Film Review: The Matrix Reloaded

Het verhaal van The Matrix Reloaded even uitleggen in een paar honderd woordjes. Wat vertel ik, wat laat ik weg. Ik zou willen dat ik het verhaal snapte eigenlijk, dat het verhaal geordend in mijn hoofd zit, klaar om getypt te worden. Maar dat is onmogelijk. Keuzes maken: Wat te typen? Wat weg te laten? Uiteraard laat ik het in ieder geval uit mijn hoofd hier ook maar iets belangrijks van de plot te verklappen, dus wees maar niet bang, mijn subtiele hints zullen aan je voorbij gaan. Ik zal de omschrijving van het verhaal dus beperken tot schijnbaar oppervlakkige lapjes tekst.


The Matrix Reloaded opent met een scŤne die al bijna alle scŤnes van de vorige Matrix film overtreft. De start van de film markeert in dit geval duidelijk de trend voor de rest van de film: wow. Al vrij snel wordt de plot duidelijk gemaakt. Zion, de laatste echte stad, is in gevaar. Zion was in het eerste deel slechts een abstract begrip, maar in deze film wordt de kijker meegenomen en zien we Zion, horen we Zion en proeven we de duidelijke sfeer. Al snel krijg je als kijker symphatie voor de mensen in Zion en het naderende gevaar grijpt je onmiddellijk aan.


Het moge duidelijk zijn. Aan onze helden uit de eerste film de taak de arme mensen uit Zion te helpen. Bijgestaan door enkele nieuwe karakters nemen zij het op tegen de bekende Agents, de Matrix en enkele andere vijanden die sleutelrollen spelen. De krachten van Neo als "The One" zullen ze goed moeten benutten om Zion te beschermen van de ondergang.