FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 16 mei 2003

Voetbal: Directeur PSV opgepakt

Fons Spooren, algemeen directeur van PSV, heeft zijn functie voorlopig moeten neerleggen. De reden voor het neerleggen van zijn funtie is dat er een justitieel onderzoek naar hem loopt. De 39-jarige Brabander is aangehouden. Betrouwbare bronnen verklaren dat het zou gaan om ontucht.

In een verklaring aan de pers heeft PSV laten weten dat het onderzoek niets te maken heeft met zijn werk bij de Eindhovense club. Het Openbaar Ministerie in Den Bosch onthield van commentaar, maar bevestigde wel dat een 39-jarige man is aangehouden op verdenking van ontucht. De woonplaats van de verdachte is dezelfde als die van Spooren. Het OM verklaarde dat de verdachte vrijdag voor de rechter-commissaris geleid is en in bewaring is genomen.

Disney komt met zelfvernietigende films

Het Amerikaanse concern Disney start in in augustus met de verhuur van zelfvernietigende films op dvd. Filmfans hoeven de film niet meer in te leveren, omdat de schijfjes maar 48 uur zijn te gebruiken. Disney verklaart dat de dvd's door een speciaal proces vanzelf vergaan.

Het concern denkt met deze techniek meer films af te kunnen zetten omdat ze zonder de hele organisatie van een videotheek uitgeleend kunnen worden. Door de blootstelling aan zuurstof vergaan de schijfjes langzaam. Er is nog geen prijsindicatie van de dvd's gegeven.

Disney zegt dat het systeem niet te kraken is, omdat het een chemisch proces is en geen technisch foefje. Overigens kunnen de films wel gekopieërd worden.

Koetsier krijgt boete voor mobiel bellen

Een Australische koetsier is door de politie beboet wegens mobiel bellen. De man, die met zijn koets toeristen rondrijdt door Melbourne, gaat in beroep tegen zijn boete en zegt desnoods naar de hoogste rechter te zullen stappen.

De koetsier, genaamd Dean Crichton, noemt de boete belachelijk: "Ik ging met een vaartje van nog geen zes kilometer per uur. Als het verkeer druk was geweest, had ik natuurlijk ook mijn telefoon niet beantwoord." Hij voegde er aan toe: "Ik dacht dat de politie wel iets beters te doen had, zoals criminelen pakken."

De Australische koetsiersbond steunt Crichton bij zijn hoger beroep. Een woordvoerster van die bond sprak van een pijnlijke affaire voor de bedrijfstak. ,,Als we onze mobieltjes niet kunnen gebruiken, verliezen we veel klanten.''

Uitslag vrijdag A1 Ring

D-RiSe en Napjaap wisten ons vandaag het volgende te melden:

De eerste tijden zijn weer genoteerd, de vrijdag kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk is verreden en de uitslag lijkt weer als vanouds.

Er is weer keihard gestreden om morgen maar een zo lang mogelijke pauze te hebben. Ralph Firman en Ralf Shumacher waren net even iets te gretig en vlogen beide op het zelfde stuk van het circuit af. (Ralph wist uiteindelijk wel een tijd neer te zetten)

Pos. Coureur  Tijd
1 Michael Schumacher  1:07.908
2 Rubens Barrichello  1:08.187
3 Mark Webber  1:08.512
4 Jacques Villeneuve  1:08.680
5 Jenson Button  1:08.831
6 Juan Pablo Montoya  1:08.839
7 David Coulthard  1:08.947
8 Kimi Räikkönen  1:08.978
9 Antonio Pizzonia  1:09.024
10 Giancarlo Fisichella  1:09.281
11 Jarno Trulli  1:09.450
12 Nick Heidfeld  1:09.479
13 Fernando Alonso  1:09.680
14 Olivier Panis  1:09.764
15 Heinz-Harald Frentzen  1:10.055
16 Cristiano da Matta  1:10.370
17 Jos Verstappen  1:10.894
18 Justin Wilson  1:11.056
19 Ralph Firman  1:11.171
20 Ralf Schumacher  0:00.000

CDA, VVD en D66 bereiken regeerakkoord

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het CDA, VVD en D66 zijn eruit. Onder het motto "Meedoen, meer werk, minder regels" gaan ze samen het nieuwe kabinet in. De fracties hebben het akkoord goedgekeurd.

Er zal in de komende vier jaar stevig worden bezuinigd. In totaal wordt er 13 miljard euro minder uitgegeven. Zo worden er onder andere 10.000 ambtenaren ontslagen en wordt op de zorg bijna 3 miljard euro bezuinigd. Ziekenfondspatiënten moeten in de toekomst meer betalen voor medicijnen. Daarnaast moeten ze zich bijverzekeren voor fysiotherapie, psychotherapie en tandartshulp.

Balkenende krijgt eigen postzegel

oling.org had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnenkort wordt Jan Peter Balkenende likbaar! De premier krijgt zijn eigen postzegel. Aanstaande dinsdag is de zegel voor het eerst te bewonderen op het hoofdkantoor van TPG in Den Haag.

