Spanje- Slovenië (2-1)

Spanje- Slovenië

“Schandalig”. “Een afgang”. Dat kopten de Spaanse kranten na het fiasco tegen de Noren. Het spel liep niet goed en door een blunder de keeper Molina verloren de Spanjaarden op de koop toe. Coach Camacho had, tot veler verbasing, eerste keeper Canizares op de bank gelaten en op zijn plaats stond derde keeper Molina. Veel kritiek was dan ook het logische vervolg. Deze keer zijn er wat veranderingen in de opstelling. Mendieta en Abelardo staan in de basis en Fran en Paco. Ook Urzaiz is verdwenen, hij wordt vervangen door Alfonso. Het meest opvallend was de keeperswissel. De fout van Molina is hem fataal geworden en Canizares verdedigd het goal weer.

Katanec zei voor de wedstrijd: ”Ik weet niet of de Spanjaarden ons vanaf het begin af aan zullen laten aanvallen. Ik denk dat ze zich zullen willen bewijzen en verwacht dus een
moeilijke eerste 15 of 20 minuten van de wedstrijd. Als we die fase overleven,
denk ik dat we een goed resultaat kunnen boeken.”
. De taktiek van de Slovenen was dus duidelijk. In ieder geval de eerste twintig minuten de nul houden. Maar die droom werd al snel verstoord. Vanaf rand strafschopgebied schiet Raúl medogenloos in. Spanje kon daarna rustig controleren maar echte kansen leverde dat niet op. Aan het einde van de eerste helft was het weer Raúl die een kans had maar hij schoot naast. Op dat moment waren de Slovenen al een stuk beter in de wedstrijd en op slag van rust was er een kans voor Rudonja maar hij vond Canizares op zijn pas.

Spanje verscheen in de tweede helft ongewijzigd op het veld. Slovenie haald Udovic eraf en zijn vervanger heet Osterc. De wedstrijd werd in de loop van de tweede helft een stuk aantrekkelijker voor het publiek. Bij Spanje sloop de nonchalance erin, daarentegen toonden de Slovenen werklust en de ploeg kwam langzaam op gang. De beloning kwam niet lang daarna. De Spanjaarden sliepen en maakten een ongelovelijke fout waardoor de twee Sloveense spitsen voor open goal kwamen. Zahovic raakte de bal weliswaar niet goed maar de bal rolde toch binnen. Veel tijd voor feest was er alleen niet. Slechts een minuut daarna schiet Etxebarria de bal binnen na een schitterende aktie van Mendieta. De Slovenen konden nog even een tandje hoger schakelen maar Spanje gaf niet thuis..Spanje won met 2-1 en blijft daardoor in de strijd..