Festival: A Campingflight To Lowlands Paradise 2004

koston's Top 3:

1. Dizzee Rascal
Stond er echt van versteld hoe goed die kerel live is, fantastische a-cappela's en een heerlijke bass.

2. The Hives
Prachtig optreden, die pakken, hun arrogantie, alles klopte gewoon. En ze waren ook nog eens verrekte goed.

3. Open Thought
Op goed geluk een keer de Higher Ground tent binnen gelopen en daar troffen we dit aan. Het was een soort impro/freestyle rap waar ze het publiek bij betrokken. Ook het stuk met die didgereedoo was heel vet.

koston's Flop:

Graham Coxon
Als gitarist van Blur had ik er meer van verwacht, het was gewoon een mager verlegen mannetje die mij heel erg tegen viel. Ik was blij dat we halverwege naar Razorlight zijn gegaan.


vuilniszak's Top 3:

1. Flogging Molly
Gewoon een geweldig feest, heb me echt geen seconde verveeld. Zal ook wel meegeholpen hebben dat ze vooral nummers speelden die ik al kende.

2. Dropkick Murphys
Zelfde verhaal als Flogging Molly, was alleen net een klein beetje minder feest, maar toch een top-optreden.

3. De Heideroosjes
Al meerdere keren gezien, maar het blijft goed. Ook leuk waren die mensen(/kinderen?) met die gieters en de te droge opmerkingen van Fred.

vuilniszak's Flop:

The Distillers
Heb niet echt een flop, vond wel het geluid van The Distillers erg bagger en vond het ook een beetje stijfjes. Verder ben ik over het algemeen wel te spreken over de optredens die ik gezien heb.


Sack_Blabbath's Top 3:

1. Dizzee Rascal
Ongelovelijk dat dit mannetje pas 19 is. Onverstaanbaar, supersnel en supervet, jammer dat hij het al na een half uurtje voor gezien hield.

2. The Chemical Brothers
Gave show, lekkere muziek. Jammer van een wat slap einde van de set, maar verder heerlijk gedanst en uit m'n dak gegaan.

3. Everlast
De arme man was zo ziek als een hond maar wist toch een geweldig optreden neer te zetten. En wat heeft'ie een stem zeg... Wow.

Sack_Blabbath's Flop:

The White Stripes
't Was vast een goed optreden voor de liefhebbers, maar absoluut geen waardige afsluiter voor een geweldige Lowlands. Stonden voor zichzelf te spelen en kregen alleen respons van het publiek bij de paar hitjes van de laatste tijd. Geef mij dan maar Faithless en Chemical Brothers die het wel voor elkaar kregen om de Alpha uit z'n dak te laten gaan.


Komakie's Top 3:

1. The Offspring
Laten zien dat ze er niet om hoeven te vragen om het publiek uit hun dak te laten gaan en hun nummers uit volle borst mee te zingen. Dat deed het publiek al uit zichzelf. Er zijn maar weinig bands die dat kunnen (aangezien bijna elke band die ik heb gezien heeft gevraagd om te schreeuwen of om uit je dak te gaan).

2. Flogging Molly
Eén grote party was het in de Alpha. Iedereen gezellig dansen en springen.

3. Papa Roach
Laten zien dat ze energiek en strak kunnen spelen (hoewel hun "stijl" niet de moeilijkste is). Ondanks dat ze een soort verrassingsact waren omdat ze invielen voor Lostprophets, waren er toch genoeg mensen die zwaar uit hun dak gingen.

Komakie's Flop:

Franz Ferdinand
Wat een zwaar overschatte band is dat zeg. Ze verzopen totaal in de (voor hun) veel te grote Alpha.


Blinker's Top 3:

1. Bloodhound Gang
Wat een show! De katapult, de onderbroekenlol, de muziek, de sterke drank die ik van Willie the New Guy over me heen kreeg. Eén groot feest.

2. Goldfinger
Het publiek genoot en de band zelf ook! Het was echt reuze gezellig en vooral het moment dat hij z'n gitaar in mijn handen (en 10 anderen) gooide was iets om niet te vergeten.

3. Papa Roach
Heerlijke show. Had het publiek mooi mee en iedereen zat lekker mee te bléren met de muziek. Alleen spijtig dat ik op de helft weg moest voor Goldfinger, helaas.