De postzegel is er een uit een serie. Er komen namelijk meer zegels met bekende Nederlanders. Vorige week maakte TPG al bekend dat Nelson Mandela een eigen Nederlandse postzegel krijgt. Het is een verjaardagscadeau voor de oud-president van Zuid-Afrika, die op 18 juli 85 wordt.

Manager TaTu gearresteerd

Teije Terhorst had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De manager van TaTu is in Moskou gearresteerd. Ivan Shapovalov had op het Rode Plein een aantal jonge meisjes verzameld voor de opnames van een nieuwe videoclip van het duo. De meisjes hadden opdracht gekregen veel te kirren en vooral elkaar vaak te kussen.

De Russische politie kreeg hier echter zoveel klachten over dat ze Shapovalov in de boeien sloegen. De manager werd niet veroordeeld, de rechter gaf hem wel een uitbrander en deelde de manager mee dat TaTu zich voortaan moet gedragen.

De twee meisjes van TaTu vertegenwoordigen Rusland binnenkort op het Eurovisie Songfestival in Riga.

Zakenman koopt eiland voor personeel

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Richard Branson, een Britse zakenman, heeft voor al het personeel van zijn Virgin-bedrijven een eiland gekocht. Het eiland Makepeace dat voor de oostkust van Australië ligt wisselde van eigenaar voor 2,9 miljoen euro. Branson wil van het eiland een ecologisch verantwoord vakantieoord maken.

Op tien hectare grote eiland worden onder andere een groot verblijf, sportaccommodaties, een camping en een boomhut gebouwd. Met het eiland wil de zakenman zijn personeel bedanken voor het succes van zijn bedrijven.

Telegraaf.nl tijdelijk porno site

snowy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door de storing bij Worldcom zijn vandaag problemen ontstaan bij de website van de Telegraaf, http://www.telegraaf.nl . Voor een korte tijd was er een scherm vol blote borsten te zien aldus internetredacteur Marco van der Laan van de Telegraaf. Hierna ging de site helemaal uit de lucht.

Bij de weblog 'Retecool' zijn screenshots te vinden van de 'aangepaste' voorpagina van de telegraaf. Worldcom wilde geen commentaar geven over het voorval.

Groter aantal strafzaken voor de rechter

Uit het jaarverslag van het Openbaar Ministerie blijkt dat voor het eerst in vijf jaar meer strafzaken dan in het vorige jaar voor de rechter zijn gebracht. Het aantal zaken dat voor de rechter kwam is met dertien procent toegenomen. ook de ernst van de misdaden nam toe.

Vooral het aantal geweldszaken blijkt te zijn gestegen volgens het verslag. In 2001 waren het er nog 36.900, in 2002 waren dat er al 41.000. Een stijging van ruim elf procent. Niet alleen het aantal geweldszaken steeg, ook het aantal jeugdzaken ging van 27.700 in 2001 met een stijging van bijna drie procent naar 28.500 in 2002.

Ook het aantal verkeersovertredingen die werden beboet namen toe. Hiermee werden vorig jaar 150 tot 200 verkeersdoden voorkomen aldus het Openbaar Ministerie. Met name de intensievere snelheidscontroles zouden ertoe leiden dat er minder slachtoffers vallen.

Man besteelt mensen met behulp van yoghurt

Een man die van achteren yoghurt op toevallige voorbijgangers gooit en vervolgens zijn slachtoffers rolt heeft een aantal keren in Utrecht en Amersfoort toegeslagen. De Yoghurtman gooit bij mensen yoghurt over de rug, nek, bril en haar en wijs dan naar boven om te insinueren dat daar de yoghurt vandaan kwam.

Wanneer hij dan vriendelijk de mensen helpt de yoghurt af te vegen besteelt hij ze van hun portemonnee. Een woordvoerder van de politie verklaarde dat de aanpak van de 'yoghurtman' nieuw is voor de politie.

Examen Filosofie Havo (Bram K)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Bram_K stuurde een examenverslag in.
Laat ik maar even een kleine verslagje maken van Havo filosofie. (Ik ben 1 van ongeveer 50 examenkandidaten dit jaar)

Vandaag begonnen met mijn eerste examen...Filosofie.
9 uur..En beginnen maar.

Het examen bestond uit 15 vragen en was erg moeilijk. Echt moeilijk. Ik zelf heb alle vorige examens filosofie al gedaan en dit was duidelijk de moeilijkste. Globalisering en Macht & Straf waren het de 2 onderwerpen ( Beide stonden in verband met macht. Het eigenlijke onderwerp.)

Het begin was moeizaam en had zelf last van kleine vergeetachtigheid. Gelukkig was dat snel over .

Na ongeveer 2 uur was ik klaar met alle vragen. Aangezien ik snel geschreven had besloot ik om het allemaal nog een keer over te schrijven...deze keer iets netter. Ik was op pagina 3 toen ik moest ophouden. Ik heb in totaal 9 kantjes gepend en had last van me rechterhand/schrijfhand.

