FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 11 april 2003

CD Review: Soundtrack Maid in Manhattan

Ruim een week geleden kwam de nieuwe film van Jennifer Lopez uit. In deze romantische komedie 'Maid in Manhattan' speelt zij samen met Ralph Fiennes de hoofdrol. Natuurlijk hoort er bij een film ook een soundtrack en deze heb ik aan mijn kritisch oor onderworpen...

TitelMaid In Manhattan - Soundtrack
ArtiestVarious artists
LabelEpic/Sony Music Soundtrax
Releasedatum28 maart 2003
GenrePop

David Beckham niet beroemd genoeg

CaptainCab vertaalde voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

David Beckham is overgeslagen voor een gastrol in The Simpsons omdat hij volgens de producenten niet beroemd genoeg is. Makers van de serie overwogen contact op te nemen met de voetballer van Manchester United om te zien of hij interesse had in een aflevering van de hitserie, dat onlangs z'n 300e aflevering vierde, geschreven te worden.

Uitvoerend producent Al Jean liet weten dat bijna niemand hem kent in Amerika, waar de serie gemaakt wordt. "We dachten aan Beckham, maar voetbal is niet zo groots in de VS. Hij is niet echt beroemd genoeg. Ik heb alleen van hem gehoord, omdat mijn dochter voetbalt", laat Jean weten.

Beckham zou in aanmerking gekomen in een aflevering, waarin Homer & Co een visite aan Londen brengen. Beroemdheden die wel in deze aflevering verschijnen, zijn o.a. Sir Ian McKellen en Harry Potter bedenker JK Rowling, die allebei zichzelf spelen.

Nog een verschijnende gast is Britse actrice Jane Leeves, meest bekend als Daphne van de hitcomedy Frasier, ťťn van de best betaalde vrouwen op tv. Zij speelt Homer's half-zus, een vrouwelijke, britse versie van Homer.

Rotterdam heeft een tekort aan junks

BobRooney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een tekort aan junks in Rotterdam. Het uitzendbureau Topscore, dat verslaafden aan werk helpt, heeft veel meer werk dan dat er verslaafden zijn. "Er zijn zoveel opdrachten dat ik nog wel honderd junks aan het werk zou kunnen helpen. Er dreigt een tekort aan verslaafden, want veel zitten al dan niet vrijwillig in een hulpverlenings- of een strafrechterlijk traject", aldus Nora Storm, drijvende kracht van Topscore.

Volgens Storm worden niet alle junks bereikt en zitten de klinieken te vol. De gemeente Rotterdam heeft als uitgangspunt dat voor iedere overlastgevende verslaafde een oplossing op maat wordt gezocht. "Maar dat gebeurt dus niet", stelt Storm vast.

Topscore is een initiatief van de Rotterdamse Junkiebond en bestaat sinds 1995. Her en der in Rotterdam gaan namens Topscore elke dag zestig mensen aan de slag.

CDA verantwoordelijk aldus kiezers

Uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van het SBS6-programma De Stem van Nederland is gebleken dat kiezers vinden dat het CDA verantwoordelijk is voor het stranden van de formatie. Zo'n 39% van de ondervraagden vindt dat de CDA schuldige is, 22% was van mening dat juist de PvdA schuldig is. 37% vindt dat het CDA en de PvdA beiden evenveel schuld hebben.

Als er nu verkiezingen gehouden zouden worden dan zou de CDA 10 zetels van de nu 44 zetels verliezen, de PvdA komt uit op 34 zetels. Acht minder dan ze nu heeft. Ongeveer 50% van de ondervraagden denkt dat er nu een CDA-VVD-LPF-kabinet komt. Hier wordt echter niet veel vertrouwen aan meegegeven, 61% van de ondervraagden is er zeker van dat dit kabinet niet de volle termijn zal afmaken.

Bos en Balkenende zijn qua vertrouwen naar een historisch dieptepunt gezakt. 4.9% had nog vertrouwen in Bos, en slechts 4.7% ziet Balkenende nog wel zitten.

Shakedown voor Jaguar

Jaguar heeft maar tien testdagen omdat ze accoord zijn gegaan met het testen op vrijdag morgen en het team is dus zuinig met haar tests.

