie.

Op de website schrijft het leger dat ''niemand mag vergeten dat de militairen de seculiere staat beschermen. Indien nodig zal dat blijken'', zo valt er te lezen.

Enige kandidaat voor het presidentschap is minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül. Hij is net als premier Tayyip Erdoğan lid van de AK-partij, die zich baseert op de politieke islam. Erdogan zag eerder deze maand af van een gooi naar het presidentsschap. Waarschijnlijk omdat zijn kandidatuur het leger helemaal niet beviel.

De huidige Turkse president Sezer, die op goede voet staat met het leger, waarschuwde eerder deze maand nog dat de dreiging van het islamitisch fundamentalisme groter is dan ooit en het politieke systeem bloot staat aan het grootste gevaar sinds het ontstaan van de Turkse republiek in 1923.

Het machtige Turkse leger ziet zichzelf als hoeder van de seculiere grondslag van de staat, sinds het onder leiding van Atatürk die seculiere staat mee hielp te scheppen. Sinds 1960 heeft het leger drie keer ingegrepen door de regering af te zetten en tijdelijk het bestuur van het land over te nemen. Onder druk van Europa - in verband met de door Turkije gewenste toetreding tot de EU, moet het leger overigens een stap terug gaan doen.

Update: 12.23 uur
De Europese Unie heeft vandaag in een reactie laten weten dat het Turkse leger zich afzijdig moet houden bij de presidentsverkiezingen. ''Dit is een test case voor het Turkse leger. Respecteert het democratische waarden?'', zo zei Eurocommissaris Olli Rehn vandaag in Brussel.

Rehn vindt dat de timing van de internetverklaring van het leger ''tamelijk vreemd.'' Volgens hem ''moet het leger de werking van de democratie overlaten aan een democratisch gekozen regering.'' De eurocommissaris benadrukte dat de democratische waarden tot de kern behoren van de lopende toetredingsgesprekken van de EU en Turkije.

De toetredingsgesprekken tussen de Europese Unie en Turkije verlopen overigens al moeizaam. De onderhandelingen zouden verder in gevaar komen als het Turkse leger besluit in te grijpen.

Ajax wil Bojan (16) huren van Barça

Bojan Krkić is hot. De 16-jarige aanvaller maakte onlangs zijn debuut in het eerste van FC Barcelona en scoorde daarbij direct, in de oefenpot tegen Al Ahly.

Volgens de Madrileense sportkrant AS is Ajax in de race om het Spaans-Servische talent te huren van Barcelona. Bojan heeft er al enkele jaren op zitten bij de Catalanen en verbaasde vriend en vijand met zijn ongelooflijke doelpuntgemiddeldes. In de jeugd scoorde de spits vanaf 1999 gemiddeld drie en een halve goal per duel.

Ajax-trainer Henk ten Cate kent de jonge jeugdinternational nog van zijn tijd bij de Catalaanse club. Hij zou graag zien dat Bojan volgend seizoen als huurling in een Ajax-tenue speelt. Dit seizoen speelt hij bij Barcelona B, dat uitkomt in de Segunda División B. Hierin speelde hij tot nu toe achttien wedstrijden en trof hij tien maal doel. Hij mag pas een profcontract tekenen als hij zeventien wordt, op 28 augustus.

Website berekent verlies bierdrinkers

Icoon Opmerkelijk"Jaren te veel betaald voor ons bier? Dan gaan we nu hetzelfde aantal jaren te weinig betalen. De brouwers betalen zo de schade terug." Dat is een van de oproepen van bezoekers op de website www.bierverliesmeter.com.

Op de site kunnen bierdrinkers uitrekenen welk bedrag ze te veel hebben betaald voor hun drank door illegale prijsafspraken tussen de brouwers. De Europese Commissie stelde onlangs dat Heineken, Grolsch, Bavaria en Inbev zich hier schuldig aan zouden hebben gemaakt. Op de site kunnen bierdrinkers, aan de hand van hun bierconsumptie, vaststellen hoeveel schade ze daardoor hebben geleden.