Achteraf was het nog steeds een zeer moeilijk examen. Met moeilijk gestelde vragen maar dat hoort er gewoon bij . Verder denk ik zelf dat ik het aardig gemaakt heb en als hier iemand is die hetzelfde examen gemaakt heeft en ook even zegt wat hij/zij er van vond zou dat ook leuk zijn

Groeten Bram

Strenger drugsbeleid in Nederland

Met de komst van het nieuwe kabinet zal het drugsbeleid in Nederland worden aangescherpt. Er zal harder worden opgetreden tegen de productie van en de handel in harddrugs.

Het nieuwe kabinet wil Luchtvaartmaatschappijen verantwoordelijk stellen voor de controle van hun passagiers. Wanneer dit niet lukt dan raken de Luchtvaartmaatschappijen mogelijkerwijs hun landingsrechten in Nederland kwijt.

Aan het huidige systeem van vrije heroïneverstrekking zal niets worden veranderd. Wel houdt het kabinet de optie om dit te gaan verbieden in de toekomst. Ook wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om het aantal coffeeshops in de buurt van scholen en grensgebieden terug te dringen.

Voetbal: Schorsing voor Van Persie

Tijnos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Feyenoorder Robin van Persie die vandaag voor de tuchtcommissie van de KNVB verscheen is door die commissie voor twee duels geschorst. Door de openbare aanklager werd een schorsing van vier wedstrijden onvoorwaardelijk geëist.

Feyenoord weet op dit moment nog niet of ze tegen deze uitspraak in beroep zal gaan. De schorsing betekend dat Van Persie de wedstrijd tegen PSV dit weekeinde en de wedstrijd van volgende week mist.


Kijk voor meer nieuws op de FOK! Voetbalmanager

Boer bang door mysterieuze gebeurtenis

In Glass House Mountains, Australië, zijn een boer en zijn gezin beangstigd geraakt door een merkwaardige gebeurtenis. Rond middernacht werd Kel Gowen opgeschrikt door twee luide zap-geluiden. Ook was de stroom door onbekende oorzaak uitgevallen. Toen hij naar buiten keek zag hij groene lichtflitsen, en honden waren angstig aan het blaffen. Gowens buurman Noel Brady, waarvan de boerderij aan 4 hectare grond staat, was ook wakker geworden. Hij beschrijft dezelfde fenomenen. Even later floepte het licht weer aan.

De volgende dag toen Gowen zijn routineronde deed over zijn land, zag hij een enorm patroon van 30 graancirkels op zijn land. Mr Gowen zegt dat hij nog nooit eerder van verhalen over UFO's en graancirkels gehoord had.

Steeds meer meldingen kindermishandeling

Vorig jaar zijn er twintig procent meer meldingen van kindermishandeling bij de Advies- en Meldpunten Kindermishandeling (AMK's) binnen gekomen dan in 2001. Er werd in totaal 7.212 keer meldingen gemaakt van kindermishandeling bij de AMK's in 2002.

Ook werd bij 18.162 vermoedelijke gevallen van kindermishandeling om advies gevraagd. Dit is 4,7 procent meer dan in 2001. Ook het aantal gezinnen waarover de AMK's werden ingelicht steeg met 8,5 procent naar een totaal van 25.374 in 2002.

Een duidelijke verklaring voor de toename in het aantal gevallen van kindermishandeling is er niet volgens de AMK's. Mogelijkerwijs heeft de naamsbekendheid van het meldpunt een rol gespeeld in het hogere aantal meldingen. Zaken zoals het die van het meisje van Nulde en het gezinsdrama in Roermond zouden ook invloed kunnen hebben gehad op het toegenomen aantal meldingen.

Per jaar overlijden rond de vijftig kinderen als gevolg van slaan, psychisch geweld, verwaarlozing en seksueel misbruik. Per jaar worden er naar schatting tussen de vijftig- en tachtig duizend kinderen mishandeld door hun ouders.

Glasbak bestaat 25 jaar

chanty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De glasbak viert morgen haar 25-ste verjaardag. Op 17 mei 1978 werd in Den Bosch de eerste glasbak geplaatst door de toenmalige milieuminister Ginjaar. Tegenwoordig verdwijnt er zo'n 78 procent van al het glas waar geen statiegeld op zit in een van de 25.000 glasbakken. De Stichting Promotie Glasbak streeft ernaar in 2006 90 procent van al het statieloze glaswerk in glasbakken te verzamelen en start daarom deze maand een promotiecampagne: 'Verpakkingsglas is eindeloos'.

Tijdens de campagne wordt onder meer via posters, kaarten, folders, advertenties en lespakketten aandacht gevraagd voor het gebruik van de glasbak. "We moeten met name jongeren overtuigen door duidelijk te maken dat hun lege glazen verpakking geen afval is, maar grondstof voor nieuwe verpakkingen die eindeloos worden hergebruikt." Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen vergeten dat ook parfumflesjes en kleine potjes, van bijvoorbeeld vitaminenpillen, tot het recyclebare glas behoren.

'Máxima was onzorgvuldig'

chanty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens advocaat H. Loonstein had Máxima het ongeluk op 18 oktober 2001 met de Wassenaarder G.J. van der Bent kunnen voorkomen. Ze had beter moeten uitkijken toen zij de oprijlaan van paleis Huis ten Bosch uitreed. Dat betoogde Loonstein vandaag voor de rechter in Den Haag.

