Festival: A Campingflight To Lowlands Paradise 2004

BlaatschaaP's Top 3:

1. Franz Ferdinand
Dit was voor mij eigenlijk de reden om naar Lowlands te gaan. Ik ben al een tijdje fan van deze Schotse band en 't leek me geweldig om deze live te zien. Uiteindelijk bleek dat Franz voor mij een soort Spinvis-band is.. Op CD zijn ze echt geweldig maar live zijn ze nog 10 keer beter. Ik heb ultiem kunnen genieten van dit fantastische concert.

2. The Sheer
Voor ik naar Lowlands ging kende ik deze Nederlandse band nog niet zo goed. Ik had zelfs maar één nummer van ze gehoord en ben alleen gaan kijken omdat ik meegesleurd werd. Maar wat een positieve verassing! De zanger is een echt podiummens, hij weet je de hele tijd te boeien met zijn wilde appearance. Maar ook de pianist gaat uit z'n dak waardoor je echt het idee hebt dat niet alleen jij als publiek maar ook zij als the Sheer echt een geweldige tijd hebben. Super, goede muziek en geweldige show.

3. dEUS
Dit was ongeveer hetzelfde bij the Sheer. Natuurlijk heb ik de afgelopen jaren wel eens wat opgepikt van dEUS en dat klonk ook altijd okay, maar ik was nooit lyrisch... Tot ik naar Lowlands ging. Ik heb echt enorm genoten van de fantastische muziek en gewoon Tom Barman, wat een vent! Echt fantastische muziek, ik heb ook meteen een paar CD's gekocht toen ik thuiskwam.

BlaatschaaP's Flop:

The White Stripes
Na Franz Ferdinand was een van mijn voornaamste redenen tot het bezoeken van Lowlands dit jaar the White Stripes. Ik kende dan niet geweldig veel van ze, maar wat ik kende vond ik echt erg goed klinken. Zo was het dan ook dat ik op zondag vol verwachtingen stond te wachten op een geweldige act... En wat een teleurstelling. Meg drumde gewoon uit de maat (hoe krijg je 't voor elkaar) en Jack was zo enthousiast als een gecastreerde kater. De muziek was niet boeiend en de performance vrij lachwekkend. Jammer, echte misser.


Henkmanz's Top 3:

1. Papa Roach
Eén van de bands waar ik al naar luister sinds hun eerste single uit is, en om ze live te zien was echt een geweldige ervaring. Ik stond op 2 personen na tegen het voorste hek van het rechtervak, en heb het complete geweldige optreden van superdichtbij mogen meemaken. De muziek was super, de sfeer was super, wat een energie.

2. Bloodhound Gang
Beetje zelfde verhaal als hiervoor, gewoon nostalgie. Hoe ze met hun melige humor het publiek smiddags al wakker kregen was geweldig, en het private-showgedeelte voor het rechtervak (waar ik wederom stond) was natuurlijk een briljante vondst.

3. Opgezwolle
Opgezwolle verdient als het aan mij ligt echt een lintje op gebied van Nederlandstalige hiphop. als openingsact van de Bravo op vrijdag rockten ze het huis; geen supershow, wel superflows.

Henkmanz's Flop:

Eigenlijk alle trash-rock-rock'n'roll of hoe je het ook noemt, The Hives, The Distillers, The White Stripes, alle bands met "The" ervoor. Vreselijke trend is het, wat een bagger.


Citroentje's Top 3:

1. The Bays
Live dance-act bestaande uit drum, basgitaar en synthesizers die ter plekke een set van bijna anderhalf uur improviseren. Het coole is dat het ook nog echt zeer goed klinkt met lekkere climaxen in een verschillende dansstijlen van ambient tot drum 'n bass en van deephouse tot triphop. Zeg maar Faithless, Groove Armada, Orbital, Zuco 103 in een.

2. Arrested Development
Een heerlijke come-back van dit spirituele hiphop-gezelschap wat weer bij elkaar kwam na zoveel jaar. De hits waren weer erg lekker en het sloeg over op het publiek. Een van de weinig concerten waarop iedereen (ook achterin) uit zijn dak ging.

3. Franz Ferdinand
Sinds Take Me Out ben ik helemaal verslingerd aan FF. Misschien lijkt het allemaal wel wat op elkaar, maar het is zo energiek en vooral live erg geweldig. Ze speelden niet vlekkeloos, maar dat hinderde niet. De sfeer was erg goed in de Alpha (het kan dus wel...).