Er werd niet getest op Silverstone vandaag, maar ze deden een 'shakedown'. Antonio Pizzonia legde iets minder dan 50 kilometer af op een ingekorte versie van Silverstone en Jaguar heeft daarom dus nog steeds 10 testdagen te goed. Doordat er minder dan 50 kilometer werd gereden spreekt de FIA namelijk niet van een test.

Het team heeft dus nog de rest van het seizoen om haar tien dagen te testen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend.

De eerste stap voor het GPWC is gezet

Alle tien teams hebben een intentie verklaring getekend betreffende het Grand Prix World Championship.

Renault, DaimlerChrysler het moederbedrijf van Mercedes, BMW, Fiat als eigenaar van Ferrrari en Ford willen een eigen kampioenschap oprichten, het GPWC. Het GPWC zal het kampioenschap van de Formule 1 proberen over te nemen als het huidige 'Concorde' contract met Bernie Ecclestone en de FIA in 2007 afloopt. Ecclestone heeft nog geprobeerd het huidige contract te verlengen, maar die pogingen mislukten.

Het doel van het GPWC is om meer samenwerking tussen de teams te hebben voor een stabielere toekomst. Ook willen de teams meer inkomsten uit zaken als de TV rechten. "GPWC gelooft dat deze doelen het beste voor zowel de teams als de sport zelf zijn." De vergadering resulteerde in een intentie verklaring, getekend door alle teams. Verder is er instemming bereikt op het gebied van de samenwerking bij het afmaken van de Organisatie Overeenkomst op het gebied van zowel de commerciŽle als de sportieve kant van het GPWC.

Het verdwijnen van Prost en Arrows en de suggereerde financiŽle problemen bij Minardi maken al duidelijk hoe moeilijk het is om te overleven in de Formule 1. Nu ook tabaksreclame zal worden afgeschaft zullen vele teams andere inkomsten nodig hebben om te overleven.

McLaren-baas Ron Dennis is tevreden over het bereikte accord. "Ik denk dat het geen slechte verassingen met zich mee brengt. Ik denk dat het document alleen maar beter is geworden de laatste tijd. Er is geen verlangen bij een van de teams om een andere kant op te gaan," aldus Dennis.

Ook vice-driecter Patrick Faure van Renault was positief. "Er was een eerste tijdperk van de Formule 1 en nu zal er een andere komen. We zijn blij dat we Bernie als directeur houden, maar de meerderheid van het geld uit de Formule 1 moet naar de teams gaan."

CDS Review: Sinch - Something More

Af en toe begrijp ik niets van platenmaatschappijen. Is er eindelijk een groep met een fantastisch album, met bijbehorend prachtig nummer dat hitpotentie heeft, dan laten ze het allemaal maar op z'n beloop. Het is gevaarlijk om een single uit te brengen die niet genoeg gedraaid wordt op de radio: voor je het weet staan er 1500 singles in de bakken te verschimmelen in de cd-zaken. Dus hierbij de herkansing voor Sinch en willen de heren dj's die FOK! altijd weten te vinden als bron voor hun eigen programma nu echt even goed opletten!

TitelSomething More
ArtiestSinch
LabelRoadrunner
Releasedatumz.s.m.
GenreHard Rock/Metal

Puntenverdeling Interlagos

Aangezien de vragen nu beginnen te rijzen wat te doen geven wij bij deze duidelijkheid wat ons standpunt is. Vandaag heeft de FIA besloten dat Giancarlo Fisichella toch winnaar is van de Grote Prijs van BraziliŽ. Wat betekent dat voor de FOK! F1-Manager?

Wij hebben besloten om de puntentelling niet te wijzigen om meerdere redenen. Om te beginnen is het niet te doen om alles handmatig aan te passen dus de andere optie zou zijn om de laatste race ongeldig te verklaren en daarmee dus ook te wissen. Dat rommelen in de database doen wij dus niet, de race is verreden en de eerste uitslag van de FIA waar wij onze puntentelling op baseren is geldig.

Opnieuw de punten berekenen is ook geen optie vanwege het feit dat de meeste transfers op de racedag zelf of de dagen erna worden gedaan, dus als we opnieuw gaan berekenen betekent dat ook dat we alle transfers ongedaan moeten maken aangezien er een gedeelte van de transfers niet meer mogelijk is vanwege geld tekort. Een negatief saldo toekennen is ook niet mogelijk want dat zou neerkomen op competitie vervalsing aangezien niemand een negatief budget kan en mag hebben. Temeer zouden er een hoop boze reactie's komen van de spelers die pas na de eerstvolgende race weer naar hun team kijken omdat ze in de veronderstelling waren hun transfers reeds gedaan te hebben.