Het ongeluk gebeurde op de Leidsestraatweg. Deze weg is alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer, wat van der Bent niet was. Omdat de vleeshandelaar zijn been brak en daardoor langere tijd niet kon werken in zijn bedrijf, eist hij nu een schadevergoeding van de prinses. Het is echter nog steeds niet duidelijk wie er nu voorrang had. Van der Bent vindt dat Máxima hem voorrang had moeten geven, omdat zij uit een uitrit kwam. Zijn raadsman heeft de voorrangskwestie aan de rechter voorgelegd.

Hoeveel geld de vleeshandelaar wil hebben is ook nog onduidelijk. Hij vertelde dat hij alle uren die hij door de beenbreuk niet kon werken bij elkaar heeft opgeteld. Hij komt hierbij uit op tweeënhalve maand aan verloren dagen. Verder heeft hij twee jaar geleden advocaat Loonstein in de arm genomen, die een uurtarief hanteert van ongeveer 225 euro. Van der Bent liet vandaag weten de rechterlijke uitspraak af te wachten voor hij de claim opstelt.

Deze zal plaatsvinden op 2 juli.

Kindercircus blijkt bijbelmiddag

hurne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bezoekers van kindercircus 'Ondersteboven' waren verrast toen de clowns opeens bijbelverhalen begonnen te vertellen. Ze kregen onder meer een verhaal over een eenzaam meisje dat haar levensdoel vindt in een heilig boek te horen. Tijdens het optreden werden pamfletten van de kerk uitgedeeld en werd er met vlaggen met de tekst 'Jezus leeft' gezwaaid. Ook werden de kinderen herhaaldelijk opgeroepen tot Jezus te bidden.

Circa 300 bezoekers verlieten voortijdig de zaal en beramen zich nu op juridische stappen. Stichting Kinderopvang Hendrik-Ido-Ambacht, die aanwezig was met dertig kinderen, bekijkt of het mogelijk is om het toegangsgeld terug te krijgen. Ook Manager N. Baars van Cascade voelt zich misleid. Hij neemt al de hele dag telefoontjes aan van boze ouders. Baars bekijkt of ook Cascade juridische stappen kan ondernemen

Grote storing bij Worldcom

Door een grote storing bij het telecombedrijf Worldcom zijn duizenden mensen vandaag niet in staat geweest te bellen of te internetten via het netwerk van Worldcom. Dit maakte een woordvoerder van het bedrijf bekend.

Onduidelijk is hoe de storing precies is ontstaan. Ook kon de woordvoerder niets zeggen over het aantal mensen dat last heeft van de storing. Naar alle waarschijnlijkheid is dit aantal zeer hoog, het bedrijf heeft alleen al 60.000 internetaansluitingen onder haar beheer.

Mensen met een mobiele telefoon kunnen nog wel gewoon bellen. Mobiele providers hebben een 'back-up systeem' dat gebruikt wordt bij storingen.

Examen Biologie Havo (Lu-Cky)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Lu-Cky stuurde een examenverslag in.

Mijn eerste examen ooit was vandaag een feit. Een beetje gespannen reed ik een uur voor aanvangstijd naar school en drie kwartier voordat we onze gym zaal in mochten zat ik al voor school met wat mede klasgenoten. Toen het eindelijk zo ver was dat we de zaal mochten betreden gierde de zenuwen door me lijf, iets waar ik de hele dag nog geen last van had gehad. Na mijn plekje te hebben gevonden begon het dan... biologie. Ik moest een 4.4 halen om gemiddeld een 5.5 te komen staan.

In het begin was het allemaal nog een beetje lastig maar na wat vragen was de spanning er al weer lang vanaf. Het werd zelfs een beetje leuk als je goed ging letten op de knulligheid van de vragen; (vogels die geluiden maken zoals "err-or-err-or"). Halverwege het examen moet ik nodig naar de WC (dankzij 2 energiedrankje) en dat was ook een ervaring apart. Ik voelde me net een soort van gladiator die de dood te gemoed liep. Iedereen die je aankeek terwijl je rustig naar de WC liep ook dit was wel een aparte ervaring.

Er liep zelfs een leraar mee de kleedkamer in (we zaten in een gymzaal hé) om te controleren of ik geen foute dingen deed. Daarna heb ik met een lege blaas m'n examen afgemaakt. Ongeveer een uur en een kwartier voor tijd was ik klaar (we kregen namelijk 3 uur de tijd) Al met al was dit een mooie ervaring die ik niet snel zal vergeten. Ik heb al weer zin in maandag wanneer ik moet opdraven om m'n Nederlands te maken. Dat iets lastiger wordt omdat ik hier niet zo goed in ben, ik ga dan voor minimaal een 5.5 want daarmee sta ik dan een 5.5 gemiddeld mee

Examen Kunstgeschiedenis (Eileen)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Eileen stuurde een examenverslag in.

