Festival van de Fantastische Film 2003


The awful Dr. Orloff


Zombies en Zoutjes
Goede tradities dienen in ere gehouden te worden. Gelukkig lijken de FFF-ers zich dat prima te realiseren en is dit jaar ook The Night of Terror weer van de partij en wegens de populariteit van dit schreeuwfeest vindt deze nu zowel in Groningen als Amsterdam plaats. Om middernacht gaan de deuren dicht, wordt het licht gedoofd en worden de moedige bioscoopbezoekers ondergedompeld in een wereld van nachtmerries. Dit jaar is het thema van The Night of Terror een klassiek thema, een thema waar het horror genre niet zonder kan: de Zombie.
Achtereenvolgens wordt het publiek blootgesteld aan The House of the Dead, Beyond Re-Animator, House of a 1000 corpses en Versus. Vier bloedstollende zombiefilms waarbij het bloed en de ledematen de zaal doorvliegen, onmisbaar voor zombiefanaten en een onvergetelijke ervaring voor ieder ander.

Jammer
Toch is er één ding wat wel jammer is aan het FFF, maar dat is helaas vrijwel onvermijdelijk en geldt voor ieder festival.
Het is vrijwel onmogelijk om iedere film te zien. De strakke programmering laat helaas weinig ruimte om van zaal naar zaal te hollen. Gelukkig worden een flink aantal films uit het hoofdprogramma op meerdere dagen gedraaid, dus erg veel hoef je niet te missen als je van te voren even een roostertje voor jezelf opstelt.

Hoe dan ook, als je nog kaartjes kunt bemachtigen, doen! Ik zie jullie wel in de zaal... ik ben die kerel die onder z'n stoel zit te rillen van doodsangst.


Spirited Away