Tot nu toe maakten een kleine 10.000 mensen gebruik van de site die, volgens de bierverliesmeter, gezamenlijk meer dan 17,6 miljoen euro te veel zouden hebben betaald. Het gaat gemiddeld om 1911 euro en 28 cent per persoon. De bezoeker kan na de berekening een protestmail naar de brouwers sturen.

De Europese Commissie bepaalde onlangs dat Heineken, Grolsch en Bavaria samen 274 miljoen euro boete moeten betalen voor illegale prijsafspraken. Het Belgisch-Braziliaanse InBev krijgt een beoogde boete van 84 miljoen euro kwijtgescholden omdat het zo goed meewerkte met de onderzoekers.
bier
Eindelijk goedkoper bier?

Van Dam eist eerste pole Duits F3 op

Carlo van Dam heeft de eerste pole position van het nieuwe Duitse Formule 3-seizoen voor zich opgeeist. De 21-jarige coureur van het team van Frits van Amersfoort reed op de Hockenheimring een tijd van 1:36.220, en was daarmee iets sneller dan de Belg Frederic Vervisch.

Recardo Bruins, team- en landgenoot van Van Dam, reed de vierde tijd in de kwalificatie. Voor het team van Van Amersfoort Racing was er dus alle reden voor tevredenheid.

“Ik ben natuurlijk zeer gelukkig, ook al ging niet alles perfect. Maar dat zeggen coureurs altijd, we willen altijd sneller gaan. We moeten ondanks deze pole nog wel wat werk verrichten, zowel aan de auto als aan mijn rijstijl. De voorbereiding op het seizoen was erg hectisch. Maar als ik morgen een goede start meemaak kan ik gelijk de eerste race winnen. Ik ben trots op het resultaat van vandaag en blij met het puntje dat deze voorste startpositie met zich meebrengt," aldus Van Dam.

Buffon kost 80 miljoen euro

Gianluigi Buffon wordt door velen gezien als de beste doelman ter wereld. Ondanks dat hij uitkomt in de Serie B hangt er een fiks prijskaartje aan de Juventus-keeper: ¤80 miljoen.

De wereldkampioen was één van de weinige grote namen die bij Juventus bleef toen het gedwongen degradeerde na schuldig te zijn bevonden in het omkoopschandaal. Buffon is uiteraard nog altijd basisspeler en helpt De Oude Dame op weg naar promotie. Dat ligt overigens binnen handbereik, Juve heeft een voorsprong van tien punten op nummer twee Napoli.

Geruchten gingen dat Buffon alsnog weg zou gaan na dit seizoen, om direct voor prijzen te kunnen strijden. Onder meer rivalen AC Milan en Internazionale zijn geïnteresseerd. Technisch directeur Alessio Secco meldde echter dat de doelman niet zomaar weggaat. "40 miljoen voor Buffon? Voor zo'n bedrag zou er slechts een gezamenlijk eigenaarschap ontstaan", aldus Secco. "Hij is zeer belangrijk voor Juve", meldde de Franse coach van de club, Dider Deschamps. "Buffon heeft geen prijs als het aan mij ligt."

Binnenkort demo van Heavenly Sword?

De producer van Heavenly Sword, genaamd Kyle Shubel, wist in een interview met de website PSU te vertellen dat er een demo op de planning staat voor het spel Heavenly Sword.

In het interview komt tevens naar voren dat de vijanden in Heavenly Sword vooral zullen bestaan uit mensen en de omgeving zal variaties tonen in de vorm van sneeuwtoppen, bossen, kastelen en een overvloed aan water.
Een ander belangrijk punt dat in het interview naar voren komt is dat Heavenly Sword geen online-optie zal bevatten. Of het spel hiermee dan geen gebruik zal maken van PlayStation Home is niet uitgesloten.