Een andere optie is om meer of minder punten toe te kennen aan de desbetreffende teams bij de eerstvolgende race. Ook dit kan niet mogelijk zijn vanwege het feit dat er spelers zijn die een betreffende aankoop pas hebben gedaan na de berekening en daarbij dus een extra voordeel of nadeel erven waar zij geen recht op hebben of niet verdiend hebben. Al met al zitten er aan herberekenen dus meer nadelen dan voordelen en wij willen ook geen risico lopen m.b.t. de database en scripting, dit tesamen heeft ons doen besluiten het te laten bij wat het nu is en geen wijziging meer door te voeren.

met vriendelijke groet,

De crew.

Sekswinkelier wil geen asielzoekers in zijn zaak

Een eigenaar van een winkel in het Groningse Farmsum weigert nog langer asielzoekers in zijn zaak. Naar eigen zeggen jatten ze zijn zaak regelmatig leeg en heeft hij daar schoon genoeg van.

Het gaat om seksshop De Winkel van de Groninger Willem Fruit. Hij heeft drie plakkaten 'Verboden toegang voor asielzoekers' op zijn winkelramen geplakt. De politie heeft gistermiddag in opdracht van burgemeester Jorritsma de plakkaten van de ramen gehaald, maar Fruit heeft direct weer nieuwe opgehangen.

Fruit ''weet zeker'' dat hij regelmatig bestolen wordt door bewoners van het tijdelijk asielzoekerscentrum op twee hotelboten in het Eemskanaal in Farmsum: "Ik herken dat capuchonvolk van die boten op honderd meter afstand. Ze komen hier alleen maar om te jatten. Ik heb hier zes camera's staan, een paar pikspiegels en ik heb zelf mijn ogen ook niet in mijn zak zitten. Maar toch lukt het dat volk telkens om mij te bestelen."

Fruit zegt dat collega-winkeliers ook veel last hebben van de asielzoekers maar dat niemand zich daar openlijk over durft uit te spreken. ''Laat ik dan maar de gebeten hond zijn en zeggen dat veel winkeliers die asielzoekers 'een retourtje naar hun eigen zandbak' toewensen."

Doordat Fruit de plakkaten weer heeft opgehangen riskeert hij gerechtelijke vervolging wegens discriminatie, zoals vorig jaar winkeliers in het Gelderse Wapenveld ondervonden. "Dat zal me worst wezen", zegt Fruit.

Burgemeester Annemarie Jorritsma van Delfzijl heeft de politie inmiddels opdracht gegeven op te treden tegen de discriminerende actie van de sekshophopuder: ''Want dit kan voor geen meter'', aldus de ex VVD minister.

Fisichella wint alsnog GP Brazilie

Giancarlo Fisichella heeft uiteindelijk toch de eerste prijs van de Grand Prix van BraziliŽ in ontvangst mogen nemen

Mcyodogg, Sennaistop, Griphin, Sqlsmurft, giMoz en Brad wisten ons allen vandaag het volgende te melden:

Giancarlo Fisichella heeft toch de zege gekregen van de FIA. Dit bleek na een zitting van de FIA vanmorgen in Parijs. De Italiaan bleek de finish al gepasseerd te zijn toen de rode vlag viel.

De laatste dagen was er een grote discussie of Fisichella in de 55ste of 56ste ronde zat, toen er met de rode vlag gezwaaid werd. De wedstrijdleiding heeft dus eigenlijk maar gegokt dat Kimi RšikkŲnen gewonnen had afgelopen zondag.

Dit is Fisichella's allereerste Grand Prix-overwinning. Fisichella had al eerder wel tweede en derde plaatsen veroverd. Riccardo Patrese was de laatste Italiaan die een GP won. Dat was in 1992 in het Japanse Suzuka.

Het seizoen 2003 had niet beter kunnen beginnen. We hebben nu drie races gehad met drie verschillende winnaars.

Overigens was het de eerste keer in de geschiedenis van de Formule 1 dat de uitslag van een race werd gewijzigd zonder diskwalificatie van een coureur of een tijdstraf.

