Interview: Gijs Staverman

Gijs Staverman werd geboren in Alkmaar op 23 maart 1966. Hij begon al op dertienjarige leeftijd als DJ. Na gewerkt te hebben bij een flink aantal radiostations, zoals Radio Exclusief, Counterpoint FM, Super 106, Radio 10 gold, kwam hij in 1991 uiteindelijk terecht bij Veronica FM, als presentator van Countdown en de Nederlandse Top 40.



Daarna maakte hij de overstap naar Veronica televisie, het huidige Yorin, waar hij "Boobytrap", "Veronica goes back to the US of A", "Hotshots" en "The perfect crime" presenteerde. Ook presenteerde hij vorig jaar het succesvolle reallife-tv programma "Starmaker", dat mensen met muzikale ambities een kans gaf om 'het' te gaan maken in de muziekwereld. De programma's die Gijs presenteert zijn populair en vaak van grote invloed op jongeren.

Sinds oktober 2001 presenteert Gijs op Yorin FM dagelijks tussen 16:00 en 18:00 het programma Staverman's Drive Time. Ook is Gijs gastpresentator bij de musical "Rocky over the Rainbow" die vanaf 12 juni weer het Nieuwe de la Mar Theater te Amsterdam te zien is.