Interview: Kane

Het is zomer 1998 als Dennis van Leeuwen, gitarist in een Nederlandstalig reggaebandje, optreedt in de strandtent van Dinand Woesthoff. Het klikt meteen en ze besluiten een nieuw bandje te beginnen. Aram Kersbergen, Tony Cornelissen en Cyril Directie (in 2001 vervangen door André Kemp) komen erbij en ´Kane´ is geboren. Al vrij snel wordt de band opgemerkt en krijgen ze een platencontract aangeboden bij BMG.

In juni 1999 treedt Kane op in het voorprogramma van de Guano Apes. In de Melkweg geeft de band een indrukwekkend optreden. Diezelfde maand komt de eerste single uit: ´Where do I go now´. Na de succesvolle tweede single ´Damn those eyes´ komt eind januari 2000 het langverwachte debuutalbum ´As long as you want this´ uit. De mooie mix van stevige rock en melodieuze nummers slaan goed aan bij het grote publiek, het album komt hoog binnen in de lijsten.

Na nog twee singles start de ´As long as you want this´-tour, met daarin de Marlboro Flasbacks Tour, waarbij de band alleen nummers van U2 speelt. Daar speelt er voor het eerst een toetsenist in de band, Ronald Kool. De band krijgt diverse awards en de populariteit stijgt nog steeds.

Na de tour neemt de band vrijaf en werkt in alle rust aan een nieuw album: ´So glad you made it´ Naar eigen zeggen gemaakt met de oogkleppen af en de ego´s opzij. Minder van hetzelfde, meer van het nieuwe…

De Kane-website