Na dagenlang op werkelijk alle manieren te hebben geleerd (denk aan telewerken met andere studenten, meerdere malen de oefenvragen maken etc) weet je pas echt wat de wel gevreesde examenstress inhoudt. Op de dag van de eerste ramp vroeg van huis gegaan, en met de fiets opweg naar mijn eerste examen; kunstgeschiedenis. Eenmaal in de examenzaal (gewoon de gymzaal met tafels in nette rijen) werd het pas echt serieus; ik ging nu toch echt mijn allereerste examen maken. De envelop werd geopend en daar kwamen de roomwitte vellen papier je tegemoet. Het omslaan van het eerste vel kostte al een krachtinspanning te vergelijken met het omkappen van het gehele Heilooër bos (tenminste, bij wijze van). De eerste tien vragen waren redelijk tot goed te doen. Maar toen begon de ramp pas echt; de handjes begonnen te trillen, de maag begon te knorren en vanuit alle hoeken in dé examenzaal kwamen zuchten en zenuwachtige kuchjes. Het blaadje met de kleurafbeeldingen had inmiddels al de tien vingers gegraveerd staan in de randen, want vanwege de trillende handjes was het maar wat moeilijk om zo'n blaadje recht voor je neus te houden. Toen het eenmaal een half uur voor tijd was kwam de stress tot het optimale punt; er moesten nog 15 vragen gemaakt worden! De eerste vijf van die 15 vragen kregen nog de volledige aandacht, maar de andere tien moesten het doen met mijn eerste ingeving.

Waar was de tijd? Heb ik werkelijk waar twee en een half uur over 39 vragen gedaan? En had ik nóg tijd te kort? Ja dus. Dus gelijk naar huis om het LAKS kennis te geven van het behoorlijke tijdstekort. Of het zal helpen, weet ik niet, maar als niemand wat doet helpt het zeker niet!

Matrix Reloaded "hackt" waarheidsgetrouw

Anubis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

We kennen allemaal wel films zoals "Hackers" waarin hack pogingen in vaak visueel en op een ongeloofwaardige manier worden weergegeven.

Bezoekers van "The Matrix Reloaded" krijgen echter voor het eerst een juiste afschildering van een hack te zien. Via de port scanner Nmap1 probeert Trinity een open port te vinden. Na deze actie wordt het programma "sshnuke" gebruikt die SSH versie 1 CRC322 probeert te exploiten.



De SSH (CRC-32) bug werd in 2001 ontdekt en is een echte buffer overflow in een stuk code, ontworpen als beveiliging tegen cryptografische aanvallen.

Over twee jaar wellicht gelaatstransplantatie

Vampira-spike had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is bezig met een onderzoek over gelaatstransplantatie. Daarbij wordt het gehele gelaat van de donor op het gezicht van de ontvanger geplaatst. Mensen met ernstige verminkingen, brandwonden, tumoren, komen in aanmerking voor de behandeling.

Op dit moment is de transplantatie al getest op overledenen. Hieruit bleek dat een getransplanteerd gelaat geen gelijkenis zal tonen met de donor. Door verschillen in de schedelstructuren en spierweefsels lijkt de getransplanteerde nauwelijks op degene die het gelaat ter beschikking stelde.

Een ziekenhuis in Rotterdam, het MCRZ, is benaderd om categorieën patiënten te inventariseren die voor zo'n transplantatie in aanmerking zouden kunnen komen. De Utrechtse universiteit spreekt voorzichtig de hoop uit dat de transplantaties over twee jaar kunnen worden uitgevoerd.

Naam Fiorentina teruggekocht

AC Fiorentina werd vanwege faillissement verleden jaar teruggezet, de club promoveerde dit seizoen alweer naar de serie C1, haar naam had ze daarmee nog niet terug, tot gister.

Diego Della Valle, de president van Fiorentina Florentia Viola, zoals de ploeg afgelopen jaar heette, kocht de oude naam op een veiling terug voor 2,5 miljoen euro. Daarmee zijn tegelijk ook de clubkleuren en het embleem (zie boven) van Fiorentina weer op het oude. Alleen de prijzenkast, gevuld met 270 gewonnen trofeeen uit de 77-jarige historie van de club is nog niet terug.

Film Review: The Matrix Reloaded



In 1999 werd de wereld verrast door de gebroeders Wachowski. The Matrix had een spectaculair verhaal dat beter werd begrepen wanneer de film meerdere malen werd bekeken. De "ondersteunende" speciale effecten maakten het geheel af, en de wereld was binnen enkele maanden in de ban van The Matrix.

Nu, vier jaar later, kunnen de fans niet wachten. De zaal zit vol op de première avond. Zenuwachtig wachten de fans af en dan wordt het scherm groen.

Tennis: Sampras speelt waarschijnlijk nooit meer

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lijkt er op dat Pete Sampras zijn laatste partijtje tennis al heeft gespeeld. Sampras, voormalig nummer 1 van de wereld, heeft zich voor de zoveelste keer dit jaar afgemeld voor een toernooi. Dit keer zegde hij af voor Roland Garros en zijn geliefde Wimbledon.

De 31-jarige tennisser speelde geen enkel toernooi meer na zijn winst op de US Open van vorig jaar. Hij versloeg toen in New York zijn landgenoot Andre Agassi. Daarmee won hij zijn veertiende grandslamtitel. "Ik weet wat ik ervoor moet doen om op topniveau te spelen. Ik moet keihard trainen en zeer toegewijd zijn. Iets wat ik al een tijdje niet meer kan opbrengen."