Het spel Heavenly Sword zelf staat voor een release gepland in de herfst van dit jaar. Wanneer wij de demo (nog voor de release) kunnen verwachten is nog niet bekend.



Sunderland dicht bij promotie

Sunderland lijkt een jaar na degradatie uit het Premiership alweer terug te keren op het hoogste niveau. In eigen huis werd middenmoter Burnley aan de kant geschoven.

The Black Cats kregen Burnley op bezoek in het eigen Stadium of Light. Daryl Murphy zette al snel de 1-0 op het bord, al kwam Burnley ijzersterk terug via Andy Gray en Wade Elliott. David Connolly en Carlos Edwards waren uiteindelijk de mannen die de winst pakten voor Sunderland. De club uit Noord-Engeland heeft onder leiding van Roy Keane de leiding in het Championship overgenomen door de overwinning op Burnley.

Birmingham City staat tweede, met twee punten minder. The Blues hebben nog wel een wedstrijd tegoed, evenals nummer drie Derby County, dat op vier punten van Sunderland staat. Als Derby zondag in de uitwedstrijd bij Crystal Palace punten laat liggen is Sunderland zo goed als gepromoveerd. Birmingham speelt zaterdagmiddag thuis tegen Sheffield Wednesday. Als de drie punten worden behaald kan promotie hen ook bijna niet ontgaan.

Ondanks dat het drietal een straatlengte voor ligt op de rest, kan één van hen alsnog promotie mislopen. De nummer drie speelt namelijk een play-off met de nummer vier voor de derde promotieplaats. De concurrentie voor die felbegeerde vierde plaats is moordend. De volledige top 10 maakt nog kans om vierde te worden.

De top 10 van het Championship:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Sunderland458571-47
2Birmingham City448365-41
3Derby County448160-44
4Preston North End447163-51
5West Bromwich Albion447073-55
6Wolverhampton Wanderers447053-55
7Colchester United447070-52
8Stoke City446958-39
9Southampton436871-51
10Sheffield Wednesday446867-62

Peters terug naar RKC

Tim Peters keert terug naar RKC Waalwijk. De 21-jarige aanvaller werd dit seizoen door de Brabantse club verhuurd aan De Graafschap, maar zal niet met de Doetinchemmers mee gaan naar de Eredivisie.

"De intentie is dat ik terug ga naar RKC en in de voorbereiding weer een kans krijg", aldus Peters die dit seizoen een vaste waarde was in het kampioensteam van coach Jan de Jonge. In totaal speelde de Hagenaar 33 wedstrijden, waarin hij vier keer tot scoren kwam.

Moslimjeugd speelt 'jihadje'

Volgens de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is het onder Nederlandse moslimjongeren razend populair om jihadje te spelen. Met hun kleding en uitlatingen doen zij zich voor als radicalen die strijden tegen 'ongelovigen'. Deze 'jeugdcultuur' is pas vorig jaar ontstaan onder de moslimjeugd.

''Ze nemen de stijl over van radicale moslimgroepen en -ideologieën. In veel gevallen blijft het bij stijl en volgen er geen gewelddadige gedragingen'', aldus AIVD-directeur Sybrand van Hulst. De jongeren proberen met hun lange gewaden, baardjes of hoofddoekjes en sluiers ''te provoceren'' en zich ''een identiteit aan te meten'', zo vermoedt de AIVD.

Salafisme
Gisteren waarschuwde de AIVD in haar jaarverslag al dat de radicalisering van een deel van de Nederlandse moslimjongeren doorzet. Belangrijke aanjager daarvan is volgens de AIVD de salafistische stroming, die een zeer strenge uitleg van de islam predikt.

Vorig jaar werd steeds duidelijker dat salafieten zieltjes winnen in Nederland. Er is een toename van het aantal moskeeën en islamitische instellingen dat onder invloed staat van salafitische centra, aldus de AIVD. Salafitische predikers roepen meestal niet op tot geweld, maar de AIVD beschouwt de stroming toch als ongewenst. Het salafisme streeft naar de terugkeer van de 'zuivere' islam uit de tijd van de profeet Mohammed. De stroming staat bekend als conservatief en ultraorthodox.

