DVD: FIFA Fever

Fťdťration Internationale de Football Association, kortweg FIFA, bestaat 100 jaar. Inmiddels bijna 102, want het jubileum was in 2004, maar dat mag de pret niet drukken. Al een eeuw behartigt de FIFA de belangen van het edele spel dat voetbal heet en dat moet gevierd worden. Vandaar de dvd FIFA Fever, goed voor meer dan zes uur kijkplezier.


De Opstelling
Op FIFA Fever, bestaande uit drie discs, vind je behalve de gelijknamige docufilm ook nog een aantal extra's. Zo zijn er onder andere bloopers, een top 10 met de mooiste doelpunten (die overigens ook in de docufilm verwerkt is), een item over voetbalgames, de officiŽle promotiefilm van het WK van 1930 en een historisch overzicht van de FIFA door de eeuw heen. Ook de 30 mooiste voetbalmomenten staan op deze dvd-release.


De Aftrap
De docufilm FIFA Fever is over twee discs verspreid. Gelukkig is het niet een doorlopend verhaal maar meer een bijeenraapsel van verschillende items. Zo krijg je bijvoorbeeld een overzicht van de beste trainers, teams, keepers, verdedigers, middenvelders en aanvallers. Daarnaast is er natuurlijk een top tien met de beste doelpunten, een top tien met de mooiste vrije trappen en een top tien meest adembenemende soloacties. Ook de smerigste overtredingen komen aan bod, de voetbalmode in en om het veld wordt besproken en zelfs een overzicht van de historie van het vrouwenvoetbal ontbreekt niet.

De Verlenging
De extra's variŽren van leuk (bloopers, penalty's) tot behoorlijk langdradig (Beautiful Century 100 years of FIFA) maar geven in ieder geval samen met FIFA Fever een compleet beeld van waar voetbal om draait.


De Nabeschouwing
Met de Special Limited Edition van FIFA Fever beschikt de voetballiefhebber over uren beeldmateriaal van zijn (of haar) favoriete sport. Leuk om tijdens een avondje met vrienden nog eens uit de kast te halen om je redevoering over een geweldig doelpunt kracht bij te zetten of gewoon om in de stemming te komen als het Nederlands elftal straks in Duitsland warmloopt voor de allesbeslissende wedstrijd. Het enige minpunt van FIFA Fever is dat het allemaal wel erg snel en oppervlakkig voorbijschiet.Label: House of Knowledge Releasedatum: 22 november 2005
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!