Gemeente dreigt Top Oss met failliet

De gemeente Oss eist dat Top Oss uiterlijk volgende week een sluitende begroting bij haar inlevert. Zo niet, dan vraagt de gemeente faillisement aan voor de club.

Donderdagavond heeft de gemeenteraad de stand van zaken bij de club uit de Gouden Gids divisie besproken. Als de club met een solide plan komt, dan is de gemeente bereid de club financieel bij te staan. Als de club het niet voor elkaar krijgt dan trekt de gemeente Oss er de stekker uit.

Sibon 4 wedstrijden geschorst

Gerald Sibon heeft van de tuchtcommissie van de KNVB 4 wedstrijden schorsing ontvangen voor zijn elleboogstoot tegen Feyenoorder Gťrard de Nooijer.

Sibon had aanvankelijk 4 wedstrijden schorsing gekregen, waarvan ťťn voorwaardelijk. De speler van Heerenveen ging echter niet akkoord met dat schikkingsvoorstel van de aanklager en dat pakt nu dus slecht uit. SC Heerenveen heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak.

Motie van wantrouwen griekse arbiters

sqlsmurft wist ons vandaag het volgende te melden:

Pierluigi Collina is door de Griekse bond benadert om het duel tussen Olympiakos Piraeus en Panathinaikos te leiden.

De twee Griekse grootmachten strijden dit seizoen om de landstitel, Panathinaikos is momenteel koploper in Griekenland. Met nog vijf duels op het programma heeft deze ploeg uit Athene een voorsprong van ťťn punt op de naaste belager uit de havenstad Piraeus. Op de voorlaatste speeldag zullen beide rivalen elkaar in Piraeus ontmoeten, waar derhalve waarschijnlijk de beslissing voor de titel zal vallen.

De Griekse voetbalbond wil geen risico nemen, om eventuele fraude te voorkomen is de bond op zoek gegaan naar een buitenlandse arbiter. Pierluigi Collina, volgens velen beschouwd als de beste scheidsrechter ter wereld, deed eerder iets soortgelijks voor de Franse bond. Hij floot hij dit jaar al de Franse kraker tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille. Niet omdat de Franse bond twijfelde over de kwaliteit van de Franse scheidsrechters overigens, maar omdat de Franse arbiters toen op trainingsstage waren.

Radardetectorenverbod kansloos

Gisteren berichtten we over het aankomende verbod op radardetectoren, dat mogelijk per 1 oktober zal worden doorgevoerd. De ministeries van Justitie en Verkeer en Waterstaat zouden middels een verandering in het voertuigreglement willen verbieden een radardetector in de auto te hebben.

Flitsservice.nl zegt vandaag dat dit verbod compleet kansloos is. De belangrijkste reden hiervoor is dat een dergelijke wijziging alleen geldt voor nieuw geproduceerde voertuigen. "U ziet immers ook niet een lelijke eend met een verplicht derde remlicht rondrijden", zeggen zij vandaag in een bericht op hun site.

Een ander argument wordt gevonden in artikel 10 van het verdrag van Rome, die vrijheid van informatievergaring waarborgt. Een radardetector is eigenlijk niets anders dan een radio ontvanger. Een uitgezonden signaal wordt opgevangen en omgezet in geluid.

Ontploffing bij Masterfoods

ChristuS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmorgen rond 09.00 uur is er bij Masterfoods Veghel een ontploffing geweest. Tussen de ravage werd een helm gevonden, maar de eigenaar van de helm had op het moment van de ontploffing pauze met zijn collega's. De explosie vond plaats in het ketelhuis. Daar was een nieuwe ketel geÔnstalleerd.

De precieze oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Wel is bekend dat er geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd.

Masterfoods is bij velen beter bekend als Mars. De productie van de fabriek in Veghel ligt tijdelijk stil. Zo spoedig mogelijk zal weer worden begonnen met met maken van Marsen, Snickers, Twixen en nog meer van dit soort producten, ondertussen kan Masterfoods een beroep doen op haar aanzienlijke voorraad.

Bedankt ChristuS voor het herschrijven van dit bericht!

Mosul in Noord-Irak gevallen

Irak In Noord-Irak gaat de strijd nog door, na Mosul ligt de weg naar Tikrit open:

In Noord-Irak is nu ook de stad Mosul gevallen. Een aantal Koerdische strijders en troepen van de VS trokken de stad binnen. Iraakse soldaten en aanhangers van Saddam Hussein boden geen verzet.