De boodschap is onverdraagzaam en werkt integratie tegen, aldus de AIVD. Salafieten zetten zich af tegen andere bevolkingsgroepen en andersdenkenden en zijn fel tegen verworvenheden als de gelijkberechting van mannen en vrouwen. Ook zijn zij tegen een open samenleving en de democratische rechtsstaat.

De AIVD denkt dat de nieuwe jihadcultuur onder jongeren het gevolg is van bovengenoemde stroming.

Nilsson wil weg bij Heerenveen

Het lijkt erop dat Lasse Nilsson bezig is aan zijn laatste seizoen bij SC Heerenveen. De Zweed stuurt aan op een vertrek aan het eind van dit seizoen.

"De laatste tijd vind ik het niet leuk meer om te voetballen", aldus Nilsson tegenover de Zweedse media. "Ik heb de club laten weten dat ik iets anders wil."

De Friezen wilde afgelopen seizoen de aanvaller niet onder de zeven miljoen euro laten gaan. Het bedrag lijkt nu lager uit te gaan vallen. "Alles hangt af van de prijs die ze voor me vragen. Vorig jaar vroegen ze zeven miljoen euro, maar dat was wat al te gortig. Als ze de prijs nu wat willen laten zakken, dan weet ik zeker dat we wel een oplossing vinden."

Trainer Gertjan Verbeek wil Nilsson niet zomaar laten gaan. "Lasse heeft een contract dat ook volgend seizoen nog doorloopt. Maar als een speler niet wil blijven, dan kun je hem niet dwingen, dat helpt niet. Er zijn gesprekken gaande tussen Lasse en ons en we zullen zien wat daar uitkomt.''

E-mails Pim Fortuyn 'verdwenen'

Volgens Marten Fortuyn, de oudste broer van de in 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn, is alle digitale post die zijn broer in de maanden voor zijn dood op zijn laptop binnenkreeg, verdwenen. Marten zegt dat hij daar pas onlangs achterkwam. ''Ik heb ze nooit eerder bekeken omdat ik dat niet aankon. Nu ik dat recent wel heb gedaan, blijkt dat alle door mijn broer ontvangen en verzonden berichten in de periode van 1 januari 2002 tot aan de dag van zijn dood op 6 mei 2002 niet in de uitdraaien voorkomen.''

De laptop van Fortuyn werd na zijn dood inbeslaggenomen voor onderzoek. Van de commissie-Van den Haak, die de gang van zaken omtrent de beveiliging van Fortuyn onzerzocht, ontving Marten destijds drie ordners met uitdraaien van emailberichten uit Pims draagbare pc.

De commissie bekeek ook 'dertien gevallen van dreigpost' die per email, brief of fax bij Pim Fortuyn waren binnengekomen. De aard van die dreigementen viel volgens de commissie mee. Marten Fortuyn: ''Ik wil de mails zelf lezen. Nu heb ik niets uit die cruciale periode.'' Hij heeft inmiddels een verzoek bij het ministerie van Binnenlandse Zaken ingediend voor het ontbrekende deel van het archief.

Marten noemt het heel merkwaardig dat de mails ontbreken, maar ziet het niet als een bewijs voor een of andere complottheorie.

Script Gears of War-film deels bekend

Gears of War kan ondertussen al een begrip in de Xbox-wereld genoemd worden gezien de verkopen van het spel en activiteit online. Een tijd terug werd er al bekend gemaakt dat er een heuse Gears of War-film geregisseerd gaat worden door Marty Bowen (Nativity Story) en Wyck Godfrey (Alien vs. Predator). Het script van de film wordt geschreven door Stuart Beattie (Pirates of the Carribean: Curse of the Black Pearl) en laat het nu net zijn dat wij wat nieuws hebben over dat desbetreffende script.