Na de US open vorig jaar schreef Sampras zich nog wel in voor een aantal toernooien, maar trok zich steeds terug. De Amerikaan won tijdens zijn imposante carrière maar liefst 64 ATP-titels in het enkelspel en verdiende ruim 43 miljoen dollar aan prijzengeld.

Moerstaal verliest zaak om Netschaap

testbeeld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Moerstaal.nl heeft de rechtzaak tegen Netscape verloren en heeft de activiteiten rondom Netschaap.nl en Natschaap.nl gestaakt. Dat houdt in dat enkele honderden internetters vanaf vandaag geen email meer kunnen ontvangen via deze domeinen. "Dit domein is niet meer in gebruik" staat te lezen op Netschaap.nl en Natschaap.nl.

In de al lang slepende zaak besliste de rechter in het nadeel van het Nederlandse bedrijf Moerstaal.

Netscape, een dochterbedrijf van AOL Time Warner, eist al sinds 2001 dat Moerstaal.nl de betreffende internetdomeinen aan hen overdraagt. Netscape zegt dat ze te veel lijken op het Netscape-merk.

Een eventueel negeren van de rechterlijke uitspraak kan Moerstaal.nl duur komen te staan. Grahmbeek wil niet het precieze bedrag voor de boete noemen maar zegt wel:/"Het gaat om enkele duizenden euro's per dag. Als we de uitspraak een week lang zouden schenden, zouden we zondermeer failliet gaan."

Dodelijke schietpartij in Amsterdam

McGuyver, ted_bundy, en brillie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijdagochtend rond 3.30 uur is in de PC Hooftstraat in Amsterdam een 57-jarige man doodgeschoten. Het slachtoffer was een bekende van de politie. De politie zegt uit te gaan van een afrekening in het criminele milieu.

Rond 3.30 uur kwam de man met een 35-jarige kennis uit een horecagelegenheid in de Amsterdamse binnenstad. Toen de twee in de PC Hooftstraat in hun auto wilden stappen werden ze beschoten door twee personen. Er werd meerdere keren geschoten, waarna de schutters er ieder op een fiets vandoor gingen.

De vriend van het dodelijke slachtoffer raakte bij het incident gewond. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis en verkeert volgens een politiewoordvoerder buiten levensgevaar. De recherche onderzoekt de zaak.

'Gecremeerde' man blijkt springlevend

McShaka had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dorpelingen uit een dorpje in het noordoosten van Thailand keken vreemd op toen een man die zij dood en gecremeerd achtten, deze week plotseling springlevend opdook.

De dorpelingen dachten dat de 35-jarige Thanom Wongsuphent omgekomen was bij een motorongeluk in Bangkok. Een dorpsoudste was zijn lichaam gaan halen. Die kon het lichaam echter niet identificeren, omdat de motorrijder ernstig was verminkt. Omdat de motorrijder het identiteitsbewijs van Wongsuphent bij zich droeg ging men er vanuit dat hij ook diegene was. Het lichaam ging mee naar zijn dorp waar het werd gecremeerd.

Wongsuphent verscheen deze week echter in zijn dorp, nadat hij enige tijd in Bangkok had gewerkt. Hij verklaarde dat hij zijn identiteitsbewijs kwijt was geraakt en dat moet dus in handen van de onfortuinlijke motorrijder terecht zijn gekomen.

[Up]Van Persie 2 duels geschorst

De aanklager van de KNVB heeft Feyenoord-speler Robin van Persie een schikking voorgesteld van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk.

Van Persie kreeg het voorstel voor zijn 'ruwe' overtreding op Stijn Vreven in de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht afgelopen zondag. Scheidsrechter van Egmond stuurde de aanvaller weg nadat hij met zijn linkerbeen op Vreven doorhaalde, aldus de lezing van de aanklager. "Of een tegenstander daarbij provoceert of ‘zich aanstelt’ is niet bepalend voor de straf. De spelregels schrijven voor een dergelijke handeling maar één straf voor en dat is een veldverwijdering", aldus Uilenberg op de website van de KNVB. Van Persie en Feyenoord zijn het oneens met de aanklager, het ligt in de verwachting dat er beroep wordt aangetekend. Er resteren Feyenoord dit seizoen nog 5 wedstrijden, waarvan de 2e thuis voor de competitie tegen PSV en de 5e wedstrijd thuis tegen FC Utrecht voor de Amstel Cup de belangrijkste zijn.

8-05-2003 Voetbal.nl
Van Persie heeft beroep aangetekend tegen de uitgesproken straf. Hij loopt daarmee wel het risico van een hogere straf, dat zou de speler de Amstel Cup finale kunnen kosten. Vooralsnog is de speler echter weer inzetbaar, derhalve ook tegen RKC Waalwijk aanstaande zondag.

15-05-2003 NOS TT
De aanklager heeft in de herkansing 4 duels onvoorwaardelijk geeist, als wel gebruikelijk een wedstrijd zwaarder dan voorheen. Morgen doet de tuchtcommissie uitspraak.