Blinker's Flop:

The Hives
Wat een arrogante klootzak en vond de muziek ook niet echt boeiend.


Evil_Koekje's Top 3:

1. Textures
Compleet vermaakt zoals bij elke Textures gig, enige toevoeging was deze keer een Kerstmuts. Gewoon supergoeie band, met supermuziek, echt helemaal mijn ding...

2. Felix Da Housecat
Uit verveling naar de Bravo (daar was 't toch?) gegaan, en ik had NOOIT verwacht dat ik me op zulke muziek, zo lang zo goed kon vermaken!

3. The Dillinger Escape Plan
Al twee keer gezien deze zomer, maar dit zou de eerste keer worden sinds ik Miss Machine ken. En aangezien DEP toch wat vetter is om te zien als je de nummers daadwerkelijk kent ben ik maar weer gaan kijken. En dat is live bij DEP sowieso de moeite waard, zo energiek, geweldige performance!

Evil_Koekje's Flop:

The White Stripes
Geluid stond te zacht, show was saai, publiek kregen ze niet mee, maar natuurlijk wel bij Seven Nation Army. Nou ken ik meer bands die één superhit hebben, maar die kunnen er live wel wat van.


Camoth's Top 3:

1. Flogging Molly
Eerst nog nooit iets van gehoord. Maar ik ben toch wezen loeren en ze zijn vet goed!

2. The Chemical Brothers
Minpuntje alleen dat op de schermen alleen die filmpjes te zien waren en niet beelden van het podium werden geshowt.

3. Russendisko
Geweldig! De muziek scheen vooral te bestaan uit kinderliedjes, maar dat had bijna niemand door. Die gozer was compleet getikt, de sfeer was jolig en de tekenfilmpjes super melig.

Camoth's Flop:

The White Stripes
Dat ze Seven Nation Army als toegift speelden was gewoon om te zorgen dat mensen niet jankend wegrenden. Gatver wat was dat slecht zeg!


Stranger's Top 3:

1. N*E*R*D
Gewoon een feestje, iemand die het hele publiek meekreeg. Een enorme meevaller, toch nog flink rock, in plaats van de inspiratieloze R&B die ik had verwacht.

2. Dropkick Murphys
Vrolijke muziek, blijft lekker om op te springen. Misschien weinig verrassend, maar dat hoeft van mij niet, zolang ik er maar blij van word. Verder was het redelijk rustig in de tent tijdens het optreden, wat zorgde dat er genoeg ruimte was om blij te springen.

3. The Darkness/Chris Liebing
The Darkness: Geweldig gelachen, het publiek deed goed mee, natuurlijk een belachelijke band, maar toch kon ik niet stilstaan, één groot feest. Ik kende maar 1 nummer van hen, maar dat maakte niet uit, alles klonk lekker en springbaar

Chris Liebing: Toch nog even een eervolle vermelding voor deze dj. Ik heb het namelijk totaal niet op techno muziek, maar als je dan zo'n ontzettend goede set neerzet, die er gewoon voor zorgt dat ik twee uur lang niet stop met dansen, dan doe je het echt fucking great!


Stranger's Flop:

The White Stripes
Ongeinteresseerd gespeeld, onherkenbare liedjes, publiek als een zoutzak, drums die een kind beter kan rammen op zijn my first sony, en helemaal tot het eind wachten met het enige bekende nummer, toch weer een uur van mijn leven verpest.


Gijserman's Top 3:

1. The Offspring
Geen eindeloos gepraat zoals veel andere bands wel doen, gewoon een concert vol met krachtige liedjes.

2. Franz Ferdinand
Vrolijke muziek waar iedereen ook buiten de tent op stond te dansen.

3. Bloodhoung Gang
Afgezien van hun Outkast-showtje (wat erg lang duurde) was het leuke muziek, alleen de sfeer was niet zo best, maar het was ook nog vroeg.

Gijserman's Flop:

The Hives
Hij bleef maar zeggen dat ze The Hives waren en dat we moesten applauduceren, vond ik vrij irritant, waardoor ik ook niet echt van het concert kon genieten. De muziek was wel ok.