Doordat er maar weinig geallieerde en Koerdische militairen aanwezig zijn vinden er nu op grote schaal plunderingen plaats. Een verslaggever van Radio 2 die aanwezig is in Mosul, zei veel te hebben meegemaakt maar de complete chaos in Mosul ''overstijgt alles''.

Nu Mosul gevallen is, ligt de weg naar Tikrit, het laatste bolwerk van de Saddam-getrouwe troepen, open voor de Amerikanen.

Buskaping na bankoverval in Berlijn

sop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend hebben gewapende overvallers een filiaal van de Duitse Commerzbank in west Berlijn overvallen. Minimaal ťťn van hen heeft na de overval een bus gekaapt. Onder de ongeveer 20 passagiers zou zich een agente bevinden.

Na een tijd te hebben rondgereden staat de dubbeldekker op dit moment stil in het zuidelijke gedeelte van Berlijn. Alle passagiers en de chauffeur zijn vrijgelaten, de kaper en de agente bevinden zich naar verluidt nog in de bus.

De kaper zou om een motor hebben gevraagd, tevens zou hij gedreigd hebben de agente neer te schieten als men te dicht bij de bus zou komen.

14:56
Zojuist is de gijzeling in Berlijn beeindigd. Na ongeveer vijf uur drongen speciale eenheden de bus binnen, hierbij werd de dader verwond. De twee gijzelaars, de agente en ťťn van de ongeveer 20 passagiers, mankeren niets.

Over de tweede dader van de bankoverval deze ochtend is nog niets bekend.

Chaos overheerst in Bagdad

Irak sop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Bagdad heerst steeds meer anarchie en chaos. Vanochtend openden een aantal winkeliers het vuur op plunderaars. Volgens het Rode Kruis is de situatie in het grootste ziekenhuis van de stad catastrofaal. Het Al-Kindi-ziekenhuis werd gisteren geplunderd en veel personeel is gevlucht.

Intussen gaan de plunderingen onverminderd door. Inwoners drongen de woningen van medewerkers van Saddam Hussein binnen en namen huisraad mee. Een van de huizen zou eigendom zijn van Saddams zoon Uday. De plunderingen gebeurden onder toeziend oog van Amerikaanse soldaten.

Bij het voormalige hoofdkwartier van de geheime politie zoeken honderden mensen naar opgepakte familieleden. Ze vragen de VS om ondergrondse cellen te openen waar zich nog mensen zouden bevinden.

Gisteren was er nog een zelfmoordaanslag op Amerikaanse militairen in Bagdad, daarbij zou ťťn soldaat zijn gedood en diverse gewond. De Amerikanen zijn nu dan ook overal alert op zelfmoordaanslagen. Mariniers schoten bij Nassiriya 2 kinderen dood. Het busje waarin ze zaten negeerde een stopteken.

Smit doet aangifte tegen ''moslimactivist''

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Michiel Smit heeft aangifte gedaan bij het OM tegen een ''moslimactivist'' die zich in het multicuturele blad Multined beledigend heeft uitgelaten over tal van personen. De man, Ali Tazini, kreeg van Multined in de editie van 5 februari j.l ruim baan om zijn afkeer van de westerse maatschappij te ventileren.

In het artikel stelt Tazini, die in 1982 vanuit Marokko naar Nederland kwam, onder meer dat blanke Nederlanders de islam willen vernietigen. ''Als ze daar niet mee ophouden'', voorziet hij aanslagen. Verder tekende Multined uit Tazinis mond op: Iedereen die de islam beledigt wordt gestraft. Dat is Pim Fortuyn ook overkomen" Over Hirsi Ali: "De blanke Nederlanders hebben haar gekocht als een slavin. Ze gebruiken deze vieze stinkende analfabete Afrikaan om moslims te beledigen. Ze is geen mens" en ook: "Als moslim volg je alleen de islamitische wetten en niet de grondwet. Abou Jah Jah respecteert die grondwet, ik niet''

Overigens krijgen ook tal van islamitische instellingen er in het artikel flink van langs. Verschillende voormannen van Nederlandse moslims worden door hem homo's genoemd. De enige echte moslim is volgens hem Osama bin Laden.

Multined is een een voortzetting van de ter ziele gegane Landelijke Allochtonenkrant. Het multiculturele magazine krijgt ruime financiŽle steun van het Bedrijfsfonds voor de Pers.

