Film Review: The Matrix Reloaded

In 1999 was het bullet-time effect zo vernieuwend dat binnen de kortste keren films en computergames het effect na gingen bootsen. Er ontstond een complete bullet-time vermoeidheid van het copy/paste gedrag en ik was een beetje bang dat The Matrix Reloaded een film zou worden waarin we simpelweg meer bullet-time zouden zien. Gelukkig kan ik eerlijk zeggen dat ik me gedurende deze film geen moment heb geërgerd aan de effecten. Bullet-time wordt naar een nieuw niveau getild en er worden diverse schepjes bovenop gedaan.


Een fantastische soundtrack klinkt tijdens de ontploffingen, wilde achtervolgingen en de nodige vechtscènes. Deze ingrediënten maken van The Matrix Reloaded gelukkig een film die entertaint, een film die je klamme handen bezorgt, een film die je bezig houdt.


Ik verzeker je dat je met de nodige vragen zult blijven zitten en je zult gegarandeerd nog napraten met mensen. De entertainmentwaarde van deze film blijft nog lang nadat de aftiteling voorbij is en je de zaal hebt verlaten. Een andere discussie is of je hier wel zin in hebt. Deze film is absoluut geen hapklaar brokje dat door de massa zal worden verslonden. Het plot is zwaar en ingewikkeld. Dialogen bevatten woorden van meer dan drie lettergrepen en elke dialoog is een stukje poëzie. Karakters weten je te grijpen door hun zeer gecoördineerde manier van praten en bewegen en elk beeldje is zorgvuldig gechoreografeerd. Prachtig!


Geen film voor de massa? Wees gerust. De actiescènes nemen het grootste deel in beslag en zelfs voor mensen die het verhaal niet proberen te volgen is de film van begin tot einde boeiend. Of de wereld weer hysterisch zal zijn blijft nog even de vraag, maar voor mensen die bereid zijn moeite te doen voor een film is deze film aan absolute topper.

Een cijfer geven aan The Matrix Reloaded? No way, daar waag ik me niet aan. Ik vond hem fantastisch en ik kan niet wachten totdat ik hem nog eens kan gaan zien. Het wachten is beloond.

Denk aan elkaar en verklap dus niets uit het verhaal aan andere FOK!kers in de reacties!