CD: Destiny's Child - #1's

De meiden van Destiny's Child hebben recentelijk besloten ieder hun eigen weg te gaan. Beyoncé, Kelly en Michelle zullen dus voortaan als soloartiesten te bewonderen zijn. Maar voor deze scheiding plaats gaat vinden, brengen de dames een verzamelalbum uit, met daarop twaalf nummer 1-hits en drie nieuwe songs. Er staan zestien tracks op het album, dus je krijgt er nog eentje bij cadeau ook...


Het succesverhaal van Destiny's Child begon alweer een aantal jaren geleden. Samen met LeToya en LaTavia vormden Kelly en Beyoncé de groep. Het viertal brak door met No, No, No, en hierna volgden hits als Get on the bus (die overigens niet op het album staat) en Bug a boo. Bandleden LeToya en LaTavia waren het echter niet eens met de gang van zaken binnen de band en verlieten Destiny's Child. Zij werden vervangen door Michelle en Farrah, maar deze laatste hield het al snel voor gezien. De groep ging toen maar verder als trio en dat heeft zeker niet verkeerd uitgepakt. En nu is het dus tijd voor de dames om solo verder te gaan. Maar eerst nog even dit album!


Op #1's staan zoals gezegd de twaalf nummer 1 hits die Destiny's Child in de Verenigde Staten wist te scoren. Alle bekende tracks komen voorbij. Van Independent Women tot Emotion en de wat recentere tracks als Soldier en Girl. Geen van de hits van de dames ontbreekt op dit hitoverzicht. Een feest van herkenning is het gevolg, af en toe afgewisseld met een nieuwe track. Die nieuwe tracks zijn genaamd Stand up for love, een liedje geschreven voor de Wereldkinderdag, Check on it, een samenwerking tussen Beyoncé en Slim Thug en Feel the same way I do. Van deze drie liedjes staat de songtekst in het cd-boekje. De extra track op het album is Cater 2 U, van het album Destiny Fulfilled.


#1's is zeer zeker een erg leuk album. De dames van Destiny's Child hebben een aardig aantal hits achter hun naam staan en ze komen allemaal voorbij. Lekker herinneringen ophalen dus. Wat opvalt is dat de nummers eigenlijk nog steeds erg leuk zijn. Sterker nog, als je ze weer een tijdje niet hebt gehoord, bevallen ze des te beter. De drie nieuwe liedjes passen helemaal in de Destiny's Child-sfeer en hierdoor is het een album geworden met een eenduidige sound. Voor wie niet echt fan is, maar toch alle albums heeft is deze cd misschien overbodig. Voor de rest van de mensen is #1's zeker een aanrader!



Label: Sony BMG Releasedatum: 21 oktober 2005
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!