Festival: A Campingflight To Lowlands Paradise 2004

Volgens de FOK!ers was de beste act dit jaar de Bloodhound Gang. De gehele Top 3 is als volgt:

1. Bloodhound Gang
2. Flogging Molly/N*E*R*D
3. Franz Ferdinand

Dit verschilt behoorlijk van mijn eigen Top 3:

1. The Dillinger Escape Plan
'Miss Machine' is een geniaal album dat nog steeds de waanzin van 'Calculating Infinity' bevat, maar ook melodieuzer is geworden. Live kwam het allemaal tot zijn recht. Ik liep verdoofd de India uit, wat een band.

2. Klaas
Klaas was gewoon dé man van Lowlands. Zijn show was een soort 'Greatest Hits', waardoor er wel enkele bekende dingen voorbijkwamen, zoals het 'Whigger'-gebeuren, maar de improvisatie en de beatbox-stukken zijn erg sterk.

3. 80's Verantwoord
Het is gewoon tof om de hele Grolsch uit zijn dak te zien gaan op 'The A-Team', 'Hammertime' en meer van dat soort foute muziek.

De absolute flop was volgens de FOK!ers The White Stripes en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn, want zelden heb ik een band zo ongeïnspireerd zien spelen. Jack leek er totaal geen zin in te hebben en voor die 380.000 euro kan Meg best wel eens drumlessen gaan nemen. Het is toch niet te geloven dat de drumster van de afsluiter van Lowlands niet eens in de maat kan drummen?

Op de domper die The White Stripes was na, was deze editie van Lowlands erg geslaagd. Door de compactere opzet heb ik me niet helemaal kapot gelopen zoals vorig jaar, waren er minder overlappingen en was de sfeer een stuk beter dan voorgaande jaren. Als ze volgend jaar dezelfde opzet gebruiken en begroten op 50.000 zie ik de toekomst van Lowlands zonnig tegemoet. Ik durf deze editie van Lowlands de beste van dit millennium te noemen. Niet alleen omdat de line-up veruit de sterkste was van de laatste jaren, maar ook omdat de sfeer uitstekend was dit jaar. Tot volgend jaar!


Ik wil graag nog even TripleM voor het maken van de foto's en de vele FOK!ers voor hun lijstjes bedanken!