Al Aqsa

Gisteren meldde radio Rijnmond dat Smit aan het Rotterdamse gemeentebestuur heeft gevraagd om het kantoor van de stichting Al Aqsa in Rotterdam-West te sluiten. Deze stichting wordt verdacht van terroristische activiteiten. De Nederlandse staat heeft de financiŽn van de stichting bevroren.

Overigens overweegt de stichting naar de rechter te stappen om de maatregel van het ministerie ongedaan te maken.

Jamai en Dewi alweer uit elkaar

WebsterR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De relatie tussen Jamai en Dewi is voorbij. Een week voor de finale van Idols kregen de twee deelnemers wat met elkaar. Dat heeft Dewi laten weten tijdens een trip naar Disneyland Parijs. Daar bracht ze samen met de andere negen finalisten drie dagen door.

"We hebben vanaf het begin al gezegd dat het nog ontzettend pril was en we wisten donders goed dat het heel moeilijk zou worden om een stabiele relatie op te bouwen in deze hectiek. Het is niet gelukt. Heel jammer", zegt Dewi.

De relatie was al wat omstreden. De 19-jarige Dewi heeft namelijk al een kindje. Winnaar Jamai is nog maar 16 jaar.

''Omtrekken beeld Saddam in scene gezet?''

Irak victorv8 meldde ons een bericht afkomstig van criticasters van het Amerikaanse beleid:

Deze zeggen dat het omtrekken van het grote beeld van Saddam Hoessein, afgelopen woensdag, is geŽnsceneerd door het Amerikaanse leger. Foto's zouden aangeven dat van "een enorm feest" geen sprake is geweest, aangezien slechts enkele tientallen Iraki's aanwezig waren, naast honderden journalisten. Die waren uit hun hotel gestroomd dat tegenover het beeld van Saddam Hoessein ligt. Het plein werd bewaakt door tenminste drie Amerikaanse tanks.

Een van de feestende Iraki's die prominent op televisie in beeld is geweest, is ook op andere foto's te vinden. Hij gaat om ene Chalabi, leider van een Iraakse militie. Chalabi en zijn medestanders zijn afgelopen zondag door het Pentagon vanuit de Verenigde Staten naar Irak gevlogen. Criticasters vermoeden dat zij speciaal voor deze gelegenheid in zijn gevlogen.

Het Amerikaanse ministerie van defensie ontkent dat het omtrekken van het beeld in scene is gezet. De Amerikaanse marinier, de 23-jarige korporaal Edward Chin, die de ketting om de nek van het beeld legde vertelde gisteren aan de Amerikaanse zender ABC onder meer: '' Het was een krankzinnige ervaring. Als die mensen, Irakezen, die onder je staan te roepen. Dat je dat mag doen. Ik ben er nog steeds beduusd van". Zie ook dit artikel.

Artikel met overzichtsfoto van het omtrekken van het beeld, waaruit zou blijken dat de zaak in scene was gezet. Artikel uit de Independent.

Weerman ziet eigen bedrijf failliet gaan

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Weercentrum van radio-weerman Jan Versteegt is failliet. Twee beheerders hadden het faillissement van het centrum aangevraagd omdat ze al enkele maanden geen loon meer hadden ontvangen.

Jan Versteegt verzorgt weerpraatjes op Radio 2 en op een aantal regionale omroepen zoals Radio Gelderland en RTV Drenthe. Deze blijft hij gewoon doen.

Het Nederlandse Weercentrum, dat in totaal drie jaar heeft bestaan, was eigendom van Jan Versteegt en zijn vrouw en de Dienst Landbouw Voorlichting (DLV). Beide partijen hadden ieder 50 procent van de aandelen. Eerder dit jaar probeerden ze het centrum tevergeefs te verkopen.

Grote hond helpt bij fietsendiefstal

bumberklevers en NLBADBOY wisten ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een grote hond heeft donderdagmiddag een 53-jarige fietser uit Eindhoven van haar fiets af heeft geduwd. De hond beet haar vervolgens in de hand. De eigenaar van het beest kwam daarop uit de bosjes en stal de fiets. De eigenaar van de hond reed vervolgens weg in de richting van Waalre.

