CD Review: Veldhuis & Kemper - Half zo echt

Remco Veldhuis en Richard Kemper leren elkaar in 1997 kennen door een wederzijdse vriend. Deze is het zat dat beide heren constant zeuren dat ze zo graag op het podium willen staan en regelt een ontmoeting. Dezelfde avond schrijft het tweetal met Veldhuis aan de piano een eerste liedje.

De twee jaar hierna doen de heren weinig anders dan stappen en elkaar beter leren kennen. In de zomer van 1999 huren ze een zaaltje in het Concertgebouw van Haarlem en spelen een programma voor vrienden, familie en bekenden. Een journalist die in de zaal zit raadt hen aan eens mee te doen met een cabaretfestival. Enkele maanden later staan ze dan ook in de finale van Camaretten.

Het festival winnen ze dan wel niet - ze eindigen nipt achter Marc-Marie Huibregts - maar de start voor hun eerste avondvullende programma is er. Het wordt 'Half zo echt', een programma over vrouwen, oud worden en liefde. In september 2003 volgt hun tweede programma: 'De geur van'.

En dan is er opeens 'Ik wou dat ik jou was'. Gelanceerd met een iets andere tekst dan in het theater (het Idols-gedeelte), en meteen een grote hit. Het nummer stijgt al snel naar de hoogste plaatsen in de hitlijsten. En dan is het tijd voor het album. Dat krijgt dezelfde titel mee als het theaterprogramma. Half zo echt.