Op de site Latino Review staat een deel van dit script. Het is nog maar een vroege versie van het script van de film maar bevat al wel veel spoilers. Wil jij dus als 'maagd' naar de Gears of War-film in de bioscoop gaan dan moet je het script zeker niet gaan lezen. Voor al die mensen die toch een beetje nieuwsgierig zijn... ga je gang!



Film: Pan's Labyrinth

We hebben er lang op moeten wachten, maar Guillermo Del Toro's El Laberinto del fauno is nu dan ook in de Nederlandse bioscopen te bewonderen. De film heeft al vele prijzen gewonnen, waaronder een aantal Oscars, en is ook commercieel gezien een aardig succes. El Laberinto del fauno of Pan's Labyrinth zoals de Engelse titel luidt - een enigszins vreemde keuze resulterend in het misverstand dat de faun wiens naam nooit wordt genoemd Pan zou zijn, een Griekse god die meestal wordt afgebeeld met dezelfde uiterlijke kenmerken als een faun - heeft veel gemeen met Del Toro's The Devil's Backbone en speelt zich ook af vlak na de burgeroorlog in Spanje waar Franco de scepter zwaait en het fascisme hoogtijdagen viert. Waar The Devil's Backbone een iets breder perspectief biedt, is deze film kleiner en zodoende ook de meest persoonlijke film van Guillermo tot nu toe. Is alle hype omtrent Pan's Labyrinth terecht?

Bosvelt praat met Feyenoord

Feyenoord heeft Paul Bosvelt gepolst om na zijn actieve carrière aan de slag te gaan in De Kuip. Dit heeft de 37-jarige middenvelder van SC Heerenveen gisteren gezegd.

"Ik heb met Chris Woerts gesproken", aldus Bosvelt. Het onderhoud tussen Woerts en de oud-Feyenoorder is pikant, omdat morgen Heerenveen en Feyenoord in een rechtstreeks duel uitmaken wie in de play-offs voor de voorronde van de Champions League uitkomt. "Die wedstrijd winnen, is nu het enige dat telt", benadrukte Bosvelt.

Huiszoeking bij ouders Joran van der Sloot

PolitieEen rechercheteam uit Nederland van zo'n twintig experts van onder meer het Nederlands Forensisch Instituut, hebben op Aruba huiszoeking verricht in de woning van de ouders van Joran van der Sloot. Hij is nog steeds de hoofdverdachte in de zaak van de verdwijning van de Amerikaanse studente Natalee Holloway. Het is niet bekend of de onderzoekers sporen hebben gevonden.

Aruba probeert al twee jaar lang de met gigantisch veel publiciteit omgeven zaak op te lossen. De politie arresteerde sinds de verdwijning op 30 mei 2005 tien mensen, maar inmiddels zijn die allemaal weer vrijgelaten. Onder die arrestanten zaten ook Joran en zijn vader.

Boek
Joran publiceerde deze maand een boek over de affaire. In dat boek, 'De zaak Natalee Holloway', schrijft hij openhartig over de seks die hij in 2005 had met het meisje, dat hij normaal gesproken allang zou zijn vergeten. Joran van der Sloot zegt dat hij na de seks (niet neuken want hij had geen condoom bij zich) Natalee alleen achterliet op het strand, waarna er nooit meer wat van haar is vernomen.

Een citaat uit het boek luidt: ''En als ik weer heel eerlijk ben en nadenk wat toen die nacht op het strand door mijn hoofd ging, is de waarheid dat ik op een gegeven moment gewoon iets had van: ja, pech voor jou, ik moet naar huis want ik heb school en jij wil maar blijven liggen sterren kijken. En dat allemaal terwijl ik ook best geil was en niks kon of wou doen omdat ik geen condoom bij me had. Ik bedoel, ik kende haar net een paar uur en weet ik veel met wie ze allemaal is geweest. Bovendien was ik ook bang dat mijn vriendinnen zouden ontdekken dat ik met een ander meisje was vreemdgegaan of, nog erger, dat ze zouden ontdekken dat ik twee vriendinnen had.''