Citroentje's Flop:

The Streets
The Streets was een van de redenen waarom ik naar Lowlands wilde. De cd's van Mike Skinner klinken geweldig ook al is het niet al te ingewikkeld. Maar wat viel vooral Mike Skinner hard tegen. Bezopen bestormde hij het podium en zat alleen maar te lullen over "You all have fake Streets-hats", "I spent 40 tokens on beer" en "Rock and Roooooooooooollll".
Tussendoor werden er nog nummers gespeeld, maar ook die werden vaak onderbroken, omdat Mike Skinner vond dat de sfeer niet goed was of omdat hij zijn drummer bestormde, zodat het nummer aan drums ontbrak.
Verder zat hij te zeuren dat het publiek niet meewerkte aan de sfeer en dat hij het optreden op Lowlands van het jaar daarvoor wilde laten vergeten door deze keer wel goed te spelen. Het lukte hem totaal niet.
Ik vind zijn cd's geweldig, maar live was het echt, echt een grote tegenvaller. What a prick!



KaheemSaid's Top 3:

1. The Dillinger Escape Plan
De band die ik geenzins wou missen deze Lowlands, iets wat absoluut de juiste keuze bleek. Die 10 op 3voor12 is absoluut verdiend.

2. Textures
Er was maar een stuk kritiek op dit optreden te leveren in mijn ogen, het duurde te kort.

3. Tokyo Ska Paradise Orchestra
Er is geen beter middel tegen een kater dan deze 10 Japanners. Vrolijke en heerlijke muziek en de ideale opener voor zondag.

KaheemSaid's Flop:

The White Stripes
Kwalitatief niet sterk en voor mij te onbekend.


Reddiablo's Top 3:

1. Franz Ferdinand
Aardige liedjes, iets dat ik moest zien omdat vrienden van mij ze op Werchter hadden gezien en het zou meesterlijk zijn. Dat was het inderdaad ook. Het absolute muzikale hoogtepunt van Lowlands.

2. The Dillinger Escape Plan
Hoewel deze gasten misschien nog wel beter waren, maar ik moest het baseren op 1 1/2 lied. Maar was was dit retefuckingstrak!!!

3. Papa Roach
And we're baaaaack! Ondersteund door 5 minuten met Jacobi en 5 minuten met die dikke te hebben kunnen kletsen. Over de nieuwe CD, die weer lekker HARD word en het optreden in Paradiso wat'ie nog niet vergeten was. En de nieuwe liedjes klinken goed.

Rediablo's Flop:

Zoals altijd de dubbele programmering (N*E*R*D vs. Everlast en nog wel wat) maar muzikaal The White Stripes - best een leuk bandje, maar die mogen natuurlijk nooit van je langsalsazeleven afsluiter zijn van een erg sterk festival. Waren ook saai en gingen veelvuldig de fout in.


Jed1Gam's Top 3:

1. The Chemical Brothers
Ik had ze nog nooit live gezien (schijnt dat ze altijd dezelfde set uitvoeren) en van wat ik gezien en gehoord heb vond ik het erg goed. in combinatie met de videoschermen en de lasers die ze hebben meegebracht was het al helemaal fantastisch!

2. Faithless
Sfeer was gewoon geweldig, iedereen hield zijn vingertje in de lucht tijdens 'We Come 1'!

3. The Darkness
De verassing voor mij, wat een spektakel en een show maakten die gozers ervan. Het gitaarwerk was al helemaal top!

Jed1Gam's Flop:

Bloodhound Gang
Domme flauwe 13 in een dozijn grappen. Saai optreden, teveel geblaat, domme nummers.


RichardQuest's Top 3:

1. Miss Kittin
Met een knipoog naar Detroit, geweldige sfeer en kan op een humorvolle manier het publiek vermaken.

2. Mylo
Die man kan sfeer brengen zeg, dat was muziek waarbij je goed van de wereldlos kan komen.

3. LCD Soundsystem
Onbekende muziek voor mij, maar ik heb toch genoten van de energie die het uitstraalde.

RichardQuest's Flop:

The White Stripes
Geen show, teringdruk. Kan net zo goed een cd opzetten.


JDude's Top 3:

1. Goldfinger
Kende ze al een tijdje van CD maar deze kans om ze ook eens live te zien liet ik niet glippen natuurlijk. Leuke sfeer dankzij zowel publiek als band.

2. Tokyo Ska Paradise Orchestra
Nog nooit van gehoord van te voren, maar wat een begin van de dag! Vocalen waren er niet zoveel en als ze er waren niet te verstaan, maar het instrumentale deel maakte alles goed.

3. Bloodhound Gang
Al slaan hun nummers dan compleet nergens op, ik wilde ze niet missen. Leuke interactie met het publiek.

JDude's Flop:

Extince
Geluid stond kut en hij ouwehoerde teveel.