Het slachtoffer heeft zich aan haar verwondingen laten behandelen en aangifte gedaan. De politie heeft een onderzoek naar het voorval ingesteld.

Kabinet overweegt deelname vredesmacht Irak

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het demissionaire kabinet zal vandaag, op aandrang van minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken, plannen bespreken voor een forse bijdrage aan een stabilisatiemacht voor Irak. Deze vredesmacht zou in Irak de orde moeten bewaren wanneer de oorlog voorbij is, waardoor het land in staat kan worden gesteld zich te herstellen van de oorlog en een democratisch bestuur in kan voeren.

De Amerikaanse minister Colin Powell zei gisteren dat Nederland een belangrijke bijdrage kan leveren aan de wederopbouw van Irak. Powell liet tegenover de NOS weten elke bijdrage van Nederland met open armen te zullen ontvangen.

Volgens de Volkskrant denkt De Hoop Scheffer aan een Nederlandse bijdrage met een bataljon van zeshonderd tot zevenhonderd militairen. Een meerderheid in de Kamer (CDA, VVD en LPF) zou achter de plannen staan.

Feyenoord verbiedt vlaggen

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Komende woensdag is het tijdens de halve finale van de Amstel Cup, tussen Feyenoord en Ajax, niet toegestaan om IsraŽlische of Palestijnse vlaggen stadion De Kuip in te brengen.

Feyenoord heeft het verboden omdat het, nťt als Ajax overigens, van mening is dat dergelijke uitingen niets met voetbal te maken hebben en slechts onnodige provocaties zijn. Ajax-fans dragen al heel lang de IsraŽlische vlag mee; de F-side voert de vlag zelfs prominent op haar website. Feyenoord supporters gingen daarom als ludieke actie de Palestijnse vlag voeren in wedstrijden tegen de Amsterdamse voetbalclub.

De politie zal toezien op de handhaving van het verbod.

Mohammed Cheppih AEL kandidaat voorzitter

Mohammed Cheppih (26) wordt waarschijnlijk de leider van de Arabisch Europese Liga in Nederland, zo meldde NOVA gisterenavond. Abou Jahjah heeft hem zelf als kandidaat-voorzitter naar voren geschoven.

Cheppih is momenteel voorzitter van de Nederlandse tak van de Moslim Wereld Liga, een door Saudi-ArabiŽ betaalde organisatie die de islam in de hele wereld wil verspreiden. Onlangs noemde hij in Netwerk de oorlog tegen Irak een oorlog tegen de islam. Hij zet zich ook in voor Mullah Krekar, die volgens hem geen terrorist is.

De uit Marokko afkomstige Cheppih verdient zijn geld met een bedrijf dat reizen naar Saoedi-ArabiŽ organiseert. Verder geeft hij koran-les. In het programma Zembla bleek eerder dat in zijn lessen het doden van IsraŽliŽrs wordt goedgepraat.

In het Parool zei Cheppih ooit dat homo's niets te zoeken hebben in de islam: ''Het woord homomoslim bestaat niet. Er staat nu eenmaal in het heilige boek dat je als moslim geen homo kunt zijn. Het draait erom dat die gevoelens niet geuit worden. Een moslim die zo nodig in het openbaar moet laten zien dat hij van mannen houdt, moet uit de islam stappen. Zo is dat nu eenmaal. Wat men ook zegt, op homoseksualiteit staat de doodstraf volgens de koran. Wie echt gelooft wat allah zegt, kan dus geen homo zijn''

In het tv-programma Rondom Tien had de directeur van de Moslim Wereld Liga ooit een heftige aanvaring met Ayaan Hirsi Ali, naar aanleiding van haar uitlatingen over de profeet Mohammed. Mede door bedreigingen na die uitzending dook zij een tijd lang onder.

De Telegraaf meldde eerder dat Cheppih bevriend bleek te zijn met een lid van een opgerolde Al-Qaeda-cel in Eindhoven. Over bin Laden zei Cheppih indertijd: ''Hij heeft alles achtergelaten om zijn idealen na te streven''.


-
Moslim-online is de site van de Stichting Moslim Wereld Liga Nederland.

Ralf er een maandje tussen uit?

De geruchten rondom Ralf Schumacher lijken van geen ophouden te weten.

Ralf zou homoseksueel zijn op een gegeven moment en zijn vrouw zou een buitenechtelijke relatie hebben. En daar komen dan nog de verhalen van een eventueel vertrek bij Williams bij. Ook zou hij een vermaning van technisch directeur Patrick Head hebben gekregen omtrend Ralfs presteren.