Volgens justitie op Aruba staat de huiszoeking los van de publicatie van het boek.



Met dank aan uberbert voor de submit.

Bioshock-packs te vinden op Xbox Live Marketplace

Het lijkt wel of Bioshock er alles aan doet om aandacht te trekken en zo een zeer gewild spel van zichzelf te maken voor de gamers. Het is niet vreemd dat developers op de proppen komen met trailers en screenshots aangezien zo een game het best onder de aandacht gebracht kan worden. Maar Bioshock pakt het anders aan. Bij dit spel hadden de wachtende gamers al de kans om het hoesje van de Limited Edition van Bioshock te ontwerpen evenals meedenken over de inhoud van deze LE.

Nu hebben de developers bedacht om een download van Bioshock op Xbox Live Marketplace te zetten. Deze download bestaat uit drie verschillende packs; twee picturepacks en een themepack.

Artist Picture Pack (80 MS Points):
Deze download bevat vijf plaatjes van het design van omgeving en de characters. Er is ook informatie over deze zaken te vinden in de download.

Character Picture Pack (80 MS Points):
Deze download bevat vijf plaatjes van de hoofdrolspelers van het spel. Ook deze plaatjes zullen vergezeld worden met de nodige informatie.

Theme Pack (150 MS Points)
Deze download zal geheel de stijl van Bioshock bevatten.



Etappezege Ciolek in Nedersaksen

Gerald Ciolek heeft de derde etappe in de Ronde van Nedersaksen gewonnen. De 20-jarige Duitser klopte in de rit van Melle naar Rheda-Wiedenbrück zijn landgenoot Erik Zabel en de Rabobank-renner Graeme Brown in de massasprint.

Ciolek, de regerend wereldkampioen bij de beloften, doorkruiste met zijn eerste zege in het shirt van de T-Mobile-ploeg de plannen van de Milram-formatie. Ondanks de inspanningen van de Italiaan Alessandro Petacchi mislukte de Milram- missie om Zabel aan de zege te helpen. Petacchi eindigde als vierde en behield wel de leiderstrui.

Trailer Call of Duty 4: Modern Warfare

Vorige week maakte ontwikkelaar Infinitief Ward al bekend dat het nieuwe deel uit de Call of Duty-reeks; Call of Duty 4, zich niet langer tijdens de Tweede Wereldoorlog zal afspelen. Het spel krijgt een moderne setting en terroristen zijn de nieuwe badguys.

Nu is ook de trailer van Call of Duty 4 verschenen. Om deze te kunnen bekijken moet je je inschrijven op deze site.

Voor de mensen die hier geen zin in hebben, hieronder direct links:

Trailer Call of Duty 4 (720p)
Trailer Call of Duty 4 (480p)



Een terrorist in actie

Ajax contracteert drie jeugdspelers

Ajax heeft de jeugdspelers Marvin Hasselbaink, Nathaniel Will en Siem de Jong gecontracteerd. Ook blijft Javier Martina langer aan de Amsterdamse club verbonden. Zijn aflopende verbintenis is met één jaar verlengd.

De 20-jarige Martina speelt al twee seizoenen bij Jong Ajax. De aanvaller was vorige week nog trefzeker tegen Jong FC Twente. Hasselbaink tekende een contract tot medio 2009. De rechtsbuiten speelde eerder in de jeugd van HFC Haarlem. De Jong, een aanvallende middenvelder, speelde eerder in de jeugd van De Graafschap en tekende een contract tot de zomer van 2010. Ook de 18-jarige Will tekende een contract tot medio 2010.

Opbrengst vrijmarkten geschat op 261 miljoen

Icoon EconomieNederlanders verwachten voor 261 miljoen euro aan spullen te verkopen op de vrijmarkten op Koninginnedag. Dat blijkt vrijdag uit een onderzoek van ING Bank onder zeshonderd respondenten.

