DVD: Tom & Jerry - Een bonte race

Wie kent ze niet, de meest bekende kat en muis ter wereld. Ik heb het natuurlijk over Tom & Jerry. De grijze kat en de bruine muis staan symbool voor eeuwige rivaliteit, maar ook voor een bijzonder soort haat-liefde verhouding. Want waar zou de een zijn, zonder de ander? Jaja, zelfs in Tom & Jerry schuilt een zekere diepgang!


Filosofie of niet, het reviewen gaat door. Vandaar dat deze week de allernieuwste Tom & Jerry-dvd op mijn deurmat viel, genaamd 'Een bonte race'. Hierin worden de kemphanen uit huis geschopt, nadat ze de hele toko op stelten hebben gezet. Gelukkig zien ze op televisie een reclame voor de Fabuleuze Super Race. De hoofdprijs is een luxueuze villa en daar heeft het tweetal wel oren naar! Als gekken racen ze naar de Globwobbler Studio, en gelukkig mogen ze meedoen. De race loopt van Hollywood naar Mexico en de concurrentie is moordend.

De Fabuleuze Super Race is live te volgen op tv en omdat de kijkcijfers de pan uitrijzen, besluit de directeur van Globwobbler Studio's de wedstrijd te verlengen. Die voert ons illustere duo vervolgens via Kaap Hoorn naar Antarctica, en via Australie door China terug naar Hollywood. Zullen Tom & Jerry erin slagen de race (en de villa) te winnen? Of gaat iemand anders er met de prijs vandoor?


Tom & Jerry: Een bonte race is een eenvoudige dvd. Behalve de film staan er enkele extra's op, die zijn echter het vermelden nauwelijks waard. De film zelf is best leuk. Er zitten flink wat grappige momenten in de film. Natuurlijk is het vooral ik-krijg-iets-heel-zwaars-op-mijn-hoofd-humor, maar van tijd tot tijd is dat ook weleens prettig. En Tom & Jerry zijn (voor mij in ieder geval) toch echt jeugdsentiment. Alleen daarom zouden ze al drie sterren krijgen!Label: Warner Bros Releasedatum: 11 januari 2005
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!