De Duitser doet het niet eens zo gek veel slechter dan ploeggenoot Juan Pablo Montoya. De Colombiaan staat slechts twee punten hoger in de stand en toch lijkt Ralf overal het punt van kritiek te zijn. Dit keer is het een insider van Williams die met een wilde uitspraak komt:

"Het beste dat we kunnen doen is Ralf een maand vrijaf geven zodat hij zichzelf weer op de rails kan krijgen en ondertussen Marc Genť in de auto te laten rijden. Die heeft bewezen dat hij net zo snel kan zijn in de tests als Ralf en Juan Pablo."

Hoe lang nog voor Pizzonia?

De toekomst van Antonio Pizzonia bij Jaguar lijkt niet zo vanzelfsprekend.

De jonge Braziliaan heeft nu drie GP's achter de rug en daarin evenveel bolides gecrashed. Op Albert Park kwam zijn tijd nog wel op de uitslag, maar hij reed niet over de finish. Op Sepang en Interlagos moest hij voortijdig de race beeindigen.

Verder is het hem in de zes kwalificatie runs zover slecht ťťn keer gelukt om sneller te zijn dan teamgenoot Mark Webber. Die ene keer, de zaterdag in MaleisiŽ, was hij slechts een tiende sneller dan zijn teamgenoot.

De geruchten dat Pizzonia Jaguar voortijdig zou moeten verlaten worden uit het kamp van Jaguar echter met man en macht ontkent. F1-Racing komt met uitspraken van een Jaguar-waaordvoerder: "Ik weet niet wie dit gerucht gestart heeft, maar er zit helemaal geen waarheid in." "Pizzonia heeft pas drie races achter de rug en kende al heel wat mechanische problemen waardoor hij niet veel kon rijden en een keer zelfs niet kon kwalificeren." "Hij leverde vorig jaar wel heel goed werk voor Williams en was zeer gewaagd aan hun reguliere rijders. Ik denk wel dat iedereen binnen de F1 beseft hoe snel hij is."

Dit pure ontkennen op zijn beurt wordt door Verstappen.nl als een slecht teken gezien. "Het meest moeten we ons zorgen maken over Pizzonia. Zeker nu het Jaguar team in alle toonaarden ontkent dat de jonge Braziliaan vervangen gaat worden. Dat is vaak een slecht voorteken."

[Tests 10-04] Overzicht

De uitslagen van de derde testdag zijn bekend. Er werd gisteren wederom getest op Mugello en Paul Ricard. De tests op Monza van Sauber zijn voorbij.

Mugello

Michael SchumacherWas vandaag de enige die in actie kwam in de regen op Mugello. Na 14 rondes in de regen hield Ferrari het voor gezien. De snelste tijd werd nog altijd geklokt door Luca Badoer. Hij reed op de eerste dag een ronde in 1:21.128.
Morgen zal Rubens Barrichello verder testen op Mugello. Michael Schumacher en Felipe Massa zullen op Fiorano verder gaan.
(Bron: Ferrari)

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Michael SchumacherFerrari1:28.68414


Paul Ricard

Op de derde dag op Paul Ricard was David Coulthard dit maal de snelste. Jacques Villeneuve kwam zo'n twee tienden te kort voor de eerste plaats en deed het dus beduidend beter dan op zijn eerste dag. Door het betere weer waren de tijden beduidend sneller dan eergisteren en ook werden er vele ronden meer gereden. Ricardo Zonta het snelste op de eerste dag in 1:08.277. Alexander Wurz deed het eergisteren het best in 1:27.571. Kimi RšikkŲnen en Cristiano da Matta reden gisteren voor het eerst tests. Pedro de la Rosa kwam niet in actie.
(Bron: F1racing.nl)

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1David CoulthardMcLaren1:08.019123
2Jacques VilleneuveBAR1:08.199134
3Alezander WurzMcLaren1:08.337113
4Kimi RšikkŲnenMcLaren1:08.39387
5Ralf SchumacherWilliams1:08.40386
6Cristiano da MattaToyota1:08.59098
7Marc GenťWilliams1:08.71793
8Olivier PanisToyota1:08.96955
Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Cafť de Veehandel
review
Pokťmon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.