Een op de vijf Nederlanders is volgens het onderzoek van plan om spullen te verkopen op Koninginnedag. De ondervraagden denken gemiddeld ongeveer honderd euro te verdienen. De ondervraagde mannen rekenen op een bedrag van 133 euro, terwijl de vrouwen inzetten op ongeveer 71 euro.

Het onderzoek over Koninginnedag maakt deel uit van een groter onderzoek over onbenut geld, zoals opgepot geld in een oude sok of ongebruikte tweedehands spullen. De onderzoekers gaan na Koninginnedag berekenen hoeveel onbenut geld er daadwerkelijk benut is.

Excuses Richard Gere voor kus in India

De Amerikaanse acteur Richard Gere heeft zijn excuses aangeboden voor het openlijk kussen van een Bollywoodactrice. Dat meldde de BBC vrijdag. Veel Indiers namen aanstoot aan de omhelzing, eerder deze maand. Donderdag vaardigde een rechter zelfs een arrestatiebevel uit.

De 57-jarige acteur zei het te betreuren dat hij geen rekening had gehouden met de Indiase gewoonten. Gere kuste Shilpa Shetty op de wang tijdens een aidsbijeenkomst. De rechter noemde het eerder een obscene daad.


'Een obscene daad'

CD: Jeremey Warmsley - The Art of Fiction

Ooit geweten dat Patrick Wolf een tweelingbroer heeft? Ik ook niet, totdat ik het debuutalbum van de Londense singer-songwriter Jeremy Warmsley ontving. De overeenkomsten zijn zo groot dat ze wel familie moeten zijn. Beide muzikanten zijn geboren in hetzelfde jaar geboren Londen, hebben zelfs bij elkaar op school gezeten en delen ook nog eens de voorliefde voor popfolk gemaakt op de computer. Warmsley lijkt alleen wat meer tijd nodig te hebben om zichzelf te ontwikkelen, maar de drumcomputer en violen doen ontegenzeggelijk aan zijn beroemdere broer denken.


Ken Kutaragi's greatest hits

Gisteren meldden we nog het nieuws dat Sony Computer Entertainment CEO Ken Kutaragi het voor gezien hield. Dit naar alle waarschijnlijkheid wegens druk van bovenaf. Eerdere berichten lieten namelijk vallen dat het Kutaragi was die het PlayStation 3 budget buiten alle perken liet groeien en dit niet eens liet weten aan zijn superieuren.

Kutaragi is door de jaren heen onder gamers het bekendste geworden door zijn opvallende uitspraken, met name de afgelopen jaren over de PS3. Nu heeft 1UP.com een lijst opgesteld met zijn bekendste en grappigste uitspraken. Een selectie:
"I believe we made the most beautiful thing in the world. Nobody would criticize a renowned architect's blueprint that the position of a gate is wrong. It's the same as that." -- Nikkei Business, januari 2005

"The PlayStation [3] is not a game machine. We've never once called it a game machine," -- Impress PC Watch, mei 2005

"The Xbox 360 is more of an Xbox 1.5 than a next generation console." -- Impress PC Watch, mei 2005

"[PS3 is] for consumers to think to themselves 'I will work more hours to buy one'. We want people to feel that they want it, irrespective of anything else." -- Toyo Keizai, juli 2005

"My homeroom teacher told me I wasn't cooperative ... I used to get mad, thinking I was being singled out." -- CNN, september 2000

"You can communicate to a new cybercity. This will be the ideal home server. Did you see the movie 'The Matrix'? Same interface. Same concept. Starting from next year, you can jack into 'The Matrix'!" -- Newsweek, februari 2000

Natuurlijk kan hierbij een verzameling photoshops gemaakt door forumbezoekers van onder andere NeoGAF ook niet ontbreken:






Dan rest ons enkel nog af te sluiten met onze eigen zeer veelgebruikte photoshop van Don Ken:


Daniel Baldwin niet vervolgd voor autodiefstal

De voor autodiefstal aangeklaagde acteur Daniel Baldwin wordt niet vervolgd. Aanklagers in Californië besloten de zaak tegen de telg uit de bekende acteursfamilie te laten vallen, nadat een vriend een voor Baldwin ontlastende verklaring had afgelegd.