15-05-2003 VI.nl
De tuchtcommissie heeft Robin van Persie voor 2 duels geschorst naar aanleiding van de rode kaart in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Feyenoord en Van Persie besloten niet in beroep te gaan, in dat geval zou Van Persie zondag tegen PSV in actie hebben kunnen komen. Van Persie wil zijn meespelen de bekerfinale echter niet in de gevaar brengen.

Michael Lamey van AZ werd voor 3 wedstrijden geschorst, ook hij accepteert de straf voor zijn rode kaart in de wedstrijd tegen PSV. Zijn seizoen zit er op.

ISM genomineerd voor Nobelprijs

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het bericht:

Het Canadese parlementslid Robinson heeft de International Solidarity Movement voorgedragen voor de Nobelprijs voor de vrede. Alhoewel de nominatie voor heel de ISM geldt, zijn het toch vooral vredesactivisten Rachel Corrie, Brian Avery en Tom Hurndall, die allen lid zijn van de ISM, die de onderscheiding verdienen.

Rachel, een Amerikaanse studente, werd 2 keer overreden door een bulldozer van het Israëlische leger terwijl zij probeerde te voorkomen dat het huis van onschuldige palestijnen werd vernield. Avery ( VS ) en Hurndall overleefden beiden op miraculeuse wijze de schoten in hun hoofd van een Israëlische sniper.

Vrouw bevalt onverwacht van baby

Een vrouw uit Lakeland, Florida, die naar de eerste hulp van het ziekenhuis werd gebracht voor een paniekaanval is bevallen van een meisje.

Cindy Strenlicht, een woordvoerster van het ziekenhuis, verklaarde dat de vrouw niet wist dat ze zwanger was. "Toen ze vroegen of er redenen waren voor de vrouw om te denken dat ze zwanger was antwoordde de vrouw van niet."

Patiënten die aan het wachten waren in de eerste hulp keken vreemd op toen ze de vrouw vanuit de toiletten hoorde gillen. Even later applaudisseerden ze allemaal toen een zuster met een baby in een roze dekentje gewikkeld uit de wc's kwam.

Omdat de bevalling zo snel ging was er geen tijd voor om de vrouw naar een kamer brengen of op een bed te leggen. Tijdens de bevalling waren ongeveer vijfentwintig zusters en doctoren aanwezig. Een patiënt verklaarde hysterisch te zijn geworden door het enorme gegil van de vrouw.

Moeder en dochter waren beiden "healthy and smiling", aldus het ziekenhuis.

Voetbal: Eis Van Persie vier wedstrijden

De aanklager van de tuchtcommissie van de KNVB heeft tegen de Feyenoorder Robin van Persie een schorsing van vier wedstrijden geëist. Van Persie kreeg op vier mei tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord een rode kaart voor een mogelijke overtreding op de FC Utrecht speler Stijn Vreven.

De tuchtcommissie zal vandaag nog uitspraak doen over de zaak. Feyenoord liet al weten dat indien Van Persie geschorst wordt ze in beroep zal gaan.

Kijk voor meer nieuws op de FOK! Voetbalmanager

Dief ruilt boodschappen voor geld

chanty had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het bericht:

Een dief heeft in het Brabantse Cuijk afgelopen dinsdag en woensdag boodschappen uit fietstassen gestolen en deze ingewisseld voor geld. De gedupeerden hadden hun boodschappen met het bonnetje in de fietstassen achter gelaten om nog wat andere boodschappen te doen. Bij terugkomst bleken de spullen en bonnetjes echter verdwenen.

De dader is met de boodschappen en het bonnetje naar diverse winkels gegaan om deze voor geld te ruilen. De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden.

Keuze geslacht kind in België verboden

Aanstaande ouders in België mogen niet langer bepalen of hun nog ongeboren baby een jongen dan wel een meisje wordt. Nog voor het begin van de zomer zal er een wet komen die de geslachtskeuze van kinderen verbiedt. Dit was tot op het heden nog wel toegestaan in België.

Over de geslachtskeuze ontstond veel opheffing omdat een Gentse arts vorig jaar voor het eerst ook bij een reageerbuis bevruchting vooraf het geslacht van de nog ongeboren baby regelde. In Nederland ontstond er ook commotie bij de soortgelijke genderkliniek. Hierdoor gingen juist veel ouders naar de kliniek van de Belgische arts toe.

Engeland zet vluchten naar Kenia stil

Wegens een 'onmiddelijke terroristische dreiging' heeft de Britse regering sinds gisteravond elf uur alle vluchten van en naar het Afrikaanse land Kenia verboden. Dit liet het Britse ministerie van Verkeer laten weten.

De maatregel is genomen nadat de Amerikaanse regering woensdag waarschuwde voor terroristische aanslagen op westerse doelen in Kenia. Groeperingen die met het terreurnetwerk al-Queda in contact zouden staan zouden met een aanslag de geboortedag van de profeet Mohammed hebben willen vieren.

