DVD: Hooligans

De film Hooligans draaide vorig jaar in de Nederlandse bioscopen. Nu is de film uit op DVD. Een must-have voor iedere filmliefhebber? Je leest het op FOK!


wedstrijd

Hooligans, een film van Lexi Alexander, gaat over een Amerikaanse jongen die verzeild raakt in de harde hooligan-scene in Engeland. Matt Buckner, een rol van Elijah Wood, is een student die van Harvard wordt getrapt. Omdat hij niet weet wat hij wil met zijn leven, gaat hij naar zijn zus in Londen. Daar komt hij in contact met Pete (Charlie Hunnam), de broer van zijn zwager. Pete is een grote fan van West Ham United.


Als Matt meegaat naar een wedstrijd van de club raakt hij verzeild in het hooligan-geweld van de Green Street Elite, kortweg GSE, die onder leiding staat van Pete. Matt raakt steeds meer betrokken bij de GSE en al snel heeft hij een echte reputatie opgebouwd. Niet iedereen is echter blij met 'The Yank' (zoals Matt genoemd wordt) en de GSE komt in zwaar weer terecht. De vriendschap tussen Matt en Pete wordt hierdoor danig op de proef gesteld. Zal Pete in staat blijken zijn GSE door de crisis heen te loodsen?

Hooligans is een film die gaat over voetbalgeweld. Een niet alledaags onderwerp dus, en dat maakt deze film al erg origineel. Verder is het plot onderhoudend en het acteerwerk goed. Qua film is Hooligans dus echt een aanrader.


vechten

Ik ben echter aangenomen om de DVD te beoordelen. Helaas ben ik daar iets minder enthousiast over. Er staan helemaal geen extra's op het schijfje en dat ben ik toch niet meer gewend. Ik houd altijd wel van een paar extra's, al zijn het maar bloopers of interviews met cast (en dan het liefst Charlie Hunnam natuurlijk). Nu is de release heel kaal en dat is zonde. Ook de beeldkwaliteit vond ik niet zo fantastisch, maar dat kan ook aan het reviewexemplaar of mijn aldi-dvdspeler liggen. Normaal valt het me niet zo op, deze keer wel. Misschien toch niet de dvdspeler!


Omdat de film zo tof is, toch nog drie sterren voor Hooligans. Jammer van de manier waarop de film gereleased wordt. Hopen op een special edition dus!


Label: RCV Releasedatum: 12 april 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!