DVD: Proof

Proof is een film met een licht wetenschappelijke achtergrond. Catherine (Gwyneth Paltrow) en Hal (Jake Gyllenhaal) ruimen het huis van Catherine's overleden vader Robert (Antony Hopkins), een begenadigd maar een tikkeltje gestoorde wiskundige, op. Tijdens dit opruimen vinden ze een proefschrift over een zeer ingewikkeld stukje mathematiek. Catherine beweert dat zij dit geschreven heeft, maar Hal gelooft hier niets van. Catherine is namelijk net als haar vader psychisch behoorlijk in de war. Een heel drama ontvouwt zich, want als Hal eindelijk gelooft dat Catherine het wŤl heeft geschreven, wil zij niets meer met hem te maken hebben. Dit alles overgoten met een ontluikende-romance-sausje maakt de film helemaal af. Voor de makers dan.


Leuk, dacht ik, een film over wiskunde. Ik houd wel van een beetje ingewikkeld. Helaas, helaas, de wiskunde had er helemaal niets mee te maken. Die was gebruikt om een verhaal aan op te hangen. Een soort kapstokidee dus. Persoonlijk vond ik dat wel een beetje jammer, maar toch was de film wel te pruimen. Hij kwam een beetje langzaam op gang, en eigenlijk gebeurde er ook niet echt heel veel. Maar toch wel een aardige film voor de druilerige zondagmiddag. Alleen de aanwezigheid van Jake Gyllenhaal maakt veel goed, en Anthony Hopkins heeft een erg grappige rol in Proof. Ook op het verdere acteerwerk heb ik weinig aan te merken.


Een beetje zonde van de weinige diepgang in de film. Het is nu een welles-nietes verhaal geworden, terwijl er wel meer uit te halen was geweest. En dan dat eeuwige romantische geneuzel wat er altijd bijkomt, dat maakt het dan zogenaamd extra gecompliceerd. Ik denk dat ik gewoon de verkeerde verwachtingen had bij deze film. Ik verwachtte meer iets in de stijl van Good Will Hunting, maar eigenlijk is Proof iets heel anders.


De dvd van Proof is er weer een zonder extra's. Een beetje mager dus, maar dat past goed bij de film. Het kan er allemaal net mee door, maar een paar extra's horen er toch wel bij. Al zijn het maar bloopers!

Proof komt door de keuring met 2,5 ster. Omdat ik in een goede bui ben, en we geen halve sterren hebben, maak ik er 3 van. Voor Jake.Label: RCV Releasedatum: 12 april 2006 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!