Politieagenten hielden de 46-jarige acteur in november aan in een motel in Santa Monica toen hij in een sportwagen wilde stappen die door een vriend twee dagen eerder als gestolen was opgegeven. De vriend sprong later echter in de bres voor Baldwin en zei dat hij de auto aan de acteur had uitgeleend.

Daniel Baldwin is een broer van de acteurs Alec, William en Stephen. Daniel Baldwin speelde in films als A Christmas Cop en Paparazzi.



Gouden handdruk van 116 miljoen voor topman AT&T

 De bestuursvoorzitter van het grootste telecomconcern van de Verenigde Staten AT&T, Edward Whitacre, gaat met pensioen en krijgt een gouden handdruk van 158,5 miljoen dollar (116 miljoen euro) mee.

Het vertrek van 65-jarige Whitacre op 3 juni werd vrijdag bekendgemaakt door AT&T bij de algemene aandeelhoudersvergadering in San Antonio, Texas. Hij stond zeventien jaar aan het hoofd van het bedrijf. Hij wordt opgevolgd door algemeen directeur Randall Stephenson.

Uit documenten die eind maart naar de beurstoezichthouder SEC werden gestuurd, blijkt hoeveel Whitacre mee krijgt, aldus de onderzoeker naar het Amerikaanse bedrijfsleven Corporate Library.

Het is de op twee na grootste vertrekpremie ooit in de VS, na de 350 miljoen dollar die de oud-topman van ExxonMobil, Lee Raymond, in 2005 ontving en de 202 miljoen dollar voor Richard Handler, voormalig hoofd van de effectenmakelaar Jefferies.

Politiefeestje loopt uit de hand

Icoon PolitieNa een zogenoemde ‘bindingsavond’, een avond waarbij agenten elkaar onderling beter moeten leren kennen, is een 23-jarige agent uit het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard buiten functie gesteld. De agent zou zich zeer ernstig misdragen hebben. Hij zou onder andere collega’s hebben aangevallen en ook zou hij een dienstvoertuig vernield hebben. Waarom de agent dit gedrag vertoonde is nog niet duidelijk.

De politiewoordvoerder van het betreffende district spreekt van “ernstig plichtsverzuim” en “mogelijk ontoelaatbaar gedrag”. Op grond hiervan zou de agent geschorst zijn. De korpsleiding wil zich echter niet verder uitlaten over de achtergronden van deze schorsing. Ook wil men niet officieel bevestigen dat het ‘incident’ heeft plaatsgevonden.

Desondanks heeft de woordvoerder van de politie laten weten dat er een disciplinair onderzoek gestart zal worden.

Docenten keuren strippende leerlingen

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Onderwijzers op een gymnasium in de Deense stad Silkeborg zijn in opspraak gekomen omdat ze als jurylid aan een wedstrijd voor strippende vrouwelijke leerlingen hebben meegedaan. Dat meldde het Deense persbureau Ritzau vrijdag.

Het schandaal kwam aan het licht toen beelden van de zich ontkledende dames op internet werden verspreid. De opnames zijn waarschijnlijk gemaakt door een leerling die toekeek. YouTube heeft de beelden van de site verwijderd, maar inmiddels zijn deze ook al verspreid op andere videosites.

De jurerende onderwijzers maakten een einde aan de strippartij toen de halfnaakte deelneemsters elkaar met slagroom begonnen in te smeren. De schooldirecteur heeft met de betrokken leraren en leerlingen een 'verhelderend' gesprek gevoerd. Maar welke consequenties de actie voor hen zal hebben is nog onduidelijk.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.