Eerste SARS geval in Engeland bekend

Ook Engeland heeft met het SARS-virus te maken gehad. Britse artsen hebben na onderzoek vastgesteld dat een patiënt besmet was met de longziekte SARS. De patiënt is inmiddels alweer genezen van de ziekte. Dit liet het regeringsbureau voor bescherming van de gezondheid laten weten.

Tot nu toe waren er drie vermoedelijke gevallen van SARS bekend in Engeland. Tests moeten uitwijzen of de patiënten ook daadwerkelijk de ziekte hebben. Bij vier andere Britten bleek het loos alarm te zijn. Die waren niet besmet met het virus.

Eindexamens dag 1: honderd klachten bij het LAKS

Eindexamens 2003Op de eerste examendag van 2003 kwamen bij het Landelijk Actie Komitee Scholieren (LAKS) zo'n honderd klachten binnen.
Volgens een woordvoerder is 100 klachten niet veel, maar daar staat tegenover dat er vandaag ook weinig leerlingen examen deden. Dat meldde Roel's Weblog via de submit. In totaal zaten vandaag zo'n 4650 scholieren in de examenzalen om op HAVO en VWO-niveau prestaties te leveren voor onder andere Grieks, Spaans, Fries en Maatschappijleer.

De meeste klachten kwamen binnen over Maatschappijleer. Volgens veel examinandi ging een deel van de vragen over stof die niet geleerd hoefde te worden. Zoals bij elke klacht, zal het LAKS dit gaan onderzoeken. In het verleden heeft het LAKS al bereikt dat, naar aanleiding van de klachten, normeringen werden versoepeld.

Vorig jaar boekte het scholierencomité een record met 68.000 klachten over de gehele examenperiode.

Vandaag in de examenzalen: onder andere Biologie, Arabisch, Frans, Filosofie en Handenarbeid.

NVU-demonstratie naar bedrijventerrein

De extreemrechtse Nederlandse Volks Unie (NVU), die van de rechtbank deze week toestemming kreeg om komende zaterdag in Apeldoorn te demonstreren, zal naar een bedrijventerrein worden geleid.

Komende zaterdag mag ze van 13.00 tot 14.00 uur demonstreren in Apeldoorn-Zuid op een bedrijventerrein. De straten waar de betoging plaatsvindt worden die dag afgesloten; alleen NVU'ers en bewoners of medewerkers van bedrijven in het gebied worden toegelaten. De hele dag geldt in Apeldoorn verder een noodverordening. Zo is het bijvoorbeeld verboden om helmen of sjaals te dragen die tot doel hebben om identificatie bemoeilijken.

Op 8 maart werd een demonstratie van de NVU in Apeldoorn op het laatste moment verboden. Voor het station, waar de demonstratie zou plaatsvinden had zich een grote groep demonstranten van de Anti Fascistische Aktie (AFA) verzameld, die toen voor ernstige rellen zorgden in Apeldoorn.

AEL-bestuurslid brengt Hitlergroet bij Joodse viering

IRI had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wil opheldering van de Amersfoortse burgemeester Vonck over de verstoring van een bijeenkomst van de organisatie Christenen voor Israël. Deze organisatie vierde dinsdagavond het 55-jarig bestaan van de Joodse staat met een bloemenhulde.

Deze viering, bij de Amersfoortse St. Joriskerk, werd verstoord door een anti-Israel demonstratie waarvoor overigens wel toestemming was verleend. De demonstratie was georganiseerd door Jongeren voor Palestina, de Internationale Socialisten, de Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN) en de Arabisch Europese Liga (AEL).

In de St. Joriskerk spraken onder meer de ambassadeur van Israel en Tweede-Kamerleden van de SGP en de ChristenUnie. Toen de bezoekers de kerk binnenkwamen stond een groepje demonstranten met borden voor de kerk. Daarop stonden teksten als Zionisme = apartheid = racisme en Een uitverkoren volk hoeft zich natuurlijk niets aan te trekken van mensenrechten en VN-resoluties. Op één bord stond een davidster en werden Israël, het CIDI en rabbijn Soetendorp als racistisch betiteld.

Toen de bezoekers na het zingen van het Wilhelmus naar buiten gingen werden ze belaagd door de demonstranten. Terwijl de actievoerders op hun protestborden beukten, scandeerden ze: Zionisme is racisme! en Moordenaars! Ook werden mensen in de hoek gedrukt; zelfs een vrouw in een rolstoel werd lastiggevallen.

In een woordenwisseling met een groepje christelijke jongeren, bracht AEL-bestuurslid Abdelrahim Aramrouk de Hitlergroet. Hij herhaalde het gebaar enkele malen.

Tot grote ontsteltenis van het CIDI heeft de politie niet opgetreden tegen de antisemitische teksten, de kwetsende leuzen, de intimidatie van de kerkgangers en het brengen van de Hitlergroet.

Ambassadeur Eitan Margalit van Israël zegt eigenlijk blij te zijn dat de demonstranten hun ware gezicht hebben laten zien. Volgens hem willen ze niets anders dan de vernietiging van zijn land.

De Amersfoortse burgemeester K. Vonck zegt dat hij had begrepen dat de demonstratie ordentelijk was verlopen. Op de klacht van het CIDI heeft hij nog niet kunnen reageren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.